درمان بیماری‌های عفونی با عسل

به منظور درمان زخم های عفونی با عسل، مقداری عسل خالص و طبیعی را روی ناحیه ی آسیب دیده قرار دهید و پس از چند دقیقه محل زخم را با آب ولرم بشویید.
دوشنبه، 26 دی 1401
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
درمان بیماری‌های عفونی با عسل

درمان بیماری های عفونی با عسل چگونه ممکن است؟

اگر دچار زخم های عفونی شده اید و به دنبال روشی طبیعی کاربردی برای بهبود و ترمیم زخم ها هستید به شما استفاده از عسل را پیشنهاد می کنیم. اگر می خواهید خیلی زود نتیجه بگیرید در استفاده از عسل برای بهبود زخم های پوستی مداومت کنید.

عسل به دلیل دارا بودن ویتامین های مختلف و خواص ضدمیکروبی و ضدباکتریایی در درمان تب ناشی از عفونت نیز نقش موثری دارد. در این مقاله به بررسی خواص عسل در درمان تب ناشی از عفونت با عسل و درمان زخم عفونی می پردازیم.

درمان زخم های عفونی با عسل به چه صورت است؟

  • یکی از خواص مهم عسل، خاصیت ضدباکتریایی این ماده است. بنابراین، اگر به دنبال روش درمانی موثر برای بهبود زخم های عفونی هستید، به شما استفاده از عسل را پیشنهاد می کنیم. عسل ماده ای موثر برای از بین بردن باکتری ها می باشد که باعث تشدید عفونت در زخم های پوستی می شوند.
  • باکتری ها برای رشد به رطوبت نیاز دارند و عسل به دلیل اینکه حاوی آب خیلی کمی می باشد، از رشد باکتری ها در محل زخم جلوگیری می کند.
  • عسل حاوی Ph 3.9 و اسیدی است و نقش آنتی بیوتیک را دارد.
  • عسل حاوی ماده ای به نام پراکسید هیدروژن است که با باکتری ها مبارزه می کند.
 

چه زخم هایی را می توان با عسل درمان کرد؟

عسل ماده ای مفید و سرشار از خواص متعدد می باشد. شما می توانید با استفاده از عسل، انواع زخم های پوستی مختلف را درمان کنید.
 
  • زخم ناشی از سوختگی؛
  • زخم های عفونی؛
  • بریدگی؛
  • زخم پای دیابتی.

عسل و خواص ضدالتهابی برای درمان زخم های پوستی

زخم پوستی اگر به موقع درمان نشود باعث تجمع باکتری ها و تشدید عفونت می شود. بنابراین، با استفاده از عسل و قراردادن مقداری عسل روی زخم های عفونی می توانید از تشدید عفونت جلوگیری کرده و باکتری های روی سطح پوست را از بین ببرید. خواص ضدالتهابی عسل باعث شده که این ماده با باکتری ها مبارزه کرده و التهاب پوستی را کاهش دهد.

عسل و تاثیرش در بهبود زخم

عسل مانند یک آنتی بیوتیک قوی در درمان زخم عمل می کند. شما با استفاده از عسل می توانید به روند بهبود زخم ها سرعت بدهید و در نتیجه از افزایش عفونت پوست جلوگیری کنید. ترمیم زخم ها با عسل بهترین روش درمانی طبیعی از قدیم تا به امروز بوده است.

نحوه ی استفاده از عسل روی زخم های عفونی به چه صورت است؟

  • قبل از اینکه زخم را پانسمان کنید، حتماً دست‌هایتان را بشویید و از گاز استریل و هم استفاده کنید؛
  • به منظور درمان زخم های عفونی با عسل، مقداری عسل خالص و طبیعی را روی ناحیه ی آسیب دیده قرار دهید و پس از چند دقیقه محل زخم را با آب ولرم بشویید. برای تاثیرگذاری این روش باید چندین مرتبه این کار را تکرار کنید.
  • میزان عسل مورد استفاده به شدت جراحت و زخم بستگی دارد. عسل باید به میزان کافی به عمق بافت پوست نفوذ پیدا کند؛
  • شما می توانید مقداری عسل را روی پارچه ریخته و سپس پارچه را روی زخم قرار دهید و پانسمان کنید.
  • برای نتیجه دهی بهتر، پانسمان زخم را زود به زود عوض کنید تا عسل خیلی سریع روند ترمیم زخم را انجام دهد.

برای درمان زخم های عفونی با عسل چه نوع عسلی مناسب می باشد؟

عسل هر چقدر خام و طبیعی تر باشد، مسلماً اثربخشی و خواص بیشتری نیز دارد. هنگام خرید عسل برای درمان ‏زخم ها توجه داشته باشید که عسل حاوی مواد افزودنی دیگر نباشد. اگر عسل خالص و طبیعی را خریداری ‏کنید، می توانید در کوتاه ترین زمان ممکن زخم های پوستی را به راحتی درمان کنید.‏

به منظور درمان زخم های عفونی به شما استفاده از عسل های استریل شده را پیشنهاد می کنیم. عسل های غیراستریل شده ممکن است که حاوی باکتری هایی باشند که با قرار گرفتن روی زخم باعث تشدید زخم و جراحت شوند.

بنابراین، مصرف این نوع عسل را برای درمان زخم های عفونی به شما پیشنهاد نمی کنیم. برای نتیجه گیری بهتر از این روش درمانی، این روش را چندین مرتبه تکرار کنید تا نتیجه حاصل شود. شاید برای درمان یک تا دو هفته زمان نیاز باشد. اگر پس از این بازه زمانی زخم بهبود پیدا نکرد، سراغ دیگر روشهای درمانی بروید.

خواص عسل که به درمان بیماری ها و زخم های عفونی کمک می کند

بیماری ها و زخم های عفونی را می توان با عسل درمان کرد. برخی از خواص عسل که به درمان بیماری و زخم عفونی کمک می کند، عبارتند از:

  • نقش خاصیت اسیدی عسل در درمان زخم

یکی از مهم ترین خواص عسل، خاصیت اسیدی این ماده است. وقتی عسل روی زخم قرار می گیرد به دلیل دارا بودن خواص اسیدی که دارد، منجر به تحریک میزان هموگلوبین و آزادسازی اکسیژن می شود.

این پروسه منجر به این می شود که فعالیت پروتئاز با اختلال مواجه شود و در نتیجه زخم خیلی سریع بهبود پیدا کند. بهتر است بدانید که پروتئاز، پروسه ی ترمیم و بهبودی زخم های عفونی را با اختلال موجه می کند.  
 
  • نقش خواص ضد التهابی عسل در درمان زخم

از قدیم تا به امروز، عسل با خواص ضدالتهابی خود شناخته شده است. عسل حاوی ترکیبات ضدالتهابی مانند آنتی اکسیدان هایی از قبیل فنول می باشد که به درمان آفتاب سوختگی، زخم های پوستی کمک زیادی می کنند.
 
  • نقش خاصیت اسمزی عسل در بهبود زخم عفونی

عسل حاوی قند است و در نتیجه خاصیت اسمزی دارد. استفاده از عسل روی زخم های عفونی باعث کاهش تورم پوست، بهبود جریان خون در بافت پوست و جلوگیری از تکثیر باکتری ها می شود.
 
  • نقش خواص ضد باکتریایی عسل در درمان زخم

طبق تحقیقات صورت گرفته، عسل حاوی خواص ضدباکتریایی می باشد و در نتیجه باکتری های مختلف را از بین می برد. عسل دارای اثر ضد باکتریایی بر باکتری های مضر و خطرناک می باشد که در زخم ها وجود دارد.

یکی از انواع باکتری های مضر، استافیلوکوکوس اورئوس می باشد. عسل با از بین بردن این باکتری به درمان زخم عفونی کمک زیادی می کند. خواص ضدباکتریایی عسل به دلیل دارا بودن ماده ای به نام پراکسید هیدورژن می باشد.

متیل گلوکسال از ترکیبات دیگر موجود در برخی از عسل هاست که روند بهبودی و ترمیم زخم های عفونی را شدت می بخشد. بنابراین، عسل با انواع باکتری ها مبارزه کرده و عفونت ها را درمان می کند.
 

1. عوامل بروز بیماری‌های عفونی و درمان آن‌ها

بیماری‌های عفونی، بر اساس عوامل پدید آوردنده به سه گروه عمده تقسیم می‌شوند:

1. بیماری‌های عفونی ناشی از باکتری‌ها؛
2. بیماری‌های عفونی ناشی از ویروس‌ها؛
3. بیماری‌های عفونی ناشی از انگل‌ها و قارچ‌ها.

انسان دائماً و در تمام مراحل زندگی با میکروب‌ها در تماس است، ولی کمتر مریض می‌شود. عفونت، حاصل از بین رفتن تعادل بین عوامل بیماری زا و سیستم دفاعی بدن است. بیماری زایی میکروب‌ها به ویژه باکتری‌ها، محصول دو مکانیسم است: ایجاد سم و رشد و تکثیر باکتری.
 

در نتیجه، عفونت به وجود می‌آید و شکل‌های مختلف به خود می‌گیرد. باکتری‌ها سم‌های گوناگونی تولید می‌کنند.

 

سم خارجی:

از آن جا که این سم از جسم میکروب به خارج تراوش می‌شود، سم خارجی نامیده شده است. ماهیت سم خارجی، پروتئینی است و به مقادیر خیلی کم آثار خود را نشان می‌دهد. سم‌های خارجی میکروب‌ها، قوی ترین سموم موجود به شمار می‌روند.

سه نوع سم خارجی بیشتر از همه مورد بررسی قرار گرفته است: سم خارجی با سیل‌های کزاز، دیفتری و بوتولیسم (باسیل بوتولیک). عوارض و علائم بیماری حاصل از باسیل‌های یاد شده مربوط به سم خارجی آن‌هاست و گر نه عفونت عمل مهمی انجام نمی دهد.

یعنی هر گاه رشد میکروبی بدون تراوش سم باشد اثر بیماری زایی نخواهد داشت. این سم‌ها اثر آنتی ژنی دارند، یعنی سبب ایجاد یک ایمنی در بدن می‌شوند. درمان آنتی بیوتیکی در سه بیماری یاد شده هم، تنها اثر ثانوی دارد، یعنی از افزایش با سیل‌ها جلوگیری می‌کند.


سم‌های داخلی:

این سم‌ها دارای یک ساختمان مرکب لیپو پروتئینی و پُلی ساکاریدی هستند. سم‌های داخلی فقط موقعی آزاد می‌شوند که باکتری یا باسیل حل شود. سم‌های داخلی اصولاً در باکتری‌های گرم منفی به ویژه باکتری‌های روده‌ای (سالمونلاها، کلی باسیل) وجود دارند.

آثار تب زایی آن‌ها با مقدار خیلی کم آن‌ها آشکار می‌شود. مواد سمی دیگری که از میکروب‌ها تراوش شده عبارتند از: آنزیم‌ها مانند استرپتولیزین و استرپتوکیناز و هیالورنیداز که از استرپتوکوک‌ها تراوش می‌شود و همولیزین‌ها که از استافیلوکوک‌ها تراوش می‌شود. (1)

مسأله‌ی مهم در درمان بیماری‌های عفونی این است که باکتری‌ها، ویروس‌ها، انگل‌ها و قارچ‌ها برای ادامه حیات و زندگی خود نیاز به غذا دارند تا بتوانند به رشد و تکثیر خود ادامه دهند. آیا تاکنون به غذاهای این نوع موجودات فکر کرده اید که از چه چیزی تغذیه می‌کنند؟

حال بهتر نیست که به جای استفاده از دارو و درمان چنین بیماری‌هایی از طریق معمول پزشکی که مشخص است، پیشگیری کنیم. خداوند سبحان در قرآن کریم برای انسان غذاهای خاصی را بیان می‌کند و بارها تأکید می‌کند،‌ ای انسان اگر به خدا ایمان داری از غذاهای حلال و طیب، به خصوص از غذاهای گیاهی که غذای اصلی انسان است استفاده کن تا دچار بیماری‌های عفونی و رنگا رنگ نشوی.
 

توجه:

بهترین روشی که برای پیشگیری از بیماری‌های عفونی توصیه می‌شود، عبارت است از: استفاده از غذاهای گیاهی، آب میوه جات طبیعی با عسل و مقداری لیمو ترش تازه و چند تکه یخ ونوشیدن روزانه 8 تا 10 لیوان آب، نیم ساعت قبل و دو ونیم ساعت بعد از غذا.

نداشتن یبوست مزاج در این نوع بیماری‌ها کمک خوبی است تا بیمار سلامتی خود را به سرعت به دست آورد و از این مهلکه نجات پیدا کرده و جان سالم به در برد. دومین و مهم ترین مسأله در پیشگیری و بهبود بیماری‌ها داشتن تفکر سالم و قرآنی است، که کمک بزرگی به انسان می‌کند. مهم ترین پیشنهادی که این حقیر دارد این است که هنگام کسالت، غذایی میل نشود.
 

2. تب و روش کنترل آن

تب در واقع بیماری نیست بلکه، علامت است که بر اثر بیماری عارض می‌شود و نشان دهنده درگیر شدن سیستم ایمنی بدن با انواع باکتری‌ها، میکروب‌ها و یا ویروس‌هاست.

بهترین روشی که خود بدن برای مقابله با بیماری در پیش می‌گیرد، بی اشتهایی است. سیستم دفاعی بدن میخواهد عواملی را که به بدن حمله کرده‌اند از بین ببرد.

حال اگر ما بخواهیم این نظم را به هم بزنیم، این سیستم نمی تواند کار خود را به خوبی انجام دهد و در نهایت بیماری بر ما غلبه می‌کند متأسفانه در جامعه کنونی ما رسم بر این است که به بیماری سریع کباب یا ماهیچه می‌دهند و بیمار چون اشتها به غذا ندارد، دچار حالت تهوع می‌شود.
 

وقتی که بوی غذا را هم می‌شنود، همین حالت به او دست می‌دهد. در این حالت چه باید کرد؟

بهترین و عاقلانه ترین و علمی ترین روش این است که سیستم ایمنی را تقویت کنیم؛ یعنی تغذیه‌ی عواملی را که به بدن حمله ور شده اند، حذف کنیم. با این روش یک طرف را که سیستم ایمنی است تقویت می‌کنیم و طرف مقابل، یعنی عوامل بیماری را تضعیف می‌کنیم.

اولین کاری را که باید انجام داد این است که دقت کنیم بیمار دچار یبوست نشده باشد. سپس در صورت داشتن یبوست مزاج، آن را بر طرف کنیم. برای این کار، استفاده از غذاهای گیاهی، آب میوه جات طبیعی با عسل و مقداری لیموترش تازه و چند تکه یخ و نوشیدن روزانه 8 تا 10 لیوان آب، نیم ساعت قبل و دو و نیم ساعت بعد از غذا توصیه می‌شود.

این رژیم غذایی یبوست مزاج را بر طرف می‌کند. نداشتن یبوست مزاج در بهبود و رفع بیماری‌های عفونی مؤثر است.
 

روش کنترل تب:

برای کنترل تب، اگر فصلی باشد که هلوی تازه وجود داشته باشد، آن را تمیز شسته و در یخچال نگهداری می‌کنیم تا کاملاً خنک شود. سپس آن را خرد کرده، به مرور به بیمار می‌خورانیم. 2 عدد هلوی متوسط را انتخاب و هسته آن‌ها را جدا می‌کنیم.

سپس آن‌ها را در مخلوط کن می‌ریزیم. مقدار 1/5 لیوان آب و یک قاشق غذا خوری عسل و 5 تکه یخ اضافه و به مدت 30 ثانیه مخلوط می‌کنیم تا خوب مخلوط شود.

در این حالت موادی به دست می‌آید که به آن نکتار هلو می‌گوییم. این نوشیدنی را به مرور به بیمار می‌نوشاینم. به مدت 24 ساعت تا 48 ساعت به بیمار فقط نکتار هلو می‌دهیم تا تب کنترل شود. زمانی که تب بیمار به 37 درجه نزدیک شد، نکتار هلو را قطع می‌کنیم؛ زیرا اگر همین طور ادامه دهیم، تب بیمار به سرعت پایین می‌آید و دچار لرزش و یا تشنج می‌شود.

باید در نظر داشته باشید که بیمار دچار یبوست مزاج نشود. چون یبوست یکی از عوامل مهم افزایش تب و تشنج ناشی از تب است. همچنین دمای محیط و لباس بیمار را کنترل کنید تا حرارت بدن بیمار به مرور کاهش یابد.
 

مراقبت‌های بعد از کنترل تب:

1. دمای محیط بیمار را کنترل کنید تا دچار سرماخوردگی مجدد نشود.

2. طی 2 هفته غذاهای گوشتی و فرآورده‌های قند و شکر استفاده نکنید.

3. در اطراف رختخواب بیمار، چند عدد پیاز را پوست کنده و خرد کنید و دور بیمار بریزید. در روز، چند بار این کار را تکرار کنید. روزی چند بار هم، در اتاق بیمار اسپند دود کنید.

4. بعد از کنترل تب، به مدت 1 هفته فقط از آب میوه جات، عسل و غذاهای گیاهی میل شود.

5. بعد از 1 هفته، برای تغذیه بیماری از گوشت سفید پوست و استخوان گرفته، البته به مقدار کم استفاده کنید.

6. بعد از 2 هفته، به مقدار خیلی کم از گوشت قرمز استفاده کنید.

8. با مصرف عسل طبیعی،(2) همیشه سالم و تندرست باشید. در عسل طبیعی، اکثر باکتری‌ها و میکروب‌ها نمی توانند بیش از 4 روز زنده بمانند.

9. استفاده از عسل و سیب را هر روز به فرزندان خود توصیه نمایید.
 

3. بیماری مخملک

این بیماری که عموماً در سن کودکی عارض می‌شود، در اثر عفونت‌های استرپتوکک‌های گروه A و تراوش سم اریتروژن پدید می‌آید.

علت بیماری:

استرپتوکوک‌های گروه A، تراوش سم اریتروژن؛ ضفیف شدن سیستم ایمنی بدن؛ استفاده از غذاهای آماده، به خصوص استفاده‌ی مادران که در بیماری نوازدان مؤثر است و نیز عصبی شدن مادر موجب تضعیف سیستم ایمنی نوزاد می‌شود (این حالت از طریق شیر مادر به نوزاد منتقل می‌شود).

علائم بالینی:

دوران پنهانی 5-2 روز است. شروع بیماری با تب 41-39 درجه، گلودرد، سردرد و استفراغ همراه است. یک گلودرد قرمز منتشر، زبان باردار، آدنوپاتی زیر فکی و نبض تند جلب توجه می‌کند.

پس از 24-12 ساعت دانه‌های مخملکی ظاهر می‌شود. این علائم بیشتر در گردن و چین‌های انعطافی پدید می‌آید سپس در عرض 2-1 روز تمام بدن را فرا می‌گیرد، ولی در کف دست و پا و دور دهان ملاحظه نمی شود. بیشتر در ناحیه‌ی شکم و کفل‌ها دیده می‌شود. (3)


روش طب قرآنی:

چون تب در این نوع بیماری بالاست بهتر است که به روش زیر عمل کرد: به بیمار نکتار هلو با عسل و یخ و شربت عسل با یخ بدهید و بگذارید غذای بیمار به مدت 24 تا 48 ساعت همین باشد.

در این مدت روزانه 2 تا 3 (مقدار سیر بستگی به سن بیمار دارد) حبه سیر را ریز خرد کرده، همراه نکتار هلو به بیمار بدهید. برای بهبودی سریع تر محیط و لباس بیمار را کنترل کنید تا هر چه سریع تر تب کاهش یابد، همچنین یبوست مزاج بیمار را کنترل نمایید. این روش را به مدت 5 تا 7 روز ادامه دهید.

بعد از کنترل تب به بیمار نکتار سیب با عسل و یخ بنوشانید، بعد از بهبودی کامل بیمار باید به مدت 2 هفته از کلیه غذاهای حیوانی پرهیز نماید و بیشتر از غذاهای مایع و گیاهی استفاده کند.

4. تب مالت

بروسلوز یا تب مالت یک بیماری عفونی مشترک بین انسان و دام، به ویژه چهار پایان است که از طریق مصرف لبنیات به انسان سرایت می‌کند.

علت بیماری:

عامل این بیماری، باکتری گرم منفی است که مشترک بین انسان و دام است. این بیماری مفاصل انسان را درگیر می‌کند. این باکتری در گرمای 60 درجه سانتی گراد، 10 دقیقه مقاومت می‌کند و در محیط فنل دار 15 دقیقه زنده می‌ماند. این باکتری در برابر آفتاب چند دقیقه، در شیر یخچالی 10 روز، در پنیر تازه 2 ماه، در بستنی 1 ماه، درگوشت خوک 3 ماه و در فضولات کف طویله و گاوداری 100 روز مقاومت می‌کند و زنده می‌ماند.

این باکتری بعد از وارد شدن به پوست یا مخاط به طرف مجاری لنفاوی حرکت می‌کند تا به اولین غدد لنفاوی برسد و در آنجا شروع به رشد و افزایش می‌کند. این دوران که معمولاً پنهان و نهفته می‌ماند، به طور متوسط 8 تا 15 روز است. (4)

روش طب قرآنی:

این باکتری در سیستم ایمنی بدن یا در غدد لنفاوی رشد و تکثیر می‌کند و می‌دانیم که سیستم لنفاوی از طبیعت سردی بر خوردار است، بنابراین برای مقابله آن از روش خاصی استفاده می‌کنیم.

روشهایی که توصیه می‌شود عبارت است از:

1. رعایت مسائل بهداشت فردی از سوی تک تک افراد خانواده؛

2. استفاده نکردن از کلیه‌ی مواد غذایی حیوانی و قند و شکر و شیرینی جات در زمان بیماری و تا یک ماه بعد از بهبودی؛

3. نداشتن یبوست مزاج و عادی بودن سیستم گوارش؛

4. استفاده‌ی مرتب از عسل، زنجبیل، سیر و دارچین و مقداری زعفران؛

5. استفاده از شربت عسل و لیمو ترش و یک چهارم قاشق چای خوری زنجبیل (روزانه 5 تا 7 لیوان)، همراه با یک قاشق غذا خوری آب زعفران.

6. نداشتن یبوست و کنترل سیستم گوارش در طول بیماری و بعد از آن؛

7. استفاده نکردن از کلیه‌ی غذاهای سردی بخش (با طبع سرد) در طول بیماری و مدتی بعد از آن و بر عکس استفاده از غذاهای گرمی بخش برای بهبودی سریع تر (نگاه کنید به کتاب: « 15 روز تا سلامتی»، فصل 8).

8. روزانه 3 تا 5 حبه سیر را ریز خرد کنید و به صورت قرص با شربت عسل قورت دهید؛

9. یک قاشق مربا خوری دارچین ساییده و یک قاشق چای خوری زنجبیل ساییده را با دو لیوان آب جوش در قوری چینی به مدت 30 دقیقه دم کرده، گرم گرم با عسل میل کنید.

5. بیماری اوریون (5)

اوریون یک بیماری حاد واگیردار است که باعث تورم غده بنا گوشی (پاروتید) می‌گردد. البته سایر غدد نیز می‌توانند مبتلا شوند. نیمی از موارد عفونت‌های اوریونی می‌تواند بدون نشانه باشد.

قطرات ریز آلوده و تماس مستقیم با شخص آلوده از راه‌های عمده انتقال این بیماری محسوب می‌شوند. این بیماری اگر درمان نشود عواقب خطرناک و جبران ناپذیری را در بر خواهد داشت، از جمله عقیم شدن.

علت بیماری:

عامل اوریون یک ویروس به نام میکرویروس پاروتیدیتیس است. می‌توان گفت که انسان تنها مخزن طبیعی ویروس اوریون است.

علائم بالینی:

این بیماری معمولاً درکودکان و نوجوانان بروز می‌کند. بیمار دچار تب و بی حالی و بی اشتهایی می‌شود و نمی تواند به راحتی تغذیه کند. بیمار عموماً بی قرار و بی حوصله می‌شود و شروع به بهانه گیری می‌کند. کودکانی هم هستند که این حالت‌ها در آنها مشهود نیست، ولی ورم غدد بنا گوش را دارند که بسیار خطرناک است.

روش طب قرآنی:

بهترین و عاقلانه ترین روش برای بهبودی بیماری اوریون انجام کارهای زیر است:

1. بیمار باید استراحت مطلق داشته باشد. همراه با مراقبت‌های لازم. حتی در صورت نیاز به اجابت مزاج، بیمار را بغل کنید و به دستشویی ببرید.

2. یبوست برای این بیمار خطرناک است. در صورت داشتن یبوست مزاج، آن را بر طرف کنید. برای از بین بردن یبوست از ملین‌های گیاهی (خیس کرده‌ی بالنگو، اسفرزه و قدومه شیرازی استفاده کنید.

از هر کدام یک قاشق چای خوری پُر، در دو سوم لیوان آب داغ ریخته و به آرامی به هم بزنید تا لعاب دار شود، سپس یک قاشق مربا خوری عسل اضافه کنید و بعد از شیرین شدن به مرور به بیمار بدهید.

3. اگر بیمار تب دارد، تب را پایین بیاورید (نگاه کنید به قسمت مربوط به « روش کنترل تب»).

4. حداقل به مدت 3 تا 4 روز به بیمار به جای غذا و آب، فقط شربت عسل یا لیمو ترش تازه و یخ بدهید. دلسوزی بی مورد نکنید و به بیمار هیچ نوع غذای دیگر ندهید.

5. بعد از بهبودی بیمار، کم کم به بیمار سوپ سبزیجات با لیموترش تازه و روغن زیتون بدهید و بعد از 2 تا 3 روز، به مدت یک هفته تا ده روز از غذاهای گیاهی استفاده کنید. سپس به مدت یک هفته فقط از گوشت سفید طبیعی استفاده کنید. بعد از اتمام دوره‌های گفته شده، بیمار می‌تواند از گوشت قرمز هم به مقدار کم استفاده کند.
 

6. آمیبیازیس (6)

آمیبیازیس یک بیماری حاد یا حتی مزمن عفونی است. این بیماری واگیردار شایع ترین عارضه اش سوراخ شدن روده است. تنگی کولون، کولستومی و خون ریزی نیز می‌تواند ایجاد شود.


علت بیماری:

عامل بیماری آنتومباهیستولیتیکاست که در روده‌ی بزرگ زندگی می‌کند. دو نوع آمیب تهاجم و غیر مهاجم شناسایی شده اند. هر دو شکل آمیب آلوده کننده است. آمیب که به شیره معده مقاوم است، در روده‌ی بزرگ بر اثر باز جذب آب از دیواره آن شرایط زندگی برای آمیب نامساعد می‌شود، به صورت کیست در می‌آید و از طریق مدفوع خارج می‌شود.

کیست در محیط بیرون، در آب معمولی، چندین هفته و در آب حاوی نمک تا 12 روز باقی می‌ماند. این آمیب در برابر سرما، خشکی و مواد شیمیایی حساس و ضعیف است.

توجه:

به دنبال بروز اسهال و یا تجویز ملین‌ها سرعت دفع زیاد می‌شود؛ در نتیجه تروفوزوئیت‌ها فرصت کافی برای تشکیل کیست ندارند و در مدفوع ظاهر می‌شوند.

روش طب قرآنی:

این بیماری خطرناک نیز توسط شربت عسل و خاکشیر (شسته و یک جوش خورده) از بین می‌رود. نکته‌ی مهم در این بیماری، استفاده نکردن از انواع مواد غذایی است که موجب می‌شود که این آمیب نتواند به زندگی خود ادامه دهد. به عبارت دیگر باید محیط روده برای این میکروب ناامن شود تا نتواند به حیات خود ادامه دهد.

1. بهداشت فردی و جمعی را در محیط خانه به بهترین وجه رعایت کنید.

2. اهل خانه تا بهبودی فرد بیمار از کلیه‌ی مواد غذایی حیوانی پرهیز کنند. بهتر است افراد خانواده در این مدت کوتاه گیاه خواری کنند.

2. طی یک هفته فقط از شربت عسل و خاکشیر شسته و جوشیده و همچنین روزانه از 3 تا 5 حبه سیر خام و تازه استفاده کنید. (هر 3 ساعت، یک حبه را با یک لیوان شربت عسل با خاکشیر به بیمار بدهید).

3. سیر خرد شده را به بیمار بدهید تا مثل قرص بخورد.

4. بعد از یک هفته برای اطمینان از بهبودی کامل، آزمایش مدفوع بگیرید.

5. بیمار به مدت 2 هفته از مصرف فرآورده‌های حیوانی پرهیز کند.

7. بیماری آنفلوآنزا

بیماری آنفلوآنزا یک بیماری سیستمیک است که معمولاً به صورت اپیدمیک ظاهر می‌شود. این بیماری به علت آلودگی به ویروس آنفولوآنزای A و B به وجود می‌آید. ویژگی بالینی آن دوره کمون کوتاه به مدت 18-72 ساعت و به دنبال آن تب، هیجان، سرفه، آبریزش بینی، سردرد و درد ماهیچه است. به طور معمول همه گیری آنفلوآنزا در ماه‌های زمستان روی می‌دهد.

روش طب قرآنی:

برای پیشگیری از این بیماری، بهترین روش پرهیز از غذاهای مضر یا ممنوع است؛ همچنین خوردن روزانه یک قاشق غذاخوری عسل و یک عدد سیب درختی (شسته شده) با پوست و دانه.

برای بهبودی بیماران توصیه می‌شود:

1. مسائل بهداشتی را دقیقاً رعایت کنید و از غذاهای مضر یا ممنوع بپرهیزید.

2. بیمار به مدت 48 تا 72 ساعت فقط از نکتار سیب و عسل و کمی یخ، به مرور استفاده کند.

3. بیمار روزانه 6 تا 8 لیوان از نکتار سیب بنوشد. توصیه می‌شود هر لیوان آب میوه در مدت 3 تا 5 دقیقه نوشیده شود.

4. بیمار از خوردن فرآورده‌های حیوانی به مدت 1 هفته پرهیز نماید.

5. بیماران در مدت رعایت رژیم غذایی در مقابل نور مستقیم آفتاب قرار نگیرند.
 

بهترین داروی خانگی برای درمان تب ناشی از عفونت چیست؟

داروهای خانگی مختلفی برای پایین آرودن تب وجود دارد. یکی از بهترین داروهای خانگی که جایگزین داروهای شیمیایی برای پایین آوردن تب شده، عسل می باشد. خواص متعدد ضدالتهابی و آنتی بیوتیکی عسل به پایین آوردن سریع تب کمک زیادی می کند.

پایین آوردن میزان تب با عسل

اگر تب به موقع درمان نشود باعث بروز تشنج در فرد می شود. بنابراین، بهتر است که با روشهای خانگی برای پایین آوردن سریع تب آشنا شوید. شما می توانید استفاده از روشهای درمانی طبیعی مانند مصرف عسل را جایگزین داروهای شیمیایی کنید. در این بخش به بررسی روشهای درمان تب عفونی با عسل می پردازیم.

چند راهکار برای درمان تب ناشی از عفونت با عسل

  • در طول روز برای پایین آوردن تب بیمار، 5 تا 10 قاشق غذاخوری عسل به فرد بدهید. توجه داشته باشید که باید در چند وعده ی مختلف عسل به فرد بیمار داده شود.
  • 3 فنجان جوشانده گل بنفشه را با عسل مخلوط کرده و در فواصل زمانی مختلف در طول روز به فرد بدهید تا تب وی به مرور کاهش پیدا کند.
  • به منظور درمان تب عفونی می توانید مقداری عسل را روی حوله قرار دهید و حوله را روی دست و پاهای فرد بگذارید تا تب وی به مرور کمتر شود.

درمان تب ناشی از عفونت با عسل

عسل ماده ای سرشار از آنتی اکسیدان ها، ویتامین و مواد مفید دیگر است. بنابراین، مصرف این ماده ی مفید می تواند با التهاب مبارزه کرده و به عنوان یک آنتی بیوتیک قوی میزان تب را کاهش دهد.

درمان تب با عسل و آب لیمو

عسل و لیمو به دلیل دارا بودن ویتامین c و دیگر ویتامین های مفید در پایین آوردن تب نقش موثری دارند. آب لیمو میزان سموم بدن را کاهش داده و از این طریق میزان تب بدن را کاهش می دهد. به منظور تهیه معجون آب لیمو و عسل، یک قاشق عسل را با مقداری آب لیمو ترکیب کردع و سه تا چهار بار در طول روز مصرف کنید.  

کاهش میزان تب با عسل و گشنیز

برای کاهش تب، به شما مصرف معجون شگفت انگیز عسل و گشنیز را پیشنهاد می کنیم. به منظور تهیه این معجون، مقداری تخم گشنیز را در آب بجوشانید و مقداری عسل به آن اضافه کنید. این نوشیدنی را برای کاهش تب و علائم عفونی و ویروسی به مدت حداقل 2 بار در طول روز مصرف کنید.

 کاهش تب با سیر و عسل

سیر و عسل دارای خاصیت ضد میکروبی قوی می باشد و مصرف آن در سریع ترین زمان ممکن باکتری ها و میکروب ها را از بین می برد. شما می توانید با مشرف روزانه سیر و عسل، هم با باکتری ها مبارزه ها کرده و هم میزان تب بدن تان را کاهش دهید.
 

نتیجه گیری

اگر به دنبال راهی برای درمان بیماری عفونی، زخم های عفونی و از بین بردن سریع تب هستید به شما استفاده از عسل طبیعی را پیشنهاد می کنیم. استفاده از عسل طبیعی به صورت موضعی باعث ضدعفونی کردن جای زخم نیز می شود.

در نتیجه ضدعفونی کردن جای زخم با از بین بردن باکتری ها و میکروب ها می تواند به درمان سریع زخم های پوستی کمک کند. تحقیقات حاکی از این است که عسل ماده ای مفید و کاربردی برای از بین بردن التهاب پوستی، تقویت سیستم ایمنی، نابودی باکتری ها می باشد.

این ماده ی مفید با دارا بودن خواص ضدالتهابی، ضدباکتریایی، خاصیت اسمزی و اسیدی بهترین گزینه ی درمانی برای بهبود زخم های پوستی و کاهش تب است.

 

پی‌نوشت‌ها:

1. بیماری‌های عفونی، صص 1و 2.
2. تنها ملاک طبیعی بودن عسل، تأیید آزمایشگاه‌های مواد غذایی است.
3. بیماری‌های عفونی، ص 125.
4. بیماری‌های عفونی، ص 157.
5. شایع ترین بیماری‌های واگیر و غیر واگیر، ص 116.
6. شایع ترین بیماری‌های واگیر و غیرواگیر، ص 120.
 

منابع مقاله :

https://www.healthline.com/health/honey-on-wounds#takeaway
https://dermnetnz.org/topics/honey
https://www.healthline.com/health/honey-on-wounds#How-is-honey-used-on-wounds
و
خدادادی، جمشید، (1391)، خلاصه‌ی عسل درمانی، تهران: مؤسسه نشر شهر، چاپ اول.



نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط