احادیثی از امام حسن عسکری (ع)

در ادامه احادیثی از امام حسن عسکری درباره فلسفه، اربعین، امام زمان (عج)، حضرت زهرا (س) و... را برای شما گردآوری کرده ایم.
دوشنبه، 25 شهريور 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
احادیثی از امام حسن عسکری (ع)
چند حدیث از امام حسن عسکری (ع) امام یازدهم شیعیان جهان درباره فلسفه، حضرت زهرا (س)، امام زمان (عج)، نشانه‌های مومن، ذوالقرنین و...


درباره نشانه های مومن و زیارت اربعین

«مؤمن پنج نشانه دارد: اقامه پنجاه رکعت نماز (مجموع واجبات و مستحبات یک روز)، خواندن زیارت اربعین، انگشتر در دست راست کردن، در سجده پیشانی بر خاک نهادن و بسم الله الرحمن الرحیم را (در نماز) بلند گفتن.»
(وسائل الشیعة، ج 10، ص 373)


درباره فلسفه

«ای اباهاشم! زمانی می آید که روی مردم خندان و شادمان است و دل هایشان تاریک و گرفته، سنّت در نزدشان بدعت است و بدعت سنّت، مؤمن در میان شان کوچک است و فاسق محترم، فرمانروایانشان نادان و ستمگرند و دانشمندان در گمراهی اند، بی نیازان توشه فقیران را سرقت می‌کنند، کوچکان بر بزرگان پیشی می گیرند و هر نادانی را آگاه می دانند و هر چاره جویی را فقیر و بی چیز می شمرند، میان مخلص و ریاگر تفاوتی نمی نهند، گرگ را از میش نمی شناسند، علمای آنان بدترین آفریده های خدا روی زمین هستند؛ زیرا به فلسفه و تصوّف گرایش دارند. به خدا سوگند! اینان رویگردان از دین خدا و اهل تحریف اند، در محبت مخالفین ما بزرگ نمایی می کنند و پیروان و دوستان ما را گمراه می کنند، اگر به مقامی رسند گرسنه رشوه اند و اگر خوار شوند ریاکارانه بندگی خدا را می کنند، همانا ایشان راهزنان مؤمنان هستند و دعوت کنندگان به شیوه مُلحدان. هر کس آنان را درک کرد از ایشان دوری گزیند و دین و ایمانش را نگه دارد. ای ابوهاشم! این آنچه بود که پدرم از پدرانش از جعفر بن محمد برایم روایت کرد و این از اسرار ماست، پس آن را کتمان کن مگر برای اهلش [که می توانی بگویی].»
(حدیقة الشیعة، ج ‏2، ص 785 – 786)


درباره ذوالقرنین

امام حسن عسکری (ع) به احمد بن اسحاق درباره جانشین خود این گونه فرمود:
«ای احمد بن اسحاق! مثل او در این امت مثل حضرت خضر (ع) و ذوالقرنین (از نظر طولانی شدن غیبت) است، آنچنان از دیده ها غائب می شود که کسی در آن دوران از هلاکت رهایی نمی یابد، جز کسی که خداوند بر اعتقاد به امامت او ثابت و استوار نگه دارد و او را به دعا برای تعجیل فرج او موفق گرداند.»


درباره حضرت زهرا (س)

«ما امامان حجت خدا بر مردمان هستیم و فاطمه (س) حجت خدا بر ماست.»
(تفسیر اطیب البیان ج13، ص 235)


درباره نماز

«نماز ظهر و عصر را دنباله هم (در اوّل وقت) انجام بده، که در نتیجه آن فقر و تنگ دستی از بین می رود و به مقصود خود خواهی رسید.»
(الکافی، ج 3، ص 287، ح 6)
 
«وصول به خداوند عزوجل سفری است که جز با عبادت در شب حاصل نگردد.»
(مسند الامام العسکری، ص290)


درباره علم

«اگر دنیا و هر آنچه در آن است لقمه ای شده و آن را به عالم و دانشمند با ایمانی بدهم، ترسناکم از اینکه در ادای حق او کوتاهی کرده باشم و در برابر آن، اگر نادان و جاهل فاسقی را از تمام نعمت های دنیا، جز جرعه آبی ندهم، بیمناکم از اینکه در حق او اسراف و زیاده روی کرده باشم.»
(زندگانی امام حسن عسکری علیه السلام نوشته آقای باقر شریف قرشی)


درباره امام زمان (عج)

«سوگند به خدا حضرت مهدی (عج) آن قدر غایب می شود که در زمان غیبت (طولانی اش) از هلاکت نجات نمی یابد مگر کسی که خدای بزرگ، او را بر عقیده به امامت مهدی (عج) ثابت گرداند و به او توفیق دهد که برای تعجیل فرجش دعا کند.»
(کمال الدین،ج 2، ص 384)


منبع: سایت ستاره


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.