شاید از آن دسته نوجوانها باشید که برای ورزش نکردن هزارجور بهانه میآورند. اینکه سالن ورزش از خانهمان دور است، هزینهی کلاس ورزشی زیاد است، به اندازهی کافی وقت ندارم و از این قبیل بهانه؛ اما با یک ورزش پرتحرک چطورید که وسیلهی ورزشیاش بسیار ارزان است، جای زیادی هم نمیخواهد، نیاز نیست به باشگاه بروید و همهی اعضای خانواده میتوانند از آن استفاده کنند؟ شاید درست حدس زده باشید، طناب زدن!
فکر نکنید طناب زدن فقط بازی بچههاست، طنابزنی یکی از حرکتهای محبوب و خیلی رایج ورزشی است. ورزشکاران اکثر رشتههای ورزشی طناب زدن را در برنامهی روزانه خود دارند.
چرا طناب زدن اینقدر طرفدار دارد و اصلا چه فایدههایی دارد؟
طناب زدن نوعی ورزش ضربهای است و میتواند تودهی استخوانی شما را در ناحیهی ران بهبود ببخشد. میگویید چطور؟ وقتی فردی موقع طناب زدن بالا و پایین میپرد و سپس روی زمین فرود میآید، اسکلت بدن این نیرو را به عنوان یک چالش دریافت میکند و برای بهتر تحمل کردن این چالش، استخوان بیشتری میسازد!
هرچه تودهی استخوانی شما متراکمتر باشد، کمک میکند تا در آینده کمتر به بیماریهایی مثل پوکی استخوان دچار شوید. تازه! این ورزش توانایی قلبی و عروقی شما را بالا میبرد و باعث چابکی، سرعت، تعادل و هماهنگی در بدن شما میشود.
موقع طناب زدن اکثر عضلات شما درگیر میشوند و به این خاطر باعث استحکام عضلانی هم میشود.
اگر خیلی وقت است طناب نزدهاید، این کار را در فاصلهی زمانی کم، مثلا دو دقیقه در روز انجام دهید. به مرور که آمادگی پیدا کردید، زمان آن را بالا ببرید. قبل از شروع طناب زدن یک نرمش مختصر داشته باشید تا بدنتان گرم و آماده ورزش شود.
چند توصیه...
طول طناب باید متناسب با قد شما باشد، طناب را وسط کف پایتان نگه دارید، اگر دستههای آن تا زیر بغل شما برسد، اندازهاش مناسب است. کوتاه بودن طول طناب یا زیادی بزرگ بودن آن باعث میشود نتوانید این ورزش را به طور صحیح انجام دهید و ممکن است آسیب ببینید.
موقع طناب زدن، با بینی نفس بکشید نه دهان. البته این نوع تنفس در همهی ورزشها توصیه میشود.
بیش از حد بالا نپرید، زیرا ممکن است به زانوها و قوزک پایتان فشار بیاید.
روی سنگ و موزائیک و فرش طناب نزنید! بهترین سطح برای طناب بازی، روی تشک ورزشی، زمین چوبی و موکت کف منزل است.
در روز 10 دقیقه طناب زدن به صورت مداوم برایتان کافی است.
هنگام طناب زدن روی پنجهها بالا و پایین بپرید. اینطوری ضربهی کمتری به بدن شما وارد میآید و از آسیبهای احتمالی در امان میمانید.
نویسنده: سحر رحیمی