ویتامین‌ها برای سلامت ناخن‌ها

با مقداری مراقبت و دریافت مواد مغذی ضروری خصوصاً ویتامین‌ها می‌توان ناخن‌هایی سالم و زیبا داشت. در این مقاله اطلاعات مفیدی در رابطه با ویتامین‌های مورد نیاز برای حفظ سلامت ناخن‌ها جمع آوری شده است.
سه‌شنبه، 26 مرداد 1395
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: علی اکبر مظاهری
موارد بیشتر برای شما
ویتامین‌ها برای سلامت ناخن‌ها
ویتامین‌ها برای سلامت ناخن‌ها

 

مترجم: امین حسین پور
منبع:راسخون




 

با مقداری مراقبت و دریافت مواد مغذی ضروری خصوصاً ویتامین‌ها می‌توان ناخن‌هایی سالم و زیبا داشت. در این مقاله اطلاعات مفیدی در رابطه با ویتامین‌های مورد نیاز برای حفظ سلامت ناخن‌ها جمع آوری شده است.
کمبود هر ماده‌ی تغذیه‌ای می‌تواند رشد ناخن‌ها را به گونه‌ای تحت تأثیر قرار دهد. ناخن‌ها نشانگر سلامت جسمی و همچنین روانی ما هستند. برای حفظ سلامت ناخن‌ها، تغذیه و مراقبت از آن‌ها در برابر عفونت و جراحت ضروری است. داشتن ناخن‌هایی زیبا و سالم چیزی است که همه‌ی زنان به دنبال آن هستند. این باوری غلط است که داشتن ناخن‌هایی سالم دشوار است و تنها مانیکور منظم می‌تواند به حفظ ناخن‌ها کمک کند. داشتن ناخن‌های سالم کار آسانی است به شرطی که از آن‌ها به طور منظم و مناسب مراقبت کنید.
کراتین که توسط سلول‌های تخصص یافته اپیدرم ترشح می‌شود، ترکیب اصلی ناخن‌هاست. کراتین از ناخن‌ها محافظت می‌کند و در حفظ استحکام ، بافت و رنگ آن‌ها نقش دارد. ویتامین‌ها نقش مهمی در تولید کراتین ایفا می‌کنند. کمبود ویتامین‌ها و مواد مغذی دیگر ممکن است منجر به مشکلات مربوط به ناخن مانند شکنندگی ، خشکی و رنگ رفتگی ناخن‌ها شود.
ویتامین A که در سنتز کراتین در بدن نقش دارد. ویتامین A برای حفظ استحکام و یکپارچگی ناخن‌ها لازم است. ویتامین A همچنین به رشد ناخن‌ها و جلوگیری از خشکی آن‌ها کمک می‌کند. منابع ویتامین A عبارتند از هویج ، کدو تنبل ، پاپایا ، سیب زمینی شیرین ، گوجه فرنگی ، زردآلو ، اسفناج و سبزیجات برگ سبز دیگر ، تخم مرغ و محصولات لبنی.
ویتامین‌های گروه B به حفظ باخت ناخن‌ها در مقابل عفونت‌های باکتریایی و قارچی کمک می‌کنند. کمبود ویتامین B منجر به تشکیل خط‌های عمودی و افقی بر روی ناخن‌ها می‌شود و باعث شکننده شند آن‌ها می‌شود. کمبود ویتامین B12 ممکن است باعث تیره شدن ناخن‌ها و منحنی شدن یا گرد شدن نوک ناخن‌ها شود. بیوتین برای رشد ناخن‌ها و جلوگیری از ترک خوردن ناخن‌ها ضروری است. منابع ویتامین B12 عبارتند از غلات ، فلفل ، حبوبات ، شیر ، پنیر ، تخم مرغ ، ماهی و گوشت
ویتامین C به حفظ آب ناخن‌ها کمک می‌کند. کمبود ویتامین C باعث خشک به نظر رسیدن ناخن‌ها می‌شود. کمبود این ویتامین همچنین ممکن است باعث متورم شدن بافت‌های اطراف ناخن شود. منابع ویتامین C عبارتند از لیمو ، لیمو ترش ، پرتقال ، گوجه فرنگی ، کلم ، کلم گل ، کلم بروکلی ، جعفری و مارچوبه.
ویتامین D به تنظیم تولید کراتین کمک می‌کند. ویتامین D در استحکام ناخن‌ها و جلوگیری از پوسته پوسته شدن آن‌ها نقش دارد. منابع ویتامین D عبارتند از ماهی آزاد ، گوشت گاو ، زرده‌ی تخم مرغ و پنیر
ویتامین E بافت ناخن‌ها را بهبود می‌بخشد و آن‌ها را تقویت می‌کند. منابع ویتامین E عبارتند از غلات ، سبزیجات دارای برگ سبز ، بادام ، دانه‌ی آفتابگردان ، فندق و بادام زمینی
ویتامین K برای جلوگیری از ترک خوردن ناخن‌ها ضروری است. منابع ویتامین K عبارتند از سبزیجات دارای برگ سبز ، چغندر ، خیار ، آلو ، نخود فرنگی
استفاده از رژیم غذایی متعادل بهترین راه برای تأمین نیاز بدن به این ویتامین‌هاست. ویتامین‌ها را همچنین می‌توان به شکل مکمل‌های تغذیه‌ای مصرف کرد. در کنار ویتامین‌ها، مواد معدنی مانند آهن ، اسید آمینه‌ها ، روی ، کلسیم و غیره نیز برای جلوگیری از شکنندگی ناخن‌ها لازم هستند. زنان مستعد ابتلا به کمبود کلسیم هستند و از اینرو، باید توجه خاصی به علائم کمبود کلسیم مانند پوسته پوسته شدن و شکنندگی ناخن ها داشته باشند. پروتئین‌ها نیز به حفظ سلامت ناخن‌ها و رشد و استحکام آن‌ها کمک می‌کنند. اسیدهای چرب بافت ناخن را بهبود می‌بخشند و به حفظ انعطاف‌پذیری کمک می‌کنند.
نکاتی برای داشتن ناخن‌های سالم و قوی
هنگامی که برای مانیکور به سالن‌های زیبایی مراجعه می‌کنید، از وسایل شخصی خود استفاده کنید. وسایل شخصی خود را بعد از هر بار استفاده با آب گرم بشویید.
در مواردی که ناخن‌ها رشد نکرده‌اند به متخصص پوست مراجعه کنید تا اقدامات لازم انجام شود.
هر روز ناخن‌های خود را با یک کرم حاوی ویتامین E مرطوب کنید. شما همچنین می‌توانید ناخن‌های خود را با مخلوط عسل ، آب لیمو و روغن زیتون ماساژ دهید.
ماساژ دادن ناخن‌ها با روغن بادام ، جوجوبا و رزماری به تقویت ناخن‌ها و بهبود بافت آن‌ها کمک می‌کند.
استفاده از لاک‌های ناخن ویتامینه به تغذیه‌ی ناخن‌ها و حفظ آب آن‌ها کمک می‌کند.
ناخن‌ها نیز همانند سایر اندام‌های بدن تحت تأثیر رژیم غذایی قرار دارند. بنابراین، استفاده از رژیم غذایی متعادل و حاوی ویتامین‌ها و مواد مغذی ضروری به همراه استفاده از محصولات مراقبت از ناخن مناسب کلید دستیابی به ناخن‌هایی قوی ، نرم و سالم است.



 

 



نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط