از خواص جالب کاهو و سکنجبین چه می دانید؟

مصرف و بهره بردن از خواص کاهو سکنجبین به عنوان عصرانه‌ای تابستانی و دلچسب از گذشته در بین ما ایرانیان جایگاه ویژه‌ای داشته است. یکی از مهارت‌های طب ایرانی، مصرف انواع خوراکی‌ها با مصلح آن است تا بیشترین فایده و کمترین عوارض را برای سلامتی داشته باشد. درباره کاهو نیز بیشترین سفارش، مصرف کاهو با سکنجبین است. در این مقاله مهمترین خواص کاهو سکنجبین در طب سنتی، فواید مصرف آن در بارداری و تاثیر آن در لاغری برای علاقه‌مندان به کاهش وزن گردآوری شده است.
دوشنبه، 16 دی 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
از خواص جالب کاهو و سکنجبین چه می دانید؟

خواص کاهو و سکنجبین در طب سنتی

در طب سنتی برای بهره‌مندی بیشتر از خواص کاهو سکنجبین و تعدیل مزاج کاهو، توصیه می‌شود آن را همراه با سکنجبین مصرف کنند. طبع سکنجبین گرم و خشک است و سردی و تری طبع کاهو را متعادل می‌کند. مهمترین خواص کاهو و سکنجبین در طب سنتی به شرح زیر است:

۱. افزایش اشتها
خوردن کاهو و سکنجبین تاثیر زیادی برای رفع بی‌میلی به غذا دارد و باعث افزایش اشتها می‌شود.

۲. درمان بی‌خوابی
کاهو سکنجبین در رفع بی خوابی موثر است و خوردن آن قبل از خواب، به داشتن خوابی آرام و راحت کمک می‌کند. متخصصان طب سنتی به کسانی که از بی‌خوابی یا خواب نامناسب مداوم رنج می‌برند، توصیه می‌کنند قبل از خواب سالادی محتوی کاهو یا کاهو سکنجبین بخورند تا شب‌ها خواب راحت‌تری داشته باشند.

۳. دفع سموم بدن
کاهو خاصیت مدر دارد و ادرارآور است، همچنین از خواص سکنجبین نیز کمک به دفع صفرا است و در نهایت مصرف آن‌ها می‌تواند به دفع سموم بدن از طریق تعریق و ادرار کمک قابل توجهی کند.

۴. خاصیت ملین و مسهل
کاهو و سکنجبین خاصیت ملین و مسهل دارد و به درمان خانگی یبوست و پیشگیری از بروز سرطان‌های دستگاه گوارش کمک می‌کند.

۵. بهبود گرمازدگی
از مهمترین خواص کاهو سکنجبین در طب سنتی بهبود گرمازدگی، تعدیل حرارت و کاهش التهابات ناشی از گرما است.

۶. رفع کم خونی و تصفیه خون
کاهو سرشار از آهن است و مصرف آن به رفع کم‌خونی و تصفیه خون کمک می‌کند. همچنین سکنجبین نیز نفوذ مواد را در بدن بیشتر می‌کند، باز کننده عروق بدن و مجاری است و خون بدن را تمیز می‌کند.

۷. ایجاد نشاط و آرامش
خوردن کاهو و سکنجبین در ایجاد حس آرامش و نشاط موثر است. کاهو حاوی ترکیب شیمیایی آرامبخشی به نام لاکتوسین است و از این رو مصرف آن در ایجاد آرامش و تسکین درد‌های مبهم مفید است. به طورکلی کاهو دارای خاصیت آرامبخش و خواب آور بوده، از این رو مصرف آن برای درمان بیش فعالی در کودکان نیز مفید است.

۸. کاهش خطر بیماری‌های قلبی
از دیگر خواص کاهو سکنجبین کاهش ریسک ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی است. کاهو به دلیل دارا بودن «کاروتن» مانع اکسید شدن کلسترول و گرفتگی رگ می‌شود، قلب را تقویت می‌کند و در درمان تپش قلب موثر است. کاهو می‌تواند سطح کلسترول خون را کاهش بدهد. اسید‌های چرب امگا۳ به کاهش کلسترول بد (LDL) و افزایش کلسترول خوب (HDL) کمک می‌کنند؛ بنابراین کاهو با کاهش اتصال کلسترول به عروق و رگ‌های خونی موجب کاهش اکسیدشدن کلسترول می‌شود.

۹. درمان انزال زودرس
در طب سنتی از خواص کاهو برای درمان انزال زودرس استفاده می‌شود.

۱۰. تقویت استخوان و تسکین درد‌های روماتیسمی
کاهو حاوی ویتامین K است که موجب تقویت استخوان شده و از پوکی استخوان جلوگیری می‌کند. همچنین مصرف کاهو به کاهش درد‌های روماتیسمی کمک می‌کند.


خواص کاهو سکنجبین برای لاغری

کاهو همانند دیگر سبزیجات دارای کالری بسیار کم است. همچنین مقدار زیادی الیاف و سلولز دارد که احساس سیری به انسان می‌دهد، بنابراین از بهترین خوراکی‌ها برای کاهش وزن در بلندمدت است. همچنین کاهو محتوی ویتامین‌های گروه ب است. درنتیجه موجب تحریک سوخت و ساز شده و با افزایش چربی‌سوزی و کاهش ذخیره چربی‌ها می‌تواند به کاهش وزن کمک بکند.


مصرف کاهو سکنجبین در بارداری

کاهو و سکنجبین هر دو از خوراکی‌های مفید با ارزش غذایی زیاد هستند و مصرف متعادل آن‌ها در دوران بارداری به رشد بهتر جنین و سلامت مادر کمک می‌کند. کاهو دارای ویتامین‌ آ، ب و ث است که برای تقویت اعصاب، هاضمه و اشتهای زنان باردار مفید است و از بی‌خوابی، اضطراب، دلهره، تشویش، عطش، ریزش مو، ترشحات رحم، خارش رحم و رقیق شدن خون جلوگیری می‌کند. همچنین به دلیل دارا بودن آهن در خونسازی و تصفیه خون نیز موثر است.

اسید فولیک موجود در کاهو به سلامت جنین و پیشگیری از نقایص مادرزادی در دوران حاملگی و داشتن بارداری سالم کمک می‌کند. همچنین کاهو از بروز نقص لوله عصبی نوزادان پیشگیری می‌کند و باعث رشد مناسب قلب و صورت جنین می‌شود.

فیبر موجود در کاهو به پیشگیری و درمان یبوست بارداری که از مشکلات شایع این دوران است کمک می‌کند.


عوارض کاهو سکنجبین (موارد احتیاطی و منع مصرف)

هرچند خوردن همزمان کاهو و سکنجبین از بسیاری از عوارض این دو ماده غذایی می‌کاهد؛ لیکن زیاده‌روی در مصرف کاهو باعث کاهش قدرت جنسی، فراموشی و ضعف حافظه، برخی ناراحتی‌های گوارشی مانند نفخ شکم و کاهش قدرت بینایی می‌شود.

خوردن سکنجبین برای کسانی که سرفه می‌کنند مضر است و باعث تشدید سرفه آن‌ها می‌شود.

لاکتوکاریوم که دارای خواص شبه مخدر است بیشتر در مغز کاهوی تازه و بیشتر در انواع کاهوی وحشی یافت می‌شود. بنابراین لازم است از زیاده روی در مصرف آن پرهیز شود.


سخن پایانی

همانطور که گفته شد خوردن کاهو همراه با سکنجبین در کاهش عوارض ناشی از سردی و تری این سبزی و تعدیل مزاج آن نقش وی‍ژه‌ای دارد و یک خوراکی مفید برای زنان باردار به جهت ایجاد آرامش، خونسازی، پیشگیری از نقایص مادرزادی جنین و داشتن دوران حاملگی سالم است. همچنین همزمان به دلیل میزان بالای فیبر، کالری کم و خاصیت چربی‌سوزی، برای افرادی که به دنبال کاهش وزن هستند نیز مفید است.

متخصصان طب سنتی به افراد دارای مزاج بلغم، کهنسالان و کسانی که از عارضه‌هایی مانند مشکلات ادراری، درد معده، نفخ شکم، ضعف بینایی و ... رنج می‌برند، توصیه می‌کنند حتما کاهو را با سکنجبین مصرف کنند.


منبع: سایت ستاره


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
موارد بیشتر برای شما