برداشت‌هایی از بیانات امام خمینی (ره)

مفهوم صدور انقلاب اسلامی ‏ایران

ما که می‌گوییم انقلابمان را می‌خواهیم صادر کنیم، می‌خواهیم این را صادر کنیم، می‌خواهیم این مطلب را، همین معنایی که پیدا شده، همین معنویتی که پیدا شده است در ایران، همین مسائلی که در ایران پیدا شده، ما می‌خواهیم این را صادر
چهارشنبه، 15 مهر 1394
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
مفهوم صدور انقلاب اسلامی ‏ایران
 مفهوم صدور انقلاب اسلامی‏ایران

 

گردآورنده: موسسه فرهنگی هنری قدر ولایت





 

برداشت‌هایی از بیانات امام خمینی (ره)

ما که می‌گوییم انقلابمان را می‌خواهیم صادر کنیم، می‌خواهیم این را صادر کنیم، می‌خواهیم این مطلب را، همین معنایی که پیدا شده، همین معنویتی که پیدا شده است در ایران، همین مسائلی که در ایران پیدا شده، ما می‌خواهیم این را صادر کنیم. ما نمی‌خواهیم شمشیر بکشیم و تفنگ بکشیم و حمله کنیم.

عراق با ما الآن مدّت‌هاست دارد حمله می‌کند و ما هیچ حمله‌ای به آنها نمی‌کنیم. آنها حمله می‌کنند ما دفاع می‌کنیم.
دفاع لازم است. ما می‌خواهیم که این انقلابمان را، انقلاب فرهنگی‌مان را، انقلاب اسلامی‌مان را به همه ممالک اسلامی ‌صادر کنیم و اگر این انقلاب صادر شد، هرجا صادر بشود این انقلاب، مشکل حل می‌شود. (1)

شما کوشش کنید که این طوری که ایران انقلاب کرد و این طوری که ایران الآن هم حاضر برای همه چیز است، ملّتهای خودتان را بیدار کنید. آنهایی که برای کشورشان دلشان می‌سوزد، ملّتهای خودشان را بیدار کنند تا این تحوّل الهی، که در ایران پیدا شد، در آن جاها پیدا بشود.

هر جا پیدا بشود، مسأله حل است. دیگر آن وقت نترسید که چهار تا فاسد بیایند مسجدالاقصی را بگیرند. آن وقت دیگر ترس نکنید. حل است مسأله. اما وقتی یک ملّتی، دو طایفه، ده طایفه، صد طایفه می‌شوند و هر کدام به خلاف دیگری هستند و حکومتها هم اینجور حکومتها هستند، دیگر توقّع نداشته باشید که با این طرز فکر و با این طرز حکومت، بتوانید غلبه بکنید. باید تعلیمات اسلام را گرفت و همان طوری که اسلام دستور داده است که مؤمنین، همه مؤمنین در همه جا برادر هستند و امر کرده است به اینکه اعتصام به حبل‌الله بکنید و متفرق از هم نشوید و دستور داده است به اینکه تنازع با هم نکنید و الّا فَشَل می‌شوید، مسلمین وقتی می‌توانند از گیر ابرقدرتها و از گیر حکومتهای فاسد خودشان خلاص بشوند که این امر خدا را اجابت کنند. این دعوت الهی است. از صدر اسلام تا آخر، این دعوت را اجابت کنند. اگر دعوت را اجابت نکنند و هی بخواهند بگویند که آقا بیایید بکنید این کار را، تا این دعوت اجابت نشود، کاری از ما نمی‌آید. کار وقتی از ما ساخته است که اسلامی ‌فکر کنیم و به قرآن و اسلام گرایش پیدا کنیم و به تعلیمات صدر اسلام عمل کنیم. (2)

ما که می‌گوییم انقلابمان را می‌خواهیم صادر کنیم به همه کشورهای اسلامی، بلکه به همه کشورهایی که مستکبرین بر ضد مستضعفین هستند، می‌خواهیم یک همچو وضعیتی پیش بیاوریم که دولت یک دولت زورگوی جبّار آدمکش - امثال ذلک - نباشد و ملّت یک ملّتی نباشد که دشمن با دولت است.

ما می‌خواهیم بین ملّتها و دولتها آشتی بدهیم. دولتها اگر توجه بکنند و یا مطالعه کنند وضع ایران را و ببینند ملّت ایران با دولت چه وضعی دارد، گمان ندارم که آنها تحت تأثیر واقع نشوند. البته قلمهای مسموم خارج، قلمها و نوشته‌ها و مطبوعات خارجی، رسانه‌های گروه خارجی، همه بر ضد ایران و بر ضد دولت و ملّت ایران تبلیغات می‌کنند، لکن شما که داخل این کشور هستید، می‌دانید که تبلیغات آنها برای چه هست. برای این است که این ملّت و دولت با هم شده‌اند. (3)
مسأله‌ی دیگر صدور انقلاب است که بارها گفته‌ام: ما با کسی جنگی نداریم. امروز انقلاب ما صادر شده است. در همه جا اسم اسلام است و مستضعفین به اسلام چشم دوخته‌اند. باید با تبلیغات صحیح، اسلام را آنگونه که هست، به دنیا معرفی نمایید. وقتی ملّتها اسلام را شناختند، قهراً به آن روی می‌آورند و ما چیزی جز پیاده شدن احکام اسلام در جهان نمی‌خواهیم. (4)
وقتی ملّت و دولت با هم شد، قشرهای روحانی و قشرهای دانشگاهها و سایر قشرها، ارتشی و اشخاصی دیگر همه با هم هستند و همه یک فکر می‌کنند، البته منافع ابرقدرتها دیگر نمی‌شود تأمین بشود، یک حکومتی نمی‌آید روی کار که برای یک ابرقدرتی یک کلمه بگوید، اگر یک وکیلی، یک نخست وزیری، یک کلمه راجع به منافع ممالک دیگر، منافع اجنبیها حرف بزند، همین ملّت است که در مقابلش می‌ایستد و نمی‌گذارد.

ما میل داریم که همه ممالک اسلامی، همه کشورهای اسلامی، همه کشورهای مستضعفین دنیا اینطور بشود که یک جمعیت باشند. در بین خود این جمعیت و در بین همین جمعیت، نخست‌وزیر، رئیس‌جمهور، مجلس، افراد دیگری که در بنگاههای دولتی هستند، تعیین بشوند تا آسیب‌بردار نباشد. (5)

شما آقایان که در سفارتخانه‌ها هستید موظفید عقلاً و شرعاً به اینکه هرچه ساده‌تر، سفارتخانه‌هاتان هرچه ساده‌تر باشد و کیفیت معاشرتتان با آن اشخاصی که کارمند هستند در آنجا و به اصطلاح شما زیردست گفته می‌شوند، برادرانه باشد و در عین حالی که آنها از شما بپذیرند مطالبی که می‌گویید، لکن برادرانه باید باشد و همین طور وضع مهمانیهایتان، وضع گذران خودتان، وضع کسانی که در آنجا کار می‌کنند، آنها باید متحوّل بشود به یک وضع اسلامی ‌که هر کس می‌آید در آن اسلام را در آنجا عملاً ببیند. ما هرچه فریاد بزنیم که ما اسلامی‌ هستیم و جمهوری اسلامی ‌هستیم، لکن وقتی ببینند ما را که در عمل، غیر او هستیم، از ما دیگر باور نمی‌کنند. وقتی می‌توانند باور کنند از ما که مایی که می‌گوییم جمهوری اسلامی‌ هستیم، عملمان هم آنطور باشد. عمل طاغوتی نباشد و قول، قول اسلامی، عمل اسلامی‌ باشد و خود رفتار، اسلامی ‌باشد.
گفتار اسلامی ‌باشد تا صادر بشود این جمهوری اسلامی ‌در سایر کشورها.

صدور با سرنیزه، صدور نیست. صدور با زور، صدور نیست. صدور آن وقتی است که اسلام، حقایق اسلام، اخلاق اسلامی، اخلاق انسانی در اینجاها رشد پیدا بکند و شما موظف به این معنا هستید، و باید این کار را انجام بدهید که هم در عمل و هم در نوشته‌هایی که در آنجا منتشر می‌کنید، باید بکنید و مجله داشته باشید و آن مجله یک مجله‌ای باشد که هم در عکسهایی که در آن هست، و هم در مسائلی که در آنجا طرح می‌شود همه‌اش موافق باشد با جمهوری اسلامی تا به واسطه تبلیغات، اسلام نفوذ کند در آنجا، و این را بدانید که اگر شما تبلیغات بکنید و همین طور دانشجویان عزیز ما در آنجا کوشش کنند در اینکه در هر جا که هستند با هر طایفه‌ای که برخورد می‌کنند مسائل ایران را، مسائل اسلامی ‌ایران را در آنجا طرح بکنند، و آن چیزهایی که مجلات خارج، در روزنامه‌های خارج در هرجا نوشته می‌شود، آنها را یکی یکی برای آنها تحلیل کنند و دروغ آن چیزها را بر آنها ثابت بکنند. (6)

انقلاب ما متّکی به معنویات و خداست و آنهایی که با ما موافقتند کسانی هستند که با خط توحیدی موافقند.

ما باید خط معنویتی را که برای آن انقلاب کردیم فراموش نکنیم؛ همان خط معنویتی که با تمام بی‌عرضگی‌هایی که در تبلیغ نمودیم، باز مردم دنیا متوجّه انقلابمان شدند. و این خط معنویت است که زورگویان با آن مخالفند. متوجّه باشید که در هرجا زورمندان و دولتها با ما مخالف باشند، ملّتها با ما موافقتند. باید اساس را مردم و فکر مردم قرار داد و باید به فکر مردم بود، نه دولتها؛ زیرا مردم و توده‌ها با حقّ موافقتند؛ چون زیر بار ستم بوده‌اند و نمی‌خواهند تحت سلطه امریکا و شوروی باشند.

ما در جهت تبلیغات تقریباً صفر بوده‌ایم. باید علاوه بر سفرهای رسمی، سفرهای غیررسمی‌ هم بنماییم تا دنیا را بیدار کنیم. اگر بخواهیم انقلاب را صادر کنیم، باید کاری کنیم که مردم خودشان حکومت را به دست گیرند تا مردم - به اصطلاح - طبقه سه روی کار بیایند. تنها در سفرهای غیررسمی ‌است که درست می‌توانید با مردم عادی کوچه و بازار تماس بگیرید و آنها را روشن کنید. بودن شما، که یال و کوپال ندارید، در میان مردم، هم جالبتر است و هم شما بهتر می‌توانید تبلیغ کنید. امروز مملکت مال خودتان است و امیدوارم با همت یکدیگر، محفوظ بماند. (7)
تبلیغات باید بر اساس معنویات باشد، معنویات اساس اسلام است. سعی کنید معنویات را زیاد کنید و از تشریفات تا آنجا که مقدور است بکاهید. همه‌اش در فکر درست کردن سالن و ساختمان نباشید بلکه در فکر معنویات اسلام باشید. (8)
شما نمونه باشید در کشورهای دیگر که شماها از جمهوری اسلامی‌ هستید. ما امروز احتیاج به این داریم که اسلام را در هرجا تقویت کنیم و در هر جا پیاده کنیم و از مملکت خودمان اسلام را به جاهای دیگر به آن معنایی که در مملکت الآن حاصل شده است صادر کنیم و یکی از وجه صدورش همین شما جوانها هستید که در سایر کشورها می‌روید و جمعیتهای زیادی به تماشای شما می‌آیند، به تماشای قدرتهای شما می‌آیند.
باید طوری بکنید که این جمعیتهای زیاد را دعوت کنید عملاً به اسلام. در اعمالتان، در رفتارتان، در کردارتان طوری باشید که نمونه باشد برای جمهوری اسلامی‌ و جمهوری اسلامی ‌با شما به جاهای دیگر هم ان‌شاء‌الله برود.
و همه موفق و مؤید باشید و ادامه بدهید به کارتان و همان طوری که آقا خواندند و گفتند، همان طوری که در ورزشکاری دارید قدم برمی‌دارید، برای ملّتتان هم قدم بردارید و این هم برای ملّت است، لکن امروز احتیاجات زیادی ملّت دارد، پشت جبهه، در خود جبهه و شما بازوان قدرتمند این جامعه هستید. (9)‌
ما در بین دولتهای مرتجع و دولتهایی که مردم را می‌خواهند چپاول کنند، ما در بین دولتهای منزوی هستیم؛ برای اینکه آنها همه بر ضد ما هستند، لکن بین ملّتها اینطور نیست. ملّتها با حق‌اند، ملّتها با چیزهایی هستند که، ارزشهایی هستند که ارزشهای انسانی است. این دولتها هستند که بسیاری از آنها از این ارزشهای انسانی هیچ اطلاعی ندارند. شما هم وقتی که آنجاها می‌روید با ملّتها تماس دارید و ملّتها به تماشای شما می‌آیند.

همان طوری که عرضه می‌دارید ارزشهای بدنی خودتان را، قدرتهای بدنی خودتان را و برای ایران ارزش قائل می‌شوید و ارزش ایران را به آنها حکایت و نمایش می‌دهید، ارزشهای اخلاقی، ارزشهای اعمالی، ارزشهای عقیدتی، اینها هم توسط خود شما ان‌شاءالله در آنجاها منتشر بشود و در اینجا هم و ایران هم که هستید به خدمت این جامعه باشید. (10)

وضع تبلیغات باید متناسب با نیازها و وضع حوزه‌ها باشد. باید آقایان توجه داشته باشند، همیشه دنبال مسائل واقعی بروند. کتابهایی را که می‌خواهید منتشر کنید، حتماً بدهید عده‌ای از فضلا بخوانند و نظر دهند و خودتان دقیقاً بررسی کنید. اعزام مبلغ از امور بسیار لازم است که باید با دقّت عمل شود. ما که می‌گوییم می‌خواهیم انقلابمان را صادر کنیم، نمی‌خواهیم با شمشیر باشد بلکه می‌خواهیم با تبلیغ باشد. ما می‌خواهیم تبلیغات گسترده‌ای را که کمونیستها و دیگران بر ضد اسلام می‌کنند، با تبلیغات صحیح خنثی کنیم، و بگوییم که اسلام همه چیز دارد.
اسلام مثل مسیحیت کنونی نیست. از اوّل نقشه بود که اسلام را مثل مسیحیت که در کلیسا محبوس است، در مدرسه‌ها محبوس کنند. متأسفانه خودمان به این نوع تفکر کمک کردیم. به زبان آوردن کلمه «سیاست» جرم بود برای اینکه، القا کرده بودند که سیاست مال منحرفین است. اصولاً اساس اسلام از سیاست است. به وسیله پیغمبر اسلام و پس از آن تا مدّتها حکومت تشکیل داده می‌شد و آنها تمام امور سیاسی را در دست می‌گرفتند، لکن در زمان ما کلمه و لغت سیاست را نمی‌شد به کار برد. شما یادتان نیست در قدیم وضع خاصی بود. فلسفه و عرفان، کفر مطلق بود، و اینکه فضلا زبان خارجی بدانند که بتوانند در خارج تبلیغ کنند در حد کفر بود، و واقعاً فکرها عقب‌افتاده بود.

اگر ما همه زبانها را برای تبلیغ اسلام بدانیم عبادتی بزرگ است. ما با زبان اینجا که نمی‌توانیم برای مردم امریکا و سایر کشورها مسائل اسلام را بگوییم. امروز اسلام در اکثر کشورها مطرح است. امیدوارم که شما بتوانید اسلام را برای مردم جهان عرضه کنید. (11)

شما از کشور پیروزمندی که سالها تحت فشار ستمشاهی دست و پا زده و با عنایت خداوند تعالی و دعای خیر بقیة‌الله - أرواحنا فداه - قید و بندها را با تحمل مصیبات جانکاه گسیخته و هزاران شهید و جانباز در راه مقصد تقدیم اسلام نموده است عازم حج شده‌اید. شما حامل پیام ملّتی هستید که با انقلاب خود کشوری را که می‌رفت با شرقزدگی و از آن بیشتر غربزدگی در الحاد و فساد و فحشا غرق شود نجات داده و حکومت اسلامی‌ را به جای حکومت طاغوتی جایگزین نموده‌اند. همان مردمی‌ که تصمیم دارند با صدور پیام انقلاب اسلامی‌شان نه تنها کشورهای اسلامی، که مستضعفان جهان را به اسلام عزیز و حکومت عدل اسلامی ‌آشنا سازند. (12)
مسأله دیگر هم این است که ما نمی‌خواهیم در یک کشوری زندگی کنیم که از دنیا منعزل باشد، ایران امروز نمی‌تواند اینطور باشد، بلکه کشورهای دیگر هم نمی‌تواند اینطور باشد، که در یکجا بنشینند و مرزهایشان را ببندند، این غیرمعقول است. امروز دنیا مانند یک عایله و یک شهر است، و یک شهر دارای محله‌‌های مختلفی است که با هم ارتباط دارند. وقتی دنیا وضعش اینطور است ما نباید منعزل باشیم. ما باید با کشورهایی که با ما هستند و ما را اذیت نمی‌کنند، روابط داشته باشیم و آقایان در این فکر باشند که روابط را تحکیم کنند. البته ما با آنها که بخواهند به ما تعدی کنند، نمی‌توانیم بسازیم و از اوّل هم اعلام کردیم، مگر آنها خودشان را اصلاح کنند و این معنا که گاهی اهل غرض یا جهّال این حرف را می‌زنند که ما نباید روابط داشته باشیم، از این باب است که یا نمی‌فهمند یا غرض دارند؛ زیرا تا انسان، جاهل یا مخالف با اصل نظام نباشد، نمی‌تواند بگوید یک نظام باید از دنیا منعزل باشد. بنابراین، اگر زمزمه‌ای می‌شود آنها را نباید به حساب آورد، زیرا آنها غرض سیاسی دارند، و الّا آدم عاقلی که توجّه به مسائل دارد می‌داند اسلام، وضعش چگونه است و اسلام یک نظام اجتماعی و حکومتی است و می‌خواهد با همه‌ی عالم روابط داشته باشد و در زمان صدر اسلام هم که خود رسول‌الله به اطراف، سفیر می‌فرستادند این حرف را نمی‌زدند. در هر صورت ما باید روابط داشته باشیم، آنها که غرض ندارند، ما هم با آنها غرض نداریم، کم‌کم باید روابط حسنه بشود.
من امیدوارم این عمل را انجام دهید و دولت هم موفق باشد، منتها نباید تحت سلطه خارجی باشیم، نباید آنها دخالت در امور ما بکنند و نباید به ما خط بدهند. بنابراین، اشخاصی که گاهی مطالبی گفته‌اند و متوجّه به مطالب هستند، می‌خواهند جمهوری اسلامی ‌را به هم بزنند و ما از اوّل گفتیم می‌خواهیم انقلابمان را صادر کنیم. صدور انقلاب به لشکرکشی نیست، بلکه می‌خواهیم حرفمان را به دنیا برسانیم که یکی از آن مراکز، وزارت امور خارجه است که باید مسائل ایران و اسلام و گرفتاریهایی که ایران از شرق و غرب داشته است، به دنیا برساند و به دنیا بگوید که می‌خواهیم اینگونه عمل کنیم و روابط حسنه داشته باشیم، والّا آنهایی که می‌خواهند ما را به تباهی بکشانند، ما اصلاً میل نداریم با آنها روابط داشته باشیم، مگر اصلاح بشوند. (13)
دنیا هم کم‌کم توجّه به این پیدا کرده‌اند، این فقرای دنیا یعنی مظلومین دنیا [توجّه] پیدا کرده‌اند که این کاری که ایران کرده یک راهی باز می‌شود برای اینکه همه جا [بیدار] بشود.

ما می‌خواهیم اینطوری انقلابمان را صادر کنیم نه جنگی با کسی داریم، نه می‌خواهیم لشکرکشی کنیم، ما می‌خواهیم با صحبت و با کار خوب که در اینجا انجام می‌دهیم، به دنیا بفهمانیم که اسلام وضعش این جوری است و اسلام برای همه مظلومها خوب است. این صدور پیدا می‌کند به همه، الآن خیلی جاها اینها که اظهار ندامت می‌کنند و می‌خواهند حدود شرعیه را جاری کنند و اینها ... واقعاً می‌خواهد اسلام جاری بشود؟ این طوری است این، این نمی‌فهمد خودش هم، دنیا می‌شناسد این را، این می‌خواهد اسلام جاری بشود؟ یا خیر می‌خواهد کلاه سر مردم بگذارد، که خیر ماه مثل آنها هستیم می‌خواهد این اسلام نباشد یک اسلامی‌ خودشان درست کنند هر طور که دلشان می‌خواهد درست کنند آن طوری که امریکاپسند است. باشد از این جهت ما باید خیلی توجه به این داشته باشیم که همه چیزمان واقعاً اسلامی‌ باشد و اتّکالمان هم واقعاً به خدا باشد. یعنی قلبهایمان! اینطور کنیم که به خدا متّصل بشود و اگر اینطور شد دیگر باکی نداریم، بالاخره مردن هست یک وقت هم اگر فرض کنید که همه ریختند سرمان کشتند ... چیزی نمی‌شود، مهم نیست حالا. ان‌شاء‌الله خداوند همه را تأیید کند. (14)

راهبردهای تصریحی:

1- انقلاب اسلامی ‌ایران باید به تمام جهان صادر شود.
2- صدور انقلاب با استفاده از راههای معنوی و تبلیغی است.
3- سفرا و ورزشکاران و مبلّغان باید با اعمال و رفتار خود انقلاب اسلامی ‌را به کشورهای دیگر صادر کنند.

نکات استنباطی:

1- انقلاب اسلامی‌ ایران در وجود خود الهام‌ساز ایجاد انقلابهای مشابه در سراسر جهان است.
2- دشمنان با صدور فرهنگ و معنویت انقلاب اسلامی ‌که باعث بیداری ملّتهاست، مخالفند.

پی‌نوشت‌ها:

1. صحیفه امام، ج13، صص 90 و 91.
2. صحیفه امام، ج13، صص 91 و 92.
3. صحیفه امام، ج13، صص 95 و 96.
4. صحیفه امام، ج15، صص 321 و 322.
5. صحیفه امام، ج13، ص 96.
6. صحیفه امام، ج13، صص 488 و 489.
7. صحیفه امام، ج15، ص 307.
8. صحیفه امام، ج18، ص 73.
9. صحیفه امام، ج16، ص 81.
10. صحیفه امام، ج16، صص 81 و 82.
11. صحیفه امام (ره)، ج18، صص 72 و 73.
12. صحیفه امام، ج19، ص 26.
13. صحیفه امام، ج19، صص 413 و 414.
14. صحیفه امام، ج18، ص 293.

منبع مقاله :
گردآوری: مؤسسه فرهنگی هنری قدر ولایت، (1390)، سیره سیاسی حضرت امام خمینی (ره) (12)، تهران: قدر ولایت، چاپ اول.



 

 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط
موارد بیشتر برای شما