با کسی که دچار حمله‌ی وحشت شده چگونه برخورد کنیم

اگرچه، به عنوان یک ناظر، ممکن است چیزی که فرد در حین حمله‌ی وحشت، یا حمله‌ی هراس (panic attack) تجربه می‌کند را درک نکنید، اما حقیقت این است که تجربه‌ی ترسناکی برای فرد به حساب می‌آید. بنابراین، هنگامی...
چهارشنبه، 17 شهريور 1395
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: علی اکبر مظاهری
موارد بیشتر برای شما
با کسی که دچار حمله‌ی وحشت شده چگونه برخورد کنیم
با کسی که دچار حمله‌ی وحشت شده چگونه برخورد کنیم

 

مترجم: رزیتا ملکی‌زاده
منبع: راسخون



 

اگرچه، به عنوان یک ناظر، ممکن است چیزی که فرد در حین حمله‌ی وحشت، یا حمله‌ی هراس (panic attack) تجربه می‌کند را درک نکنید، اما حقیقت این است که تجربه‌ی ترسناکی برای فرد به حساب می‌آید. بنابراین، هنگامی که متوجه‌ شدید فردی از خود علائم حمله‌ی وحشت را نشان می‌دهد، استراتژی و راه‌کارهایی که در ادامه معرفی می‌شوند را بکار بسته تا فرد را آرام سازید.

آیا می‌دانستید؟

اشکال در تنفس، درد قفسه سینه، لرزش، تعریق و ضربان قلب شدید برخی از علائم ابتدایی یک حمله وحشت می‌باشند.
اگر چه بروز یک حمله‌ی وحشت هیچ خطر بالقوه‌ای را برای سلامت به همراه ندارد، اما نباید آن را دست کم گرفت. بنابراین، اگر دیدید که فردی دچار حمله‌ی وحشت شده است، بجای آنکه تنها یک تماشاچی باشید، سعی کنید ناراحتی فرد را به حداقل برسانید و با انجام رویکردهای ذیل به او کمک کنید خونسردی و آرامش خود را بدست آورد.

پیشنهاد تنفس عمیق

تنفس عمیق یکی از بهترین راه‌های فرونشاندن علائم حملات وحشت است. تنفس کوتاه و سریع اغلب در میان افرادی که دچار حمله‌ی وحشت شده‌اند، دیده می‌شود. بنابراین، از او بخواهید که نفسهای عمیق‌تر و آهسته‌تر کشیده به طوریکه با این کار به القاء حس آرامش و آسودگی کمک شود. تنفس عمیق اثری آرامش بخش داشته و به از بین بردن حملات وحشت کمک می‌کند.

بکار بردن کلمات تسکین دهنده

سعی کنید فرد را با کلماتی تسلی بخش آرام سازید. با این حال، این بدان معنا نیست که از عبارات کلیشه‌ای مانند «خونسرد باش»، «آروم باش» و یا «بی‌خیال باش» استفاده کنید. با این وجود تنها در صورتی این کلمات اثر آرامش بخشی دارند می‌توانید از آنها استفاده کنید. موضوع این است که اگر آرام شدن به این راحتی بود که فرد در وهله‌ی نخست دچار حمله‌ی وحشت نمی‌شد. بعضی افراد با مشاهده‌ی دوست خود که دچار حمله‌ی وحشت شده، عصبانی می‌شوند و چیزی مانند «زیادی اغراق می‌کنی» و یا «این ترس زائیده‌ی تخیله و واقعی نیست» را به زبان می‌آورند. به زبان آوردن چنین سخنان غیر مسئولانه‌ای تنها مشکل را بدتر خواهد کرد. بی‌ادبی و یا فریاد بر سر فرد از شدید شدن حمله‌ی وحشت جلوگیری نخواهند کرد.
فردی که دچار حمله‌ی وحشت شده است نیاز به حمایت، قوت قلب و مورد سرزنش واقع نشدن، دارد. گفتن چیزی مانند «خیلی راحت می‌تونی این وضعیت رو پشت سر بگذاری» یا «روی تنفست تمرکز کن و در حال زندگی کن» می‌توانند برای فرونشاندن ناراحتی او شگفتی کنند. سخنانتان بایستی این باور را القاء کند که شما کنار او هستید و آماده‌ی کمک به او به هر طریق ممکن می‌باشید. لازم است که فرد را جدی گرفته و کاری کنید که باور کند برای سلامتی‌اش اهمیت قائلید. سعی کنید دغدغه‌ی او را درک شده و کاری کنید متوجه شود که حملات وحشت هیچ تهدیدی برای سلامتی او به حساب نیامده و تنها یک حالت موقت است که به زودی از بین می‌رود.

دادن چیزی که موجب از بین بردن ناراحتی شود

مشاجره و بحث بر سر ترسها و نگرانی‌های او موجب بهتر شدن حالش نمی‌شود. معقولانه است که چیزی را برای از بین بردن ناراحتی‌اش به او دهید. دادن یک لیوان آب سرد و یا چای گیاهی مانند بابونه، می‌تواند به کاهش علائم و نشانه‌های حمله وحشت کمک کند.

فرد را به مکان دیگری انتقال دهید

تغییر محیط مانند بردن فرد به یک فضای باز می‌تواند همچنین به حداقل رساندن شدت حمله‌ی وحشت کمک کند. اغلب اوقات یک محیط شلوغ می‌تواند احساس ناراحتی و تنش را در او ایجاد کند که این می‌تواند موجب بروز حمله‌ی وحشت شود. در چنین شرایطی تغییر محل می‌تواند به آرام ساختن فرد کمک کند. فضاهای باز مانند پارک‌ها، محیطی بی سر و صدا و آرامی را همراه با هوای تازه و فضای سبز فراهم می‌سازند. این امر به آرام شدن فرد و فرونشاندن علائم حمله‌ی وحشت کمک می‌نماید. در بسیاری مواقع، یک پیاده روی سبک به مدت 15 تا 20 دقیقه در فرونشاندن حمله‌ی وحشت مؤثر می‌باشد. هر مکانی که انتخاب می‌کنید به فرد اطمینان دهید که زندگی او در خطر نبوده و از او حمایت می‌کنید.

فرد را تنها نگذارید

با تنها گذاشتن فرد و گفتن اینکه چند لحظه‌ی دیگر برمی‌گردید، تنها اضطراب او را افزایش می‌دهید. فردی که دچار حمله‌ی هراس شده است نیاز به حمایت دارد، بنابراین بزرگترین اولویت شما بایستی آن باشد که تا غلبه‌ی کامل فرد بر این وضعیت در کنارش بمانید. در اکثر موارد، حملات هراس بیش از 30 دقیقه به طول نمی‌انجامد و در طول این مدت، لازم است که تمام مدت در کنار او حاضر باشید.

با 115 تماس بگیرید

فردی که دچار حمله‌ی شدید و بد وحشت شده است ممکن است به راه‌کارهایی که در بالا اشاره شد، پاسخ نشان ندهد. در چنین مواقعی تماس با مرکز فوریت‌های پزشکی به منظور درمان پزشکی ضروری است. بسیاری افراد از تماس با 115 خودداری می‌کنند به این دلیل که تصور می‌کنند این بیماری روحی و روانی است و نه یک بیماری جسمی. با این حال لازم است که مراقب باشید و نسبت به سلامت فرد بی‌تفاوت نباشید و در صورت لزوم با 115 تماس بگیرید. در صورتی که علائم فروکش نکردند، آنگاه ضروری است که به دنبال فوریت‌های پزشکی باشید. پزشک ممکن است قرصهای زاناکس (xanax) را به منظور درمان ضربان قلب غیر طبیعی تجویز نماید.
به یاد داشته باشید که تنها به این دلیل که از حملات وحشت آگاهی ندارید، بدان معنا نیست که وجود ندارند. بنابراین هر کاری که لازم است را انجام دهید تا فردی که دچار حمله‌ی وحشت شده است را آرام سازید.
سلب مسئولیت: اطلاعات ارائه شده در این مقاله صرفاً جنبه‌ی آموزشی داشته و نبایستی به منظور جایگزین توصیه‌های پزشک متخصص در نظر گرفته شود.

 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط