درباره خواص، مضرات و طبع لبو

به چغندر پخته شده لبو می‌گویند. لبو در دسته میوه‌ها و سبزیجات قرار می‌گیرد و فواید بسیاری دارد. رنگ لبو قرمز است اگرچه که رنگ‌های سفید و زرد آن هم وجود دارد. خواص دارویی لبو فراوان است و با مطالعه این...
جمعه، 20 دی 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
درباره خواص، مضرات و طبع لبو
طبع و مزاج هر غذایی می‌تواند تعیین کند که آیا این ماده با طبیعت شما سازگار است و مصرف آن برای شما مفید است یا مضر. طبع لبو یا همان چغندر پخته شده معتدل است اما برخلاف طبع لبو؛ طبع چغندر خام گرم و تر است و طبع ریشه آن معتدل است. افراد سرد مزاج بهتر است زیاد لبو مصرف نکنند و در صورت مصرف حتما مصلح آن را بخورند. مصلح لبو عسل است و توصیه می‌شود که به صورت گرم مصرف شود. مصرف زیاد لبو تولید سودا می‌کند.


ارزش غذایی لبو چیست؟

لبو سرشار از فیبر، ویتامین ث، پتاسیم، منگنز، فولات و سایر مواد مغذی است. لبو دارای ویتامین B3، اسید پانتوتنیک ویتامین، پیریدوکسین، و کاروتنوئید است. یک فنجان لبو حاوی ۵۸ کیلو کالری انرژی، ۱۳ گرم کربوهیدرات و ۲ گرم پروتئین است. مصرف لبو باعث تقویت سیستم ایمنی می‌شود. این گیاه می‌تواند از بروز التهاب جلوگیری کرده و فشار خون را پایین بیاورد. لبو نسبت به چغندر فولات کمتری دارد زیرا این ماده نسبت به حرارت حساس است.


فواید مصرف لبو یا چغندر پخته

آب لبو یا چغندر دارای مقادیر زیادی کلسیم، ید، گوگرد، مس، فسفر، منیزیم، پتاسیم و روی است.

آب لبو سرشار از آنتی اکسیدان است.

موجب جوانسازی پوست می‌شود.

جلوگیری از آسیب‌های کبد

مناسب برای درمان کبد چرب

پیشگیری از ابتلا به سرطان و کمک به درمان آن

بهبود و تقویت سیستم ایمنی

افزایش عملکرد در ورزشکاران و انرژی زا

کمک به لاغری و کاهش وزن

پیشگیری از بیماری‌های زوال عقل مانند آلزایمر و پارکینسون

کاهنده فشار خون

پبشگیری از پوکی استخوان

کمک به درمان آرتروز

درمان کم خونی

جلوگیری از ریزش مو

تقویت و افزایش سرعت رشد مو

ضد چروک طبیعی برای پوست

درمان لکه‌های پوستی

کمک به درمان سرما خوردگی

بهبود نقرس

درمان التهاب مثانه

کمک به کاهش درد مفصل‌ها

کاهش کلسترول خون

محافظت در برابر بیماری‌های قلبی عروقی

درمان ورم روده

ملین و کمک به درمان یبوست

جلوگیری از نقایص مادر زادی جنین (به دلیل دارا بودن اسید فولیک)

درمان بواسیر و التهاب لثه


تاثیرات مثبت مصرف لبو برای زنان باردار

مصرف لبو احتمال زایمان زودرس را کم می‌کند. فولات موجود در لبو از نقایص مادرزادی در قلب و مشکلات دیگری مانند نقایص لوله‌های عصبی در جنین می‌کاهد و با افزایش انرژی زنان باردار، باعث بهبود خلق و خوی آنها می‌شود. علاوه بر این قند خون را کنترل کرده و از کم خونی جلوگیری می‌کند و سبب رشد مطلوب جنین خواهد شد.


تاثیرات مثبت مصرف لبو بر روی کبد

لبو دارای بتالین است و آنتی اکسیدان‌های موجود در آن کبد را سم زدایی و پاکسازی می‌کنند. همچنین به درمان کبد چرب کمک می‌کند. رنگدانه‌های لبو نیز خاصیت سم زدایی و ضد التهابی دارد.


تاثیرات مثبت مصرف لبو برای افراد دیابتی

مصرف لبو و چغندر برای افراد دیابتی بسیار مفید است. لبو دارای آنتی اکسیدان آلفا لیپوئیک است که سطح گلوکز و همچنین حساسیت به انسولین را کاهش می‌دهد؛ پس حتی افراد مبتلا به بیماری دیابت می‌توانند با خیال راحت این ماده غذایی با ارزش را مصرف کنند.


طرز تهیه لبو

برای تهیه لبو ابتدا چغندر را خوب شسته و سر و ته آن را جدا کنید. سپس آنها را داخل قابلمه ریخته و درب قابلمه را بگذارید. شعله گاز را روشن کرده و به مدت دو ساعت لبوها را گذاشته تا کاملا بپزند. اگر می‌خواهید لبوها کمی شیرین بشوند می‌توانید به آنها کمی شکر اضافه نمایید. پس از اینکه لبوها کاملا پخت می‌توانید پوست آن را جدا کرده، برش بزنید و میل نمایید.


عوارض مصرف لبو

مصرف زیاد لبو باعث افزایش غلظت خون می‌شود و برای افرادی که معده ضعیفی دارند مناسب نیست زیرا می‌تواند ایجاد نفخ و یبوست کند.

یکی دیگر از مضرات مصرف زیاد لبو احتمال ایجاد سنگ کلیه است زیرا این گیاه سرشار از اگزالات است که می‌تواند باعث ایجاد سنگ‌های کلسیمی در کلیه و مجاری ادراری شود.

مصرف بیش از حد آب لبو می‌تواند باعث گرفتگی تارهای صوتی شود.

مصرف زیاد لبو باعث تغییر رنگ مدفوع و ادرار می‌شود.


منبع: سایت ستاره


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط