جوانه شبدر چه خواصی دارد؟

جوانه شبدر دارای ویتامین‌های ث، کا، ب۲ و ب۳ است. طبق بررسی‌های انجام شده مصرف جوانه شبدر در آرامش بخشیدن به اعصاب تاثیرگذار است و درمان مناسبی برای افراد مبتلا به افسردگی است. در ادامه این مطلب با دیگر خواص جوانه شبدر و طرز تهیه آن در خانه آشنا خواهید شد.
پنجشنبه، 19 دی 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
جوانه شبدر چه خواصی دارد؟

خواص جوانه شبدر


۱. سم‌زدایی بدن
سموم پس از ورود به بدن ابتدا توسط کبد جذب شده سپس از راه خون به کلیه‌ها جذب می‌شوند. جوانه شبدر حاوی مقادیر زیادی فیبر و آنتی اکسیدان است که به سوخت و ساز بدن سرعت می‌بخشند. این عمل موجب بهبود گردش خون شده و به پاکسازی و دفع سم از بدن کمک می‌کند.

۲. پیشگیری و کمک به درمان سرطان
جوانه شبدر حاوی آنتی اکسیدان‌هاست که باعث افزایش مقاومت دستگاه ایمنی بدن می‌شوند. این ترکیبات از طریق مبارزه با رادیکال‌های آزاد باعث کاهش و تخریب سلول‌های سرطانی می‌شوند.

۳. درمان کم خونی
زمانی که گلبول‌های قرمز کافی در بدن وجود ندارد کم خونی اتفاق می‌افتد که دلیل آن کمبود آهن در بدن است. از مهمترین علامت آن خستگی و رنگ‌پریدگی است. جوانه‌های شبدر غنی از آهن هستند و به پیشگیری و درمان خانگی کم خونی کمک می‌کنند.

۴. کاهش وزن
یکی از مشکلات جدی در نوجوانان و بزرگسالان چاقی است. گرفتن رژیم یکی از راه‌های مقابله با چاقی و اضافه وزن است. ایده اصلی در برنامه غذایی رژیم ها، کم کردن میزان دریافت چربی‌ها و کربوهیدرات‌ هاست. از طرفی باید میزان دریافت پروتئین‌ها را افزایش داد. در خواص جوانه شبدر آمده است که کم‌کالری و پر پروتئین است. همچنین حاوی مقادیر زیادی فیبر است که می‌تواند به انسان احساس سیری داده، اشتهای کاذب و گرسنگی را از بین ببرد.

۵. پیشگیری از ابتلا به بیماری فراموشی
محققان در طی آزمایشات خود بر روی مبتلایان به آلزایمر به این نتیجه رسیده‌اند که اکثر آنها در طول عمر خود دچار فقر آهن و کم خونی بوده‌اند. کمبود آهن باعث می‌شود سلول‌های مغزی اکسیژن مورد نیاز خود را دریافت نکرده و تخریب شوند. با قرار دادن یک رژیم غنی از آهن در برنامه غذایی روزانه خود می‌توان این کمبود را جبران کرد. یکی از مهمترین خواص جوانه‌ شبدر داشتن آهن است. آهن با تامین اکسیژن کافی به جلوگیری از بروز بیماری‌هایی مانند آلزایمر کمک می‌کند و باعث می‌شود مغز به درستی کار کند.

۶. درمان مشکلات پوستی
پوست ما بزرگترین ارگانی است که در بدن داریم و از ما در برابر بسیاری از باکتری‌های مضر حفاظت می‌کند. جوانه شبدر حاوی ویتامین ث است. از وظایف اصلی این ویتامین تشکیل کلاژن است. همچنین خاصیت آنتی اکسیدانی آن باعث استحکام پوست و جلوگیری از پیری و چروک زودرس می‌شود. علاوه بر آن باعث خنثی کردن عوارض و اثرات اشعه فرابنفش بر روی پوست می‌شود. جوانه شبدر به خاطر خاصیت ضد‌ التهابی خود در درمان بیماری‌های التهابی پوست چون اگزما و پسوریازیس موثر است.

۷. مبارزه با پوکی استخوان
پوکی استخوان باعث ضعف و شکنندگی استخوان‌ها می‌شود. کلسیم موجود در جوانه‌های شبدر به تقویت و استحکام استخوان‌ها کمک کرده و از بروز این بیماری جلوگیری می‌کند.


برخی دیگر از خواص جوانه شبدر

درمان پلاکت پایین خون

موثر در درمان علائم یائسگی مانند گرگرفتگی و بدخلقی

تقویت مو و ناخن

کاهش کلسترول

کاهش قند در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲

درمان کبد چرب به دلیل خاصیت سم زدایی


چطور خودمان جوانه شبدر تهیه کنیم؟

برای تهیه جوانه شبدر ابتدا باید مقداری از بذر شبدر را در ظرفی ریخته و بشوییم.

سپس روی آن را آب گرفته و در مکانی قرار می‌دهیم تا خیس بخورد.

 بعد از حدود یک روز آن را در آبکش ریخته و می‌شوریم.

حالا یک سینی یا شیشه آماده می‌کنیم و دانه ها در آن می‌ریزیم و روی آن را با پارچه نمدار نازک (هوا بتواند عبور کند) می‌پوشانیم و در جای نسبتا تاریک قرار می‌دهیم.

روزی دو بار باید به دانه ها سر بزنیم و آنها را جابجا کرده و آب اسپری کنیم.

جوانه‌ها باید مرطوب باشند تا رشد کنند و باید هوای کافی به آنها برسد.

پس از  چند روز بذرهای شبدر ما جوانه زده و آماده هستند.

می‌توانیم آنها را بشوییم و مصرف کنیم یا در ظرفی دربسته، در یخچال قرار دهیم.

جوانه‌ها را تا مدت یک هفته می‌توان در یخچال نگه داشت و استفاده کرد.


نحوه مصرف جوانه شبدر

خواص جوانه شبدر به خاطر غنی بودن آن از مواد معدنی و ویتامین هاست. بهتر است از همین لحظه این ماده غذایی مفید را به سبد غذایی خود و خانواده‌ اضافه کنید. جوانه شبدر را می‌توان روزانه به عنوان میان وعده مصرف کرد. همچنین سالادهای خوش طعم و متفاوتی را می‌توان با جوانه شبدر تهیه کرد. در تهیه غذاهایی مانند ساندویچ، سوپ و یا کوکو نیز از آن استفاده می‌کنند.


عوارض و مضرات جوانه شبدر

به دلیل رشد جوانه در محیط مرطوب احتمال دارد جوانه‌ها حاوی باکتری‌های بیماری‌زا باشند. به همین دلیل بهتر است زنان باردار و مادران شیرده از آن استفاده نکنند. همچنین بهتر است کودکان نیز بخاطر ضعیف‌تر بودن سیستم ایمنی نسبت به بزرگسالان از مصرف آن خودداری کنند.


منبع: سایت ستاره


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط