لوبیا و انواع آن

لوبيا گياهي است از تيره بقولات ، علفي وب الا رونده كه بدور درختان و يگاهان ديگر مي پيچد . برگهاي آن سبز رنگ ، پهن ، بزرگ و نوك تيز است كه شامل سه برگچه بشكل قلب مي باشد . گلهاي آن سفيد مايل به زرد يا بنفش و ميوه آن باريك و غلاف مانند است كه دانه هاي لوبيا در آن قرار درد .
دوشنبه، 14 ارديبهشت 1388
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
لوبیا و انواع آن
لوبیا و انواع آن
لوبیا و انواع آن

تهیه کننده : ناصر مکاری
منبع : راسخون

لوبيا گياهي است از تيره بقولات ، علفي وب الا رونده كه بدور درختان و يگاهان ديگر مي پيچد . برگهاي آن سبز رنگ ، پهن ، بزرگ و نوك تيز است كه شامل سه برگچه بشكل قلب مي باشد .
گلهاي آن سفيد مايل به زرد يا بنفش و ميوه آن باريك و غلاف مانند است كه دانه هاي لوبيا در آن قرار درد .
از پوست و دانه هاي لوبيا هنگامكيه لوبيا سبز است استفاده مي شود كه بنام لوبياي سبز معروف است ولي هنگاميكه پوست غلف سفت مي شود دانه هاي داخل آن بصورت لوبياي خشك كه برنگ قرمز يا سفيد مي باشد مورد استفاده غذايي قرار مي گيرد .
لوبیا چه وقتی که سبز است، چه زمانی که پوستش را بکنیم و قرمز شود، پای ثابت آشپزخانه‌های ایرانی است.
استفاده از لوبیا تقریباً در تمام کشورها رایج است و غذاهای بسیار متنوعی را با آن تهیه می‌کنند.
خوراکی که در ایران هم با استفاده از لوبیاچیتی، پیاز، گلپر، روغن زیتون و آب‌لیمو تهیه می‌شود به خصوص در فصل‌های سرد سال حسابی طرفدار دارد.
گفته می‌شود لوبیا ادرار آور است و حجم مایعات دفعی را زیاد می‌کند و برای کلیه‌ها نقش محافظتی دارد. همچنین به دلیل دارا بودن فیبر زیاد کلسترول خون را پایین می‌آورد و برای پیشگیری از بیماری‌های قلب و عروق هم مفید است.
لوبیا حاوی ویتامین‌ها و مواد معدنی گوناگونی از جمله فسفر، پتاسیم، آهن، ویتامین‌‌‌B و C است که وجود این مواد معدنی به آن خاصیت کاهش دهندگی فشارخون بخشیده است.
فیبر فراوان موجود در لوبیا هم باعث تسهیل حرکات روده می‌شود.
حتماً این را هم می‌دانید که غذاهای پر از فیبر برای رفع یبوست و پیشگیری از سرطان روده بزرگ ضروری‌اند.
این ماده غذایی همچنین حاوی ویتامین E است که نوعی آنتی‌اکسیدان به شمار می‌آید، وجود این ویتامین از پیری زودرس جلوگیری می‌کند و برای رفع علایم پیش از قاعدگی هم مفید است. در عین حال، مصرف لوبیا به افرادی که از بیماری نقرس رنج می‌برند، توصیه نمی‌شود.
حتماً می‌دانید که لوبیا نفاخ است بنابراین لازم است تا قبل از پختن، حتماً آن را در آب بریزید و به مدت چند ساعت بگذارید خیس بخورد سپس آب آن را دور ریخته و آب تازه روی آن بریزند. حتی بهتر است این کار را دو بار تکرار کنید.
نباید فراموش کنید که هضم لوبیای خشک در صورتی که زیاد کهنه باشد، به خاطر جمع شدن مواد غیرقابل جذب و تولید بعضی مواد سمی که به تدریج در آن جمع می‌شود بسیار مشکل می‌شود و بنابراین بهتر است دانه لوبیا به صورت تازه یعنی در همان سال اول که محصول آن به دست می‌آید، مصرف شود.
همچنین افرادی که از مشکلات گوارشی پس از صرف حبوبات رنج می‌برند، می‌توانند از یک استکان عرق نعناع یا عرق رازیانه استفاده کنند.
البته بد نیست بدانید دانشمندان به روشی دست یافته‌اند که لوبیاهایی تولید کنند که در عین مغذی بودن؛ دیگر نفاخ نباشند.
اخیراً دانشمندان ونزوئلایی توانسته‌اند با تخمیر کردن لوبیا به وسیله انواعی از باکتری‌ها، میزان مواد تولیدکننده گاز را در لوبیا بکاهند و ارزش غذایی آن را تقویت کنند.
تولید گاز به دلیل اثر باکتری‌ها که در روده بزرگ زندگی می‌کنند روی بخش‌های غیرقابل هضم غذا مثل فیبرهای محلول است و پژوهشگران دانشگاه سیمون بولیوار در کاراکاس -پایتخت ونزوئلا- متوجه شده‌اند که با تشدید کردن فرایند طبیعی تخمیر از طریق اضافه کردن نوع خاصی از باکتری به نام لاکتوباسیلوس کازئی می‌توان میزان مواد غیرقابل هضم و تولید کننده گاز مثل فیبرهای محلول را در لوبیا کاهش و برعکس میزان فیبرهای غیرمحلول را که دارای اثرات مفیدی بر روده هستند افزایش داد و به این ترتیب نگرانی اجتماعی افراد از مصرف لوبیا را از بین برد.
لوبیا به علت این که دارای مقدار قابل ملاحظه‌ای ترکیبات شیمیایی استروژن گیاهی است برای پیشگیری از سرطان سینه اثرات مفیدی دارد و فعالیت استروژن سرطان‌زای بدن را متوقف می‌کند.این موضوع مورد تایید عده زیادی از دانشمندان قرار گرفته است.
از جمله دکتر لئونارد کهن در بنیاد آمریکایی سلامت در نیویورک در مطالعه‌ای نشان داده است که زنان اسپانیایی زبان منطقه کارائیب و مکزیک و آمریکای لاتین، کمتر از زنان آمریکایی به سرطان سینه مبتلا می‌شوند.
نکته آخر این که مصرف لوبیا به افرادی که از بیماری دیابت رنج می‌برند هم توصیه نمی‌شود و بهتر است پرهیز از آن را در رژیم غذایی خود، داشته باشند.
اگر بخواهیم به شکل فهرست‌وار به خواص لوبیا بپردازیم باید بگوییم که: لوبیا ادرار آور است، درمان کننده ناراحتی‌های دستگاه ادراری از جمله سنگ کلیه است، سینه و ریه را نرم می‌کند، کلسترول خون را پایین می‌آورد، ضد سرطان است و برای رفع بیماری‌های قلبی مفید است، فشار خون را پایین می‌آورد، یبوست را برطرف می‌کند و برای درمان زخم مفید است و تنها مصرف آن به کسانی که مشکلات گوارشی نظیر زخم معده و اثنی‌عشر دارند یا دچار دردهای شکمی پس از مصرف آن می‌شوند و همچنین مبتلایان به دیابت و نقرس و کسانی که تحت رژیم‌های لاغری قرار دارند، توصیه نمی‌شود.

لوبیا و انواع آن

تركيبات شيميايي:

در صد گرم لوبياي سبز مواد زير موجود است
آب 92 گرم
پروتئين 1/6 گرم
چربي 0/2 گرم
مواد نشاسته اي 4/5 گرم
سديم 4 ميلي گرم
پتاسيم 150 ميلي گرم
كلسيم 50 ميلي گرم
فسفر 35 ميلي گرم
آهن 0/6ميلي گرم
ويتامين آ 540 واحد
ويتامين ب 1 0/16 ميلي گرم
ويتامين ب 2 0/1 ميلي گرم
ويتامين ب 3 0/5 ميلي گرم
ويتامين ث 15 ميلي گرم
اينوزيت 0/75 ميلي گرم
ساكارز 1/5 گرم
در صد گرم لوبياي خشك مواد زير موجود است
آب 10 گرم
پروتئين 22 گرم
چربي 1/5 گرم
سديم 15 ميلي گرم
پتاسيم 1 گرم
كلسيم 130 ميلي گرم
فسفر 420 ميلي گرم
آهن 7 ميلي گرم
ويتامين آ 20 واحد
ويتامين ب 1 0/55 ميلي گرم
ويتامين ب 2 0/2 ميلي گرم
ويتامين ب 3 2/4 ميلي گرم
برگهاي لوبيداراي ماده اي بنام آلان توئين مي باشد .

خواص داروئي:

لوبيا قرمز از نظر طب قديم ايران گرم و تر است و لوبياي سفيد معتدل است
1)ادرار آور است و حجم ادرار را زياد مي كند
2)درمان كننده بيماريهاي دستگاه ادراري است
3)سنگ كليه را برطرف مي كند
4)سينه و ريه را نرم مي كند
5)آب را از بدن خارج مي سازد
6)لوبياي سبز مقوي قلب است
7)نيروي جنسي را تحريك مي كند
8)قاعده آور است
9)كلسترول خون را پائين مي آورد
10)ضد سرطان است
11)براي رفع بيماريهاي قلبي مفيد است
12)بدليل داشتن مقدرزيادي الياف روده ها را تميز مي كند
13)فشار خون را پائين مي آورد
14)يبوست را برطرف مي كند
15)در استعمال خارحي در لوبيا را خيمر كرده و روي زخم هاي اگزما بگذاريد تا آنها را التيام دهد .

طرز استفاده:

جوشانده : مقدر 30 گرم لوبياي خشك را در يك ليتر آب جوش ريخته و بگذاريد ده دقيقه بجوشد سپس آنرا صاف كرده و يك فنجان قبل از هر غذا بنوشيد
لوبياي پخته : لوبيا را در آب ريخته و بجوشانيد تا كاملا پخته و نرم شود و بمقدر يك فنجان در روز بخوريد براي جلوگيري از نفخ معده مي توان لوبيا را با خردل ، زيتون و آبليمو مصرف كرد .
سوپ لوبيا : از نظر داشتن مواد پروتئيني و الياف بسيار مفيد است . سوپ لوبيا را با جعفري و گشنيز و هويج بپزيد .

مضرات :

لوبيا بعلت داشتن پروتيئن براي شاخاصي كه مبتلا به بيماري نقرس بوده و اسيد اوريك خونشان بالاست مناسب نيست . ضمنا لوبيا بدليل اينكه گاز زيادي در معده و روده توليد مي كند بايد بمقدر كم استفاده شود و همچنين با طريقه پخت مناسب آنراقابل هضم كرد . بدين منظور بايد لوبيا را بعد از شستن در آب گرم ريخته و بمدت چند ساعت بگذاريد خيس بخورد سپس آب آنرا دور ريخته ،‌آب تازه روي آن بريزيد و بپزيد .

خواص لوبیا سبز

فواید لوبیا سبز در سلامتی
لوبیا سبز با اینکه از کالری کمی برخوردار است(75/43 کالری در یک غلاف) از نظر تغذیه ای بسیار مقوی می‌باشد. لوبیا سبز منبعی غنی از ویتامین C،‌ویتامینK و منگنز است و همچنین ویتامینA، فیبر، پتاسیم، فولات، آهن،‌منیزیم، ویتامین B1، مس، کلسیم، فسفر، پروتئین، امگا3 و نیاسین است.

لوبیا و انواع آن

کمک به استخوان سازی

لوبیا سبز به دلیل داشتن ویتامین K، ‌بسیار برای ساختن استخوانهایی قوی مهم است. ویتامین K1، پروتئین استئوکلسین (پروتئینی مهم و غیر کلاژنی در استخوان) را فعال می‌سازد. این پروتئین مولکولهای کلسیم را در استخوان نگه می‌دارد بنابراین بدون ویتامینK1، میزان استئوکلسین نیز کافی نمی‌باشد و پروسه معدنی شدن استخوان دچار نقص و تخریب می‌گردد.

حمایت از سیستم قلبی ـ عروقی

برای بیماران قلبی مبتلا به دیابت و بیمارانی که گرفتگی شریان دارند، تعداد کمی از غذاها که از آن جمله می‌توان به لوبیا سبز اشاره نمود برای آنها مفید است. لوبیا سبز منبع غنی از ویتامینA(از نوع بتاکاروتن) و همچنین ویتامین C ، می‌باشد. این دو ماده مغذی،‌ آنتی اکسیدانهایی مهم می‌باشند که در کاهش رادیکالهای آزاد موجود در بدن کمک می‌کنند. ویتامین C محلول درآب و بتاکاروتن،‌ محلول در چربی می‌باشند. این دو آنتی اکسیدان محلول در آب و چربی به کمک هم از اکسید شدن کلسترول جلوگیری می‌نمایند زیرا کلسترول اکسید شده قادر است که به دیواره رگهای خونی بچسبد و از آنها بالا رود که نتیجه آن تصلب شریان، سکته و حمله قلبی است. مصرف مقدار کمی از بتاکاروتن و ویتامین C، از این عوارض جلوگیری می‌نماید و می‌توان گفت مصرف یک استکان لوبیا سبز به میزان 16/6٪ ویتامینA و 20/2٪ از ویتامینC بدن را تامین می‌نماید. همچنین لوبیا سبز حاوی فیبر، پتاسیم، فولات و منیزیم می‌باشد که هر کدام از این مواد نقش موثری در تقویت سیستم قلبی ـ عروقی ایفا می‌کنند. منیزیم و پتاسیم با همکاری هم به کاهش فشار خون کمک می‌کنند در صورتیکه فولات مولکول خطرناکی بنام هموسستئین را به مولکولهای بی خطر تبدیل می‌نماید. به این دلیل که هموسستئین به طور مستقیم دیواره رگها را خراب می‌کند، بنابراین در صورت تغییر ندادن آن،‌میزان زیاد آن احتمال حمله قلبی و سکته را افزایش می‌دهد. همچنین فیبر که در لوبیا سبز موجود می‌باشد باعث کاهش فشار خون می‌گردد.
میزان مواد موجود در 100 گرم لوبیا سبز

ویتامینK

00/20 میکرو گرم

منگنز

 37/0 میلی گرم

ویتامینC

13/12 میلی گرم

ویتامین  A

50/832 واحد

فیبر

00/4 گرم

پتاسیم 

 75/373 میلی گرم

فولات

63/41 میکروگرم

آهن

60/1 میلی گرم

منیزیم

25/31میلی گرم

ویتامینB2(ریبو فلاون)

12/0 میلی گرم

کلسیم

50/57 میلی گرم

مس

13/0 میلی گرم

ویتامین  B1(تیامین)

09/0 میلی گرم

فسفر

75/48 میلی گرم

پروتئین

36/2 گرم

امگا 3   

11/0 گرم

بالا بردن سلامتی روده

لوبیا سبز از مبتلاء شدن به سرطان روده جلوگیری می‌کند. ویتامین C و بتاکاروتن موجود در آن نیز سلولهای روده را از تخریب توسط رادیکالهای آزاد محفوظ می‌کنند.
فولات موجود در لوبیا سبز نیز از تخریب DNA و تغییر سلولهای روده جلوگیری می‌کنند حتی در مواردیکه سلولها به سمت سرطانی شدن پیش رفته اند نیز موثر می‌باشد. مطالعات نشان داده اند افرادی که در غذایشان از میزان زیاد ویتامین C، بتاکاروتن و فولات استفاده می‌کنند ریسک ابتلاء به سرطان روده در آنها کمتر از کسانی است که از این مواد استفاده نمی‌کنند. همچنین فیبر توانایی چسبیدن به سموم مسبب سرطان را دارد و قبل از آنکه این سموم بتوانند به سلولهای روده آسیبی برسانند آنها را از بدن بیرون می‌کند.
ماده مغذی با خاصیت ضد التهاب
ویتامینهای C و بتاکاروتن هر دو خاصیتی ضد التهاب دارند و این خاصیت آنها، لوبیا سبز را ماده ای مفید برای کاهش بیماریهایی که التهابات نقش موثری در آنها دارد (مانند آسم، آرتروز استخوانی و آرتروز) می‌سازد. همچنین به علت داشتن ویتامین ریبوفلاوین در کاهش حملات میگرن بسیار موثر است.لذا به کسانی که از این بیماری رنج می برند توصیه به مصرف آن می گردد.
آهن برای تامین انرژی
لوبیا سبز منبعی سرشار از آهن است. ماده معدنی که برای زنان در دوره قاعدگی که در معرض کاهش شدید آهن هستند بسیار ضروری است. لوبیا سبز در مقایسه با گوشت قرمز که یکی از منابع مهم برای تامین آهن است، همراه با تامین آهن،حاوی کالری بسیار کم است و فاقد هر گونه چربی نیز می‌باشد.
چه نوع لوبیا سبزی را خریداری کرده و چگونه آنها رانگهداری کنیم?
برای خرید لوبیا سبز بهتر است آن دسته از آنها را انتخاب نماییم که غلاف آنها سبز باشد و دارای پوستی لطیف و بدون نقطه های قهوه ای بوده و ترد و تازه باشند.
برای نگهداری از آن بهترین روش این است که آنها را نشسته در کیسه ای پلاستیکی قرار داده و در فریزر نگه دارید. لوبیا سبز را فقط می توان به مدت 1 هفته در فریزر نگه داشت.
لوبیای سویا
لوبياي سويا Soy bean
نام علمی Soja hispida Moench

كليات گياه شناسي

سويا قرنهاست كه غذاي مردم آسيا مخصوصا چين بوده است و چيني آن را همراه با برنج بعنوان غذاي اصلي خود مصرف مي كنند . ايالات متحده آمريكا بزرگترين توليد كننده سويا مي باشد و تقريبا دو سوم محصول كل دنيا را توليد مي كند . سويا در ايران بنام (لوبيا روغني ) ،‌( لوبيا چيني ) سویا و دانه سويا معروف است .
سويا گياهي است يكساله داراي ساقه پرشاخه ، برگهاي آن بيضي ، نوك تيز و سبز رنگ مي باشد . ميوه آن شبيه لوبيا است كه در هر غلاف آن سه تا پنج دانه جدا از يكديگر وجود دارد . رنگ دانه سويا بر حسب انواع مختلف متفاوت است و برنگهاي زرد ، سفيد ،‌سياه ، خاكستري و خالدار ديده مي شود .
دانه سويا به بزرگي يك نخود كمي مسطح و گرد است . دانه سياه سويا بشتر در طب گياهي مصرف دارد ولي از دانه زرد رنگ آن بيشتر براي روغن گيري استفاده مي كنند . سويا بعلت داشتن پروتئين و مواد مغذي در تغذيه انسان بكار مي رود .
سويا از چين به نقاط ديگر دنيا راه يافته است و بطور وحشي در آن كشور وجود دارد .
سويا در حدود 3500 نوع مختلف دارد كه هر كدام آب و هواي مخصوصي را مي خواهد .

خواص داروئي:

) سويا مقوي و باد شكن است
2)دانه سويا ، مدر ، تب بر و ضد سم است
3)در چين دانه سويا را بعنوان ضد سم مصرف مي كنند
4)شير سويا غذاي مفيدي براي كودكان است
5)نان سويا براي مبتلايان به بيماري قند بسيار مناسب است زيرا اولا ارزش غذايي زيادي دارد ثانيا مواد نشاسته اي كه تبديل به قند مي شود در آن كم است
6)دانه هاي سبز سويا را له كرده و بصورت ضماد در آوريد اين ضماد براي زخم هاي آبله و ساير زخم ها مفيد است همچنين براي رفع التهاب و قرمزي پاي بچه ها كه در اثر ادرار بوجود آمده مفيد است .
7)سويا براي مبتلايان به نقرس و روماتيسم و اشخاص ضعيف البنيه بسيار مفيد است
8)سس سويا براي تحريك اشتها بكار مي رود
9)سس سويا را براي از بين بردن بوي گوشت بكار مي برند
10)سس سويا را به غذاهايي كه ترديد داريد سالم باشد بزنيد سم آنرا خنثي مي كند
11)سوس سويا ملين ،‌ خنك كننده و ضد سم است
12)اگر زن حامله در معرض خطر سقط جنين باشد به او سوس سويا بدهيد
13)اگر ادرار كسي بخون آلوده است سوس سويا درمان آن است
14)سوس سويا براي سوختگي پوست مفيد است
15)فرآورده هاي سويا براي پيشگيري سرطان مفيد است
16)سويا به فعاليت روده ها و دفع منظم سموم كمك مي كند
17)سويا مقدار تري گليسيدر خون را پائين مي آورد
18)براي تميز كردن شريانها از فرآورده هاي سويا استفاده كنيد حتي مبتلا به شرائين و در معرض خطر قلبي هستند اگر از سويا استفاده كنند و گوشت را از برنامه غذايي خود حذف كنند بزودي شريانهاي آنها تميز و جوان خواهد بود .
19)سويا سنگ كيسه صفرا را شكسته و خارج مي سازد و اگر از فرآورده هاي سويا استفاده كنيد در بدن شما سنگ كيسه صفرا توليد نخواهد شد اگر سنگ كيسه صفرا داريد رژيم خود رابه سويا تغيير دهيد
20)سويا براي سلامت روده بزرگ و تنظيم تخليه و دفع مواد زائد بسيار مفيد است
21)سويا موثر براي درمان سرطان كولون است
22)سويا از سرطان سينه جلوگيري مي كند
23)سويا منبع غني هورمون استروژن است بنابراين مي توان جانشين هورمونهاي مصنوعي در دوران يائسگي باشد . پس خانم ها در دوران يائسگي بهتر است از فرآورده هاي سويا استفاده كنند .

انواع مختلف لوبیا :

1. يك رقم بسيار عالي و مناسب براي صنايع غذايي كه 50 درصد ميوه هاي آن بسيار ظريف و باريك است. غلاف ها بدون رگه و صاف بوده و با طول 11 سانتي متر و داراي رنگ سبز يكنواخت هستند. Baccara محصولي با بازدهي بالا و به صورت انبوه و پربار و دااري طعمي بسيار عالي است. به جهت رشد كند دانه در داخل غلاف، برداشت محصول در يك دوره طولاني تر امكان پذير است. مقاوم به Anthracnose, Halo Blight و Bean Common Mosaic مي باشد.
2. لوبيايي باريك و سوزني و بسيار خوش خوراك مي باشد. اين لوبيا بدون رگه بوده و برداشت لوبياهاي بسيار ظريف و تازه رسيده هر 1 تا 3 روز صورت مي گيرد و آنهايي كه چيده نمي شوند هنوز بعنوان لوبيايي كاملا رسيده بسيار ماسب هستند.
مقاوم به Bean Common Mosaic Virus و بسيار مقاوم به Blackroot است.
غلاف ها گرد، صاف، با رنگ سبز و بصورت كاملا رسيده داراي طول 16 سانتيمتر مي باشد.
3. اين رقم با غلاف هاي سبز به طول 11-12 سانتي متر و قطر 9-10 ميليمتر مي باشد و همچنين داراي طعمي خوب بوده و مقاوم به Halo Blight, Anthracnose و ويروس موزائيك نوع 1 و 2 لوبيا و ويروس Curly Top و Bean Yellow Mosaic Virus است.
4. يك رقم جديد لوبيايي بدون رگه با بذر سفيد رنگ است. اين رقم جديد با بازدهي بالا و زودرس، داراي 15-16 سانتيمتر طول و 8 ميليمتر قطر و رنگ سبز تيره خوشرنگ و براق مي باشد. اين رقم بصورت ايستاده و بدون انحنا و به وسيله ماشين قابل برداشت است كه مقاوم به Halo Blight, Anthracnose و Bean Common Mosaic Virus مي باشد.
5. يك رقم لوبياي تازه و زودرس با دانه هاي قهوه اي، اين گونه جديد و زودرس با غلاف صاف و با طول 18 سانتيمتر و پهناي 9 ميليمتر مي باشد و رنگ غلاف سبز خوشرنگ است. جهت دستيابي به حداكثر بازدهي محصول، بايستي در طول بازدهي مرتبا برداشت شود. مقاوم به Halo Blight, Anthracnose و Bean Common Mosaic Virus مي باشد.

6. رقم بسيار زودرس كه براي بازار تازه خوري معرفي و توسعه يافته است. غلاف ها بدون رگه داراي رنگ سبز و طول 11 سانتي متر و پهناي 9 ميليمتر بوده و حالت ايستاده و بدون انحنا اين لوبيا موجب سهولت برداشت محصول بوسيله ماشين هاي درو مي شود. مقاوم به Halo Blight و Bean Common Mosaic Virus مي باشد.
7. يك رقم جديد، عالي و توسعه يافته براي بازار تازه خوري بوده. غلاف ها بدون رگه و داراي برنگ سبز با 14 سانتي متر طول و 9-10 ميليمتر پهنا هستند. گونه اي با بازدهي زياد محصول و با كيفيت بالا، مقاوم به Halo Blight, Anthracnose و Bean Common Mosaic Virus مي باشد.
8. يكي از جديدترين ارقام توسعه يافته با كيفيت بالا، مناسب براي صنايع فرآيندي كه 70 درصد آن بسيار ظريف و باريك است. داراي غلاف سبز به طول 11 سانتيمتر و بدون رگه هستند. اين رقم بسيار انبوه و پربار است و البته نسبت به Halo Blight, Anthracnose و Bean Common Mosaic Virus مقاوم مي باشد.
9. اين رقم جديد از تيپ رقم Teepee كه در مقايسه با Cropper Teepee با توليدي انبوه و داراي غلاف گرد و بدون رگه به رنگ سبز با طول 14 سانتيمتر و پهناي 8-9 ميليمتر هستند. مقاوم به Halo Blight, Anthracnose و Bean Common Mosaic Virus مي باشد.

10. ساختار و ظاهر اين گياه شبيه چادر هندي است. برگ ها به طرف پايين متمايل بوده و غلاف ها به سمت سطحي گياه بالا آمده اند كه اين موجب سهولت برداشت محصول مي شود. رنگ غلاف سبز بوده با طول حدود 17 سانتيمتر گرد، صاف و بدون رگه هستند Cropper Teepee مقاوم به Bean Common Mosaic Virus مي باشد.
11. بذر اين رقم لوبيا، سفيد و داراي بوته يا برگ هاي سبز و نسبتا بزرگ است. غلاف ها به رنگ سبز متوسط و طول حدود 15 سانتيمتر هستند. اين واريته براي باغچه منازل، صنايع غذايي و كنسروسازي بسيار مناسب است. مقاوم به Bean Common Mosaic Virus و ويروسCropper Teepee مي باشد.
12. رقمي مشابه به تيپ رقم Ferrari با برگ هاي سبز تيره و رشد گياه به حالت راست و بدون انحنا است كه داراي غلاف هاي براق، به رنگ سبز تيره و طول 14 سانتيمتر مي باشند و بيش از 80 درصد قطر غلاف ها بين 9-10 ميليمتر است. اين واريته خاص شركت Bakker Brothers داراي كيفيت عالي براي صنايع غذايي مي باشد. مقاوم به Halo Blight , Anthracnose و Bean Coomon Mosaic Virus مي باشد.
13. اين رقم يك جهش يا موتوسيون بدون رگه از گونه معروف Triomphe de Fracy مي باشد. غلاف ها به طول 15-16 سانتيمتر و به رنگ سبز معمولي با خطوط ارغواني هستند كه بعد از پخت ناپديد مي شوند غلاف ها در مرحله تازه خوري به عنوان محصولي با طول 13 سانتيمتر و پهناي 6 ميليمتر قابل برداشت مي باشند. مقاوم به Bean Common Mosaic Virus نيز مي باشند.
14. رقمي است با زمان رسيدن نسبتا متوسط، قرم گياه به حالت راست و بدون انحنا باغلاف هاي سبز و گرد با طول تقريبي 11-12 سانتيمتر بسيار صاف و باريك با پهناي 7 ميليمتر مي باشند. غلاف ها به سهولت با كمترين ميزان اتلاف وقت برداشت مي شوند. اين رقم بدون رگه مقاوم به Anthracnose , Halo Blight و Bean Common Mosaic Virus است.
15. اين گونه براي فرآورده هاي غذايي، منجمد كردن و بازار تازه خوري بسيار مناسب و ايده آل است. اندازه برگ ها نسبتا بزرگ بوده و بلندي گياه تقريبا به 35-40 سانتيمتر مي رسد. غلاف لوبيا به طول 17 سانتيمتر به شكل كروي يا بيضي، با قطر 12 ميلي متر و رنگ سبز متوسط است و به جهت رشد كند دانه داخل غلاف، برداشت محصول اين رقم در دوره طولاني امكانپذير و مقاوم به Bean Common Mosaic Virus و ‍Powdery Mildew است.
16. رقمي خوش طعم و استثنايي كه ضايت مشتريان سراسر دنيا در صنايع غذايي بازار تازه خوري و بازار كشت خانگي را تامين مي كند. يك رقم تازه و زودرس، بدون رگه با غلاف بلند و بسيار باريك است. برگ درشت اين گونه به رنگ سبز خوشرنگي است كه غلاف صاف و بدون انحنا به طول 12-13 سانتيمتري و پهناي 8 ميليمتر دارد و به جهت رنگ سبز براق بسيار مورد پسند و قابل رقابت با ارقام عمده و مهم در نوع خود مي باشد. Ferrari براي برداشت توسط ماشين بسيار مناسب است. مقاوم به ‌Anthracnose , Halo Blight و Bean Common Mosaic Virus است.
17. رقمي نسبتا زودرس براي صنايع غذايي و بازار تازه خوري و با غلافي بدون رگه و صاف به رنگ سبز معمولي با طول 11 سانتيمتر بوده و حدود 60 درصد غلافها پهناي 9/5-10/5 ميليمتر دارند. ظاهر راست و صاف گياه موجب سهولت برداشت توسط ماشين گرديده و همچنين Hercules قابليت ماندگاري خوبي دارد. مقاوم به Anthracnose , Halo Blight و Bean Common Mosaic Virus است.
18. اين رقم لوبياي جديد حتي بلندتر از رقم Baccara بوده و داراي غلاف هاي به طول 12 سانيتمتر كه حدود 60 درصد آن بسيار باريك و داراي (5-6/5 ميليمتر) قطر مي باشند. داراي غلاف سبز، صاف و بدون رگه بوده. اين گونه لوبيا بسياز مطلوب براي صنايع غذايي و مقاوم به Anthracnose , Halo Blight و Bean Common Mosaic Virus است.
19. رقمي مناسب با كيفيتي بالا براي بازار تازه خوري و صنايع غذايي است. گياهان مقاوم اين گونه داراي غلاف هاي بدون رگه، صاف و به رنگ سبز معمولي با 12 سانتيمتر طول هستند. اندازه 80 درصد از غلاف ها بسيار ظريف و 20 درصد باقي باريك هستند. اين گونه براي برداشت مكانيكي بسيار مناسب بوده و قابليت نگهداري بالايي دارد. مقاوم به Anthracnose , Halo Blight و Bean Common Mosaic Virus است.
20. حدود 3-5 روز ديرتر از Early Sunray مي رسد. داراي غلاف هاي بدون رگه، براي به رنگ سبز خوشرنگ با 16 سانتيمتر طول و قطر 10 ميليمتر است. مقاوم به Mosaic Virus Bean Common ويروس Curly Top و سفيدك حقيقي هستند.
21. رقمي زودرس مناسب براي صنايع غذايي و بازار تازه خوري. طول غلاف ها 13 سانتيمتر و به رنگ سبز تيره، براق و بدون رگه و داراي 7 ميليمتر پهنا مي باشند.
مقاوم به Anthracnose , Halo Blight و Bean Common Mosaic Virus است.
22. رقمي تازه و زودرس بدون رگه مناسب براي كاشت بهاره و تابستان و همه نوع شرايط آب و هوايي است. داراي غلاف هايي باريك به طول متوسط 11 سانتيمتر مي باشد. مقاوم به Anthracnose , Halo Blight و Bean Common Mosaic Virus است.

منابع :

لوبیا http://aftab.ir
سویا (لوبیای سویا) http://www.parsiteb.com
لوبیا «داروئی» http://daneshnameh.roshd.ir
انواع لوبيا http://www.keshavarzisanat13.persianblog.ir/
آشنایی با خواص لوبیا http://aftab.ir
لوبیا http://www.parsiteb.com
خواص لوبیا سبز http://www.seemorgh.com
لوبيا Kidney bean http://www.money58.netfirms.com





نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط