خوراکی های خوشمزه ای که در خطر انقراض هستند

به دلیل تغییرات آب و هوا در آینده خبری از خوراکی‌های لذیذ و خوشمزه‌ای که در این مقاله به آن اشاره کرده ایم، نخواهد بود.
سه‌شنبه، 14 آبان 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
خوراکی های خوشمزه ای که در خطر انقراض هستند
تغییرات آب و هوایی کره‌ی زمین ما انسان‌ها را مجبور می‌کند زندگی خود را با شرایط جدیدی وفق دهیم. بالا رفتن دمای زمین و تغییرات شدید آب و هوایی، باعث نگرانی کشاورزان و محققان درباره‌ی آینده‌ی بسیاری از مواد غذایی پرکاربرد و پرطرفدار شده است. طبق گمانه زنی ها، اگر شرایط آب و هوایی زمین به همین ترتیب پیش برود، دیگر قادر به خرید بسیاری از این مواد غذایی نخواهیم بود، چون یا بسیار کمیاب و یا بسیار گران قیمت خواهند شد، بنابراین در آینده خبری از بسیاری از خوراکی‌های لذیذ و خوشمزه‌ای که هنوز از آن‌ها بهره مندیم، نخواهد بود.


۱- کاکائو

گرچه دمای بالا روی درخت‌های کاکائو تأثیری ندارد، اما این درختان به باران زیاد و رطوبت فراوان در هوا احتیاج دارند. این در حالی است که طبق تحقیقات، با تغییرات آب و هوایی دیگر خبری از چنین شرایطی نخواهد بود. این وضعیت می‌تواند تأثیر منفی‌ای روی تولید کاکائو داشته باشد و در نتیجه، تولید پودر، ترافل یا شکلات کاکائو را سالانه یک میلیون تن کاهش دهد.


۲- چای

بعد از یک روز سخت و طولانی کاری، واقعاً چه چیزی آرامش بخش‌تر از یک لیوان چای داغ و خوش عطر؟ با این حال، به نظر می‌رسد که در آینده‌ی نزدیک باید به دنبال روش‌های دیگری برای آرام کردن خودمان باشیم. به گفته‌ی کارشناسان، اگر هیچ اقدام پیشگیرانه‌ای صورت نگیرد، تولید چای هم تحت تأثیر تغییرات آب و هوایی قرار خواهد گرفت. افزایش آسیب پذیری گیاه چای در برابر حشرات یا کاهش کیفیت برگ‌های چای، تنها دو مورد از مشکلات فراوانی هستند که در آینده گریبانگیر صنعت چای خواهند شد.


۳- عسل

عوامل مختلفی زنبور‌های عسل و آینده‌ی این حشرات بسیار مفید را در معرض خطر قرار داده است. یکی از این عوامل، گرمایش زمین است.

تحقیقات نشان می‌دهد با افزایش کربن دی اکسید موجود در هوا، از میزان پروتئین موجود در گرده‌ها کم می‌شود. گرده‌ها منبع غذایی اصلی زنبور‌ها به شمار می‌روند. این مسأله، در بدترین حالت، می‌تواند منجر به کاهش شدید و ناگهانی جمعیت زنبور‌های عسل بر اثر نداشتن تغذیه‌ی کافی شود.


۴- برنج

دانه‌های برنج را هم خطر کاهشی ۲۰ تا ۴۰ درصدی تهدید می‌کند. اما این تنها مشکل جدی‌ای نیست که در آینده با آن رو به رو خواهیم شد. به گفته‌ی دانشمندان، افزایش غلظت کربن دی اکسید در اتمسفر کره‌ی زمین منجر به تولید برنج‌هایی خواهد شد که به اندازه‌ی قبل دارای مواد مغذی نبوده و درنتیجه مفید و مقوی نیستند. این بدان معنی است که کسانی که رژیم غذایی آن‌ها وابسته به این ماده‌ی غذایی است و برنج عنصری کلیدی در فرهنگ غذایی آن‌ها به شمار می‌شود، باید به دنبال راه‌هایی برای جلوگیری از بروز مشکلاتی باشند که در چنین شرایطی سلامت آن‌ها را تهدید خواهد کرد.


۵- میوه‌های باغی

سیب، گیلاس و هلو، نماد فصل تابستان هستند. با این حال، ما احتمالاً در آینده مجبور می‌شویم بعضی سبزیجات مقاوم در برابر گرمایش زمین را جایگزین این میوه‌های خوش طعم کنیم.

برای مثال، طبق تحقیقات دانشمندان، درد آینده هوای زمستان‌ها آنقدر معتدل خواهد شد که دیگر برای تولید سیب مناسب نخواهد بود. از طرفی دیگر، گرمای شدید هوا و صدمات ناشی از نور افتاب می‌تواند خارج از تحمل میوه‌های باغی در فصل رشد آن‌ها باشد. در نتیجه، باید انتظار کاهش در کیفیت و کمیت میوه‌ها را داشته باشیم.


۶- قهوه

گرمایش زمین صنعت تولید قهوه را هم به شدت تحت تأثیر قرار خواهد داد. بررسی‌ها از وجود ریسک کاهش پنجاه درصدی نواحی مناسب برای تولید قهوه در سراسر دنیا تا سال ۲۰۵۰ حکایت دارد. این شرایط باعث بروز مشکلاتی مانند افزایش قیمت، افت طعم و رایحه و کاهش تولید قهوه خواهد شد.


۷- گندم

از قرار معلوم تأثیرات آب و هوایی از همین حالا تأثیرات منفی خود را بر روی دانه‌های ارزشمند گندم گذاشته است. این بدان معنی است که ممکن است یک روزی خوردن نان، شیرینی و بسیاری از مواد غذایی دیگر برای فرزندان ما یا حتی خودمان یک آرزوی دست نیافتنی شود. تحقیقات از ریسک از دست دادن یک چهارم از تولیدات جهانی گندم حکایت دارد، چرا که به ازای هر یک درجه‌ای که دمای کره‌ی زمین بالا می‌رود، حدود ۶ درصد از تولیدات گندم کاهش می‌یابد.


۸- بادام زمینی

گیاه بادام زمینی برای رشد، ۵ ماه مداوم به هوای گرم و حدود ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ میلیمتر باران نیاز دارد. به همین دلیل، بادام زمینی هم یکی از مواد غذایی‌ای است که با تغییرات آب و هوایی کره‌ی زمین، باید برای همیشه با آن وداع کنیم.


منبع: سایت برترینها


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط