آیا با طبع طالبی آشنایی دارید؟

برای اینکه پس از مصرف مواد غذایی مشکلی برای بدن ایجاد نشود بایستی طبع مواد غذایی با طبع بدن سازگار باشد و یا از مصلح آن ماده غذایی برای هماهنگ کردن طبع آن‌ با طبع بدن استفاده کرد. طالبی یکی از صیفی جات...
پنجشنبه، 19 دی 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
آیا با طبع طالبی آشنایی دارید؟

طبع طالبی چیست؟

طالبی میوه‌ای تابستانی با طبع گرم و تر است که گرمی بخش جسم است و بدن را مرطوب می‌سازد. طالبی برای افرادی که طبعی سرد و خشک دارند گزینه‌ی مناسبی است. این افراد به راحتی می‌توانند طالبی مصرف نمایند بدون اینکه مشکلی برای آن‌ها ایجاد شود مگر اینکه در مصرف آن افراط نمایند. اما برای افرادی که طبع گرم دارند ممکن است با مصرف طالبی مشکلاتی ایجاد شود. این افراد بایستی از یک ماده غذایی دیگر برای متعادل نمودن طالبی استفاده نمایند که به آن مصلح گفته می‌شود.


مصلح طالبی چیست؟

برای متعادل کردن طبع گرم و تر طالبی می‌توان از مصلح طالبی که «آب انار ترش» و «سرکه» است استفاده نمود. با مصرف مصلح طالبی همراه با آن، افرادی با طبع گرم نیز می‌توانند به راحتی و بدون هیچ مشکلی از این میوه خوش عطر و طعم مصرف نمایند.


ترکیبات غذایی موجود در طالبی

طالبی سرشار از ویتامینA ، ویتامین C، ویتامین B۳، ویتامین B۶، پتاسیم، اسید فولیک و فیبر است. یک فنجان طالبی به میزان ۵۶ کالری انرژی دارد.


بر خی از فواید میوه طالبی


پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی
طالبی با داشتن ویتامین C. فراوانی که دارد، همچنین با داشتن بتاکاروتن بالا، خاصیت آنتی اکسیدانی زیادی برای بدن دارد. این ویتامین C. موجود در طالبی به واسطه پوست ضخیمی که دارد محافظت می‌شود و از نور که باعث از بین رفتن و آسیب به ویتامین C. می‌گردد، در امان می‌ماند. از این رو است که طالبی از بیماری‌های قلبی عروقی پیشگیری می‌نماید.

سلامت چشم
طالبی منبع غنی و مهمی از بتاکاروتن است که این بتاکاروتن در بدن تبدیل به ویتامین A. می‌گردد. طالبی می‌تواند میزان زیادی از نیاز روزانه بدن به ویتامین A. را تأمین نماید. ویتامین A. باعث بهبود بینایی میگردد. پدید آمدن آب مروارید در سالمندان به جهت وجود میزان بتاکاروتن بالا در طالبی متوقف می‌گردد و کمتر دچار آب مروارید می‌شوند.

پیشگیری از سرطان
طالبی ویتامین C. بالایی دارد. دو ماده مفید و مغذی که در طالبی وجود دارد یعنی ویتامین C. و بتاکاروتن با هم می‌توانند به عنوان آنتی اکسیدان عمل نمایند. رادیکال‌های آزاد در بدن می‌توانند با تأثیر مخربی که بر روی سلول‌ها دارند، باعث تشکیل غدد سرطانی گردند. آنتی اکسیدان میتواند این رادیکال‌های آزاد را خنثی نماید از فعالیت ویرانگر آن‌ها جلوگیری کرده و پدید آمدن سرطان را متوقف سازند.

رفع یبوست
فیبر‌های حلال موجود در طالبی مانند پکتین باعث می‌شوند هضم غذا راحت شود. این فیبر‌ها با جذب کردن آب می‌توانند حجم مدفوع را بالا برده و باعث شوند از روده‌ها به راحتی عبور نمایند. اگرچه چنانچه قبل از غذا طالبی بخورید این کار مدفوع شما را دفع می‌نماید. البته به میزان مصرف طالبی نیز دقت نمایید. مصرف بیش از اندازه طالبی باعث نفخ و اسهال می‌گردد.

رفع سنگ کلیه و مثانه
کسانی که مبتلا به سنگ کلیه و مثانه هستند می‌توانند هرشب برای مدت دو هفته طالبی را به عنوان وعده شام مصرف نمایند و آن را به آهستگی و هرچند دقیقه یک بار مثلا هر یک ربع از طالبی بخورند.

رهایی از سیگار
اگر قصد دارید سیگار را به طور کامل کنار بگذارید و نجات یابید می‌توانید به طالبی اعتماد کنید. طالبی با داشتن مواد معدنی و مواد مغذی بسیاری که در خود دارد کمک می‌کند سیگار را ترک نموده و موجب بهبودی و بازیابی و عادت کردن بدن در نرسیدن نیکوتین به آن می‌گردد.

درمان کم خونی
طالبی برای درمان کم خونی بسیار مؤثر است. برای درمان خونی بهتر است طالبی بعد از غذا مصرف شود.

مفید برای دوران بارداری و شیردهی
طالبی در زنان باردار باعث جلوگیری از هموروئید می‌گردد و پروتئین موردنیاز بدن را در این زمان تأمین می‌نماید. در دوران شیردهی نیز مصرف طالبی می‌تواند باعث افزایش شیر مادر گردد البته با توجه به اینکه به میزان کافی مصرف گردد و کودک را دچار اسهال نکند.

کاهش وزن
۹۰ درصد طالبی را آب تشکیل می‌دهد و این باعث می‌شود اگرچه طالبی میوه شیرینی است، اما کالری آن پایین باشد. در واقع در هر ۱۰۰ گرم طالبی ۳۰ تا ۵۰ کیلو کالری وجود دارد و حاوی حدود ۱۰ تا ۱۲ درصد قند است. برای اینکه شکمتان را از بین ببرید قبل از ناهار طالبی بخورید.

سلامت پوست
آب طالبی پوست را نرم کرده و طراوت و شادابی را به پوست برمی‌گرداند. همچنین پروتئین‌هایی که دارد باعث سلامت مو و ناخن می‌گردد.

برخی فواید تخم طالبی
طبق تحقیقات انجام شده عصاره تخم طالبی سرشار از پروتئین، چربی و کربوهیدرات است که خواصی مشابه خواص شیر سویا دارد و شیر تهیه شده از تخم طالبی را می‌توان جایگزین شیر سویا نمود.

طالبی و تفاوت‌های آن با خربزه
طالبی از خانواده خیار و کدو است. طالبی بسیار مشابه خربزه بوده و از نظر تغذیه‌ای و پزشکی به میزان زیادی با خربزه همسان است. با این تفاوت که طالبی زودتر از خربزه رسیده و بافت لطیف تری دارد. همچنین هضم طالبی از خربزه راحت‌تر است. قسمت مورد استفاده طالبی گوشت و تخم میوه است.

راهنمای خرید طالبی 
هنگام خرید طالبی با کف دست خود بر آن ضربه بزنید، طالبی‌هایی که صدای طبل می‌دهند گزینه مناسبی برای خرید شما هستند. همچنین طالبی‌های درجه یک دارای وزن بیشتری نسبت به اندازه خود هستند. در طالبی‌های رسیده خطوط سبز رنگ موجود بر روی طالبی به رنگ زرد درآمده اند. می‌توانید انتهای طالبی یعنی قسمتی که از ریشه جدا گشته را استشمام نمایید، در صورت رسیده بودن از این قسمت بویی شیرین استشمام می‌گردد.


منبع: سایت ستاره


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط
موارد بیشتر برای شما