معرفی غار آویشو

غار آوایشو یا آبیشو (به زبان محلی آویشو) در شهر شاندرمن شهرستان ماسال قرار دارد و یکی از شگفت انگیزترین غارهای طبیعی ایران محسوب می‌شود. مسیر رسیدن به غار آوایشو آنقدر زیبا است که خود به تنهایی یک جاذبه...
چهارشنبه، 29 خرداد 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
معرفی غار آویشو
سفر به گیلان می‌تواند به یکی از جذاب‌ترین تجربه‌های زندگی یک ایرانی تبدیل شود. این استان شمالی زیبا هرساله میزبان هزاران گردشگر و علاقه‌مند به طبیعت است. گیلان علاوه بر آبشارها، طبیعت سرسبز و چشم اندازهای بکر خود مملو از غارهای شگفت انگیزی است که در دل کوه‌ها جای گرفته‌اند. بزرگ‌ترین غار استان گیلان آوایشو نام دارد. البته گیلانی‌های عزیز این غار را با نام آویشو می‌شناسند. غار آویشو که در شهر شاندرمن واقع در شهرستان ماسال قرار دارد، یکی از شگفت انگیزترین غارهای طبیعی ایران به شمار می‌رود و به تازگی کشف شده است. این غار آهکی است و ورودی آن هر بیننده‌ای را متعجب می‌کند.

معرفی غار آویشو


ویژگی‌های خارق‌العاده غار آویشو

این غار بسیار زیبا در ارتفاع ۱۳۰۰ متری از سطح دریا قرار گرفته است. ورودی آن حدود ۱۹ متر ارتفاع و ۱۴ متر عرض دارد. فضای داخلی غار به اندازه‌ای زیبا است که سفر به دورن آن، حکم سفر به سزمین عجایب را دارد و تا مدت‌ها در یاد هر گردشگر باقی‌ می‌ماند. پس از ورود به غار  اشکال فوق‌العاده زیبای آهکی را در آن مشاهده خواهید کرد که طی چندین سال به دست طبیعت ساخته شده است. وجود ستون‌های آهکی عظیم نیز یکی دیگر از شگفتی‌های غار آویشو به شمار می‌آید. علاوه بر ماهیت زیباشناختی غار که سفر به چنین مکانی را برای گردشگران جذاب کرده است، درون غار هفت آبشار دیدنی وجود دارد که تصویر آن‌ها در ذهن ماندگار خواهد ماند.

معرفی غار آویشو


غار آویشو؛ یک غار آهکی دارای قندیل

با وجود این‌که حضور هفت آبشار در غار آویشو می‌تواند دلیل جذاب و محبوب شدن این غار باشد؛ اما دلیل اصلی شهرت آویشو وجود قندیل‌های موجود در سقف آن است. سقف این غار تماماً از قندیل‌های فوق العاده زیبا پوشیده شده است. به همین دلیل سقف غار را می‌تواند یکی از خاص‌ترین مناظر موجود در طبیعت در نظر گرفت. غار آویشو  حدود ۲ کیلومتر طول دارد. بر روی غار آویشو تاکنون تحقیقات زیادی انجام نشده است، اما وجود اشکال آهکی در دل کوه به خوبی مشخص می‌کند که این غار قدرمت زیادی دارد. این اشکال آهکی بر اثر عبور آب‌های جاری بر روی سنگ‌های آهکی در دل کوه و فرسایش سنگ‌ها و حل شدن مواد معدنی آن‌ها در آب ایجاد شده است.

معرفی غار آویشو

بنابراین غار آویشو طی چندین قرن شکل گرفته است؛ زیرا برای تشکیل هر یک سانتی‌متر استلاگمیت و استلاکتیت‌های باید چیز حدود ۱۰۰ سال وقت صرف شود. آویشو یکی از اهداف عالی برای کوهنوردی و غارنوردی محسوب می‌شود. همین امر باعث شده تا شکل اولیه غار و نقشه‌های تهیه شده از آن تنها توسط غارنوردان و کوهنوردان محلی تهیه شود. سالانه بسیاری از علاقه‌مندان به طبیعت و غارنوردان از این مکان فوق العاده زیبا دیدن می‌کنند.


مسیر رسیدن به غار آویشو چگونه است؟

برای سفر به این غار منحصر به فرد، باید از شهرستان ماسال- شهر شاندرمن- منطقه‌ای آویشو در ۴ کیلومتری شهر شاندرمن عبور کنید. به طور دقیق باید گفت: غار آویشو بین مناطق " تائی بنه" و "انده چو" و" خماسون " در دره‌ای کم آب قرار گرفته است. برای رسیدن به این غار باید در دل جنگل سفر کنید. سفر به این غار می‌تواند با یک برنامه کوهنوردی یا پیاده روی لذت بخش همراه باشد. خوشبختانه، شهرستان ماسال، پر از جاذبه‌های طبیعی و تاریخی فراوان است.

معرفی غار آویشو

وجود علاقه‌مندان به جاذبه‌های طبیعی و سفر گروه‌های کوهنوردی برای مشاهده این غار گویای این مطلب است که این منطقه می‌تواند به یکی از جاذبه‌های پررونق استان گیلان تبدیل شود. در حال حاضر حتی با وجود شناخت کم مردم ایران از وجود غار آویشو و تبلیغات محدود آن و امکانات بسیار کمی که تنها توسط مردم محلی منطقه ارائه می‌شود، سالانه عده زیادی به این مکان سفر می‌کنند. زیبایی‌های موجود در منطقه، چشم انداز، آب و هوای استان گیلان و شگفتی‌های خارق‌العاده موجود در غار آویشو از پتانسیل بالایی برای جذب گردشگران و علاقه‌مندان به جاذبه‌های طبیعی برخوردار است. 

معرفی غار آویشو

با سفر به این منطقه زیبا علاوه بر دیدن غار آویشو، می‌توانید به مناطق جنگلی طلا سکو، آری دول و چسلی سفر کنید. از طرف دیگر، انواع ییلاق‌ها مانند شالما، رشته پشته، خشکه دریا و مکان‌های تاریخی مانند منطقه باستانی اسبه ریسه، منطقه باستانی درخانه و ییلاق باستانی سنگ بست، دره خون و بقعه متبرکه سبز قبا نیز در مسیر حرکت شما قرار دارند.


منبع: سایت ستاره


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط