شیشه شیر مناسب نوزاد باید از چه جنسی باشد؟

در ادامه به بررسی نکات مثبت و منفی بطری‌های شیشه‌ای و پلاستیکی، نکات مهم در مورد انتخاب شیشه شیر مناسب نوزاد و روش نگهداری از آن‌ها می‌پردازیم.
جمعه، 18 مرداد 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
شیشه شیر مناسب نوزاد باید از چه جنسی باشد؟
در گذشته، بطری‌های شیر نوزادان تنها از شیشه ساخته می‌شدند. اما بطری‌های شیشه‌ای سنگین و شکننده بودند؛ بنابراین وقتی بطری‌های پلاستیکی به بازار راه یافتند که سبک‌تر و ضد ضربه بودند، بطری‌های شیشه‌ای تقریبا از دور خارج شدند.

با این حال، پژوهش‌های اخیر نشان می‌دهد که استفاده از نوعی پلاستیک در شیشه شیر نوزاد موجب بروز مشکلاتی در رشد نوزادان می‌شود. با این اوصاف به نظر می‌رسد، شیشه شیر‌های قدیمی گزینه بدی برای نوزادان نباشند.


نگرانی‌ها پیرامون شیشه شیر مناسب نوزاد

مشکل بطری‌های شیشه‌ای کاملا واضح است. فرض کنید هنگام تغذیه شبانه نوزاد، بطری از دستتان روی زمین می‌افتد. شیشه می‌شکند و تمام اتاق پر از خرده شیشه می‌شود. جمع آوری و تمیز کردن کف اتاق آن وقت شب از توانایی شما خارج است! بطری‌های شیشه‌ای سنگین هستند و کودک نمی‌تواند به راحتی آن را در دست گیرد. از سویی دیگر بطری‌های شیشه‌ای با ثبات و بدون مواد شیمیایی آلاینده هستند. بدین ترتیب خطر آلوده شدن شیرخشک داخل شیشه وجود ندارد.

بطری‌های پلاستیکی محکم، نشکن و سبک هستند. در سال ۲۰۱۲، FDA (سازمان غذا و داروی امریکا) استفاده از ماده شیمیایی"بسفنول آ (BPA)" در تولید بطری‌های پلاستیکی نوزادان و لیوان‌های نی دار کودکان را ممنوع کرد. نگرانی‌هایی وجود داشت که مواد شیمیایی موجود در پلی کربنات می‌تواند منجر به سرطان، بروز تغییرات در مغز و سیستم تولید مثل و بلوغ زودرس شود. تمام بطری‌های پلاستیکی نوزاد و لیوان‌های نی داری که در ایالات متحده آمریکا فروخته می‌شوند، اکنون عاری از BPA هستند.

در سال ۲۰۱۳، FDA یک اصلاحیه به بخش افزودنی‌های مواد غذایی در جهت پایان دادن استفاده از رزین‌های اپوکسی بر پایه بیسفنول آ در پوشش بطری‌های شیر نوزادان اضافه کرد. تولیدکنندگانی که از استفاده از BPA در محصولات خود دست کشیدند، حمایت‌های مالی دریافت کردند.


انتخاب شیشه شیر مناسب نوزاد

سه نوع بطری شیر برای نوزادان در بازار وجود دارد:

پلاستیکی

پلاستیکی یکبار مصرف 

شیشه‌ای

ممنوعیت استفاده از BPA در تولید بطری به این معنی است که شما با اطمینان می‌توانید شیشه شیر پلاستیکی برای نوزاد بخرید و بدانید که عاری از مواد شیمیایی مضر است. اگر از بطری‌های پلاستیکی قدیمی‌تر استفاده می‌کنید، برای مثال بطری‌هایی که توسط اعضای خانواده به شما داده شده، نماد بازیافت را در پایین محصول نگاه کنید. نماد # ۷ یا برچسب PC (که به معنای وجود پلی کربنات است) نشانه‌ای است که بطری احتمالا دارای BPA است. نماد # ۱، # ۲ یا # ۴ یعنی از پلی اتیلن ساخته شده و # ۵ یعنی بطری از پلی پروپیلن ساخته شده است. هر دو نوع بطری را می‌توان با خیال راحت از آن استفاده کرد، زیرا هیچ کدام شامل BPA نیست.

بطری‌های یکبار مصرف نیز بطور معمول عاری از BPA هستند (به عبارت "BPA-free" بر روی برچسب بطری نگاه کنید). هرچند استفاده از آن‌ها بسیارگرانتر از دیگر بطری‌هاست، زیرا پس از هر بار شیردهی باید آن را تعویض کنید.

اگر می‌خواهید از بطری‌های شیشه‌ای استفاده کنید و نگران شکستن آن‌ها هستید، خوب است بدانید که برخی شرکت‌ها پوشش‌های سیلیکونی در اطراف شیشه قرار می‌دهند تا بطری را از شکستن محافظت کنند.


با این اوصاف کدام نوع شیشه شیر مناسب نوزاد است؟

بهتر است از خانواده، دوستان و پزشک نوزادتان مشورت بگیرید و یا هر کدام از شیشه‌ها را چند بار امتحان کنید تا متوجه شوید کدامشان مناسب شما و نوزادتان است.

هنگامی که یک نوع بطری را انتخاب کردید، حداقل شش عدد از آن بخرید، زیرا به آنها نیاز خواهید داشت. اگر به نوزاد، خود شیر می‌دهید نیز ممکن است برای ذخیره شیر دوشیده شده به آن نیاز پیدا کنید.


مشخصات شیشه شیر نوزاد

سر شیشه

سر شیشه‌ها سایز‌های مختلفی دارند، هنگامی که احساس کردید نوزاد نیاز به سر شیشه بزرگتری دارد، آن را تعویض کنید. در صورت ترک خوردن، کدر شدن یا نازک شدن سر شیشه، آن را عوض کنید. سر شیشه‌ها از جنس سیلیکون یا لاتکس هستند. سر شیشه‌های سیلیکونی محکم‌ترند و سرشیشه‌های از جنس لاتکس نرمترند و دوام کمتری دارند.


شکل شیشه

بعضی از شیشه‌ها استوانه‌ای بلند، برخی پهن و برخی دیگر مدورند. شیشه‌هایی که گردنی بزرگتری دارند، به آسانی شسته و تمیز می‌شوند.


شیشه‌های ضد نفخ یا کولیک

دلیل قطعی کولیک نوزادان مشخص نیست. اما شیشه‌هایی با سر‌های زاویه دار در بازار موجودند که میزان هوایی که نوزاد می‌بلعد را کاهش می‌دهند. به همین دلیل نفخ و گاز معده نوزاد کمتر می‌شود.


نحوه نگهداری از شیشه شیر نوزاد

در اینجا به چند نکته برای نحوه نگهداری از شیشه شیر نوزاد اشاره می‌کنیم:

هرگز شیر مادر یا شیر خشک را در بطری‌های پلاستیکی نگهداری نکنید. بهتر است هنگام شیردهی نوزاد، شیر را آماده کرده و در بطری بریزید، سپس باقیمانده آن را دور بریزید.

بطری‌های پلی کربنات را با آب داغ و شوینده‌های قوی نشویید، زیرا این باعث می‌شود که پلاستیک سریعتر تجزیه شود. به جای آن از شوینده ملایم و آب گرم برای شستشو استفاده کنید.

بطری‌های شیشه‌ای که دارای ترک یا خرده شیشه هستند را دور بیاندازید.


جمع بندی

سه نوع بطری شیر برای نوزادان در بازار موجود است: پلاستیکی، پلاستیکی یکبار مصرف و شیشه‌ای

با توجه به ویژگی‌های هریک می‌توانید شیشه شیر مناسب برای نوزاد خود را انتخاب کنید.

برای نگهداری بهتر از شیشه شیر بایستی شرایط شستشوی آن را رعایت کنید.

در صورت تغییر رنگ بطری‌های پلاستیکی یا ترک خوردن بطری‌های شیشه‌ای آن‌ها را دور بیاندازید.


منبع: سایت ستاره


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط