معرفی کتاب وارثان عاشورا

این کتاب به بررسی عمق تاریخ عاشورا می‌پردازد. مباحث این کتاب، نگاه کلی به ویژگی‌های فکری و شخصیتی استاد علی صفایی دارد. در ادامه، کتاب مزبور از یک سو با آگاهی از معضلات و شبهات نو و کهنه کلامی،
چهارشنبه، 16 اسفند 1396
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: علی اکبر مظاهری
موارد بیشتر برای شما
معرفی کتاب وارثان عاشورا
  معرفی کتاب وارثان عاشورا

شناسنامه کتاب:
عنوان: وارثان عاشورا
موضوع: قیام عاشورا
زبان: فارسی
تیراژ: 3000
نویسنده: علی صفایی حائری
ناشر: لیله القدر
سال چاپ: 1380
تعداد صفحات: 288 صفحه

معرفی کتاب:

این کتاب به بررسی عمق تاریخ عاشورا می‌پردازد. مباحث این کتاب، نگاه کلی به ویژگی‌های فکری و شخصیتی استاد علی صفایی دارد. در ادامه، کتاب مزبور از یک سو با آگاهی از معضلات و شبهات نو و کهنه کلامی، به مباحث بنیادین اضطرار به جهت «حق و شبهه» می‌پردازد. همچنین ریشه‌های اشتباه و انحراف را نشان داده و درباره رستگاری گفت‌وگو می‌کند و برای زندگی بخشیدن به حکم و حکومت دین به بحث بدیع «احیا امر» پرداخته و عوامل و مراحل پنج‌گانه وصول به این مقصود را تبیین می‌کند.
این کتاب همچنین توضیحاتی درباره درک عمیق از حالت‌های اصحاب ابا عبدالله(ص) را بیان می‌کند. بحث های این کتاب دارای اضطرار به حجت، حق و شبهه، احیا امر، وارثان عاشورا، اصحاب ابا عبدالله(ص) همراه با مقدمه ای کوتاه است. موضوع‌های هر بحث عبارتند از:
1. اضطرار به حجت (اضطرار به دین، درک اضطرار، ضرورت وحی و اضطرار به حجت، آثار، انتظار، ریشه‌ها و آثار انتظار و شکل عمل، بلا و تفحیص، پیوندهای بلا، فائزین و خائضین)
2. حق و شبهه (روز حسین(ع)، شبهه‌ها و فتنه‌ها، حق معیاری متشابه، مفهوم و مبنای حق، مجاری حق، دست‌آوردهای حق، اهداف امام حسین(ع)، ویژگی‌های رهبر، سعی و سرعت و اعتدال، شهود صحنه‌ها)
3. احیای امر (زمینه‌های بحث، کلامی از فاطمه زهرا(س)، مروری بر روایات، عوامل احیا، تعلم و تعلیم 1 و 2 (خودشناسی، فراغت، سازندگی، حیات طیبه، تقدیر، تدبیر، تربیت، تشکیل جدید) همراه با کلامی از حضرت فاطمه(س)، عوامل احیا ذکر 1 (ذکر علم) عوامل احیای زیارت و لقا 1 و 2 (زیارت، تلافی، تزاور، التقاء) همراه با کلامی از حضرت فاطمه(س)، عوامل احیا الفت و اجتماع 1 و 2 (آفات جمع، کلامی از حضرت فاطمه(س))، عوامل احیا حبس و وقف 1 و 2 (کلامی از حضرت فاطمه(س))، وارثان عاشورا (علم و آگاهی، عبودیت، اطاعت و تقوا، صلاح)
4. اصحاب ابا عبدالله(ع) (مسلم بن عقیل، هانی بن عروه، حربن یزید ریاحی، تسویف و تأخیر، اشتیاق و استباق، فداکاری اصحاب، وفای عباس(ع))
این کتاب فهرست منابع نداشته و نویسنده تنها به ارجاع منابع به پاورقی بسنده کرده است.
منبع مقاله : pajuhesh.irc.ir
 


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط
موارد بیشتر برای شما