اظهار عاطفی کودکان
با دیدن چهرههای خاص در زمینههای ویژه ما بیشتر باور می کنیم که اظهارات عاطفی خاص حالت اساسی ویژه ای را در نوزادان و کودکان منعکس می کند.
چهارشنبه، 27 آذر 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
با دیدن چهرههای خاص در زمینههای ویژه ما بیشتر باور می کنیم که اظهارات عاطفی خاص حالت اساسی ویژه ای را در نوزادان و کودکان منعکس می کند. بنابراین، برای مثال، وقتی کودکان با نزدیک شدن یک ناآشنا در چهره، نگرانی یا ترس نشان میدهند، این حالت ترس برای ما باور کردنی تر است از زمانی که به سبب ترس از غریبه به طرف مادر خود که در کنارش نشسته است، روی برگرداند. من و همکارانم آلساندری (Alessandri)، سولیوان (Sullivan) و لوئیس، ۱۹۹۰واکنش های چهرهای کودکان را هنگامی که آنها کار ساده کشیدن یک نخ برای روشن کردن اسلاید را یاد می گیرند، دیده ایم. در جریان فراگیری آنان که بر اساس میزان افزایش کشیدن نخ اندازه گیری می شد، ما اظهارات عاطفی خاصی را مشاهده کرده ایم که ظاهرا برای شکل خاصی از یادگیری مناسب است. بنابراین، مثلا کودکان وقتی به حل مسئله وادار می شوند، علاقه نشان میدهند؛ هنگامی که مسئله را حل کردند، خوشحال می شوند و از این کار لذت می برند و زمانی که کاملا بر کار مسلط شدند و آن را با مهارت فرا گرفتند، به آن بی علاقه و بی حوصله می شوند. افزون بر این، کودکان وقتی در برابر واکنش و پاسخ مفید آنها دخالتی صورت پذیرد، با چهره ناراحتی خشم خود را نشان می دهند. این چهره ها که در موقعیت های خاص ابراز می شود، به ارتباط بین اظهار چهره ای و حالت درونی معنای مورد قبول می دهد.
به علاوه، این پرسش که آیا یک اظهار چهره ای واقعأ حالت عاطفی را منعکس می کند، نمی تواند پاسخی داشته باشد. در حقیقت، به جز برای گزارش شخصی (خودسنجی) پدیدارشناختی، نمی توان حتی در خصوص بزرگسالان، در این مورد گفت وگو کرد. بزرگسالان اغلب کاری می کنند که چهره آنها حالتهای عاطفی شان را منعکس نکند.
به باور ایزارد (۱۹۷۸) بین اظهارات عاطفی و حالتهای آنها ارتباط ذاتی وجود دارد. به هر حال، هیچ دلیلی برای فرض این مورد وجود ندارد. در حقیقت، هر کس ممکن است در زمینه فرایند رشدی به عنوان ارتباط اظهارات با حالتها بیندیشد. متناوبة، ممکن است هیچ رشدی وجود نداشته باشد؛ ممکن است از ابتدا ارتباطی ذاتی بین اظهار چهره ای و برخی حالتهای درونی اساسی وجود داشته باشد (لوئیس و مایکلسون، 1985).
تجربههای عاطفی، تفسیر و ارزیابی افراد از حالت و اظهار عاطفی درک شده آنهاست. تجربة عاطفی ایجاب می کند که افراد به حالتهای عاطفی خود (مثلا تغییرات در رفتار فیزیولوژیکی عصبی)، و نیز به وضعیت هایی که در آنها تغییرات رخ می دهد، به رفتارهای دیگران، و به اظهارات خود توجه کنند. با توجه به این امور، انگیزه هانه خودکار است و نه ضرورت خودآگاه. تجربة عاطفی ممکن است به سبب رقابت محرک با چیزی که توجه ارگانیسم را به خود جلب کرده، رخ ندهد. برای مثال، به داستان زیر توجه کنید: خودرویی که راننده آن زن است، ناگهان چرخ جلوی آن پنچر میشود؛ خودرو وسط جاده سر می خورد و از مسیر اصلی منحرف می شود، اما زن موفق می شود که آن را مهار کند و در کنار جاده متوقف نماید. حالت جسمانی او و نیز اظهار چهرهای ممکن است نشان دهد که وقتی او خودرو را مهار می کرده حالت عاطفی غالب بر او، ترس بوده است؛ زیرا توجه او کاملا در جهت مهار خودرو بوده است. به هر حال، او از حالت درونی خویش یا از اظهارات (عاطفی) خود آگاه نیست. او فقط بعد از اینکه از خودرو پایین آمد و تایر را بررسی کرد، ترس را تجربه می کند. بنابراین، تجربههای عاطفی مردم را به کسب مجموعه ای از محرک های برگزیده وا می دارد. بدون توجه، اگر حالت عاطفی وجود نداشته باشد، تجربههای عاطفی ممکن است رخ ندهد.
نمونه های دیگری نیز وجود دارد. از منظر پزشکی، بیمار ممکن است در حالت عاطفی خاص قرار داشته باشد (مثلا افسردگی)، اما ممکن است به برخی از آثار این حالت توجه کند (مثلا خستگی) و بنابراین، ممکن است فقط خستگی را تجربه کند. یا بیمار ممکن است درد را در دندانپزشکی احساس نکند؛ چون مشغول استفاده از گوشی یا شنیدن صدای بلند موسیقی است.
تجربة عاطفی ضرورت آگاهانه نیست. اگر کسی بخواهد بین تجربههای آگاهانه و ناآگاهانه فرق بگذارد، باید گفت تجربههای عاطفی ممکن است در سطوح مختلف خودآگاهی رخ دهد. چنین تحلیل هایی اساس بسیاری از تفکرات روان تحلیلی است. برای مثال، افراد ممکن است دارای حالت عاطفی ناراحتی باشند؛ یعنی با روش های اندازه گیری مناسب، فرد نمونه ای از واکنش های فیزیولوژیکی درونی را خواهد یافت که خشم را نشان میدهد. وانگهی اینان ممکن است نسبت به اشیا یا اشخاصی عمل کنند که سبب ناراحتی آنها شده اند؛ به شیوه ای که گمان می رود رفتار آنها، در واکنش به یک حالت درونی ناراحتی، عمدی است. افزون بر این، افراد ممکن است انکار کنند که احساس ناراحتی می کنند یا با ناراحتی عمل می کنند. در وضعیت درمانی، چنین افرادی ممکن است: یکم، خشمگین و ناراحت نشان دهند؛ دوم، عمدا به عنوان پیامد آن ناراحتی از خود واکنش نشان دهند.
منبع: مجموعه مقالات تربیتی، عبد الرضا ضرابی،صص356-359، انتشارات مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی، چاپ اول، قم، ۱۳۸۸
مقالات مرتبط
بهترین شیوه تربیت فرزند در اسلام
اهمیت محبت در تربیت
نهادینه کردن دینداری در کودکان( بخش اول)
ضرورت تربیت دینی
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط
وظایف اجتماعی فروریخته
چهارشنبه، 27 آذر 1398
عاطفه مثبت و عاطفه منفی
چهارشنبه، 27 آذر 1398
زیانهای عاطفه مثبت
چهارشنبه، 27 آذر 1398
آنچه كودكان نياز دارند
دوشنبه، 6 اسفند 1386
چگونه با كودک از مرگ بگوييم
دوشنبه، 6 اسفند 1386
مشكل دير به خواب رفتن در كودكان
يکشنبه، 5 اسفند 1386
تإثير محبت بر روى كودكان
يکشنبه، 5 اسفند 1386
رختخواب خيس، كابوس شبانه كودكان
يکشنبه، 5 اسفند 1386
فرزندم خودت را باورکن
دوشنبه، 29 بهمن 1386
خوابهاى وحشتناک در کودکان
دوشنبه، 29 بهمن 1386
تازه های مقالات
ماههای حرام: فلسفه، تاریخچه و احکام
متن کامل حدیث کسا با خط درشت + صوت و ترجمه
چه کار کنیم در سن بلوغ جوش نزنیم؟
چگونه در سفر کربلا بیشترین بهره مندی را ببریم؟
نکات ضروری برای سفر به نجف در ایام شلوغی
خرید بلیط استانبول به تهران پای پرواز
دعای عهد صوتی استاد فرهمند (متن حرز امام جواد برای ازدواج+رفع چشم زخم)
راز و رمز ماه رجب در نگاه بزرگان دین
متن کامل دعای علقمه با خط درشت + صوت و ترجمه
روش و آداب ختم قرآن امام سجاد (ع) + متن و صوت
بیشترین بازدید هفته
نحوه خواندن نماز والدین
چگونه تعداد پروتونها، نوترونها و الکترونها را تشخیص دهیم؟
آیا استحمام در زمان آبله مرغان خطرناک است؟
اهل سنت چگونه نماز می خوانند؟
اقدامات مهم و اورژانسی پس از چنگ زدن گربه
زنگ اشغال برای برخی تماس گیرندگان
مهم ترین خواص هویج سیاه
پیش شماره شهر های استان گیلان
نماز قضا را چگونه بخوانیم؟
پیش شماره شهر های استان تهران
موارد بیشتر برای شما
ماههای حرام: فلسفه، تاریخچه و احکام
حکمت | به کجا پناه ببرم! / استاد توکلی
متن کامل حدیث کسا با خط درشت + صوت و ترجمه
چه کار کنیم در سن بلوغ جوش نزنیم؟
حکمت | آسانترین راه تقرب به خدا! / استاد حسینی قمی
چگونه در سفر کربلا بیشترین بهره مندی را ببریم؟
ابراز نفرت از اقدامات اسرائیل در شورای امنیت
یکی از خلاقترین فرماندهان ارتش ایران
اوتاد
عراقچی: تحریم یک ابزار زورگویی و قلدری است
نماهنگ | برادر عزیز، رفیق صمیمی
فیلم منتشرنشده از شعرخوانی سردار دلها
جهت | عوامل اقتدار ملی کشور را باید حفظ کرد
توصیه قابل تامل دنزل واشنگتن بازیگر بزرگ هالیوود در گفتگو با مجری زن جوان
نماهنگ | اگر بخواهیم «سلیمانی» باشیم