خواص شگفت انگیز "سنجد" که نمی دانستید

میوه سنجد از زمانهای گذشته در سبد غذایی ایرانیان جا داشته و در اعیاد سنتی به آن توجهی خاص مبذول شده است. امروزه از درخت سنجد و میوه آن در صنایع غذایی، بهداشتی، دارویی، عطرسازی و صنایع چوب استفاده می شود. خواص درمانی سنجد را در ادامه مشاهده کنید.
يکشنبه، 15 دی 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
خواص شگفت انگیز "سنجد" که نمی دانستید
خواص سنجد و مزایای درمانی آن سبب شده این ماده غذایی به سبد غذایی ایرانی ها و حتی سفره باستانی هفت‌سین راه پیدا کند. سنجد را هم می‌توانید به صورت دانه دانه و هم پودر شده مصرف نمایید. سنجد حاوی ویتامین‌هایی مانند ویتامین A، ویتامین C، ویتامین K و ویتامین E بوده و غنی از مواد معدنی مانند پتاسیم، منیزیم و کلسیم است. اما بهتر است بدانیم کالری سنجد کم است یا زیاد و خوردن آن بر وزن ما چه تاثیری دارد؟


کالری سنجد چقدر است؟

هر ۱۰۰ گرم سنجد دارای ۱۳۰ کالری است.


برترین خواص سنجد

سنجد ماده غذایی است که نه تنها پوست و گوشتش دارای خواص بی‌انتها برای بدن است، بلکه در هسته آن نیز مواد مغذی وجود دارد که برای سلامتی مؤثر هستند. در این قسمت برخی از خواص مهم این ماده غذایی را بیان کرده‌ایم.

۱. محافظت از معده و درمان زخم معده
یکی از مهم‌ترین خواص این ماده غذایی محافظت از معده است. تحقیقات انجام شده نشان می‌دهد که مصرف سنجد سبب سریع‌تر شدن ترمیم غشای معده شده و زخم معده را کاهش می‌دهد.

۲. کاهش التهاب
یکی از مشکلاتی که اغلب افراد با آن مواجه هستند بروز التهابات درونی و بیرونی است. سنجد ضد التهاب است و تولید نیتریک اکسید توسط سلول‌های التهابی را کاهش می‌دهد. با وجود این خاصیت افرادی که سنجد مصرف می‌کنند کمتر از سایرین با مشکلاتی مانند التهابات درونی و پوستی مواجه می‌شوند.

۳. کاهش خطر ابتلا به سرطان
برای این که از رشد سلول‌ها و تومور‌های سرطانی پیشگیری کنید، یکی از بهترین راه حل‌ها مصرف سنجد است. تحقیقات نشان می‌دهد افرادی که این ماده غذایی را مصرف کرده اند نسبت به دیگران کمتر به سرطان‌های مختلف مانند سرطان پوست مبتلا شده‌اند.

۴. پیشگیری از ابتلا به سیروز کبدی
یکی از بیماری‌های شایع در جوامع امروزی  یماری سیروز کبدی است. سیروز کبدی می‌تواند به دلیل چرب شدن بیش از حد کبد به وجود بیاید. برای این که بتوانید خطر ابتلا به این بیماری را کاهش دهید باید سنجد را به عنوان یک ماده غذایی سرشار از ویتامین و مواد معدنی در برنامه‌های روزانه خود جای دهید.

۵. بهبود سریع‌تر زخم‌ها
اگر در ناحیه‌ای از بدنتان دچار جراحت شده‌اید، به شما پیشنهاد می‌کنیم سنجد مصرف کنید. سنجد به التیام و درمان زخم‌ها کمک شایانی می‌کند. پروتئین موجود در این ماده غذایی در عضله سازی و بهبود جراحاتی که برای تاندون‌ها به وجود آمده تأثیر قابل توجهی دارد.

۶. شاداب و جوان ماندن پوست
اگر دچار آفتاب سوختگی شده‌اید یا می‌خواهید چین و چروک‌ها و خشکی پوستتان را درمان کنید، سنجد بخورید. سنجد التهابات پوستی را کاهش می‌دهد و پوست را همیشه شاداب و جوان نگه می‌دارد.

۷. استحکام استخوان‌ها و پیشگیری از پوکی استخوان
افرادی که می‌خواهند استخوان‌هایی محکم داشته باشند و از بروز پوکی استخوان در سنین بالا پیشگیری نمایند، باید سنجد نوش جان کنند. مصرف پودر سنجد در افزایش استحکام استخوان‌ها و کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان تأثیر قابل توجهی دارد. با تهیه پودر سنجد و شیر می‌توانید درد مفاصل و آرتزوز را کاهش دهید.


آیا پودر سنجد چاق کننده است؟

در رابطه با این که سنجد سبب چاق شدن می‌شود یا خیر باید بدانید که مصرف سنجد پودر شده سبب می‌شود که صورتتان پر به نظر برسد. برای این که صورتتان را از حالت استخوانی در بیاورید کافی است میوه سنجد را به همراه دانه پودر کنید و روزانه یک قاشق از آن را با آب یا شیر مخلوط کرده و نوش جان نمایید.


لاغری و سنجد

اگر چه کالری سنجد چندانن کم نیست اما سنجد یکی از مواد غذایی حاوی فیبر و بسیار سیر کننده است. افرادی که می‌خواهند یک میان وعده سرشار از ویتامین و مقوی را برای برنامه رژیم غذایی خود انتخاب کنند، یکی از بهترین موارد برایشان چند عدد سنجد است. با مصرف سنجد سیری طولانی مدت خواهید داشت و هنگام رژیم لاغری، دچار مشکلاتی مانند ریزش مو و ضعف بدنی نمی‌شوید.


موارد منع مصرف و احتیاط

مصرف سنجد می‌تواند سبب کاهش فشار خون شود. افرادی که فشار خون پایین دارند باید هنگام خوردن این ماده غذایی دقت بیشتری داشته باشند.

طبع سنجد سرد و خشک است و افراد با مزاج سرد باید در خوردن آن احتیاط کنند.

 افرادی که سوء هاضمه دارند و دچار یبوست هستند باید هنگام خوردن سنجد دقت کنند.


سخن آخر

مصرف سنجد سبب کاهش حالت تهوع در زنان باردار می‌شود. این ماده غذایی معده را تقویت می‌کند و در افزایش استحکام استخوان‌ها نقش مهمی دارد. سنجد اشتهای کاذب را کاهش می‌دهد و برای درمان بیماری‌های گوارش مانند التهاب و اسهال مؤثر است. سنجد حاوی مقادیر قابل توجهی فیبر است و یک میان وعده مناسب برای افرادی است که می‌خواهند وزن کم کنند.


منبع: سایت ستاره


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.