علل سرگیجه در بارداری
سرگیجه در بارداری اغلب اوقات به این دلیل ایجاد می شود که تغییرهورمونی یا سایر تغییرات در بدن پیش می آید که همگی آنها بر روی دیواره رگ های خونی تاثیر گذاشته و نوسانات فشار خون ایجاد می کنند. علاوه بر این اگر شما از جمله افرادی هستید که در دوران بارداری تهوع صبحگاهی یا ویار را بیش از بقیه تجربه می کنید احتمال اینکه دچار سرگیجه شوید به مراتب بیشتر می شود. اگر حالت تهوع و استفراغ در دوران بارداری بسیار شدید باشد احتمال بروز سرگیجه بارداری افزایش می یابد.
در چه زمانی از بارداری ایجاد میشود؟
بعضی از خانم ها در سه ماهه اول بارداری حالت تهوع و سرگیجه را تجربه می کنند. این حالت ها از هفته ششم بارداری شروع می شود. در سه ماهه دوم و سه ماهه سوم بارداری هم با بزرگ شدن رحم فشاری بیشتری در رگ های خونی ایجاد می شود که می تواند یکی از دلایل بروز سرگیجه در بارداری محسوب شود.
سایر دلایل سرگیجه در بارداری
به سرعت از جا بلند شدن: گاهی اوقات ممکن است وقتی می خواهید از حالت نشسته خارج شده و بلند شوید این کار را به سرعت انجام دهید. در چنین شرایطی زمان کافی برای رسیدن خون به مغز وجود ندارد و احتمال دارد سرگیجه ایجاد شود.دراز کشیدن به مدت طولانی: از هر 10 خانم باردار یکی از آنها بواسطه این شرایط دچار سرگیجه میشود؛ چرا که این موضوع میتواند کاهش فشار خون را به همراه داشته باشد.
غذا نخوردن: اگر برای مدتی گرسنه بمانید و قند خون تان بویژه در اواخر بعدازظهر پایین بیاید ممکن است سرگیجه به سراغ تان بیاید.
گرما و تشنگی: در هوای گرم که بدن دچار کم آبی میشود احتمال بروز سرگیجه در بارداری افزایش پیدا میکند.
چطور میتوانید از سرگیجه بارداری خلاص شوید؟
این موضوع به این بستگی دارد که علل سرگیجه شما در بارداری چه باشد. اما اولین کاری که به محض ایجاد سرگیجه باید انجام دهید این است که به سرعت بنشینید. با این کار سرگیجه شما کاهش پیدا می کند و خطر افتادن روی زمین خانم های باردار را تهدید نمی کند. در چنین شرایطی برای دوباره بلند شدن از اطرافیان کمک بگیرید یا اگر تنها بودید به آهستگی از تخت یا صندلی بلند شوید و احتیاط کنید. یادتان باشد که باید به شدت احتیاط کنید چون باردار هستید.اگر در حالت نشسته یا خوابیده باز هم سرگیجه داشتید شاید این موضوع به دلیل فشاری باشد که جنین بر روی رگ بزرگ سمت راست بدن وارد می کند. این رگ خونرسانی به اندام های تحتانی را بر عهده دارد. در چنین شرایطی بهتر است به سمت دیگری از بدن بچرخید. این کار کمک می کند که جریان خون در همه بدن پخش شود.
از طرف دیگر ممکن است بدن می خواهد بواسطه سرگیجه به شما پیام بدهد که به انرژی بیشتری نیاز دارد. اگر چندین ساعت است که غذایی نخوره اید به سرعت غذای سالم و سبکی برای خودتان آماده کنید تا قند خون تان بالا برود.
نوشیدن آب هم کار دیگری است که میتواند بویژه در روزهای گرم تابستان در رفع سرگیجه تاثیر داشته باشد. برای پیشگیری از کم آبی قبل از اینکه تشنه شوید آب بنوشید و مصرف میوه های آبدار را در برنامه غذایی تان قرار دهید.
بهتر است بدانید که سرگیجه میتواند در هرزمان از دوران بارداری پیش باید و کم یا زیاد باشد. پس بهتر است دلایل بروز آن را بشناسید و نسبت به روشهای درمان خانگی که به آنها اشاره کردیم، آگاه باشید.
چه زمان باید به پزشک مراجعه کنید؟
اگر در دوران بارداری بیشتر مواقع سرگیجه را تجربه می کنید یا حتی سرگیجه شما منجر به غش کردن و از حال رفتن می شود باید هر چه سریعتر به پزشک مراجعه کنید. اگر در شرایطی بودید که راه رفتن برایتان دشوار یا خطرناک بود با اورژانس تماس بگیرید.گاهی اوقات علت سرگیجه به کم خونی بدن مربوط می شود. بعضی وقت ها هم سرگیجه به دلیل مشکلات دیگری ایجاد میشود که در فرد باردار وجود دارد. از این رو اگر سرگیجه شما مداوم شده و نگران هستید بهتر است برای درمان نزد پزشک بروید. با این وجود یادتان باشد که اگر سرگیجه شما ناشی از گرما، گرسنگی، حالت تهوع یا بلند شدن سریع باشد بخشی از شرایط بارداری است و به تدریج برطرف میشود.
منبع: نی نی سایت