آشنایی با باشگاه آژاکس آمستردام

باشگاه یهودی‌ها

باشگاه فوتبال آژاکس آمستردام، که به نامهای دیگری چون ای اف سی آژاکس، آژاکس آمستردام و یا به طور ساده، آژاکس نیز خوانده می‌شود، باشگاه فوتبالی است که در شهر آمستردام هلند به صورت حرفه‌ای
شنبه، 15 ارديبهشت 1397
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: علی اکبر مظاهری
موارد بیشتر برای شما
باشگاه یهودی‌ها
 باشگاه یهودی‌ها

نویسنده: امیر بهنام
 

گزارشی از باشگاه آژاکس آمستردام تا سال 1390.

نام کامل:
باشگاه فوتبال آژاکس آمستردام
لقب‌‌ها:
گودنزونن (به معنی فرزندان خدا جودن (به معنی یهودی‌ها)
تاسیس:
18 مارس 1900
ورزشگاه:
آمستردام آره‌نا، آمستردام (گنجایش: 638، 51)
مدیرعامل:
یوری کرونل
سرمربی:
مارتین یول

باشگاه فوتبال آژاکس آمستردام، که به نامهای دیگری چون ای اف سی آژاکس، آژاکس آمستردام و یا به طور ساده، آژاکس نیز خوانده می‌شود، باشگاه فوتبالی است که در شهر آمستردام هلند به صورت حرفه‌ای فعالیت می‌کند. این باشگاه در کنار پی اس وی آیندهوون و فاینورد، یکی از سه باشگاه پرافتخار لیگ فوتبال هلند محسوب می‌شود.
آژاکس به عنوان یکی از پرافتخارترین باشگاه‌های فوتبال دنیا مطرح است، به طوری که فدراسیون بین المللی تاریخ و آمار فوتبال این تیم را در رده هفتم موفق‌ترین باشگاه‌های اروپایی قرن بیستم قرار داده است. این باشگاه، یکی از پنج باشگاهی است که توانسته با سه قهرمانی پی در پی در سال‌های 1971 تا 1973، موفق به تصاحب و حفظ جام اروپایی شود. در سال 1972، آن‌ها با کسب قهرمانی در لیگ هلند، جام حذفی هلند و جام قهرمانی اروپا موفق به کسب سه گانه اروپایی خود شدند. تا آن زمان، آژاکس تنها تیمی بود که موفق به دفاع از عنوان قهرمانی خود در اروپا و کسب سه گانه اروپایی شده بود. آخرین جام بین‌المللی آژاکس به سال 1990 بر می‌گردد که در آن، آن‌ها موفق به کسب جام بین قارهای و نیز قهرمانی در لیگ قهرمانان با پیروزی مقابل میلان در دیدار نهایی شدند. این تیم در فینال لیگ قهرمانان سال 1996 با شکست مقابل یوونتوس در ضربات پنالتی، نتوانست قهرمانی خود را تکرار کند.
آژاکس همچنین جزء سه باشگاهی است که موفق به کسب قهرمانی سه گانه در یک فصل شده‌اند، موفقیتی که باشگاه در فصل 1971-72 به آن دست یافت. این تیم در کنار یوونتوس و بایرن مونیخ، تنها باشگاه‌های هستند که موفق به کسب هر سه جام معتبر اروپایی شده‌اند. آن‌ها همچنین موفق به کسب دو عنوان قهرمانی در جام بین قاره‌ای، یک قهرمانی در جام یوفا در فصل 1991-92 و نیز یک قهرمانی در جام کارل راپان – جامی که بعدها تحت نام جام اینترتوتو ادامه یافت – شده‌اند.
منبع مقاله :
بهنام، امیر؛ (1390)، باشگاه‌های برتر فوتبال ایران و جهان، تهران: انتشارات پاسارگاد، چاپ اول.
 


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط