همه چيز درمورد سردترين نقطه خانه

در دنياي امروزي حتي فکر زندگي بدون وسايل الکتريکي انسان را آزار مي دهد. «يخچال» يکي از اين وسايلي است که هم زندگي بدون آن سخت مي شود و هم بيماري هاي مختلفي بدون آن رواج پيدا مي کنند، چون موادغذايي بدون يخچال زود خراب مي شوند. در اين حالت براي اينکه موادغذايي خراب نشوند بهتر است که روزانه و به اندازه نياز، آنها را خريداري کرد، که اين کار آساني نيست، پس بايد از کسي که اين وسيله ارزشمند را براي جامعه بشري اختراع کرده سپاسگزار بود. در سال 1858
شنبه، 19 بهمن 1387
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
همه چيز درمورد سردترين نقطه خانه
همه چيز درمورد سردترين نقطه خانه
همه چيز درمورد سردترين نقطه خانه

در دنياي امروزي حتي فکر زندگي بدون وسايل الکتريکي انسان را آزار مي دهد. «يخچال» يکي از اين وسايلي است که هم زندگي بدون آن سخت مي شود و هم بيماري هاي مختلفي بدون آن رواج پيدا مي کنند، چون موادغذايي بدون يخچال زود خراب مي شوند. در اين حالت براي اينکه موادغذايي خراب نشوند بهتر است که روزانه و به اندازه نياز، آنها را خريداري کرد، که اين کار آساني نيست، پس بايد از کسي که اين وسيله ارزشمند را براي جامعه بشري اختراع کرده سپاسگزار بود. در سال 1858 ميلادي «فرديناند کار» در جستجوي راهي براي نگهداري موادغذايي به مدت طولاني تري، موفق به اختراع يخچال شد. وي توانست دنياي صنايع غذايي را با اختراع يخچال دچار تحول کند. سرد کردن و انجماد يکي از متداول ترين روش هاي نگهداري موادغذايي است که موجب طولاني شدن زمان ماندگاري آنها مي شود. استفاده از يخچال براي نگهداري برخي موادغذايي فاسدشدني مانند گوشت، مرغ، ماهي و لبنيات، ضروري است. همچنين يخچال به تازه ماندن بعضي موادغذايي مانند سبزي و ميوه خام و ايجاد طعم دلنشين و خنک در نوشيدني ها کمک مي کند. حداکثر زمان ماندگاري موادغذايي فاسدشدني و نيز بسياري از ميوه ها و سبزي ها در صفر درجه سانتيگراد دو هفته، در5 درجه سانتيگراد يک هفته و در درجه حرارت اتاق(22 درجه سانتيگراد) چند ساعت است.

غذاي سرد سالم تر است

با تغيير شيوه زندگي، نياز ما به يخچال بيشتر شده است. به دفعات کمتري خريد مي کنيم، ولي هربار ميزان بيشتري موادغذايي مي خريم. در نتيجه موادغذايي بيشتري را براي مدت طولاني تر در يخچال نگهداري مي کنيم.

چند نکته مهم

  • دماي سردترين قسمت يخچال را بين صفر تا 5 درجه سانتيگراد نگهداريد.
  • پس از باز کردن در قوطي کنسرو، محتويات آن را در ظرفي خالي کنيد و روي آن را بپوشانيد. در غير اين صورت ممکن است قوطي، غذا را آلوده کند.
  • غذايي را که تاريخ مصرف آن گذشته است، دور بريزيد. برچسب موادغذايي را در ارتباط با درجه حرارت محل نگهداري و زمان ماندگاري کنترل کنيد.
  • يخچال را بيش از حد پر نکنيد زيرا هواي خنک، که يخچال را سرد نگه مي دارد، نمي تواند جريان پيدا کند.
  • يخچال را نزديک اجاق گاز يا منبع حرارتي ديگر قرار ندهيد.
  • فاسد شدني ترين غذاها را در سردترين قسمت يخچال بگذاريد.

    قسمت هاي مختلف يک يخچال و موادغذايي

  • سردترين قسمت(0 تا 5 درجه سانتيگراد): در اين قسمت غذاهايي را قرار دهيد که بايد سالم نگه داشته شوند. روي موادغذايي خام را بپوشانيد يا آنها را بسته بندي کنيد. موادغذايي که بايد در اين قسممت نگهداري شوند شامل: غذاهاي پخته سرد مانند غذاهاي آماده مصرف، انواع پيراشکي، مرغ آماده مصرف، شير، ماست و پنير تازه; انواع گوشت پخته، سوسيس و کالباس; سالادهاي آماده مانند سالاد سيب زميني و الويه; غذاهاي خانگي مانند انواع خورش و آبگوشت و شيريني خامه اي. گوشت، مرغ و ماهي تميزشده را هميشه در سردترين قسمت يخچال و حتما در ظروف در بسته نگهداريد و آنها را هرچه سريع تر مصرف کنيد و براي مدت طولاني تر در فريزر بگذاريد.
  • قسمت هاي خنک: در اين قسمت موادغذايي را که بهتر است خنک نگه داشته شوند تا براي مدت بيشتري تازه بمانند، بگذاريد، مانند: آب ميوه و پنير سفت مانند پنير پيتزا; ظروف و شيشه هاي بازشده سس سالاد، سس گوجه فرنگي و مربا که برچسب «در يخچال نگهداري شود» داشته باشند; کره، مارگارين روغن هاي خوراکي و تخم مرغ. درصورت وجود قسمت هاي مجزاي مخصوص(جاي کره و تخم مرغ) مي توان از آنها استفاده کرد. تخم مرغ پس از خريد بايد در يخچال نگهداري شود. در صورتي که روي بسته توصيه هايي شده است، به آنها عمل کنيد.
  • جا ميوه اي: اين قسمت گرم ترين منطقه يخچال است. سبزي، ميوه و مواد اوليه سالاد ماند کاهوي خرد نشده، گوجه فرنگي و تربچه را مي توانيد در اين قسمت نگهداري کنيد. بعضي از ميوه ها و سبزي ها مانند موز، ليمو و گوجه فرنگي را بهتر است در دماي بالاتر از 10 درجه سانتيگراد نگهداريد تا کيفيت آن ها به خوبي حفظ شود.

    يخچال را بيش از حد پر نکنيد

  • برخلاف فريزر که در صورت پر بودن بهتر کار مي کند، يخچال نبايد بيش از حد پر شود. پر بودن بيش از حد يخچال، باعث توقف جريان هواي خنک(که غذا را سرد نگه مي دارد) مي شود.
  • وقتي زياد خريد مي کنيد، مجبور مي شويد به زور آنها را در يخچال جا دهيد. سعي کنيد نوشيدني هايي را که براي مصرف فوري احتياج داريد، در يخچال بگذاريد و پس از مصرف به تدريج جايگزين کنيد که اين نوشيدني ها شامل: نوشابه هاي گازدار مثل کولا، آب ميوه پاکتي، ما»الشعير و آب معدني است.
  • بسياري از ظروف و شيشه هاي مربا، سس و غيره را فقط پس از باز کردن در آن ها، بايد در يخچال نگهداري کرد.
  • لازم نيست براي سالم ماندن نوشابه آن را در يخچال نگهداريد. نوشابه سرد فقط طعم بهتري دارد.
  • آيا سردترين قسمت يخچال به اندازه کافي سرد است؟ براي فهميدن اين موضوع به دماسنج يخچال نياز داريد.
  • دماسنج مناسب يخچال را انتخاب کنيد.
  • دماسنج يخچال را که قيمت چنداني ندارد، مي توان از فروشگاه هاي بزرگ و زنجيره اي، فروشگاه هاي لوازم خانگي و برخي کارخانه هاي سازنده يخچال خريداري کرد. نوعي را انتخاب کنيد که خواندن آن راحت باشد.
  • از دماسنج جيوه اي استفاده نکنيد که ممکن است بشکند و موادغذايي را آلوده کند.
  • دماي سردترين قسمت يخچال را به صفر تا 5 درجه سانتيگراد برسانيد. براي اين کار لازم نيست يخچال را خالي کنيد. سپس کارهاي زير را به ترتيب انجام دهيد:
    1) دماسنج را در سردترين قست يخچال قرار دهيد، جايي که به محض باز کردن در يخچال بتوانيد آن را بخوانيد.
    2) در يخچال را ببنديد و چند ساعت(ترجيحا شب تا صبح) آن را باز نکنيد تا دماي آن ثابت بماند.
    3) بدون برداشتن دماسنج دما را بخوانيد. اگر بين صفر تا 5 درجه سانتيگراد نبود درجه ترموستات يخچال را تنظيم کنيد. سپس مرحله 2 را تکرار کنيد و دوباره دما را بخوانيد.
    4) اگر دماي يخچال هنوز به ميزان مطلوب نرسيده است، ترموستات يخچال را دوباره تنظيم کنيد.
    نکته: فراموش نکنيد که بين هر بار تنظيم ترموستات يخچال و خواندن دما بايد چند ساعت فاصله باشد.
    منبع: www.ebtekarnews.com




  • نظرات کاربران
    ارسال نظر
    با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
    متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
    مقالات مرتبط
    موارد بیشتر برای شما