نویسنده: بهزاد زمانی مقدم
داروهای هومیوپاتی / داروهای پلی کرست
میازم: |
سوگرایی: |
استعداد ابتلا به بیماری: |
ارتباط با گرما و سرما: |
بنیان شخصیتی دارو:
جاه طلبی و علاقه زیاد به بزرگ شدن است. او تلاشش را کاملاً روی بزرگترشدن، قویتر شدن و رسیدن به موقعیتهای بالاتر متمرکز میکند.محدودهی عملکرد دارو:
اثر مستقیم بر سیستمهای رویشی و به ویژه پردههای مخاطی مجاری تنفسی، سیستم گوارشی، مجاری ادراری تناسلی، و کلیه دارد. بیشترین تأثیر موضعی دارو بر کبد و لوله گوارش است.ویژگیهای ساختاری:
افرادی زیرک ولی از نظر جسمی ضعیف، بخش تحتانی چاق و فوقانی لاغر است. با چهرهی بیمارگونه، کم خون و رنگ پریده که بیشتر از سن خود نشان میدهند. ظاهری مرتب.نکات کلیدی:
در ارزیابی خود مشکل دارد. بدون اعتماد به نفس است. لاف زن و مدعی است. در موارد احساسی و یا وقتی از او تشکر شود، گریه میکند. وحشت از روی صحنه رفتن دارد. مشکلاتش در سمت راست است یا اینکه از راست به چپ میرود. تشدید عمومی عوارض بین 8-4 غروب. چینهای عمیق روی گونه و پیشانی، سفید شدن مو (به شکل دستهای) در طرف راست سر، علاقه به شیرینی. بیزار از نوشیدنی یا غذای سرد. نفخ و ورم شکم که با آروغ و دفع گاز بهتر میشود. نیمه شب برای خوردن بیدار میشود. ناتوانی جنسی، ترک پاشنه پا، یک دست یا پا از دیگری سردتر است.عوارض بالینی:
ورم شکم، آنوریسم، آسم، مشکلات صفراوی، سرطان، یبوست، تحلیل رفتگی، سرفه، کولیک، دیفتری، اسهال خونی، سوءهاضمه، اگزما، نفخ، سنگ صفرا، نقرس، سردرد، سوزش قلبی (با منشأ معدی)، فتق، هیستری، ناتوانی جنسی، مشکلات کبد، ناتوانی حرکتی، مشکلات ریه، اختلالهای قاعدگی، عوارض تناسلی زنانه و مردانه، خروج گاز از واژن، پنومونی، درد کلیوی، روماتیسم، مشکلات معدی و حلق، مشکلات ادراری، تب تیفوئید، سیاه سرفه.مدالیتهها:
تشدید:
تشدید تمام عوارض بین 8-4 بعدازظهر، با گرما و هوای گرم (به جز در حلق و معده). صبح هنگام بیدار شدن.بهبود:
باغذا و نوشیدنیهای گرم (فقط معده و حلق)، پوشیده نبودن سر پوشیدن لباسهای گشاد، و در هوای آزاد.Rubrics:
- Confidence, want of self.- Cowardice.
- Dictatorial, command, talking with air of.
- Dictatorial, power, love, of.
اطلاعات شخصیتی فرد مربوط به Lyco.
آدمی با مسئولیت پذیری کم (برای پذیرفتن کار پیش قدم نمیشود اما اگر کاری به گردنش نهاده شود به درستی انجام میدهد). در منزل بداخلاق ولی خارج از منزل خوش برخورد است. جاه طلب است و برای ارتقای خود ممکن است پشت دوستانش را خالی کند. حد وسط شخصیتهای Calc. و sulp. است (یعنی نیاز به امنیت و استحکام Calc. و خودمحوری و شهرت طلبی sulp. را دارد.) ترس از برخورد با آدمها و موقعیتهای جدید دارد و این به دلیل مشکل اصلیاش (یعنی عدم اعتماد به نفس) است. ترس از سخنرانی در جمع (اگر مجبور به سخنرانی باشد در شروع حتماً با مطلبی سنگین یا ایراد از دیگران و یا لاف زدن از خود شروع میکند). با افراد زیر دست خود خوب رفتار نمیکند و از آنها ایراد میگیرد. زیرک است و طوری از زیردستان ایراد میگیرد که نتوانند در مقابلش بایستند و پاسخ دهند. سعی میکند بین افرادی باشد که او را قبول دارند تا بتواند امر و نهی کند، به همین خاطر میلی به ارتباط یا شرایط جدید ندارد. دیکتاتوری و امر و نهی او فقط مربوط به منزل و محیط کارش (زیردستانش) است، خارج از این محیط کاملاً آرام است. عشق به قدرت دارد بنابراین سعی به خارج شدن از قلمرواش را ندارد. در شخصیتش جدال دائم بین ترس و رفتار مستبدانهاش وجود دارد. تنهایی را در شرایطی دوست دارد که منزل کاملاً خالی نباشد. ترس از تنهایی دارد. مرتب و منظم در کارش است. مردد در انجام کارها، اهل ریسک نیست. در دوران جوانی افراط جنسی دارد. معمولاً دیر ازدواج میکند. حیلهگر است. تحمل انتقاد را ندارد. مشکلاتش عموماً در کلیه و کبد و شکم است. تمام ترشحاتش ترش است. سرمایی و فاقد گرمای حیاتی است. به سمت راست میخوابد. انزال زودرس دارد.روان:
ترس از تنهایی، ترس از انجام تعهدات (اگر چه سالهای متمادی این تعهدات را انجام داده باشد). زود عصبی میشود. نگران سلامتیاش است.سر:
سردرد سمت راست توأم با مشکلات معدی.عوارض تنفسی:
پنومونی و آسم (بیشتر سمت راست درگیر است)، سرفههای عمیق توخالی با مقدار زیادی خلط و صورتی سیانوزه، احساس گرفتگی در حلق.عوارض گوارشی:
با شروع خوردن، اشتها باز میشود و خیلی سریع میخورد. نفخ و ترش و سر و صدای معده. یبوست و هموروید. زبان خشک و ترکدار با طعم ترش. علاقه به چای داغ و الکل. بیزار از غذای مانده. میلی به نوشیدن آب ندارد.عوارض شکمی:
مشکلات کبدی مانند یرقان، هپاتیت. دردهای کلیوی و سنگ کلیه راست. فتق اینگوینال.ملاحظات:
- اختصاصی سنگ کلیه راست و فتق اینگوینال است.- در مشکلات حلقی؛ دیفتری، لارنژیت، ورم لوزه، و فارنژیت بسیار مفید است.
- در همیوپیا (دیدن فقط نیمه چپ هر چیز) مفید است. (Aurum نیمه تحتانی را میبیند.)
منبع مقاله :
زمانی مقدم، بهزاد؛ (1386)، راهنمای درمان هامیوپاتیک، تهران: اطلاعات