آشنایی با علائم خبر دهنده از هک گوشی و راه های جلوگیری از آن

هک شدن گوشی های موبایل کار امکان ناپذیر یا غیر ممکنی نیست و این روزها با پیشرفت تکنولوژی در جنبه های مختلف، امکان هک کردن گوشی های موبایل وجود دارد. اما چگونه بفهمیم که گوشی ما هک شده است؟ در ادامه توضیحاتی در این باره و روش های جلوگیری از هک ارائه شده است.
چهارشنبه، 13 آذر 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
آشنایی با علائم خبر دهنده از هک گوشی و راه های جلوگیری از آن

علائم هک شدن گوشی چیست و از کجا بفهمیم هک شده ایم؟

بسیاری از کاربران گوشی های تلفن همراه که مشکوک به هک شدن گوشی خود هستند، همیشه این سوال را از کارشناسان ما می پرسند که از کجا بفهمیم که هک شده ایم؟

در پاسخ به این سوال باید گفت که هر وسیله ای که توسط افراد بیگانه و یا هکرها هک شده باشد، یک سری علائم را از خود بروز می دهد که نشان دهنده این است که آن دستگاه احتمالا توسط افراد دیگری در حال رصد شدن است.

گوشی تلفن همراه نیز از این قاعده مستثنی نیست و اگر هک شده باشد، یک سری علائمی را داراست که با توجه و بررسی آن ها می توان دریافت که تلفن همراه مربوطه هک شده است.

در ادامه تعدادی از این علائم با یکدیگر بررسی خواهیم نمود تا مطمئن شویم که آیا گوشی ما هک شده است یا خیر؟
 
علائم هک شدن گوشی
1.اگر به تازگی برنامه ای را نصب کرده اید که احساس می کنید سرعت گوشی شما را کندتر کرده است و یا گوشی خود را در اختیار کسی گذاشته و بعد از آن متوجه کم شدن سرعت آن شده اید، باید به امکان هک شدن آن توسط دیگران شک کنید.

2.اگر به تازگی افرادی از دوستان و آشنایان شما اظهار می کنند که از جانب شما برای آنها پیام هایی ارسال می شود که شما آن پیام ها را هرگز ننوشته اید باید به هک شدن گوشی خود شک کنید.

3.در لیست برنامه های نصب شده روی تلفن همراهتان، برنامه ای وجود دارد که شما تاکنون آن را ندیده و خود اقدام به نصب آن ننموده اید.

4.باتری تلفن همراه شما نسبت به قبل زودتر تخلیه می شود و مجبورید دفعات بیشتری آن را به شارژر متصل کنید.

5.تلفن همراه شما بدون دلیل خاصی داغ می شود و حتی هنگامی که از آن استفاده نمی کنید خود به خود داغ می شود.

6.در هنگام استفاده از مرورگر خود شما به سایت هایی متصل می شوید که اشتباهند. بعنوان مثال شما سایت گوگل را برای وارد شدن انتخاب می کنید، اما سایت دیگری برای شما به نمایش در می آید.

7.بعضی اپلیکیشن ها و برنامه هایی که قبلا به درستی کار می کردند، حالا یا درست کار نمی کنند یا سرعتشان کم شده است. اگر با چنین مواردی به خصوص در اپلیکیشن های پیام رسان نظیر تلگرام مواجه شدید، باید به هک شدن تلگرام نصب شده روی تلفن همراهتان شک کنید.

8.هنگامی که گوشی شما هک می شود، اقدام به ارسال و دریافت داده و حتی اس ام اس می نماید. اگر شما متوجه این شوید که گوشی شما بدون اینکه بخواهید اقدام به ارسال پیام و یا دریافت و ارسال داده می کند، باید به هک شدن آن مشکوک شوید.

9.در پاره ای از موارد، هکرها اقدام به نصب برنامه هایی در گوشی های قربانی می کنند که برای آن ها هزینه های بسیاری را از طریق تماس با کشورهای خارجی و ارسال پیام به شماره های بین المللی ایجاد می کند. اگر با چنین هزینه های هنگفتی مواجه شدید، بدانید که به احتمال خیلی زیاد گوشی شما هک شده است.

10.اگر ایمیل های فرستاده شده از طرف شما اکنون در جعبه اسپم گیرنده قرار می گیرد، می تواند نشانه ای از هک شدن ایمیل های شما باشد. در واقع هکر با قرار گرفتن در وسط راه و انجام حمله MITM دسترسی غیر مجاز به ایمیل های شما دارد و به همین علت پیکربندی ایمیل تغییر کرده و به جعبه اسپم های گیرنده منتقل می شود.

11.اگر شما بعد از مدتی متوجه این شدید که هنگام تماس با مخاطبین از طریق گوشی، نویزها زیاد می باشد و همچنین معمولا سیگنال ضعیف می باشد، باید به هک شدن تماس هایتان مشکوک شوید. در برخی موارد که شماره تلفن یک فرد هک می شود، ممکن است در طول یک مکالمه، صدا نویز دار شود و یا تکرار صدای خود را دریافت کنیم.

همانطور که اشاره شد، دیدیم که علائم مختلفی برای هک شدن یک گوشی وجود دارد. حال اگر یک یا چند مورد از این علائم را در گوشی خود احساس کردیم، باید چه کنیم؟

آیا می توان بدون اینکه مجبور به حذف اطلاعات یا عوض کردن سیم کارت باشیم، دست هکرها را از گوشی خود کوتاه کنیم و اقدامی برای جلوگیری از هک گوشی کنیم؟

در ادامه ضمن بررسی این موارد راه هایی را برای جلوگیری از هک گوشی نیز بیان خواهیم نمود.
 
گوشی من هک شده است، چه کاری می توانم انجام دهم؟
همانطور که اشاره شد، موارد بسیاری برای مشکوک شدن به هک شدن اطلاعاتمان وجود دارد. یکی از علائمی که موجب می شود شکمان به هک شدن گوشی بیشتر از قبل شود، این است که فردی که به او مشکوک هستیم، از اطلاعاتی خبر داشته باشد که قاعدتا نباید از آن آگاه می بود.

حال اگر این اتفاق افتاد و یا یک یا چند مورد از علائم بالا را شاهد بودیم، چه کاری باید انجام دهیم؟

راه هایی برای مقابله با هکرها در ادامه بیان شده است که با یکدیگر به بررسی آن ها خواهیم پرداخت.
 

راه های مقابله با هک شدن گوشی

1.اولین روش مقابله با هک شدن گوشی، این است که به طور کلی نگذاریم این اتفاق بیفتد. یعنی روش های جلوگیری از هک گوشی را به کار ببندیم تا از خطر هک شدن، در امان بمانیم. روش های جلوگیری از هک گوشی در بخش های بعدی به طور مفصل بیان شده است.

2.اگر به هک شدن گوشی خود مشکوک شده اید، ساده ترین راه برای مقابله با این امر این است که ابتدا از اطلاعات حیاتی خود، نظیر مخاطبین و همچنین عکس ها و پیام هایتان یک پشتیبان یا بکاپ تهیه کرده و سپس اقدام به فلش زدن گوشی نمایید.

3.اگر به هک شدن تماس ها و پیام هایتان مشکوک هستید بهتر است که سیم کارت خود را نیز عوض کنید.

4.اما اگر مایل نیستید از روش های هزینه بر بالا استفاده کنید، با کمی دقت می توانید برنامه ای که اقدام به هک گوشی شما می کند را یافته و آن را لغو نصب یا Uninstall کنید.
 

نحوه پیدا کردن برنامه های جاسوس روی گوشی

برای جلوگیری از هک گوشی و یافتن برنامه های جاسوس، ابتدا باید بدانید که معمولا این برنامه ها خود را در قالب برنامه های به ظاهر مفید جا زده و یا بطور کلی، پس از نصب مخفی می گردند و در لیست برنامه های منوی گوشی شما دیده نمی شوند.

اگر به هک شدن گوشی خود مشکوک شده اید، بهتر است آخرین برنامه هایی که نصب کرده اید را بازبینی کرده و حدالامکان آن ها را پاک کنید.

اگر با انجام این عمل همچنان به هک شدن گوشی خود توسط برنامه ای مشکوک هستید، بهتر است به لیست برنامه های نصب شده گوشی واقع در صفحه تنظیمات آن بروید.

در این صفحه به بخش برنامه های دانلود شده رفته و به دنبال برنامه هایی بگردید که در صفحه اصلی برنامه ها موجود نیستند. یعنی برنامه ای را پیدا کنید که روی گوشی شما نصب شده اما در لیست برنامه های منوی اصلی نیستند.

برخی از این برنامه ها ممکن است سیستمی بوده باشه و پاک شدن آن ها موجب خسارت به اطلاعات گوشی شما شود.

اما نگران نباشید، یک برنامه هک که خود را مخفی کرده است، به هیچ وجه یک برنامه سیستمی نیست و تنها کاری که انجام داده است این است که توانسته استتار کند و از چشم شما پنهان شود.

برای پیدا کردن این برنامه همانطور که اشاره شد به قسمت لیست برنامه های دانلود شده در تنظیمات رفته و تک تک برنامه ها را چک کنید.

آنهایی که هیچ آیکونی در صفحه اصلی ندارند را جدا کنید. به احتمال زیاد یک یا چند برنامه را خواهید یافت که در این لیست موجود هستند اما در صفحه اصلی برنامه ها نیستند. حال هر کدام از این برنامه های مخفی شده را بررسی کنید و میزان ارسال و دریافت داده اینترنتی آن ها را بازبینی کنید.

اگر موردی را یافتید که علاوه بر مخفی بودن، دائما در حال دریافت و ارسال داده بوده، شک نکنید و آن برنامه را بلافاصله لغو نصب نمایید.
 

روش های جلوگیری از هک گوشی

همانطور که پیش تر ذکر شد، بهترین راه برای مقابله با هک شدن گوشی این است که بطور کلی اقداماتی را در زمینه جلوگیری از هک گوشی انجام دهیم.

در این بخش روش هایی را برای جلوگیری از هک گوشی ذکر خواهیم نمود.

1.حدالاامکان گوشی خود را در اختیار افراد دیگر قرار ندهید. حتی مورد اعتماد ترین افراد هم ممکن با حس کنجکاوی اقدام به جاسوسی اطلاعات ما بنمایند.

2.از نصب برنامه هایی که نمی شناسید پرهیز کنید. ممکن است افرادی که به ظاهر دوست ما هم هستند، از ما بخواهند که برنامه ای را روی گوشی خود نصب کنیم و ما را تشویق به نصب آن نمایند. تا آنجا که می توانید از نصب چنین برنامه هایی پرهیز کرده و فقط برنامه هایی را نصب کنید که از مورد تایید گوگل پلی و یا آی تیونز باشد.

3.روی لینک هایی که افراد از طریق شبکه های اجتماعی برایتان می فرستند کلیک نکنید. با کلیک کردن روی این لینک ها در واقع درب ورود به گوشی خود را برای هکرها باز می کنید و آن ها می توانند به راحتی اقدام به نفوذ به گوشی شما کنند.

4.نشست های فعال یا active session های مربوط به شبکه های اجتماعی نظیر تلگرام و اینستاگرام را همیشه چک کنید و آن هایی را که بنظر از گوشی یا لپ تاپ شما نیستند را غیر فعال نمایید.

5.به هیچ وجه اطلاعات ورود به شبکه های اجتماعی تان نظیر یوزرنیم و پسوردتان را در اختیار دیگران قرار ندهید.

6.در تمام شبکه های اجتماعی، تایید دو مرحله ای ثبت نام را فعال کنید تا امکان هک کردن آن را به حداقل برسانید.

7.همیشه یک آنتی ویروس قدرتمند و بروز رسانی شده را در گوشی خود نصب داشته باشید تا از ورود تروجان ها به گوشی خود جلوگیری نمایید.

8.همیشه لیست برنامه های نصب شده خود را چک کرده و آن هایی را که نمی شناسید و یا بصورت پنهانی اقدام به مصرف اینترنت می نمایند را حذف کنید.


منبع: سایت نظارت بر خانواده


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.