معرفی جاذبه های طبیعی تبریز

تبریز یکی از منحصر به فردترین جاذبه های طبیعی را در ایران دارد. در تبریز می‌توانید به جنگل‌های ارسباران، باغ گلستان تا کویر گوم تپه بروید.
يکشنبه، 15 ارديبهشت 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
معرفی جاذبه های طبیعی تبریز
تبریز در غرب استان آذربایجان شرقی و در منتهی‌الیه مشرق و جنوب‌شرق جلگه تبریز قرار گرفته‌است. این شهر از سمت شمال به کوه‌های پکه‌چین و عون بن علی، از سمت شمال‌شرق به کوه‌های گوزنی و باباباغی، از سمت شرق به گردنه پایان و از سمت جنوب به دامنه‌های رشته‌کوه سهند محدود شده‌است. 

آب و هوای تبریز استپی خشک با تابستان‌های گرم و خشک و زمستان‌های سرد است. سرمای زمستانی، تأثیرپذیرفته از ارتفاع بالا و توپوگرافی کوهستانی منطقه‌است. آب و هوای این شهر در تابستان‌ها خشک و گرم است؛ اگرچه حرارت به دلیل نزدیکی به کوه سهند و وجود باغ‌های زیادی در پیرامون شهر تعدیل می‌گردد.


۱. کوه‌های آلاداغ لار

«آلاداغ لار» یا کوههای رنگی یکی از شفتگی آفرینش که در ۲۵ کیلومتری شمال شرقی تبریز و در مسیر شهرستان خواجه و اتوبان میانه - زنجان قرار دارد. آلا داغ لار، نام محلی کوه ها و تپه های رنگارنگی است، که در بخشهایی از آذربایجان قرار گرفته اند. اگر مسیرتان به شهرستان های نامبرده خورده باشد حتماً کوههای رنگی یا آلاداغ لار را مشاهده کرده اید.

در نگاه اول کوههای رنگی را شاید یک دفنر نقاشی فرض کنید، اما وقتی با دقت به مناظر و کوهها و تپه ها می نگرید جز زیبایی که خداوند خلق کرده نخواهید دید. کوههای رنگی یا آلاداغ لار یکی از مناظر زیبا روی زمین به شمار می آید. این مناظر آنقدر نادر و عجیب‌ اند که گاهی ما تصور می‌کنیم در حال دیدن مناظره ی از یک سیاره دیگر هستیم.

وجود رنگهایی همچون قرمز، زرد، سفید و نارنجی چشم های انسان خیره می کند. در نزدیکی این کوهها چندین روستا قرار دارد که در بین کوههای رنگی قرار گرفته اند، خاک به کار رفته در کاهگلی که برای ساختن خانه استفاده می شود قرمز رنگ است.

معرفی جاذبه های طبیعی تبریز


۲. میشو داغ و مورو داغ

این کوه‌ها در امتداد ارتفاعات قره‌داغ (در استان اردبیل) و در جنوب و جنوب غربی شهرستان مرند (۲۲ کیلومتری جنوب غربی مرند) و در شمال دریاچه ارومیه در جهت شرقی و غربی کشیده شده‌اند و حداکثر ارتفاع آن در علمدار ۳۱۵۵ متر است.  

گردنه معروف یام، در دامنه شمال شرقی این رشته کوه بر سر راه تبریز- مرند قرار داره که دامنه‌های آن در تابستان که سرسبز و خرم بوده محل تفریح مردم این ناحیه‌است و در زمستان هم محل مناسبی برای ورزش‌های زمستانی است. این کوه‌ها در محلی به نام صوفیان توسط ماهورهایی به توده‌های کوهستانی مورو داغ، ارتباط پیدا می‌کند که بلندترین نقطه آن ۲۲۱۰ متر از سطح دریا ارتفاع دارد.

معرفی جاذبه های طبیعی تبریز


۳. پارک جنگلی صائب تبریزی

پارک جنگلی و تفرجگاه «صائب تبریزی» در ضلع شمالی آزاد راه شهید کسایی در جنوب شهر تبریز قرار دارد. این پارک جنگلی در فضایی به وسعت ۲۱۳۱۴۲ متر مربع احداث شده است. این پارک در فضایی به وسعت ۲۱۳۱۴۲ متر مربع احداث شده و دارای ۸۳ واحد آلاچیق، ۲ استخر و آب نما، سه باب سرویس بهداشتی، بوفه، ۳۰ اجاق برای آشپـزی و کباب پزی، ۲ واحد آبخوری، ۲ ست تجهیزات ۲۱ تکه ورزش همگانی، جاده سلامت، میز تنیس، زمین اسکیت، ۲ باب نمازخانه، زمین های بازی کودکان، ۳۵ تابلو آموزش شهروندی و ۳ ورودی و خروجی مجزا می باشد.


۴. جنگل ارسباران

جنگل ارسباران یکی از مناطق بکر و دست نخورده تبریز است. جنگلی سرسبز که انواع گونه های جانوری و گیاهی را در دل خود جای داده است. این جنگل به نام های ارسبار یا آرازبار و قره داغ یا قراچه داغ هم شناخته می شود. جنگل های ارسباران با طبیعت زیبا و چشم اندازهای دلنشین و وجود اماکن و ابنیه تاریخی، توان بالقوه بالایی برای جذب گردشگر دارد در واقع این چنگل یکی از جاذبه های گردشگری تبریز است که هواداران زیادی دارد. از جمله آثار تاریخی این منطقه می توان به قلعه بابک، قلعه پشتو، قلعه جوشین، دژ قهقهه، بقعه شیخ شهاب الدین و بازار اهر اشاره کرد.

معرفی جاذبه های طبیعی تبریز


۵. پارک ملی کنتال

پارک ملی کنتال یکی از جاذبه های گردشگری تبریز است که در آن جا می توانید عناصر جذابی از قبیل بقایای آسیاب های سنگی را مشاهده کنید. در اوایل بهار رویش لاله های رنگارنگ در دامنه های کنتال و قلعه علی بیگ به صورت مزرعه های لاله درمی آیند. برای دسترسی به این منطقه پس از گذر از شهر سیه رود و در امتداد رودخانه مرزی ارس در موازات نوار مرزی ارمنستان و آذربایجان و در دره کنتال پاسگاه محیط بانی کنتال قابل مشاهده است.


۶. باغ گلستان

باغ گلستان یا باغ فجر، یکی از بوستان‌های قدیمی و مشهور شهر تبریز است. مساحت این بوستان ۵۲٬۰۰۰ متر مربع می‌باشد. باغ گلستان در سال ۱۳۰۸ خورشیدی افتتاح شده‌است و قدیمی‌ترین بوستان داخلی تبریز محسوب می‌گردد. باغ گلستان، از دیرباز افزون برداشتن فضای سبز وسیع و گسترده، دارای شهربازی کوچکی نیز بود که در آن امکاناتی چون چرخ و فلک، قایق‌سواری، ماشین‌سواری، دیوار مرگ، ,واتاری پسر شجاع، هواپیمای گردان، قطار و… وجود داشت و در گذشته‌های نه چندان دور مورد استقبال مردم بویژه کودکان و نوجوانان قرار می‌گرفت اما از سال ۱۳۸۷ تمامی دستگاه‌های بازی کودکان در نخستین و واپسین پارک مرکز شهر تبریز (باغ گلستان) بدون هیچ دلیلی جمع‌آوری شد و به خاطره‌ها پیوست.

معرفی جاذبه های طبیعی تبریز


۷. گوم تپه

شاید برای تان عجیب باشد اما تبریز که تقریبا همه معتقد هستند جزو یکی از شهر هایی است که مناطق سرسبز و طبیعتی جذاب دارد، دارای یکی از زیباترین کویرهای ایران به نام کویر قوم تپه است. بافت این منطقه با دیگر مناطق تبریز تفاوت زیادی دارد. این منطقه به صورت طبیعی و به علت وزش بادهای منطقه و تجمیع خاک ها و گردو غبار منطقه به صورت تپه های شنی در آمده است. کویر قره تپه یکی از جاذبه های گردشگری تبریز است که حتما باید از آن دیدن کنید.

معرفی جاذبه های طبیعی تبریز


۸. آبشار اسکندر

آبشار اسکندر در نزدیکی شهر تبریز و در مسیر جاده تبریز اهر واقع شده است. آبشار اسکندر در دامنه های شمالی کوه سهند و در نزدیکی روستای طویقون واقع شده است. مسیر دسترسی به آن از طریق جاده تبریز به اهر، جاده فرعی روستای طویقون امکانپذیر است. ارتفاع آبشار در حدود سی متر است. رولکوبی مناسبی در بالای آبشار جهت صعود کوهنوردان تهیه شده است. رولکوبی مناسبی در بالای آبشار جهت صعود کوهنوردان تهیه شده است. آبشار در فصول سرد سال یخ زده و مناظر بسیار زیبایی ایجاد می نماید. این مکان در فصل زمستان مکان مناسبی جهت تمرینات یخنوردی است و هرساله کوهنوردان و یخنوردان زیادی برای صعود های زمستانی از این مکان استفاده می نمایند.


منبع: سایت ستاره


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط
موارد بیشتر برای شما