وقتي کوچولويي با دندان به دنيا مي آيد ، خيلي ها تعجب مي کنند و خبرش خيلي زود پخش مي شود . شايد بعضي ها هم آن را به دلايل بي ربط و عجيب و غريبي نسبت دهند . ولي حقيقت اين است که دندان هاي نوزادي در تعداد بسيار کمي از نوزادان وجود دارد و مهم اين است که بدانيم چگونه مي توان با آنها کنار آمد و آيا بايد آنها را بکشيد يا بايد در دهان نگه داشت ؟
آنچه درباره ي دندان هاي دوران نوزادي نمي دانستيد .
وقتي کوچولويي با دندان به دنيا مي آيد ، خيلي ها تعجب مي کنند و خبرش خيلي زود پخش مي شود . شايد بعضي ها هم آن را به دلايل بي ربط و عجيب و غريبي نسبت دهند . ولي حقيقت اين است که دندان هاي نوزادي در تعداد بسيار کمي از نوزادان وجود دارد و مهم اين است که بدانيم چگونه مي توان با آنها کنار آمد و آيا بايد آنها را بکشيد يا بايد در دهان نگه داشت ؟ از هر 2 هزار نوزاد ، ممکن است يکي با دندان متولد شود . اين دندان ها ، اغلب مواقع در فک پايين و به صورت دو دندان مشخص نيست اما ممکن است وراثت در اين زمينه موثر باشد . دندان هايي که هنگام تولد در دهان کودک وجود دارد ، معمولاً از گروه دندان هاي شيري نيست و به سرعت لق شده و مي افتد اما اگر دنداني در فاصله ي تولد کودک تا يک ماهگي او در دهانش رويش پيدا کند ، معمولاً از گروه دندان هاي شيري او خواهد بود .
دندان هاي نوزادي خطر دارند ؟
اگر شما نوزادي داشته باشيد که با اين دندان ها به دنيا آمده باشد حتما سوال تان اين است با آنها بايد چه کنيد ؟ پاسخ اين است که تا زماني که اين دندان ها مشکلي ايجاد نکنند ، درماني لازم نخواهد بود . اما گاهي اين دندان ها ممکن است براي کودک يا مادر مشکلاتي ايجاد کنند . به عنوان مثال وجود اين دندان ها ممکن است باعث زخم شدن نوک پستان مادر شده و يا تيز بودن لبه اين دندان مي تواند موجب ايجاد زخم هاي دهاني براي خود نوزاد شود . در اين موارد لازم است که با تشخيص پزشک دندان از دهان خارج شده و يا لبه ي تيز آن توسط دستگاه هاي دندان پزشکي ، صاف شود . در مواقعي که دندان هاي نوزادي بسيار لق هستند ، بايد توسط دندان پزشک از دهان خارج شوند تا خطر بلعيده شدن و خفگي نوزاد وجود نداشته باشد . دست آخر اينکه ، اگر کودک تان با دندان متولد شد و يا خيلي زود اولين دندان هايش را درآورد ، نگران نشويد و براي اطمينان بيشتر با يک پزشک يا دندان پزشک مشورت کنيد .
پدر و نوازد : هر دو با دندان
دندان هاي نوزادي معمولا به صورت جفت ديده مي شوند ، يعني اگر نوازدي با اين دندان ها به دنيا بيايد معمولاً اين دندان ها جفت هستند . مثلا دو دندان قدامي در بدو تولد در دهانش ديده مي شوند . به ندرت ممکن است نوزادي با دندان هاي آسيا به دنيا بيايد و بيشتر نوزاداني که در هنگام تولد دندان دارند ، آن دندان يک دندان قدامي است . معمولا نوزاداني که هنگام تولد دندان نوزادي دارند ، نقص بدني و يا ذهني ندارند . فراموش نکنيد که اين پديده گاهي در بين اعضاي يک خانواده ارثي است و پدر بزرگ يا مادر بزرگ و يا پدر و مادر اين نوزاد نيز هنگام تولد دندان داشته اند .
خداحافظ دندان اضافي
دندان اضافي گاهي براي نوزادان دردسر ساز مي شود . گر چه برخي از آنها آن قدر لق هستند که به آساني از دهان نوزاد جدا مي شوند . البته چنين دندان هايي مي توانند خطرناک هم باشند . چون گاهي اتفاق افتاده است که نوزاد اين دندان لق را قورت داده و باعث خفگي او شده است بنابراين اگر دندان نوزادان لق است ، حتما آن را بکشيد در موارد ديگري اين دندان ها لبه هاي تيزي دارند که باعث خفگي زبان نوازد مي شوند . در اين موارد هم در آوردن آنها را توصيه مي کنيم . شما به عنوان پدر و مادر اگر چه برايتان دشوار است ، آرامش خودتان را حفظ کنيد . کشيدن دندان نوزادي فوق العاده براي دندانپزشک آسان است .
دندان نوزادي و مشکلات شير دادن :
اگر شما تصميم گرفته ايد که دندان نوزادي فرزندتان را نگه داريد ، بايد منتظر دشواري هاي شير دادن به او باشيد . اگر چه در ابتدا شير دادن با پستان براي مادر دردناک است ، استفاده از شير دوش و ذخيره کردن شير در بطري را به شما توصيه مي کنيم . اما اگر اصرار داريد که از پستان به او شير بدهيد ، ممکن است نوزاد در مدت کوتاهي ياد بگيرد که در خلال مکيدن گاز نگيرد . به نظر مي رسد که بيشتر نوزادان ناراحتي مادر را درک مي کنند و مي آموزند که اين ناراحتي را ايجاد نکنند . منبع:روزنامه سلامت شماره225 /س
نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.