صفحه لمسی تاچ اسکرین

یکی از دغدغه های طراحان سیستم های رایانه ای برای محصولات شان داشتن یک رابط خوب با کاربران است به عبارت دیگر طراح باید سیستمی طراحی کند که علاوه بر داشتن عملکرد خوب، کاربرپسند نیز باشد و نیاز به صرف وقت و هزینه های زیاد برای آموزش کاربران آن سیستم نباشد و در نهایت نحوه ارتباطش با کاربران ساده و سریع باشد. از این لحاظ فناوری تاچ اسکرین یا صفحه لمسی اهمیت پیدا کرده است
شنبه، 30 آذر 1387
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
صفحه لمسی تاچ اسکرین
صفحه لمسی تاچ اسکرین
صفحه لمسی تاچ اسکرین

یکی از دغدغه های طراحان سیستم های رایانه ای برای محصولات شان داشتن یک رابط خوب با کاربران است به عبارت دیگر طراح باید سیستمی طراحی کند که علاوه بر داشتن عملکرد خوب، کاربرپسند نیز باشد و نیاز به صرف وقت و هزینه های زیاد برای آموزش کاربران آن سیستم نباشد و در نهایت نحوه ارتباطش با کاربران ساده و سریع باشد. از این لحاظ فناوری تاچ اسکرین یا صفحه لمسی اهمیت پیدا کرده است و برای برخی کاربردها به طور گسترده استفاده می شود.
شاید تا به حال مانیتورهای مجهز به صفحه نمایش لمسی را دیده باشید این گونه صفحه نمایش ها دارای مزیت ها و البته معایبی است، به عنوان مثال در دستگاه هایATM یا عابر بانک نیاز شدیدی به این فناوری احساس می شود. کار با این دستگاه ها، این گونه است که کاربر بسته به این که صفحه لمسی با چه فناوری ساخته شده است، نقطه مورد نظر را که نمایش یک کلید یا لینک می باشد توسط قلم مخصوص یا انگشت لمس و فرمان لازم یا درخواست خود را وارد سیستم می کند.

● مزایای صفحه لمسی

رایانه های مجهز به صفحه لمسی دارای مزیت های زیر می باشد:
  ۱) اشغال فضای کم توسط دستگاه
  ۲) کمتر شدن قسمت های متحرک
  ۳) استفاده از آن ها به عنوان یک دستگاه ثابت در یک نقطه

● انواع صفحه لمسی از لحاظ طریقه نصب

▪ صفحه لمسی ها به ۲ روش در مانیتورها نصب و راه اندازی می شود:
  ۱) Built-in
  ۲) Add-on
در روش Built-in صفحه لمسی تعبیه می شود.
اما در روش Add-on کار به گونه ای دیگر است به طوری که صفحه لمسی را می توان روی مانیتورها اضافه کرد. در این روش کنترلر صفحات لمسی روی صفحه مانیتور نصب می شود.

● اجزای صفحات لمسی

▪ اغلب صفحه های لمسی ها از ۳ جزء زیر تشکیل می شود:
  ۱) صفحه حساس به لمس که مکان لمس شده را به کنترلر می فرستد.
  ۲) کنترلر صفحه لمسی که با دریافت سیگنال های مخصوص از صفحه لمسی آن ها را به علایمی معنادار برای پردازنده تبدیل و از طریق پورت USB یا COM به رایانه منتقل می کند.
  ۳)یک درایور نرم افزاری برای برقراری ارتباط بین کنترلر و سیستم عامل.

● فناوری های موجود صفحه لمسی

بسته به کاربرد و محل کار سیستم های مجهز به صفحه لمسی فناوری های مختلفی وجود دارد که عبارت از:

▪ Wire Resistive Technology

همین طور که از نام این نوع صفحه لمسی پیداست از مقاومت برای تولید مقادیر ولتاژ متفاوت در نقاط مختلف صفحه لمسی استفاده می کند و بدین طریق مکان لمس شده را به کنترلر اعلام می کند.
این گونه از صفحه لمسی ها به هر نوع فشاری حساس است و پاسخ مورد نظر را در خروجی تولید می کند؛ یعنی از هر وسیله ای اعم از قلم و انگشت می توان برای کار با آن ها استفاده کرد و از این لحاظ محدودیتی برای کاربران به وجود نمی آید.آن ها معمولا دارای مواد پایه شیشه یا آکرلیک است که با لایه هایی از مواد هادی و مقاومتی پوشیده شده است این لایه های نازک توسط نقاط غیرقابل مشاهده ای از هم جدا شده است. وقتی که صفحه لمسی در حالت عادی و روشن است هیچ گونه تماسی بین ۲ لایه هادی و مقاومتی وجود ندارد و هیچ جریانی بین آن دو رد و بدل نمی شود؛ به محض این که لمسی اتفاق بیفتد فشار حاصل از لمس باعث تماس بین ۲ لایه هادی و مقاومتی خواهد شد و در جریان الکتریکی تغییر ایجاد می شود. این تغییر توسط کنترلر صفحه لمسی کشف می شود و با اندکی پردازش روی اطلاعات حاصل از لمس، آن ها را تبدیل به یک مختصات افقی و عمودی می کند و به عنوان یک رویداد لمس آن را ثبت می کند.
نوع مقاومتی صفحه لمسی فناوری ساخت ساده ای دارد ولی وضوح تصویری که به کاربران ارائه می دهد نسبت به انواع دیگر کمتر است.همچنین به دلیل عمر طولانی آن، بیشتر به منظور کارهای سنگین در مکان های نامساعد استفاده می شود.
این گونه از صفحه های لمسی مقاومتی بیشتر در خانه، مدرسه،مراکز فروش اتوماتیک و محیط های متنوع دیگر استفاده می شود، ولی وضوح تصویر خوبی ندارد و برای نمایشگرها با اندازه کمتر از ۱۰.۴ اینچ استفاده می شود.

▪ Infrared

این نوع از صفحه های لمسی توسط فناوری پرتوی نور برنامه ریزی شده است. در این نوع صفحه لمسی به جای استفاده از لایه های مختلف، از یک قاب حاوی یک برد مداری استفاده می شود که در یک طرف دیودهای ساطع کننده نور و در طرف دیگر تعدادی سنسورهای دریافت کننده نور قرار گرفته است.
در محل لمس شده سنسورهای دریافت کننده، دیگر نوری دریافت نمی کند یا به عبارتی یک وقفه در دریافت نور ایجاد می شود که از همین تغییر در سنسورهای دریافت کننده، برای کشف مختصات مکان لمس شده استفاده می شود.

▪ Surface Acoustic Wave (SAW)

این فناوری یکی از پیشرفته ترین گونه ها در صفحه های لمسی است و بیشتر شبیه به انواع نوری است؛ ولی به جای پرتوهای نوری از امواج صوتی استفاده می کند. جنس این صفحه های لمسی شیشه ای است و به همین دلیل هیچ وقت فرسوده نخواهد شد و طول عمر زیاد و وضوح تصویر خوبی خواهد داشت.
این فناوری بیشتر برای رایانه های آموزشی و کیوسک های اطلاعاتی در محیط های شلوغ استفاده می شود.

▪ Capacitive

این نوع صفحه لمسی ها از یک پنل شیشه ای حاوی یک عنصر خازنی که ذخیره کننده بار الکتریکی است تشکیل شده است.
برخلاف دیگر صفحه های لمسی در این فناوری شیء لمس کننده باید هادی جریان الکتریکی باشد مانند سر انگشت بدون پوشش.
زمانی که صفحه نمایش با یک شیء هادی مناسب لمس شود، جریان الکتریکی از سوی گوشه های صفحه لمسی به سمت نقطه تماس، جاری می شود این رویداد باعث می شود تا مدارهای نوسان سازی که در گوشه های صفحه لمسی قرارگرفته است فرکانس خود را با توجه به نقطه تماس تغییر بدهد. این تغییر فرکانس، اندازه گیری می شود و به تعیین مختصات نقطه لمس شده کمک می کند.این گونه از صفحه های لمسی بسیار مقاوم است و وضوح تصویر عالی دارد. به همین دلیل در پهنه وسیعی از کاربردهای مختلف مورد استفاده قرار می گیرد.
منبع:http://www.nikipedia.blogfa.com




نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.