ایجاد شبكه فناوری نانو‌ میان كشورهای اسلا‌می

اولین نشست كارشناسان كشورهای عضو اكو برای بررسی چگونگی ایجاد شبكه فناوری نانو بین كشورهای اسلا‌می وعضو ا‌ین سازمان در محل دبیرخانه دائمی سازمان اكو در تهران تشكیل شد. به گزارش خبرگزاری‌ها، ا‌ین نشست با حضور مقامات اكو، ناظرانی از سازمان توسعه صنعتی ملل متحد (یونیدو) و كمیته همكاری‌های عملی فناوری سازمان كنفرانس
شنبه، 18 آبان 1387
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
ایجاد شبكه فناوری نانو‌ میان كشورهای اسلا‌می
ایجاد شبكه فناوری نانو‌ میان كشورهای اسلا‌می
ایجاد شبكه فناوری نانو‌ میان كشورهای اسلا‌می

اولین نشست كارشناسان كشورهای عضو اكو برای بررسی چگونگی ایجاد شبكه فناوری نانو بین كشورهای اسلا‌می وعضو ا‌ین سازمان در محل دبیرخانه دائمی سازمان اكو در تهران تشكیل شد.
به گزارش خبرگزاری‌ها، ا‌ین نشست با حضور مقامات اكو، ناظرانی از سازمان توسعه صنعتی ملل متحد (یونیدو) و كمیته همكاری‌های عملی فناوری سازمان كنفرانس اسلا‌می (كامستك) و دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو افتتاح شد و سپس نمایندگان یونیدو و كامستك به ارائه سخنرانی پرداختند.
در این نشست پیرامون پیشنهاد ایران مبنی بر ایجاد شبكه فناوری نانوی كشورهای عضو اكو بحث و بررسی شد.ایران همچنین طرح‌های خود در مورد ایجاد شبكه فناوری نانو در بین كشورهای اسلا‌می، ایجاد مركز بین‌المللی نانومترولوژی و همچنین مركز بین المللی فناوری نانو با همكاری یونیدو را در این نشست ارائه داد.
در همین حال دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو در مورد سهم ایران از بازار جهانی محصولا‌ت نانوتكنولوژی گفت: سعی می كنیم تا سال ۲۰۱۵ سهم فروش فرآورده های مبتنی بر نانوفناوری ایران یك درصد از سهم كل بازار فناوری نانو دنیا باشد.
مهندس سید رضا سجادی دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو هزینه های توسعه ای فناوریهای نوین را بسیار گزاف خواند و گفت: هم برای توسعه این فناوری نیاز به همكاریهای منطقه ای و بین المللی و هم برای فروش محصولا‌ت نیاز به بازارهای جهانی داریم.سجادی افزود: برای این مظور در گام نخست همكاری با كشورهای عضو اكو را در دستور كار قرار دادیم تا بتوانیم در سایه این همكاریها، توسعه فناوری نانو و مشاركت در بازارها را دنبال كنیم.وی با اظهار تاسف از اینكه تاكنون هیچ همكاری در حوزه نانو با كشورهای عضو اكو نداشتیم، ادامه داد: در عین حال همكاریهای خوبی با كشورهای آفریقای جنوبی، هند و روسیه دراین حوزه داشته ایم.
دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، استقبال كشورهای عضو اكو از پیشنهاد ایران مینی بر ایجاد ستاد فناوری نانو را مناسب توصیف كرد و اظهار داشت: با این پیشنهاد توجه این كشورها در زمینه فناوری نانو و تاثیرات آن در اقتصاد معطوف شده است لذا ما را بر آن داشت تا فعالا‌نه به این امر بپردازیم.

● خیز ایران برای دستیابی به مقام پانزدهم فناوری نانو دنیا

وی به چشم انداز كلی ایران در حوزه نانو اشاره كرد و خاطرنشان كرد: طبق این چشم انداز قرار است ایران در حوزه نانو به مقام پانزدهم دنیا برسد و از آنجایی كه ایران یك درصد جمعیت دنیا را دارد باید حداكثر یك در صد از سهم بازار دنیا را در اختیار كشور باشد.

● ایجاد ستاد فناوری نانو در میان كشورهای عضو اكو

دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو ایجاد ستاد فناوری نانو در میان كشورهای عضو اكو را گامی در این جهت دانست و به مهر گفت: در كشورهای عضو اكو علا‌ه بر آنكه دانشمندان و پژوهشگرانی وجود دارند كه می توانیم از تجارب آنها استفاده كنیم، می توانیم از توان تحقیقاتی آنها نیز در جهت انچام پروژههای مشترك علمی سود جوییم.
سجادی به بودجه های علمی این كشورها در زمینه نانوتكنولوژی اشاره كرد و افزود: به عنوان مثال متوجه شدیم كه كشور قزاقستان ضمن آنكه توانست بودجه های پژوهشی نانوتكنولوژی خود را ۲۵ برابر افزایش دهد، رئیس جمهور آن كشور برنامه های تازه ای برای توسعه این حوزه در نظر گرفته است كه در صورت ایجاد همكاریهای متقابل می توانیم بطور هدفمند بر روی تولیدات مشخصی كار كنیم.

● پیشنهاد ایران برای میزبانی ستاد فناوری نانو كشورهای اكو

دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو در خصوص مقر اصلی این ستاد گفت: با توجه به تجربیات ایران در زمینه ایجاد ستاد و شبكه آزمایشگاهی نانو بهتر است مقر اصلی آن در ایران ایجاد شود.
سجادی با تاكید بر اینكه تعیین محل اصلی این ستاد باید به تایید همه اعضا برسد، ابراز امیدواری كرد كه تا ۳ ماه آینده اعضا بتوانند به جمع بندی نهایی در زمینه اساسنامه و مركزیت ستاد برسند.
در همین حال علی بایف، معاون دبیركل اكو گفت: امیدواریم پیشنهاد تشكیل شبكه فناوری نانو میان اعضای اكو كه از سوی ایران ارائه شده است به یكی از مظاهر اصلی همكاریهای منسجم میان كشورهای عضو تبدیل شود. وی گفت: راه اندازی شبكه فناوری نانو میان كشورهای عضو اكو ایده بسیار خوبی است و ما در این خصوص از تجربیاتی كه در عرصه همكاریهای اقتصادی و بین المللی با سایر سازمانها و كشورها داشته ایم استفاده خواهیم كرد.
معاون دبیركل اكو افزود : طی سالهای اخیر سازمان اكو همكاریهای بسیار خوبی با نهادهایی همچون سازمان ملل، بانك اسلا‌می و سایر كشورهای منطقه داشته است و از این رو درنظر داریم تا به محض راه اندازی این شبكه علمی و تحقیقاتی از این تجربیات نیز در راستای توسعه همه جانبه كشورهای عضو استفاده كنیم.
علی بایف ادامه داد : برای اینكه شبكه ای منسجم از همكاریهای مرتبط با فناوری نانو داشته باشیم ضروری است تا از حضور و تجربه انستیتوهای علمی و آكادمیك نیز استفاده شود.وی با بیان اینكه برای این پیشنهاد آینده ای روشن متصور است افزود : ما امیدواریم كه این پیشنهاد جالب توجه كه از سوی ایران ارئه شده است به یكی از مظاهر و نشانه های مهم همكاری منسجم میان اعضای اكو تبدیل شود.
از سوی دیگر مدیر گروه منابع انسانی ستاد فناوری نانو گفت: شبكه آزمایشگاهی، مركز بین‌المللی نانومترولوژی و شبكه فناوری نانو‌در صورت تصویب در میان كشورهای عضو اكو ایجاد می شود.
دكتر سعید سركار گفت: در نشست كارشناسان كشورهای عضو اكو نمایندگان ا‌یران طرح خود را مبنی بر ایجاد شبكه فناوری نانو‌ی كشورهای عضو اكو ارائه می دهند و كارشناسان كشورها به بررسی آن خواهند پرداخت. وی اظهار داشت: در طرح پیشنهادی ایران ایجاد این ستاد همكاریهای علمی، پژوهشی، انجام پروژه های مشترك، فعالیت های تحقیقاتی و تولیدی و تبادل تجربیات در حوزه نانو در میان كشورهای عضو اكو در نظر گرفته شده است.
سركار اطلا‌ع رسانی، ایجاد شبكه آزمایشگاهی و ایجاد مركز بین‌المللی نانومترولوژی در میان كشورهای عضو اكو را از برنامه های این ستاد دانست و افزود: ایجاد این شبكه نیاز به مطالعه و بررسی وضعیت و جایگاه كشورهای عضو در حوزه نانوتكنولوژی دارد تا بر مبنای آن برنامهریزیهای بعدی صورت گیرد.وی توانمندیهای كشورهای عضو اكو را در زمینه نانوتكنولوژی یكسان ندانست و ادامه داد: با توجه به سطح توانمندیهای هر كشور، برنامه های مستقلی در نظر گرفته شده است. ضمن آنكه برای كشورهایی كه هنوز فعالیتی را در این حوزه شروع نكرده اند برنامه های ترویجی را در نطر گرفته ایم.
سركار به توانمندی برخی از كشورها در این حوزه اشاره كرد و اظهار داشت: با كشورهایی كه وارد حوزه نانوتكنولوژی شده و در فعالیتهای صنعتی بكار گرفته شده اند بحثهای تولید و تجاری سازی دنبال می شود. مدیر گروه منابع انسانی ستاد فناوری نانو با بیان اینكه تاكنون هیچ رتبه بندی در میان كشورهای عضو صورت نگرفته است، ابراز امیدواری كرد، در این نشست با تعیین نمایندگان هر كشور، اطلا‌عات هر كشور متناسب با برنامه ریزیها در اختیار دفتر مركزی ستاد قرار گیرد تا شاخصهای لا‌زم برای رتبه بندی و تعیین جایگاه هر كشور تعریف شود.وی خاطرنشان كرد: در میان كشورهای عضو اكو، كشورهای ایران و تركیه در حوزه نانوتكنولوژی پیشرو هستند و بعد از آن كشورهای قزاقستان و پاكستان قرار دارند.
اكو ‌یك سازمان اقتصاد‌ی منطقه‌ا‌ی شامل ۱۰ كشور ا‌یران، پاكستان، تركیه، افغانستان آذربا‌یجان، قزاقستان، تركمنستان، قرقیزستان ازبكستان و تاجیكستان است كه برا‌ی بهبود شرا‌یط توسعه اقتصاد‌ی پا‌یدار كشورها‌ی عضو حذف تدر‌یجی موانع تجار‌ی در ا‌ین منطقه و توسعه منابع انسانی در ا‌ین ده كشور فعالیت دارد.
منبع: روزنامه سیاست روز

معرفي سايت مرتبط با اين مقاله


تصاوير زيبا و مرتبط با اين مقاله




نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط