ورم لثه در اطراف دندان

ورم لثه یکی از بیماری‌های شایع دهان است. برای دانستن همه چیز در مورد علل و درمان ورم لثه در اطراف دندان این مقاله را بخوانید.
شنبه، 25 شهريور 1396
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: حجت اله مومنی
موارد بیشتر برای شما
ورم لثه در اطراف دندان
ورم لثه دراطراف دندان

مترجم: مهناز مزارعی
منبع:راسخون
 

ورم لثه یکی از بیماری‌های شایع دهان است. برای دانستن همه چیز در مورد علل و درمان ورم لثه در اطراف دندان این مقاله را بخوانید.

استرس می‌‌تواند سلامت لثه را تحت تاثیر قراردهد

تحقیقات اخیر بیان می‌کند که استرس می‌تواند سلامت لثه‌ها را تحت تاثیر قرار دهد. استرس، اضطراب یا افسردگی اگر کنترل نشود بهداشت دهان را تحت تاثیر قرار می‌دهد. علاوه بر این سطح استرس بالا می‌تواند سطح هورمون کورتیزول را مختل کند. نوسان این هورمون ممکن است منجر به التهاب و تورم لثه شود.
لثه‌های متورم می‌توانند شرایط کاملا ناراحت کننده‌ای را ایجاد کنند. این یکی از شایع‌ترین علائم بیماری‌های دهان است. دو نوع تورم در لثه وجود دارد: (1) تورم ناشی از آبسه و (2) تورم فیبرید. بسیاری از تورم‌هایی که در حفره دهان دیده می‌شوند به علت آبسه هستند زیرا تورم فیبری بسیار نادر است و اغلب ایدیوپاتیک است.
علل تورم لثه چیست؟

بهداشت ضعیف دهان و دندان

یکی از رایج ترین علل تورم لثه، بهداشت ضعیف دهان و دندان است. عدم رعایت بهداشت دهان و مسواک نزدن به صورت مرتب باعث ایجاد ابسه می‌شود. که باعث رشد باکتری‌ها و در نهایت باعث عفونت‌های لثه می‌شود. در مواردی دیده شده است که فاصله بین دندان‌ها به اندازه‌ای کم است که با نخ دندان نمی‌شود لای آن‌ها را تمیز کرد و باعث ایجاد پوسیدگی می‌شود پوسیدگی ممکن است به کانال ریشه برسد، که در نهایت باعث ایجاد آبسه دندان می‌شود که اگر درمان نشود، باعث سفت شدن و تورم لثه می‌شود.

بازسازی دندان

گاهی اوقات، دندان مصنوعی که برای بیماران ساخته می‌شوند و یا به آنها داده می‌شود، بیش از حد تنگ هستند و یا بیش از حد در لثه‌ها فرو رفته‌اند در چنین مواردی باعث ایجاد سوزش و التهاب در لثه می‌شود علاوه بر این، برخی دیگر پروتزهای دندانی، جابجایی پروتوز‌ها منجر به تورم لثه می‌شود.

رژیم غذایی ناسالم
امروزه بسیاری از مردم غذاهای تصفیه شده که فقط شکر دارند، مصرف می‌کنند. چنین رژیم غذایی نه تنها منجر به افزایش احتمال پوسیدگی و سایر مشکلات دندان می‌شود، بلکه منجر به افزایش خطر بیماری‌های پريودنتال می‌شود. غذاهایی که دارای فیبر زیادی هستند مانند سیب و میوه‌های دیگر، سبزیجات خام و غیره نیاز به جویدن زیادی دارند که به ماساژ و تقویت لثه کمک می‌‌کند.

عوامل دیگر

عوامل دیگر شامل کمبود‌های تغذیه‌ای مانند کمبود ویتامین C و سیگار کشیدن برسلامت و بهداشت دهان و دندان تاثیر می‌گذارند. لثه‌های متورم ممکن است نتیجه عوارض جانبی برخی از داروها، مانند دیلتیازم، آمیلودیفین، فیلودفین، فنیتوین، و غیره، باشد. مسواک زدن محکم ممکن است منجر به خونریزی لثه شود. گاهی اوقات، تغییرات هورمونی در دوران بارداری ممکن است باعث تورم لثه شود.

گزینه‌های درمان

داروهای گوناگونی‌ برای درمان می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد، اما مهمتر از همه این است که فرد باید قبل از درمان علت واقعی درد لثه را بداند البته در اصل باید مراقبت از دندان و مسواک زدن را دراولویت قراردهیم.
استفاده از نخ دندان اهمیت زیادی دارد و باید به آرامی انجام شود. پاک کردن مواد غذایی از لابه‌لای دندان‌ها باعث جلوگیری از تورم لثه می‌شود.
اگر شخصی احساس درد در لثه کند باید سریعا به دندان‌پزشک مراجعه کند زیرا تاجیر در این کار باعث تحلیل و از بین رفتن لثه می‌شود.
اگر پس از مصرف بعضی از داروها احساس درد در لثه و اطراف دندان‌ها داشتیم باید سریع به دندان‌پزشک مراجعه کنیم، و درخواست دارو‌های جاگزین کنیم و اگر علت تورم لثه هم مشخص نبود باز هم به دندان‌پزشک مراجعه کنید تا علت را تشخیص و درد را درمان کند.
اگر کسی سیگار می‌کشد باید آن را کنار بگذارد چون پس از مدتی نه تنها باعث ایجاد آسیب غیر قابل برگشت به دندان ها و لثه‌هایش می‌شود، بلکه به ریه‌هایش نیز آسیب وارد می‌کند. ترک سیگار به اندازه رژیم غذایی سالم ارزش دارد و یک اقدام پیشگیرانه است. این وضعیت اغلب می تواند بسیار ناخوشایند باشد و در عین حال حفظ سلامت دهان اهمیت زیادی دارد بنابراین بهتر است قبل از هرگونه عوارضی، سعی کنید بیماری را درمان کنید.
 


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط