نکاتی برای حفظ ایمنی کودکان در فضای مجازی

ما در دنیای شگفت انگیزی زندگی می کنیم که کودکان نوپا در آن با تبلت و گوشی های هوشمند کار می کنند و یک نوجوان می تواند اپلیکیشن خود را با قیمتی باورنکردنی به شرکت های بزرگ بفروشد.
دوشنبه، 18 آذر 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
نکاتی برای حفظ ایمنی کودکان در فضای مجازی

حفظ ایمنی کودکان در فضای آنلاین

روش‌ های مختلفی برای ایمن نگه داشتن کودکان هنگام حضور آنها در فضای مجازی وجود دارد. بی تردید، یکی از موثرترین روش‌ ها در این زمینه آموزش آنها از سنین پایین و آشنایی و افزایش آگاهی کودکان درباره خطراتی است که امکان مواجه شدن با آنها در فضای مجازی وجود دارد.

همچنین، کودکان باید چگونگی شناسایی این تهدید ها و خطرات و اقدام‌ های ضروری برای مقابله با آنها را فرا بگیرند. منابع آموزشی مناسبی برای والدین، معلمان و حتی خود کودکان وجود دارند که ابعاد مختلف ایمنی کودکان در فضای آنلاین را پوشش می دهند.

در ادامه برخی از اقدام‌ های مثبتی که می توان مورد بهره برداری قرار داد را معرفی می کنیم. به یاد داشته باشید که این عوامل با افزایش سن کودکان تغییر کرده و به طور مرتب باید مورد بازبینی و توجه قرار بگیرند.

–   برای آموزش و افزایش آگاهی کودکان درباره فضای مجازی می توانید مجموعه‌ ای از قوانین پیرامون استفاده از اینترنت، ایمیل و پیام‌ های مختلف را تنظیم کنید.فراموش نکنید که کودکان باید مسئولیت پذیری در قبال اقدام‌ هایی که انجام می دهند را فرا گرفته و حس قضاوت و داوری را در خود بهبود ببخشند.

– باید کودکان را نسبت به این مساله آگاه کنید که مخاطبان آنلاین آنها در فضای مجازی لزوماً همان افرادی نیستند که بیان می کنند. به عنوان مثال فردی که بیکار است می تواند خود را مهندسی با درآمد بالا توصیف کند.

– محرمانه نگه داشتن اطلاعات و جزئیات شخصی در فضای مجازی و عدم دسترسی عمومی به آنها، اقدام دیگری است که باید به کودکان پیش و در زمان استفاده از اینترنت آموزش داده شود.

– هنگامی که کودک فهرست آنلاینی را تکمیل می کند باید اطمینان حاصل کنید که از آدرس ایمیل خانوادگی که برای آنها در نظر گرفته شده است، استفاده می کنند.

– کودکان هرگز نباید بدون نظارت فردی بالغ با فرد یا افرادی که در دنیای مجازی ارتباط داشته‌ اند، در دنیای واقعی نیز ملاقات داشته باشند.

– ارتباط نزدیکی با کودکتان برقرار کرده و با افزایش حس اطمینان در وی، این امکان را فراهم کنید تا درباره نگرانی‌ های خود پیرامون مکالمات، پیام‌ ها و یا رفتار هایی که در فضای مجازی داشته است، صحبت کند. کودکان را تشویق کنید تا تجربه حضور خود در اینترنت را با شما به اشتراک گذاشته و آن را به یک تجربه خانوادگی مبدل کنند.

– از کودکان بخواهید تا هر گونه زورگویی‌ های سایبری را به سرعت و از طریق گفت و گوی حضوری و یا تلفنی به شما اطلاع دهند.

– از قابلیت گزارش گیری به منظور مشاهده ی وب سایت های بازدید شده ی فرزندانتان برای حضور ایمن کودکان در فضای مجازی استفاده کنید.

_از برنامه هایی که به تازگی بر روی گوشی و یا تبلت فرزندانتان نصب شده آگاه شوید و یا برنامه هایی که با شرایط سنی فرزندان شما مغایرت دارد را مسدود و یا حذف نمایید.

– هرزنامه‌ ها و پاپ آپ‌ های ناشناس و متفرقه را مسدود کنید.

– امکان دسترسی تنها از طریق یک رایانه خانوادگی که در اتاقی مشترک قرار دارد را برای نظارت هرچه بهتر بر فعالیت‌ های اینترنتی کودکان فراهم کنید.

– همواره در نزدیکی کودکانی که در فضای مجازی هستند، حضور داشته باشید.

– در صورت امکان از یک صفحه اصلی اینترنتی کودک‌ پسند در تنظیمات مرورگر خود استفاده کنید.

– با زبان رایج در اتاق‌ های گفت و گو آشنا شده و برای آگاهی هرچه بیشتر با عملکرد آنها یک حساب کاربری در وب سایت یا نرم افزار های خدمات دهنده آنها ایجاد کنید.

– یک حساب ایمیل خانوادگی ایجاد کنید تا در صورت نیاز به ثبت نام در برخی وب سایت‌ ها و یا رقابت‌ های آنلاین، کودکان از آن استفاده کنند.

– اطمینان حاصل کنید که فرزاندان به حساب‌ های کاربری شما دسترسی نداشته تا از پیامد های منفی مانند حذف کردن و یا جابجا شدن غیر منتظره و ناخودآگاه اطلاعاتتان توسط کودکان جلوگیری کنید.

– نسبت به محدود کردن دسترسی کودکان به حساب‌ های کارت‌ های اعتباری یا اطلاعات بانکی اطمینان حاصل کنید.

از دسترسی آنها به فروشگاه‌ های آنلاین و یا وب سایت‌ های دیگری که جزئیات و اطلاعات شما در آنها ذخیره شده‌ اند اطمینان حاصل کنید.

– در مدت زمان استفاده از رایانه برای کودکان و این که چه زمانی در طول روز باید مورد استفاده قرار بگیرد، محدودیت‌ هایی را قائل شوید.


منبع: سایت نظارت بر خانواده


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.