شناسنامه کتاب:
عنوان: العبقری الحسان فی احوال مولانا صاحب الزمان(عج)
موضوع: سیره امام مهدی(عج)
زبان: فارسی
نویسنده: (علامه) علی اکبر نهاوندی
ناشر: انتشارات کتاب فروشی دبستانی
تعداد صفحات: 843 صفحه
معرفی کتاب:
این اثر گران مایه جلد دوم کتاب دیگری از نویسنده با نام انوار المواهب فی نکت اخبار المناقب است. کتاب انوار حاوی حالات پیامبر اکرم(ص) و دوازده نفر از ائمه اطهار(ع) است.در این اثر همان گونه که از یک عنوان آن معلوم میگردد نوشته ای مشتمل بر احوالات امام زمان(ع) است. هدف نویسنده آن بوده که مجموعهای بنویسد تا خوانندگان را از سایر کتاب هایی که درباره غیبت نوشته شده است مانند: جلد سیزدهم بحارالانوار (سنگی) علامه مجلسی، نجم الثاقب مرحوم نوری، دارالسلام عراقی، نورالانوار ملاعلی اصغر بروجردی و... بینیاز کند.
مجموعه نوشتههای این اثر به صورت پنج بساط که به منزله پنج جلد است تنظیم شده است.
بساط اول: رفرف الاخضر فی بشارات ظهور الحجة المنتظر: در این بخش، آیات قرآنی و سایر کتاب های آسمانی، اقوال کهَنِهِ و سقره و اخبار پیامبر(ص) و ائمه اثنا عشر(ع) درباره بشارات ظهور امام زمان(ع) آمده است. مجموعه مباحث این بخش در نود و شش صفحه ارائه شده است.
بساط دوم: المسک الاذفر: در این بخش نیز مطالبی درباره ولادت و معجزههای امام زمان(ع) به همراه اسامی بیش از چهل نفر از علمای عامه که به ولادت آن حضرت اعتراف کردهاند و... آورده شده است. این مباحث نیز در صد و بیست و هشت صفحه آمده است.
بساط سوم: صبع الاسفر در اثبات مهدویت حضرت حجة: در این بخش در مورد تعیین شخص مهدی(عج)، وجود و غیبت و سایر ویژگیهای آن بزرگوار، احوال معمرین از راه طبقهبندی از یکصد سال تا سه هزار و هشتصد سال و همین طور غیبت سایر حجج الهیه که شامل بیست و پنج نفر از پیامبران عظام میشود و... بحثی شده است. این بخش دارای دویست و نه صفحه است.
بساط چهارم: یاقوت الاحمر فیمن رای الحجة المنتظر: در این بخش اسامی بیش از یک هزار نفر از کسانی که از تولد تا به امروز آن حضرت را دیدهاند و به خدمت آن حضرت تشرف پیدا کردهاند آورده شده است. این مطالب نیز در صد و نه صفحه ارائه شده است.
بساط پنجم: نجم الازهر فی علائم ظهور الحجة المنتظر: در این بخش که بخش پایانی این کتاب است و دارای 209 صفحه است، مطالبی درباره مدح انتظار فرج، نشانهها، گزارشهای هنگام ظهور و تبیین مسائلی مانند از مواریث انبیا که با آن حضرت خواهد بود مانند عصای حضرت موسی(ع)، ذوالفقار علی(ع) و...
در ادامه آیاتی درباره به رجعت و تبیین و رد اشکالات آن و بالاخره توقیعات آن حضرت و... به چشم میخورد.
منبع مقاله : pajuhesh.irc.ir