تصميم‌گيري درست در زندگي

تصميم‌هايي هستند كه در شرايط غيرمترقبه گرفته مي‌شود. مثل زمان پديدار شدن يك اتومبيل در مسير حركت اتومبيل ما كه اتخاذ بهترين تصميم و رفتار مي‌تواند ما را از صحنه‌ي تصادف دور نمايد. در اين نوع تصميم گيري...
پنجشنبه، 31 ارديبهشت 1388
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
تصميم‌گيري درست در زندگي
تصميم‌گيري درست در زندگي
تصميم‌گيري درست در زندگي





تصميم‌گيري درست و سنجيده، كسب موفقيت و در نتيجه احساس رضايت‌مندي هر چه بيشتر را در فرد فراهم مي‌آورد و حس مسووليت پذيري را در فرد توسعه داده، به او كمك مي‌كند تا پيامدهاي تصميم خود را شخصاً بر عهده بگيرد.

ساده :

تصميم گيري‌هايي كه در مورد مسائل روزمره و عادي زندگي گرفته مي‌شود. مثل انتخاب مسير خاص براي رفتن به سر كار.

اضطراري :

تصميم‌هايي هستند كه در شرايط اضطراري، وقتي كه به طور ناگهاني با مساله‌اي مواجه مي‌شويم اتخاذ مي‌كنيم.

احساسي :

تصميم‌هاي هستند كه بر اساس واكنش هاي هيجاني مثل احساس ترحم، ترس، نگراني ، غم و ... گرفته مي شود. مانند كمك به ديگران در شرايط بحراني و خاص مانند وقوع زلزله يا سيل، مرگ بستگان و ... .

آني :

تصميم‌هايي هستند كه در شرايط غيرمترقبه گرفته مي‌شود. مثل زمان پديدار شدن يك اتومبيل در مسير حركت اتومبيل ما كه اتخاذ بهترين تصميم و رفتار مي‌تواند ما را از صحنه‌ي تصادف دور نمايد. در اين نوع تصميم گيري معمولاً اولين راه حلي كه به ذهن خطور مي‌كند انتخاب و اجرا مي‌شود.

تقديري :

زماني كه فرد از قدرت و مهارت تصميم گيري كم بهره باشد. تصميم را به شانس وا مي گذارد مانند فردي كه پاسخ صحيح سؤال چهار گزينه اي را نمي داند ولي يكي از گزينه ها را علامت مي زند.

تأخيري :

گاهي فرد براي فرار از تصميم‌گيري چالش برانگيز آن را به تأخير مي اندازد، مانند كار امروز را به فردا انداختن است.

تصميم گيري منطقي و اساسي :

تصميم گيري‌هايي هستند كه نيازمند به تعمق و تفكر بيشتري هستند. زيرا اثرات آن تا مدت‌هاي طولاني زندگي فرد را تحت الشعاع خود قرار مي‌دهند، مثل انتخاب همسر، رشته تحصيلي ، شغل و ... اين نوع تصميم گيري عموماً بر اساس واقعيات صورت مي‌پذيرد.

تقويت اراده

آيا شما هم جزو كساني هستيد كه براي خود هيچ ارزشي قایل نيستيد؟
متأسفانه گروهي از زنان هرگز قادر نيستند خودشان را به عنوان يك ''فرد'' به حساب آورند و براي عقايد و نظريات خود احترامي قايل شوند . اين گونه افراد همواره احساس مي كنند بايد در پشت شخص ديگري پنهان شوند و ترجيح مي دهند هيچ گاه نظريات و عقايد خود را به طور مستقل به زبان نياورند ، بلكه هميشه زير نفوذ عقيدتي ديگران زندگي مي كنند حتي اگر هم امتحاني را با موفقيت بگذرانند باور آن برايشان مشكل است. اكثر اين زنان با وجودي كه از هوش و استعداد طبيعي و توانايي بدني خوبي برخوردارند اما به علت ضعف شخصيتي كه دارند قادر به استفاده كردن از هوش و قدرت بدني خود نيستند. همواره فكر مي كنند هيچ نقطه مثبتي در آنها وجود ندارد. اگر از آنها بپرسند ''آيا قادر هستي اين كار را انجام دهي؟'' با دلهره و اضطراب جواب مي دهند ''نمي دانم مي توانم يا نه ، اما فكر مي كنم كه نتوانم چنين كاري را انجام دهم''. آنها حتماً اشتباه مي كنند.
اين زنان در مورد قبول مسئوليت هاي زندگي دائماً در شك و ترديد به سر مي برند و دائماً براي جلب ترحم ديگران نسبت به خودشان مي كوشند؛ و هنگام برخورد با مشكلات زندگي به جاي پيدا كردن راه حل منطقي ، شيون و زاري راه مي اندازند.
در مقابلِ اين گروه از زنان ، گروهي ديگر هستند كه هميشه خود را به عنوان يك فرد به حساب مي آورند و به نظريات و عقايد خود احترام مي گذارند و هيچ گاه خود را پشت عقايد و شخصيت كسي ديگر پنهان نمي كنند. اگر بخواهند اقدام به انجام كاري بكنند خود شرايط موجود اطراف خود را در نظر مي گيرند و بعد اقدام به انجام آن كار مي كنند و از قدرت بدني ، هوش و استعداد طبيعي خود به نحو احسن استفاده مي نمايند و هرگز اجازه نمي دهند زن بودن آنها جلوي موفقيت هاي آنها را بگيرد. مردان را موجوداتي معادل خود به حساب مي آورند و همواره به عقايد اطرافيان خود احترام مي گذارند و اگر مشكلي در زندگي زناشويي آنها پيش بيايد در يك محيط مملو از صميميت و محبت مشكل را با شوهرشان در ميان مي گذارند و هميشه از منطق و عقل خود پيروي مي كنند و از اعتراف به اشتباهات خود پروايي ندارند. از كمك و مساعدت به ديگران دوري نمي كنند و به راحتي اشتباهات خود و ديگران را تشخيص مي دهند. اگر شما جزء زنان گروه اول هستيد و قادر نيستيد همانند گروه دوم باشيد با مشورت با يك دوست عاقل يا يك مشاور خانوادگي به راحتي مي توانيد خود را اصلاح كرده و جزء گروه دوم شويد
منبع: www.iran4me.com




نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط