اطلاعات جذاب درباره کشف و کاربرد کلسیم

همه ما از این واقعیت آگاه هستیم که کلسیم یکی از اساسی‌ترین اجزای، استخوان، دندان و پوسته زمین است. اما آیا می‌دانیم چه کسی آن را کشف کرد؟ این مقاله به شما اطلاعاتی می‌دهد. کلسیم جزء عنصر پنجم موجود در
يکشنبه، 8 بهمن 1396
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: علی اکبر مظاهری
موارد بیشتر برای شما
اطلاعات جذاب درباره کشف و کاربرد کلسیم
اطلاعات جذاب درباره کشف و کاربرد کلسیم

مترجم: مهناز مزارعی
همه ما از این واقعیت آگاه هستیم که کلسیم یکی از اساسی‌ترین اجزای، استخوان، دندان و پوسته زمین است. اما آیا می‌دانیم چه کسی آن را کشف کرد؟ این مقاله به شما اطلاعاتی می‌دهد. کلسیم جزء عنصر پنجم موجود در پوسته زمین است. کلسیم، در طبیعت به صورت مواد معدنی مختلف از جمله سنگ آهک، گچ و فلوریت یافت می‌شود. اما آیا این کانی وجود دارد؟

کشف کلسیم

سر هامفری دیوی کلسیم را در سال 1808 کشف کرد. او یک شیمیدان انگلیسی و یک مخترع بود. او با الکترولیز کردن مخلوط آهک و اکسید جیوه، کلسیم را کشف کرد. استحکام اسکلت موجودات زنده از کلسیم حاصل می‌شود و به همین دلیل تخم‌های پرندگان و پوسته‌های قارچ شامل کربنات کلسیم هستند. این نقش مهمی در رشد گیاهان و همچنین بسیاری از مواد مغذی دیگر دارد. مطالعات او بر اساس الکترولیز به او در کشف منیزیم، بور و باریم نیز کمک کرد. بعدها، او به عنوان یک کارشناس شناخته شده عمومی برای کار خود در مورد الکترولیز، سدیم، پتاسیم، کلسیم، منیزیم، باریم، بور، و الماس تبدیل شد.

آمار درباره کلسیم

طبق جدول تناوبی مندلیف، کلسیم دارای عدد اتمی 20 و یک عدد اتمی 40.078 آمون (واحد جرم اتمی است) این عنصر از نام لاتین آن یعنی 'کلسیوس' نامیده می‌شود که به معنی آهک است. از آنجا که کلسیم در پوسته زمین یافت می‌شود ، تحت عناصر گروه 2 جدول تناوبی، یعنی فلزات قلیایی زمین، مشخص شده است. حدود 3.5 درصد از پوسته زمین از این فلز تشکیل شده است و تنها در موجودات زنده یافت می‌شود. نقطه ذوب آن 1112.15 درجه سانتی گراد و نقطه جوش 1757.15 درجه سانتیگراد (1484.0 درجه سانتی گراد) است.

استفاده و برنامه‌های کاربردی

اولین استفاده، که ضروری نامیده می‌شود، برای بدن ما است. صرف نظر از نیاز آن برای رشد و توسعه استخوان‌ها، برای حفظ عضلات و اعصاب به کارکرد کلسیم نیاز است. همچنین به لخته شدن خون کمک می‌کند و در این فرایند، بررسی‌های مختلفی انجام شده است. کمبود این مواد مغذی ضروری، بیماری‌های مختلف و برخی بیماری های پزشکی مانند پوکی استخوان (استخوان‌های شکننده) و هیپوکلسمی ( میزان کم کلسیم در خون)، همراه با کم کاری تیروئید، نارسایی کلیه یا کمبود ویتامین D است.

بیشتر بخوانید:لبنیات پرچرب = کلسیم کمتر


استحکام اسکلت موجودات زنده از کلسیم حاصل می‌شود و به همین دلیل تخم‌های پرندگان و پوسته‌های قارچ شامل کربنات کلسیم هستند. این نقش مهمی در رشد گیاهان و همچنین بسیاری از مواد مغذی دیگر دارد.
حالا بگذارید در مورد استفاده‌هایش در برنامه‌های صنعتی مختلف صحبت کنیم. آلیاژهای آهنی نیاز به پاکسازی دارند و این کار با کمک کلسیم انجام می‌شود، زیرا دارای میل قوی به اکسیژن و گوگرد است. برای انواع آلیاژهای آهنی و غیر آهنی، به عنوان یک ماده سولفات سدیم، سولفورزر، و دکربوریزر (دی اکسیدیزه کننده، سولفوریزور و دکوپلاستی) استفاده می‌شود. به استثنای استفاده از سرب، در تولید آلومینیوم، بریلیوم، مس، سرب و آلیاژهای منیزیم به عنوان عامل آلیاژ استفاده می‌شود. تولید مواد مانند آهک، آجر، سیمان، شیشه، رنگ، کاغذ، شکر، لعاب و غیره، کلسیم به عنوان یکی از اجزای اصلی آن است.
ترکیبات مختلف کلسیم در استفاده از مواد غذایی مختلف، دارویی و صنایع پزشکی کاربرد دارند. شما ممکن است بدانید که پوسته صدف منبع مهمی برای خوراک حیوانات است، زیرا این منابع غنی از کربنات کلسیم هستند. منبع غنی کلسیم شیر است و برای تولید غذاهای مختلف در صنعت لبنی استفاده می‌شود. لاکتوبیانات کلسیم (C12H22O12) در صنایع دارویی در فرم پودر سفید استفاده می‌شود. این ماده در نظر گرفته شده حاوی 4.94٪ کلسیم است.
سایر ترکیبات کلسیم معمولی و استفاده آنها به شرح زیر است:
برای سفید کردن کاغذ و منسوجات، سولفات کلسیم استفاده می‌شود.
رنگ‌های تخت مختلف شامل متاسلیکات کلسیم هستند. همچنین برای پوششهای کاغذ، به عنوان یک پلاستر پرکننده یا به عنوان یک پوشش برای جوشکاری و مقره‌های الکتریکی استفاده می‌شود.
کلسیم سیلیکات به عنوان عامل تقویت کننده لاستیک استفاده می‌شود.
دولومیت ترکیبی از کلسیم است که به عنوان شار در طی ذوب آهن استفاده می‌شود.
همانطور که می‌بینید، کلسیم و اشکال مختلف آن بسیار کاربرد دارند.
منبع مقاله : برگرفته از : سایت بازل
 


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط