اهميت عواطف مثبت در زندگي

پژوهشگران معتقدند كه احساسات مثبت مي‌تواند به افزايش طول عمر بيانجامد و ظاهرا اين احساسات نقشي مهمتر از خوب كردن فوري حال ما دارد. اثر خنثي كننده احساس مثبت، ميزان صدمات جسمي ناشي از احساسات منفي را كه بر دستگاه قلبي عروقي وارد مي‌شود، كاهش مي‌دهد، اما برخي از تحقيقات ديگر خواصي فراتر از اثر خنثي كنندگي را نشان مي‌دهند. به نظر مي‌رسد، داشتن احساس مثبت باعث مي‌شود كه فرد در آينده نيز روحيه‌اي مثبت داشته باشد.
دوشنبه، 23 ارديبهشت 1387
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
اهميت عواطف مثبت در زندگي
اهميت عواطف مثبت در زندگي
اهميت عواطف مثبت در زندگي

پژوهشگران معتقدند كه احساسات مثبت مي‌تواند به افزايش طول عمر بيانجامد و ظاهرا اين احساسات نقشي مهمتر از خوب كردن فوري حال ما دارد.
اثر خنثي كننده احساس مثبت، ميزان صدمات جسمي ناشي از احساسات منفي را كه بر دستگاه قلبي عروقي وارد مي‌شود، كاهش مي‌دهد، اما برخي از تحقيقات ديگر خواصي فراتر از اثر خنثي كنندگي را نشان مي‌دهند. به نظر مي‌رسد، داشتن احساس مثبت باعث مي‌شود كه فرد در آينده نيز روحيه‌اي مثبت داشته باشد.
پژوهشگران در حال حاضر در تلاش هستند دريابند كه آيا احساسات مثبت و تفكر گسترده متقابلا به رشد يكديگر كمك مي‌كنند و آيا احساسات مثبت مي‌تواند تفكر مثبت را در فرد القا كند، به طوري كه به نوبه خود احساس مثبت را افزايش دهد و بدين ترتيب به عنوان يك محرك تقويت كننده دو سويه به آسايش بيشتر فرد بيانجامد.
در اين پژوهش، دانشمندان رابطه احساس مثبت و تفكر گسترده را روي 138 دانشجو در دو زمان مختلف به فاصله پنج هفته با آزمون‌هاي استاندارد روان سنجي بررسي كردند و نتايج جالبي به دست آمد.
در اين تحقيقات معلوم شد؛ افرادي كه در آزمون اول احساس مثبت داشتند در آزمون دوم نيز ميزان بالاي احساس مثبت و تفكر گسترده را نشان دادند. تحليل‌هاي آماري بيشتر آشكار كرد كه اثري دو جانبه بين احساس مثبت و تفكر گسترده وجود دارد. اين نتايج ثابت مي‌كند كساني كه هميشه احساس مثبت دارند، از جنبه رشد و شكوفايي همواره در وضعيت بهتري قرار دارند. اما داشتن احساس مثبت فقط به تحول فردي ختم نمي‌شود بلكه مي‌تواند مردم يك گروه، يك اجتماع و يا يك سازمان را متحول سازد. با توجه به اينكه هر فردي كه احساس مثبت داشته باشد مي‌تواند آن را به ديگران سرايت دهد، لذا دگرگوني‌هاي اجتماعي عملي است.
براي نمونه رفتارهاي ياري دهنده و دلسوزانه را در نظر بگيريد، از آنچه مطرح شد لزوم خلق روشهايي حس مي‌شود كه بيش از اين در فرد احساس مثبت بيافريند. هرچند شوخ طبعي، خنده رويي و ساير كارهايي كه مستقيما احساس مثبت مي‌آفريند، بسيار مناسب است،‌اما چنانچه به صورت تكراري انجام شوند، بي تاثير خواهند بود. لذا با توجه به تحقيقات تجربي اخير با يافتن معاني مثبت از رويدادهاي كنوني زندگي افراد، مي‌توان به طور مستقيم به احساس مثبت جمعي دامن زد.
مي‌توان از طريق برداشتهاي سودمند از ناملايمات، القاي تعابير معني دار از وقايع عادي زندگي و يا حل موثر مشكلات زندگي، معاني مثبت به دست آورد. مي‌توان با تمركز روي قدرت‌هاي تازه كشف شده در اين دنيا مواهبي براي خود و ديگران كسب كرد. مي‌توان در همين اتفاقات روزمره زندگي با استفاده از كارهاي ساده، با عشق، قدرداني و احساس ارزشمندي، رنگ ديگري به زندگي خود داد. در واقع مي‌توان با حمايت دلسوزانه از كساني كه به كمك ما نياز دارند و با حل مشكلات آنها، براي زندگي خود معني مثبتي يافت.
بنابراين گرچه آنچه رشد و استقامت فرد را در برابر مشكلات بالا مي‌برد احساس مثبت است اما اهرم آن پيدا كردن معنا در زندگي است.
به گفته پژوهشگران، ذهن انسان در جايگاه خود هم مي‌تواند از بهشت جهنم بسازد و هم از جهنم بهشت.
علم جديد روان شناسي مثبت گرا در پي كشف چنين دگرگوني محتملي است.
روانشناسان معتقدند؛ كساني كه از احساسات مثبت برخوردار هستند، نوعدوست و ياور ديگرانند. مفيد بودن نه تنها از داشتن حس مثبت نشات مي‌گيرد، بلكه خود نيز مولد احساس مثبت است.
تاكيد بر نيكي‌ها نه تنها زندگي شما يا جامعه شما را تغيير مي‌دهد، بلكه چه بسا بتواند دنيا را نيز متحول سازد و در نتيجه بهشت را از آسمانها به روي زمين آورد.
http://www.salamatnews.com




ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.