پوره سیب زمینی چه فایده ای برای نوزادان دارد؟

در این مقاله هم نحوه درست کردن و هم فواید پوره سیب زمینی برای نوزادان توضیح داده می شود.
يکشنبه، 20 مرداد 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
پوره سیب زمینی چه فایده ای برای نوزادان دارد؟
پوره سیب زمینی یک غذای عالی برای نوزادان است، زیرا هم به اندازه کافی نرم بوده و هم کمترین حساسیت غذایی را ایجاد می‌کند. البته شروع تغذیه با پوره سیب زمینی برای نوزاد ممکن است با کمی دردهای شکمی همراه باشد.

پوره سیب زمینی سرشار از پتاسیم است که ترکیب کردن آن با برخی از سبزیجات برای کودکان بسیار مفید است. از مزایای پوره سیب زمینی برای نوزادان، می‌توان به بهبود دستگاه گوارش، حفاظت از کبد، خواص ضد ویروسی، حفاظت از پوست و بهبود سوختگی پوست اشاره کرد. از آنجا که سیب زمینی در اکثر شرایط آب و هوایی رشد می‌کند؛ از سبزیجات اصلی در بسیاری از کشور‌هاست.


چه سنی پوره سیب زمینی برای نوزادان مناسب است؟

سیب زمینی یکی از سبزیجات تازه است که می‌تواند به راحتی در رژیم غذایی کودک قرار گیرد. هضم سیب زمینی آسان است و انرژی لازم برای فعالیت‌های کودک را فراهم می‌کند. اما با توجه به کالری بالا و موادمغذی کمتر، بهتر است سیب زمینی در سن ۷ تا ۱۰ ماهگی به کودک داده شود. برای شروع می‌توانید چند قاشق چای خوری از پوره سیب زمینی به کودک خود بدهید و یا به غذای او اضافه کنید.


چگونه پوره سیب زمینی برای نوزاد درست کنیم؟

تمامی ظروفی که می‌خواهید در آن پوره سیب زمینی درست کنید را ضدعفونی کنید. می‌توانید آن‌ها را در آب گرم بجوشانید.

سیب‌زمینی‌ها را با آب سرد بشویید. پوست سیب زمینی را با برس مخصوص سبزیجات از خاک و دیگر آلودگی‌ها پاک کنید تا همه آلودگی‌ها و آفت کش‌های باقیمانده از سطح سیب زمینی پاک شود.

پوست سیب‌زمینی‌ها را جدا کنید و آنها را به اندازه‌های مکعبی کوچک، خرد کنید.

سپس سیب‌زمینی‌های خرد شده را بخار پز کنید. گاهی دیده می‌شود که سیب زمینی یا سبزیجات را با آب جوش می‌پزند، ولی بهتر است این کار را نکنید، زیرا با جوشاندن، تمامی املاح و ویتامین‌های ضروری در آن به همراه آب آن دور ریخته می‌شود، پس بهترین روش برای پخت سبزیجات و سیب زمینی، بخار پز کردن است.

پس از پختن، سیب زمینی‌ها باید بسیار نرم شده باشد تا بتوانید با یک قاشق آنها را له کنید (می‌توانید سیب‌زمینی‌ها را در غذاساز یا مخلوط کن، له کنید).

مقداری شیر مادر یا شیر خشک را به آن اضافه کنید.

پوره سیب زمینی شما آماده است. می‌توانید از برخی طعم دهنده‌های گیاهی مانند سبزیجات سبز (لوبیا سبز، نخود فرنگی) یا زرد (هویج) در آن استفاده کنید.

بهتر است پوره سیب زمینی را با نخود فرنگی، لوبیا سبز، کلم بروکلی، هویج، مرغ، گوشت گوسفند یا گوساله مخلوط کنید.

می‌توانید پوره سیب زمینی را حداکثر به مدت سه روز در یخچال نگهداری کنید.

نکته مهم: سیب زمینی‌هایی را انتخاب کنید که لکه و ترک نداشته باشند. همچنین از خریدن سیب زمینی‌هایی که جوانه‌های در حال رشد دارند، پرهیز کنید.


فواید سیب زمینی برای نوزادان چیست؟

۱۰۰ گرم سیب زمینی به طور متوسط ۷۷ کیلوکالری، انرژی دارد. سیب زمینی غنی از مواد معدنی، ویتامین‌ها، کاروتنوئید‌ها و فنول‌های طبیعی است. از خواص سیب زمینی، میزان کربوهیدرات بالای آن است که منجر به شهرت آن شده است.


بهبود عملکرد دستگاه گوارش

سیب زمینی دارای قندهای قلیایی بالایی است که این قندها می‌تواند سطح اسیدهای بدن را کاهش دهند. این برای نوزادان و کودکان نوپا بسیار خوب است زیرا اسیدیته بر بدن آن‌ها تاثیر می‌گذارد. همچنین سیب زمینی می‌تواند منجر به تحریک رشد باکتری‌های مفید در روده شود.


محافظت از کبد

مطالعات نشان می‌دهد که سیب زمینی برای محاظت از کبد، مطلوب است. گفته می‌شود خوردن سیب زمینی با پوست برای بیماری‌های کبد به طرز چشمگیری مفید است.


خواص ضد ویروسی سیب زمینی

سیب زمینی دارای آنتوسیانین است که این ماده رشد ویروس‌های آنفولانزا را متوقف می‌کند.


محافظت از پوست

ویتامین C، نشاسته و آنزیم‌های موجود در سیب زمینی برای تغذیه پوست و محافظت از آن بسیار مفید است. گفته می‌شود آب سیب زمینی خاصیت ضدعفونی کنندگی دارد که می‌تواند منجر به درخشندگی و شفافیت پوست شود.


بهبود سوختگی‌های پوستی

سیب زمینی برای سوختگی‌های درجه یک مفید است. یک قطعه سیب زمینی را به مدت ۱۵ دقیقه تا ۱ ساعت بر محل سوختگی قرار دهید. همچنین سیب زمینی برای التهابات پوستی ناشی از نیش حشرات و درماتیت بسیار موثر است.


سخن آخر

همیشه قبل از معرفی و مصرف غذای جدیدی برای نوزاد خود، درباره حساسیت‌های غذایی آن ماده غذایی با متخصص نوزاد خود صحبت کنید. از طرفی برخی از پزشکان پوره‌های برخی از سبزیجات مانند اسفناج و هویج را پیشنهاد نمی‌کنند، زیرا این سبزیجات تازه، مقادیر زیادی نیترات دارند که برای نوزاد مضر است. برای شروع غذای کمکی نوزاد خود، سن مناسب را رعایت نموده و زودتر از موقعی که مشاور یا پزشک دستور شروع غذای کمکی را داده است، در این مورد اقدام نکنید. 


منبع: سایت ستاره


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط