جراحی های اورژانسی در دوران بارداری
موارد اورژانسی ممکن است برای همه زنان باردار پیش نیاید اما بعضی از زنان ممکن است در این دوران به اقدامات جراحی نیاز داشته باشند. به غیر از جراحی هایی مثل سقط جنین و بارداری خارج از رحم بعضی از دردهای شکمی باید با جراحی درمان شود مثل:تصادف
تصادف و زمین خوردن و اتفاقهای ناگهانی می تواند زن باردار را به اتاق عمل و جراحی بکشاند. البته در تصادف و ضربه های ناگهانی به شکم به دلیل اینکه دور تا دور جنین آب است شوک مستقیم به بچه وارد نمی شود ولی با این حال خطر کنده شدن جفت وجود دارد .به همین دلیل بهتر است زنان بارداری که سوار ماشین می شوند حتما کمربند ایمنی را ببندند که اگر تصادفی رخ داد برخورد با شیشه نداشته و خطر پرتاب شدن از ماشین کمتر شود .
جراحی آپاندیس
آپاندیس یکی از شایعترین دردهایی است که ممکن است در دوران بارداری اتفاق بیفتد و حتما باید عمل جراحی انجام شود.اما به دلیل اینکه آپاندیس از محل اصلی خودش خارج می شود و به نقطه بالاتری می رود تشخیص آن در دوران بارداری خیلی سخت می شود. اگر آپاندیس زود تشخیص داده نشود احتمال پاره شدن و ریختن محتویات آن به داخل شکم و عفونت داخل شکم وجود دارد و می تواند با عوارض خطرناکی برای مادر و جنین همراه شود. اگر بارداری کمتر از ۱۶ یا ۱۷ هفته باشد به طریق لاپاروسکوپی (جراحی از طریق ایجاد یک سوراخ کوچک) قابل انجام است، اما اگر بارداری بالای ۲۰ هفته باشد به روش قدیمی و با باز کردن شکم جراحی انجام می شود. اگر زن باردار در سه ماهه اول باشد ، به بیمار هورمون پروژسترون داده می شود که جلوی سقط را بگیرد. در سه ماهه سوم هم با تجویز برخی دارو های خاص می توان جلوی زایمان زودرس را گرفت.
جراحی کیسه صفرا
بعضی دردها می چرخند و میچرخند و بدترین زمان را پیدا میکنند. یکی از آنها التهاب کیسه صفراست. بعضی از زنان در دوران بارداری بیتحرک میشوند و وزنشان خیلی بالا میرود همین موضوع باعث التهاب کیسه صفرا و حتی گاهی با سنگ کیسه صفرا همراه میشود. اگر این التهاب با دارو و آنتی بیوتیک درمان شود عمل جراحی نیاز نیست اما اما اگر مشکل شدید باشد لازم است جراحی انجام شود.
سنگ کلیه
سنگ کلیه ممکن است در دوران بارداری دردسر ساز شود. البته پزشکان سعی میکنند در دوران بارداری جراحی انجام ندهند و با استفاده از لولههایی که دارای انحنا در دو طرف است و یک سر آن در کلیه و یک سر آن در مثانه قرار میگیرد مشکل را تاجایی که میتوانند برطرف کنند. بی تحرکی یکی از دلایل به وجود آمدن سنگه کلیه در دوران بارداری است چون در این دوران حجم خون در گردش افزایش پیدا میکند و مادران باردار هم اگر بیتحرک باشند و حرکت کم ادرار در مسیرهای ادراری وجود داشته باشد، ماندن ادرار در مثانه و کلیه احتمال تشکیل سنگ را زیاد میکند.
بیهوشی در دوران بارداری چه خطراتی دارد؟
اگر در سه ماهه اول یا دوم بارداری انجام شود احتمال سقط جنین وجود دارد.بیهوش شدن باعث افت شدید فشار خون مادر باردار می شود که ممکن است در آینده باعث ابتلا نوزاد به افسردگی شود.
استفاده از داروی بیهوشی در زنان باردار می تواند میزان جریان خون وارده به داخل رحم را کم کند که این حالت هم ممکن است باعث بروز نگرانی در مورد سلامت جنین می شود.
داروی بیهوشی در دوران بارداری می تواند باعث افزایش سموم بدن شود و عوارض زیادی برای مادران باردار و جنین داخل رحم به وجود آورد.
منبع: نی نی سایت