جوانان سازندگان اصلي اين کشورند (قسمت اول)

«... چند روز پيش خبرنگاري از من پرسيد نظر شما راجع به نسل امروز چيست؟ سؤالش به گونه اي بود که يک سؤال طولاني پرسيد، همين جمله و سؤال را يک متن نسبتا طولاني. محتواي صحبت او اين بود که مي خواست بگويد جوانان و دانشجويان امروز با دانشجويان 1357، 1358، 1356 متفاوت هستند. آن ها چيز ديگري بودند، اين ها اصلا در آن باغ نيستند. من جوابي به او دادم که اين جا مي خواهم همان جواب را براي شما تکرار کنم. من به ايشان عرض کردم، مطمئنم جوانان امروز کشور از
سه‌شنبه، 19 آبان 1388
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
جوانان سازندگان اصلي اين کشورند (قسمت اول)
جوانان سازندگان اصلي اين کشورند (قسمت اول)
جوانان سازندگان اصلي اين کشورند (قسمت اول)






مروري بر ديدگاه هاي رياست محترم اسلامي ايران، آقاي دکتر محمود احمدي نژاد در جوزه هاي مربوطه به جوانان

جوانان

جوان انقلابي امروز

«... چند روز پيش خبرنگاري از من پرسيد نظر شما راجع به نسل امروز چيست؟ سؤالش به گونه اي بود که يک سؤال طولاني پرسيد، همين جمله و سؤال را يک متن نسبتا طولاني. محتواي صحبت او اين بود که مي خواست بگويد جوانان و دانشجويان امروز با دانشجويان 1357، 1358، 1356 متفاوت هستند. آن ها چيز ديگري بودند، اين ها اصلا در آن باغ نيستند. من جوابي به او دادم که اين جا مي خواهم همان جواب را براي شما تکرار کنم. من به ايشان عرض کردم، مطمئنم جوانان امروز کشور از جوانان سال 1357 هم انقلابي تر، هم با هوش تر، هم با نشاط تر و هم مصمم تر هستند.
واقعا وقتي آدم در جلسات دانشجويي شرکت مي کند، نشاط و سر زندگي اش بيشتر مي شود. من خودم روزهايي که کلاس دارم و به دانشگاه مي روم، باورم اين است که آن روز جزء عمرم حساب نمي شود. در هر جمعي از عزيزان دانشجو که شرکت مي کنيم و پاي صحبت هر دانشجو که مي نشينيم، مي بينيم حرف ها يکي است. امروز دانشجويان عزيز ما که نسل برجسته و زبدگان و نخبگان جوانان عزيز ما هستند، همه يک پارچه و بدون کوچک ترين ترديد خواهان اجراي آرمان عدالت هستند ... .»
[سخنراني در جمع دانشجويان دانشگاه بيرجند - 1384/8/19].

جوانان، بزرگ ترين سرمايه ملت

«... جوانان بزرگ ترين سرمايه يک ملت اند. جوانان ادامه حيات يک ملت اند. آينده هر ملتي بسته به سر زندگي، اميدواري، تصميم و تلاش جوانان است. دولت مصمم است ساختن کشور هم به دست و همت بلند جوانان است. دولت مصمم است با حمايت قاطع از تلاش هاي سازنده جوانان، استعداد و توان آنها را در مسير ساختن کشور فعال بکند. به همين دليل دولت تصميم گرفته است منابع بانکي را با تسهيلات بسيار ارزان و نزديک به کار مزد حمايت بکند و براي هر شهرستان سهميه بندي بکند و در اختيار جوانان آن شهرستان قرار بدهد تا جوانان بتوانند با فکر و دستان پر توان خود شهر و استان خود و نهايتا کشور عزيز خود را بسازند؛ انشاء الله ... .»
[سخنراني در ديدار با مردم شهرستان سرباز - 1384/9/24].

جوانان سازندگان اصلي کشور

«... درخواست اولم از جوانان و مردم عزيز است که خودشان را براي يک دوران بسيار پر کار آماده کنند. ما بايد خودمان کشور خودمان را بسازيم. تبليغ مصرف، بدون تبليغ کار و توليد، فاصله ها را زياد مي کند و مشکلات کشور را افزايش مي دهد. ما همه بايد همت کنيم و کشور عزيزمان را بسازيم. جوان ها بايد به سمت مزارع و کارخانجات حرکت کنند و بيابان ها را آباد کنند. دولت انشاءالله در کنار شما خواهد بود. من مطمئنم که نمايندگان شما در مجلس هم از اين رويکرد به طور کامل استقبال خواهند کرد.
در کشوري که يک هکتار باغ گردو مي تواند يک خانواده را به طور کامل و بالاتر از متوسط اداره کند و صدها هکتار هزار زمين و آب هاي روان رهاست، زشت است که ما بيکار داشته باشيم و جوانان ما هر روز به نمايندگان و مسئولان مراجعه کنند که ما را معرفي کنيد در اداره اي مشغول کار بشويم. آنچه کشوري را مي سازد ادارات نيستند، توليد و صنعت و ساير بخش هاست. من اينجا از همه شما دعوت مي کنم آماده باشيد که انشاءالله يک دوران پر کاري را در کنار هم داشته باشيم... .»
[سخنراني در مراسم تقديم لايحه بودجه سال 1385 به مجلس شوراي اسلامي - 1384/10/25].

انقلاب اسلامي، انقلاب جوانان

«... انقلاب را مي شود از زواياي مختلف تعريف کرد؛ از ابعاد سياسي، تاريخي، فرهنگي، جغرافيايي، اجتماعي، اقتصادي و ... اما من مي خواهم از زاويه جديدي به آن نگاه کنم. اگر بخواهيم انقلابمان را در يک جمله تعريف کنيم، بايد بگوييم انقلاب اسلامي انقلاب جوانان است. هر صحنه پيروزي و افتخار آميز و هر قله اي که در مسير انقلاب فتح شده، پرچمدار و پيشروان آن جوانان ملت ما بوده اند.
در مورد اصل پيروزي انقلاب ترديد نکنيد که اگر نسل جوان سال 1357 به ميدان انقلاب نمي آمد و دانش آموزان راهنمايي، دبيرستان و جوانان دانشگاهي به ميدان انقلاب وارد نمي شدند و پرچمداري انقلاب را به عهده نمي گرفتند، انقلاب ما تا ده ها سال آينده هم به پيروزي نمي رسيد.
جوانان وقتي وارد عرصه اي مي شوند همه معادلات را به هم مي زنند. بعد از پيروزي، يک دوره کوتاه سازندگي داشتيم، بالاخره مي خواستيم اين کشور عزيز را بسازيم؛ کشوري که بايد براي همه بشريت الگو باشد. جهاد سازندگي به سرعت در تمام کشور شکل گرفت و ميدان دار اصلي جهاد سازندگي جوانان اين کشور بودند.
جنگ تحميلي پيش آمد. چه کساني ميدان دار جنگ تحميلي بودند؟ جوانان و نوجوانان، 36 هزار دانش آموز شايد اين برنامه اجرا شده باشد، اما اي کاش در جلسه اي از همين نگاه دوران جنگ تحميلي به تصوير کشيده شود.
من خودم چهره برادر عزيزمان آقاي رحيم صفوي يادم هست؛ چهره فرماندهان شهيد، شهيد باکري، شهيد خرازي، شهيد زين الدين، شهيد کريمي، شهيد کلهر، شهيد همت، شهيد باقري و ... بعضي از اينها وقتي که فرمانده لشکر شدند فقط 23 سال داشتند و در سال 23 سالگي بر فرماندهان دانشگاه ديده، آزموده و با سوابق بيش از 30-25 سال و لشکريان مجهز غلبه مي کردند. عرصه دفاع مقدس، عرصه هنرنمايي، خلاقيت و بروز ايمان و فداکاري جوانان ما بود.
بعد از دوران دفاع مقدس مجددا دوران ساختن کشور آغاز شد. امروز هم در هر جاي کشور که افتخاري آفريده مي شود، رد پاي جوانان مؤمن و فداکار اين سرزمين را مي بينيم. و اين رمز پايداري و ماندگاري ملت و انقلاب ماست که جوانان نسل هاي پي در پي صحنه گردان مهم ترين مسائل کشور هستند و اين يعني ملت ما به لطف الهي شکست ناپذير است. اگر بخواهيم در يک جمله بگوييم، انقلاب اسلامي انقلاب جوانان است... .»
[سخنراني در کنگره تجليل از شهيد فهميده و 36 هزار دانش آموز شهيد 1384/8/8].

فرهنگ

ساز و کارهاي لازم براي اعتلاي توسعه فرهنگي

«... ما حق توسعه فرهنگي و اعتلاي آنچه را به امانت به ما رسيده است، ادا نکرده ايم، لذا بايد از مدرسه آغاز کنيم، شيوه هاي نو و علمي را به کار گيريم، خودباوري، اميد، عشق و نشاط را تقويت کنيم؛ بايد فرهنگ انتظار و معنويت، ياد خدا، توسل، توکل و فرهنگ اهل بيت - عليهم السلام - را در فضاي عمومي کشور توسعه دهيم و به جهان نيز معرفي کنيم؛ بايد به گسترش فرهنگ امر به معروف و نهي از منکر و سنت هاي پسنديده اسلامي نظير احترام به والدين، صله ارحام، اکرام ايتام، انفاق، صدقه، ايثار و شجاعت اهتمام ورزيم؛ بايد آموزش و پرورش، دانشگاه ها، مساجد، حوزه هاي علميه و تشکل هاي اصيل فرهنگي را تقويت کنيم؛ بايد در امر زيارت اماکن مقدسه و کاهش هزينه ها و افزايش رفاه زائرين اهتمام کنيم؛ مراکز تفريحي و سياحتي سالم به ويژه براي جوانان و بانوان را توسعه دهيم؛ فرهنگ سالم را در ارتباط با هنر تقويت و از هنرمندان حمايت کنيم؛ بنيان خانواده به عنوان اصلي ترين واحد بناي جامعه سالم را با تمام توان تقويت کنيم؛ براي رسيدن به مرزهاي علمي از جمله در دانش هسته اي که موجبات خودباوري را فراهم آورده است، تلاش کنيم؛ ترويج آداب و سنتهاي اسلامي و بومي مفيد را در دستور کار قرار دهيم؛ دانشگاه ها، مراکز علمي و حوزه هاي علميه در مواجهه با چالش هاي فکري وظيفه سنگيني برعهده دارند. دولت بايد کمک کند و تمهيدات لازم را بينديشد؛ توسعه فرهنگ قرآني، نهج البلاغه، صحيفه سجاديه و منابع اصيل اسلامي جزو لاينفک کار فرهنگي است. بايد به آن اهتمام کنيم؛ رسانه ها نقش اساسي در حفظ و تعالي فرهنگ را بر عهده دارند؛ نبايد از نقش بي بديل رسانه ها غافل بود ... .»
[سخنراني در مجلس شوراي اسلامي پيش از بررسي رأي اعتماد به وزيران پيشنهادي (بخش اول) - 1384/5/30].

توليد فرهنگ، رمز ماندگاري ملت ايران

«... رمز ماندگاري ملت ما و بشر در توليد فرهنگ است: توليد اقتصادي، توليد سلاح، توليد تجهيزات و حتي بهره مندي از فناوري ها و مصنوعات به هيچ وجه موجب ماندگاري و کمال يک ملت نمي شود. تمدن ها را به فرهنگ پايه گذار آن تمدن مي سنجند، نه به ديوارها و سنگ ها شما قدم در راه انبيا گذاشته ايد. البته اين مسير مشکلي است. اينکه با دل مردم حرف بزنيد، با ذهن ها و فکرها گفتگو بکنيد، قطعا مشکلات از آن است که با چشم ها گفتگو بکنيد. اين مسير، مسير ارزشمندي است. بايد فرهنگ نوشتن، فرهنگ خلاقيت و فرهنگ مجاهدت در راه ثبت اثر را ترويج بکنيم.
امروز بحمدالله هم جوانان ايران اسلامي هم نسل امروز بشر تشنه فرهنگ متعالي است. شما مي بينيد موج گرايش به معنويت و خداپرستي همه گير است؛ از شرق تا غرب عالم به خصوص در بين جوانان. اين نيازمند تدوين، تبيين و تعميق است. اين وظيفه دانشمندان است... .»
[سخنراني در مراسم بيست و سومين دوره معرفي کتاب سال - 1384/11/17].

بزرگ ترين ميراث ما

«... آنچه داريم، از فرهنگ و هنر ماست. بزرگ ترين ميراث فرهنگي ما همين فرهنگ ماست. بزرگ ترين ميراث فرهنگي ما ويژگي هاي انساني و ايماني ملت ماست و بزرگ ترين ميراث فرهنگي ما هنر و ادب افتخار آميز و بي نظير ملت ماست که بايد اين ها را حفظ کنيم.
بالاتر از آن، بايد ويژگي هايي که چنين خلاقيتي را به وجود مي آورد در صحنه جامعه حفظ و زنده و ترويج کنيم.
انقلاب ما انقلاب فرهنگي است. نگاه دولت به همه عرصه ها نگاه فرهنگي است، چرا که موضوع کار دولت و حکومت عبارت است از انسان ها. هدف انقلاب و دولت تعالي انسان هاست. پس نگاه حتي در عرصه اقتصاد، فرهنگي است. البته شايد در دوره هايي غافل شديم و از اين نگاه فاصله گرفتيم. همه بايد کمک کنيم و به اين نگاه برگرديم و البته دولت در خدمت اين نگاه خواهد بود ... .»
[سخنراني در ديدار با اصحاب قلم و فرهنگ - 1384/7/26]
منبع: ويژه نامه رنگ جواني




نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط