بریک شدن دستگاه به چه معناست ؟
بریک یا Brick در زبان انگلیسی به معنای آجر بکار میرود که البته ممکن است در زمان استفاده از چنین واژه ای در زمینه تکنولوژی کمی عجیب به نظر برسد.هنگامی که میگوییم یک تلفن همراه که مخصوصا سیستم عامل داشته باشد بریک شده است به این معناست که این دستگاه دیگر به حالت طبیعی کار نمیکند و وضعیت فعلی آن ارزشی برابر با ارز یک آجر دارد!
انواع بریک شدن دستگاه
مفهوم بریک شدن در دستگاه های هوشمند به دو نوع سافت بریک (Soft Brick) و هارد بریک (Hard Brick) میشود.در صورتی که یک دستگاه هوشمند مانند یک تبلت سافت بریک شده باشد معمولا با علائمی مانند گیر کردن در حین نمایش لوگوی سازنده دستگاه در زمان روشن شدن دستگاه روبرو میشویم.
در این حالت امکان استفاده از دستگاه مورد نظر وجود ندارد و تا ترمیم فایل های سیستمی دستگاه با استفاده از روش های مختلف فلش زدن فایل های سیستمی همچنان هنگام روشن شدن دستگاه در بوت میماند که به اصطلاح به آن Boot Loop میگویند.
منظور از Boot Loop حلقه ای است که در آن مرحله بوت شدن سیستم دستگاه چندین و چندبار تکرار میشود ولی سیستم عامل وارد مرحله آماده بکار نمیشود و مدام دستگاه خاموش و روشن میشود.
اما در صورتی که یک دستگاه هارد بریک شده باشد، دیگری کاری از یک کاربر عادی برای مشکل بر نمیآید و باید به یکی از تعمیر کاران مجاز برای حل مشکل گوشی یا تبلت خود با روش هایی مانند JTag کردن، مراجعه کنید.
در حالتی که یک دستگاه هارد بریک شده باشد، دستگاه روشن نمیشود یا معمولا چیزی به شما نمایش نمیدهد و به معنای واقعی تا رفع مشکل آن کاربرد دیگری ندارد!
چگونه از بریک شدن دستگاه جلوگیری کنیم؟
معمولا دستگاه زمانی بریک میشود که در حال دستکاری فایل های سیستمی آن مانند فایل سیستم، بوت و.. هستید. در مواقعی که دستگاه هوشمند خود را به نسخه جدیدتر بروزرسانی میکنید، در مرحله ای از شما درخواست میشود که تا اتمام کار دستگاه را خاموش نکنید.در همین موقعیت در صورتی که به هر دلیل دستگاه شما خاموش شود ممکن است با بریک شدن دستگاه مواجه شوید یا در مواقعی دیگری مانند روت کردن دستگاه.
منبع: سایت نظارت بر خانواده