رژیم غذایی مخصوص اگزما

برنامه رژیم غذایی اگزما بر اجتناب از مواد غذایی که موجب شروع علائم التهابی پوست می‌شوند، متمرکز شده است. یادداشت برداری از مواد غذایی آلرژی‌زا و خودداری از مصرف آنها قانون کلی رژیم درمانی اگزما محسوب می‌شود.
سه‌شنبه، 27 مهر 1395
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: علی اکبر مظاهری
موارد بیشتر برای شما
رژیم غذایی مخصوص اگزما
رژیم غذایی مخصوص اگزما

 

مترجم: رزیتا ملکی‌زاده
منبع:راسخون




 

برنامه رژیم غذایی اگزما بر اجتناب از مواد غذایی که موجب شروع علائم التهابی پوست می‌شوند، متمرکز شده است. یادداشت برداری از مواد غذایی آلرژی‌زا و خودداری از مصرف آنها قانون کلی رژیم درمانی اگزما محسوب می‌شود.
اگزما یک اصطلاح پوششی است که چندین بیماری التهاب پوستی مانند بثورات پوستی، خارش، خشکی، قرمزی و پوسته پوسته شدن و گاهی خونریزی را در برمی‌گیرد. گرچه این عارضه یک مشکل پزشکی مرگبار به حساب نمی‌آید، اما علائم آن بسیار آزار دهنده می‌باشند. چنانچه این عارضه بدون درمان رها شود، ممکن است برای چندین هفته تداوم یابد. همچنین همواره خطر بروز مجدد و یا عود آن وجود دارد. به طور خوشبینانه می‌توان گفت که اگزما می‌تواند به طور مؤثر با پیروی از نکات خود مراقبتی همراه با با مداخله درمانی مؤثر مورد رسیدگی قرار گیرد.
موضوع نگران کننده در خصوص اگزما این است که یک بیماری مزمن می‌باشد. تا این تاریخ، متخصصین پوست به طور روشن از علت دقیق آن صحبتی به میان نیاورده‌اند. این گونه عنوان می‌شود که هم وراثت و هم عوامل محیطی مسئول بوجود آمدن این مشکل پوستی است. افرادی که دارای سیستم ایمنی بسیار حساس می‌باشند، در معرض خطر بیشتری نسبت به دیگران به جهت ابتلاء به اگزما قرار دارند. اکثر پزشکان با هدف جلوگیری از عوامل ایجاد کننده‌ی آن، توصیه می‌کنند که در طول بروز علائم پوستی بایستی از یک برنامه‌ی رژیمی مناسب پیروی کرد.

رژیم غذایی مخصوص اگزما

درک علل ریشه‌ای اگزما و اجتناب از آنها راه حل عملی به منظور برخورد با این اختلال پوستی آزار دهنده است. همانطور که پیش از این اشاره شد، این مشکل پوستی پس از قرار گرفتن در معرض آلرژن‌های ناشناخته ایجاد می‌شود. رژیم غذایی و اگزما به دلیل تشدید علائم پوستی پس از مصرف مواد غذایی خاص اغلب به یکدیگر مرتبط می‌باشند. در صورتی که آلرژی‌های غذایی علت اصلی اگزما باشند، خودداری از مصرف آنها به عود مجدد اگزما کمک خواهد کرد.
در خصوص رژیم غذایی مخصوص اگزما بایستی گفت که بایستی به خاطر داشت که حساسیت غذایی ممکن است از فردی به فرد دیگر تفاوت داشته باشد. به طور دقیق‌تر بایستی گفت که نوعی از محصولات غذایی که موجب شروع واکنش‌های آلرژیک در فردی می‌شوند، ممکن است همان علائم را در فرد دیگر بوجود نیاورند. همچنین بعضی افراد قادر به هضم شیر و دیگر محصولات لبنی نبوده در حالی که بعضی دیگر نسبت به غذاهای دریایی حساسیت دارند. در دیگر بیماران مبتلا، محصولات لبنی و غذاهای دریایی ممکن است مواد غذایی آلرژی‌زا به حساب نیایند. در نتیجه، برنامه‌ی رژیم غذایی برای بیماران مبتلا به اگزما یکسان نمی‌باشد.
یکی از اسرار رژیم غذایی یافتن مواد غذایی حساسیت‌زا با پیروی از رژیم غذایی حذفی است. این واقعیت دارد که برخی مواد غذایی نسبت به دیگر مواد غذایی حساسیت‌زاتر می‌باشند. این مواد غذایی، محصولات لبنی، سویا، غذاهای دریایی، محصولات مبتنی بر آرد، مواد غذایی اسیدی و مهمتر از همه افزودنی‌های غذایی را شامل می‌شوند. آنچه شما می‌توانید انجام دهید این است که مصرف یک ماده‌ی غذایی مشکوک را به مدت یک هفته قطع کرده و نشانه‌های بهبودی را مورد بررسی قرار دهید. سپس مجدداً آن ماده‌ی غذایی را مصرف کرده و هرگونه واکنش حاکی از بدتر شدن روند بهبودی را بررسی نمایید. این کار را برای دیگر محصولات غذایی مشکوک به ایجاد کننده‌ی این عارضه انجام دهید. بدین طریق، می‌توانید مواد غذایی که بایستی از مصرف آنها در صورت ابتلا به اگزما اجتناب نمایید را پیدا کرده و این عارضه را به طور طبیعی درمان سازید.
در حالی که قصد برنامه ریزی برای رژیم غذایی را دارید، مطمئن شوید که رهنمودهای یک پزشک حاذق را در این خصوص جویا شوید. و فراموش نکنید که در طول دوره‌ی تشخیص یادداشت روزانه از مواد غذایی تهیه نمایید. همان اقدامات حذف و معرفی مجدد ماده‌ی غذایی به بدن در خصوص برنامه ریزی جهت رژیم غذایی مخصوص اگزما در کودکان انجام می‌شود. به منظور درمان طولانی مدت، تغییرات رژیم غذایی را با دقت تمام انجام داده و سعی کرده دیگر عادات سبک زندگی را به گونه‌ای تغییر دهید که توسط پزشک حاذق توصیه شده است. به خاطر داشته باشید که سلامت کلی و مدیریت استرس به طور یکسان به منظور درمان اگزما در طولانی مدت دارای اهمیت می‌باشند.
در صورت مشاهده‌ی هرگونه عوارض جانبی مانند افزایش ضعف و خستگی بعد از پیروی از این رژیم غذایی در مراجعه به پزشک کوتاهی و درنگ نکنید. پزشک ممکن است دیگر مواد غذایی مکمل و پمادهای موضعی (در صورت نیاز) را جهت کسب نتایج بهتر تجویز نماید. تردیدی نیست که درمان اگزما با ایجاد تغییراتی در رژیم غذایی تا حدودی مؤثر می‌باشد. اما فردی که دچار این عارضه‌ی پوستی است بایستی نسبت به دیگر عوامل مسبب این عارضه نیز اطلاعاتی بدست آورد. آنگاه در این صورت است که مدیریت دراز مدت اگزما می‌تواند به طور طبیعی حاصل شود.

 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.