در سایه ی انتظار
عقیدهى ما این است که امام زمان (ارواحنافداه) متوجه و ناظر بر رفتار و عمل ماست؛ اعمال ما بر او عرضه مىشود. این جوانهاى مؤمن ما که در میدانهاى مختلف - چه در میدان معنویت و عبادت و معرفت، چه در میدان کار و تلاش، چه در میدان مبارزه و سیاست، چه در میدان جهاد؛ آن روزى که جهاد مورد احتیاج بود - اینجور از خودشان اخلاص و شادابى نشان مىدهند، امام زمان (سلاماللَّهعلیه) را خرسند و خوشحال مىکنند. اینکه مردم در کشور اسلامى - حالا در کشور مسلمانِ ما - تلاششان این است که بر ادارهى کشور، بر پیشرفت امور کشور نظارت داشته باشند، تصمیم بگیرند، اقدام کنند، وارد میدان بشوند؛ و میدان را رها نمىکنند که دیگران بیایند و براى آنها تصمیم بگیرند؛ اجازه نمىدهند که امتداد خواستهاى استکبارى و استعمارى در داخل کشور سرنوشت آنها را معین بکند، امام زمان را خوشحال مىکنند؛ امام زمان ناظر است و مىبیند. انتخابات شما را امام زمان دید؛ اعتکاف شما را امام زمان دید؛ تلاش شما جوانها را براى آذینبندى نیمهى شعبان، امام زمان دید؛ حضورِ شما زن و مرد را در میدانهاى گوناگون، امام زمان دیده است و مىبیند؛ حرکت دولتمردان ما را در میدانهاى مختلف، امام زمان مىبیند و امام زمان از هر آنچه که نشانهى مسلمانى و نشانهى عزم راسخ ایمانى در آن هست و از ما سر مىزند، خرسند مىشود. اگر خداى نکرده عکس این عمل بکنیم، امام زمان را ناخرسند مىکنیم. ببینید، چه عامل بزرگى است.بیانات مقام معظم رهبری در دیدار اقشار مختلف مردم بهمناسبت نیمهى شعبان 29/06/1384
مهدویّت، مبانى فکرى بسیار عمیق و استوارى را مىشناسیم. مبادا کسى خیال کند که موضوع مهدویّت، یک مسألهى صرفاً عاطفى است! خیر! مبناى فکرى مهدویّت مبنایى بسیار مستحکم و استوار است. همهى شبهاتى که مخالفین و معاندین این فکر، در اذهان منتشر کردهاند، داراى جوابهاى مستحکمى است. منتها مطلبى که من مىخواهم عرض کنم، این است که با وجود اینکه بُعد منطقى و فکرى و استدلالى این فکر، بسیار بارز است، درعینحال، جنبهى عاطفى و معنوى و ایمانى این عقیدهى شیعى هم، جنبهى بسیار مهمّى است. موضوع اعتقاد به مهدى یک جنبهى فردى دارد و آن این است که هر کس باید سعى کند یک رابطهى شخصى میان خود و میان ولىاللَّه الاعظم ارواحنافداه، بهوجود آورد. همه باید میان قلب و روح خود و آن وجود مقدّسى که مظهر اسما و صفات الهى، مظهر قدرت و علم الهى و وعاى کامل معرفت اللَّه است، ارتباطى بهوجود آورد. با توجّه، با توسّل، با سخن گفتن، با اظهار ارادت کردن، خود را آماده نگهدارد. همه باید خودشان را آماده نگه دارند. هیچ کس نمىتواند بگوید که ظهور مهدى علیهالصّلاةوالسّلام، در آیندهى نزدیکى نیست. ما نمىدانیم. شاید در آیندهى نزدیکى بود. شاید در زمان حیات ما بود. شاید این توفیق، براى مردم این نسل وجود داشت. مگر مىشود با آلودگى، با ضعف نفس و با اصلاح نکردن نفس، با آن بزرگوار در دوران دولت حق و حکومت الهى او رابطه برقرار کرد؟!باید خود را آماده کنیم. هرکس باید احساس کند که وظیفه دارد خود را آماده کند. این آمادگى، معنوى و روحى است. آمادگى ایمانى است. هر کس باید سرمایهى عظیمى از امید و ایمان و نورانیّت در خود ایجاد کند، تا شایستهى این شود که از نزدیکان و خواص آن حضرت، از یاران آن بزرگوار، از همکاران او در حرکت عظیم جهانىاش قرار گیرد. اگر از نزدیکان او نشدیم؛ اگر از پیروان او نشدیم، آنوقت شقاوتى بالاتر از این نیست. پس، باید خودمان را آماده کنیم.
بیانات مقام معظم رهبری در دیدار میهمانان کنفرانس جهانى اهل بیت«علیهم السلام»» 8/11/1372
... بدانید این ارتباط از طرف شما، به معناى حقیقى کلمه، نه یک جانبه، که ارتباطى دو جانبه است. وقتى که شما زیارت آن بزرگوار را مىخوانید؛ با آن بزرگوار مخاطبه مىنمایید؛ عرض نیاز مىکنید؛ سخن مىگویید و محبّت مىورزید و اشک مىریزید؛ حالت توجّه و توسّلى که نسبت به آن ولىّ خدا و عبد صالح پروردگار پیدا مىکنید، بدون ارتباط از آن سو امکان ندارد. اگر از آن سو لطف و توجّهى نباشد، از این طرف هم توجّه قلبى و توسّل معنوى پیدا نخواهد شد. وقتى به شما احساس کسالت دست مىدهد و مىبینید هر کارى مىکنید حال توجّه پیدا نمىشود، آن وقتى است که از آن طرف، التفاتى نیست. وقتى از آن طرف التفاتى باشد، در شما شور و حالت معنوى و عاطفى به وجود خواهد آمد. پس، ارتباط در آن حالات برجستهى شور و محبّت و احساس، و عواطفى که ملت ما نسبت به آن بزرگوار دارند، ارتباط طرفینى است.
بیانات مقام معظم رهبری به مناسبت «نیمهى شعبان»6/10/1375