چای سبز و کم کاری تیروئید چه ارتباطی با هم دارند؟

چای سبز منبعی سرشار از انواع آنتی اکسیدان‌هاست. این ویژگی چای سبز آن را به عنوان دارویی موثر بر بسیاری از بیماری‌ها، سلامتی و زیبایی شناسانده است.
چهارشنبه، 14 فروردين 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
چای سبز و کم کاری تیروئید چه ارتباطی با هم دارند؟

چای سبز و کم کاری تیروئید چه ارتباطی با هم دارند؟

ارتباط چای سبز و کم کاری تیروئید به تاثیری که کافئین و کاتچین بر عملکرد تیروئید و داروهای مصرفی مبتلایان به کم کاری تیروئید می‌گذارد، باز می‌گردد. لذا با اینکه چای سبز دارای خواص فراوانی است مبتلایان به اختلال کم کاری تیروئید باید در مصرف آن احتیاط کنند.

خواص چای سبز بر سلامتی بدن بی شمار است. این چای سرشار از آنتی اکسیدان‌ها از جمله کاتچین (Catechin) است و به این دلیل پیش از هر چیز به عنوان دارویی ضد سرطان شناخته شده است. با توجه به این­که ویتامین C. و E. به عنوان دو آنتی اکسیدان مهم و بسیار مفید مطرح هستند جالب است بدانید که میزان آنتی اکسیدان‌های موجود در چای سبز ۱۰۰ برابر تأثیرگذارتر از ویتامین ث و ۲۵ برابر تأثیرگذارتر از ویتامین ای است؛ بنابراین نوشیدن چای سبز و دریافت آنتی اکسیدان­های آن، انسان را از ابتلا به سرطان حفظ خواهد کرد. اما در مواقعی چای سبز تاثیر مثبت خود را از دست می‌دهد که از جمله آن می‌توان به رابطه چای سبز و کم کاری تیروئید اشاره کرد. 

در صورتی که مطالعه قسمت خاصی از این مطلب مد نظر شماست، با انتخاب عناوین ارائه شده در فهرست زیر، به موضوع دلخواه خود برسید:

1- ویژگی‌­ها و خواص چای سبز
2- چای سبز و کم ­کاری تیروئید
3- موارد منع مصرف چای سبز
ویژگی‌­ها و خواص چای سبز
 

آنتی اکسیدان‌­

چای سبز منبعی سرشار از انواع آنتی اکسیدان‌هاست. این ویژگی چای سبز آن را به عنوان دارویی موثر بر بسیاری از بیماری‌ها، سلامتی و زیبایی شناسانده است.
پوست و زیبایی: آنتی اکسیدان‌های موجود در چای سبز، با به تعویق انداختن شروع روند پیریِ سلول‌ها، باعث حفظ سلامتی و شادابی سلول‌های بدن می‌شوند. آن­ها سلول‌های پوست را در مقابل آسیب‌ها به ویژه رادیکال‌های آزاد، که از عوامل ایجاد سرطان و افتادگی و آسیب به پوست است، محافظت می‌کنند. همچنین آنتی ­اکسیدان‌های چای سبز با اثرات ضد التهابی خود، تأثیری مثبت بر روند بهبود و کاهش طول دورۀ ترمیم زخم‌های سوختگی و جراحی می­‌گذارند.

حافظه و سلول‌های مغز: آنتی اکسیدان‌ها با جلوگیری از تخریب سلول‌های مغز و به تعویق انداختن زمانی که سلول‌های مغز درمرحلۀ پیری و فرسودگی قرار می­‌گیرند، مانع ابتلا به آلزایمر و پارکینسون می‌شوند.

کبد: آنتی اکسیدان‌های موجود در چای سبز با از بین بردن رادیکال‌های آزاد ایجاد شده توسط چربی‌های کبد، مانع بروز بیماری‌های کبدی، به ویژه سرطان کبد می‌گردند.

چای سبز و کم کاری تیروئید چه ارتباطی با هم دارند؟
 

پلی فنول

پلی فنول در واقع نوعی از آنتی‌اکسیدان‌هاست. مواد غذایی گیاهی، سرشار از پلی فنول هستند که در چای سبز به علت اکسایش کم به مقدار زیادی حفظ شده‌اند. 

افزایش سوخت و ساز و کاهش قند خون: به لطف پلی فنول‌های موجود در چای سبز، متابولیسم چربی‌ها و هیدرات کربن افزایش می‌یابد. به این ترتیب میزان قند خون و چربی‌ها همواره در حد متعادلی خواهد بود. تعادل این دو شاخص، بدن را با ازدیاد یا کمبود چربی و هیدرات کربن روبه رو نمی‌کند و باعث تعادل می‌گردد.

ذخیرۀ گلوکز و تناسب اندام: پلی فنول­‌های چای سبز مانع از ذخیره گلوکز در سلول‌های چربی می‌شود. به این ترتیب می‌توان با نوشیدن چای سبز، کم کردن میزان مصرف کربوهیدرات‌ها (قندها) و ورزش مداوم، یک روش سه­ گانه مطمئن برای حفظ سلامتی و تناسب اندام ایجاد کرد.
 

کاتِچین (Catechin)

کاتچین یک نوع فنول و آنتی اکسیدان طبیعی و متابولیت ثانویه در گیاه است. در چای سبز به نسبت چای سیاه کاتچین‌ها به مقدار قابل ملاحظه‌ای یافت می‌شوند.

کاهش کلسترول: مادۀ کاتچین موجود در چای سبز باعث کاهش میزان کلسترول بد و افزایش میزان کلسترول خوب در بدن می‌شود. این تأثیر نه تنها میزان کلسترول بدن را در حد متعادل نگه داشته و میزان کلسترول خوب را افزایش می‌دهد، بلکه مانع از بروز سکته قلبی و سایر بیماری‌های قلبی - عروقی می‌شود.

سرطان: رادیکال‌های آزاد با حمله به غشای سیتوپلاسمی سلول و نابود کردن آن، به DNA داخل سلول دسترسی پیدا می‌کنند و از طریق تغییر DNA باعث سرطان می‌شوند. کاتچین علاوه بر نابودکردن رادیکال‌های آزاد، با سرعت بخشیدن به نابودی سلول‌های سرطانی از سلول‌های سالم نیز محفاظت می‌کند.

مسمومیت: کاتچین موجود در چای سبز باعث از بین بردن باکتری‌های تولید کننده مسمومیت غذایی و یا سمّ تولید شده توسط این باکتری‌ها می‌شود.
 
چای سبز و کم کاری تیروئید چه ارتباطی با هم دارند؟

 

ویتامین C

سیستم ایمنی بدن: ویتامین C موجود در چای سبز با تقویت سیستم ایمنی بدن، بدن را در مقابل بیماری‌های مختلف مقاوم می‌کند. از جمله می‌توان به بیماری‌های فصلی مانند سرماخوردگی و آنفلوآنزا در زمستان، اسهال و استفراغ تابستان و حساسیت در فصل بهار و پاییز اشاره کرد.

التهاب: ویتامین C. به عنوان عاملی ضد التهاب شناخته و به عنوان دارویی برای کاهش ابتلا به ورم مفاصل ناشی از روماتیسم مصرف می‌شود. این امر توسط این ویتامین، با متوقف کردن فعالیت آنزیم‌های تخریب کننده و تحلیل برنده غضروف مفاصل ایجاد می‌شود.
 

کافئین

کافئین یک ماده شیمیایی و خوردنی است که در گیاهان مختلفی از جمله قهوه، کاکائو، کولا و چای یافت می‌شود و نوعی داروی محرک است که باعث افزایش انرژی و مقابله با خواب آلودگی می‌­گردد. چای سبز نسبت به چای سیاه کافئین کمتری دارد. هر فنجان چای سبز حاوی ۲۴ الی ۳۰ میلی گرم کافئین است که به نسبت قهوه و حتی چای سیاه مقدار کمی محسوب می‌شود. با این­حال اثرات مثبت و منفی خود را به جا می‌گذارد. کافئین موجود در چای سبز باعث افزایش سوخت و ساز بدن، کاهش اشتها و در نتیجه کاهش وزن خواهد شد. اما کافئین، مضراتی نیز از جمله کاهش جذب مواد معدنی؛ مخصوصا جذب آهن دارد. همچنین این ماده درون چای سبز، جذب روی، آهن و کلسیم را نیز کاهش می‌دهد.

چای سبز و کم کاری تیروئید چه ارتباطی با هم دارند؟
 
 

چای سبز و کم ­کاری تیروئید

اختلال کم کاری تیروئید زمانی رخ می‌دهد که غده تیروئید ضعیف شده و توان تولید مقدار کافی از هورمون‌های تیروئیدی را نداشته باشد. اکثر موارد ابتلا به کم­‌ کاری تیروئید ناشی از کمبود ید است که یک ماده مغذی ضروری برای عملکرد صحیح غده تیروئید است. لووتیروکسین یا هورمون T۴ و یا هورمون تیروئید، یکی از دارو‌های رایج تیروئید است و به جای هورمون‌های طبیعی تیروئید، که دیگر تولید نمی‌شوند، تجویز می‌شود. این دارو معمولا هر روز و در طول زندگی افراد باید مصرف گردد.

چای سبز با وجود خواص بی نظیر و مفیدش، بر بیماری تیروئید و درمان آن به دو دلیل تاثیر منفی می‌­گذارد.

۱ - کافئین در جذب لووتیروکسین اختلال ایجاد می­‌کند. تحقیقات نشان می‌دهد مواد دارای کافئین از جمله چای سبز، اگر هم زمان یا کمی پس از مصرف لووتیروکسین مصرف شود باعث کاهش جذب لووتیروکسین می‌شود. به ویژه کسانی که عملکرد تیروئیدشان خیلی ضعیف است؛ به این دلیل که غده تیروئید آن‌ها قادر به جبران این کمبود نیست، از این کاهش جذب بیشتر آسیب می‌بینند؛ بنابراین اگر به­ خاطر خواص مفید چای سبز مایل به مصرف آن هستید و قرص لووتیروکسین نیز مصرف می‌کنید؛ بهتر است نوشیدن چای سبز را به فاصله زمانی یک ساعت یا بیشتر از زمان خوردن قرص تان موکول کنید تا مانع جذب آن نشوید.

۲ - کاتچین در فعالیت طبیعی تیروئید مشکل ایجاد می­‌کند. مطالعات اخیر نشان داده ماده شیمیایی کاتچین _که در چای سبز نیز دیده می‌­شود_ در فعالیت طبیعی تیروئید مشکل ایجاد می‌کند. اگر­چه مقدار کاتچین مصرفی در چای سبز کمتر از مقداری است که در آزمایش‌­ها استفاده شده و امکان این که بتواند در افراد مصرف کننده این چای اختلال تیروئید ایجاد کند بسیار کم است و هنوز مجامع علمی نیز محدودیتی برای بیماران تیروئیدی در مصرف چای سبز ایجاد نکرده‌اند؛ بهتر است افرادی که دچار کم کاری تیروئید هستند در مصرف آن احتیاط کنند.


موارد منع مصرف چای سبز

خانم‌های باردار و شیرده، افرادی که ناراحتی اعصاب دارند و کسانی که ضربان قلبشان نامنظم است، نیز بهتر است در مصرف چای سبز زیاده روی نکنند. در ضمن زیاده روی در مصرف این چای می‌تواند باعث دفع زیاد آب از بدن و خشکی مدفوع و یبوست شود.


منبع:سایت ستاره


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط