معرفی خواص شگفت انگیز قارچ کفیر

از خواص قارچ کفیر برای بهبود بیماری‌های مختلفی مثل سرطان، سل و بیماری‌های گوارشی بهره می‌گیرند. علاوه‌ بر این به دلیل خاصیت آرام بخشی آن، برای تسکین و درمان برخی بیماری‌های روحی و روانی نیز مفید است. برای آشنایی بیشتر با خواص قارچ کفیر، این ماده معجزه‌آسا با ما همراه باشید.
يکشنبه، 22 دی 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
معرفی خواص شگفت انگیز قارچ کفیر
منشا کفیر به بیش از دو هزار سال پیش بر می‌گردد. برای اولین بار چوپانان ساکن کوه‌های قفقاز این نوشیدنی با ارزش را کشف کردند و سال‌هاست که با اثرات دارویی این قارچ آشنا هستند. آنان از کفیر به جای آب خوردن و همینطور برای غذا از این ماده استفاده می‌کنند. قفقازی‌ها به داشتن طول عمر بالای صد سال مشهورند و اعتقاد بر این است که مصرف کفیر ارتباط زیادی با طول عمر در قفقاز دارد. به طور میانگین مردم قفقاز بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ سال عمر می‌کنند. بنابراین آنان وجود کفیر را موهبت و نعمتی بزرگ از طرف خداوند می‌دانند. این خود نشان‌دهنده آن است که خواص قارچ کفیر در عملکرد سیستم‌های بدن موثر بوده و سلامتی را به شما هدیه می‌دهد. به همین دلیل آن را اکسیر جوانی می‌نامند.


کفیر چگونه بدست می‌آید؟

برای تولید کفیر از دانه‌های کفیر یا قارچ کفیر استفاده می‌شود، این دانه‌ها که چیزی شبیه به گل کلم هستند و جنسی شبیه ژله دارند، شیر را تخمیر و به ماست تبدیل می‌کند. دانه‌های کفیر شامل باکتری‌ها و مخمرهای خاصی است که در واقع مسئول ایجاد طعم ترش و گازدار کفیر می‌باشد. قارچ کفیر به دو صورت زنده و خشک می‌تواند نگهداری شود. در حالت زنده داخل شیر و در دمای اتاق و در حالت خشک همراه با شیر خشک و در یخچال نگهداری می‌شود. معمولا کفیر خوب و با کیفیت از قارچ‌های زنده تولید می‌شود.


ارزش غذایی کفیر

کفیر یک ماست نوشیدنی و محصولی نیرو بخش به حساب می‌آید که به بدن در استفاده از کربوهیدرات‌ها، چربی‌ها و پروتئین‌ها به منظور رشد، نگهداری و فعالیت سلولی کمک می‌کند. این ماده غذایی همچنین حاوی پروتئین و بعضی اسیدهای آمینه ضروری است. تریپتوفان یکی از این اسید آمینه‌هاست که به دلیل اثر آرام‌بخش آن بر سیستم عصبی، شهرت دارد و نیز به علت داشتن املاح مهم از جمله منیزیم و کلسیم، برای جلوگیری از عوارض سیستم عصبی در رژیم‌های غذایی توصیه می‌گردد. کفیر منبع کامل پروتئین بوده و حاوی تعداد زیادی از اسیدهای آمینه ضروری برای سلامت بدن است. همچنین کفیر غنی از ویتامین‌های گروه B مثل B12 ،B1 و ویتامین K است که در عملکرد صحیح کلیه‌ها، کبد و سیستم عصبی نقش بسزایی دارند.


مقدار مصرف کفیر

مصرف یک الی سه لیوان دوغ کفیر روزانه توصیه می‌شود.


روش نگهداری کفیر چگونه است؟

نکته مهم زمان مصرف کفیر است که باید باکتری‌های آن به اندازه کافی زنده و فعال باشند. تولید کنندگان توصیه می‌کنند که این محصول را در یخچال نگهداری کنید.


خواص قارچ کفیر

تقویت سیستم ایمنی بدن: یکی از بهترین خواص قارچ کفیر توانایی جذب و ذخیره کلسیم و منیزیم در بدن است. در نتیجه در تقویت سیستم عصبی موثر بوده و در افرادی که از بی‌خوابی و استرس رنج می‌برند، می‌تواند آرام‌بخش و کمک‌ کننده باشد.

متعادل کردن فشار وتنظیم قند خون: کفیر به عنوان منبع غنی از ویتامین K، کلسیم و پتاسیم به شمار می‌رود. لذا در متعادل کردن فشار خون تاثیر بسزایی دارد. از طرف دیگر به دلیل داشتن مقادیر زیاد کلسیم، کاهش دهنده کلسترول خون بوده و در تنظیم قندخون و درمان پوکی استخوان موثر است.

تقویت سیستم ایمنی بدن: مصرف این ماده، سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و از بروز اغلب بیماری‌ها از جمله سرماخوردگی، بیماری‌های عفونی، سرطان و رشد تومورها جلوگیری می‌کند. در افرادی که در ناحیه مخاط دهان و لثه دچار عارضه شده‌اند، دیده شده است که با مصرف کفیر، پس از سه ماه بهبودی کامل یافته‌اند. 

زیبایی پوست و مو: از دیگر خواص قارچ کفیر، زیبایی پوست و مو است. از آنجایی که کفیر در زیبایی و شادابی پوست موثر است، در کرم‌ها و پاک‌کننده‌های آرایشی مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین ناراحتی‌های پوستی به ویژه اگزما و جوش‌های صورت را درمان می‌کند و از طریق استعمال خارجی موجب لطافت و نرمی پوست بدن می‌شود.

تقویت دستگاه گوارش: از جمله خواص قارچ کفیر اشتها آور بودن آن است. (چه در بی‌اشتهایی‌های عصبی و چه در بی‌اشتهایی‌هایی که منشا گوارشی داشته باشند.) اما در عین حال وزن را نیز ثابت نگه می دارد. علاوه بر این استفاده از کفیر، پس از مصرف یک دوره طولانی مدت آنتی‌بیوتیک‌ها، باعث بازیابی میکروفلورهای روده و معده می‌گردد. (میکروفلورها باکتری‌های مفیدی هستند که به دستگاه گوارش کمک می‌کنند و استفاده طولانی مدت از آنتی بیوتیک‌ها، با اثرات منفی بر این میکروب‌های مفید همراه خواهد بود.)

دیگر خواص قارچ کفیر عبارتند از:

درمان ناراحتی‌های کبدی و یرقان
درمان افسردگی و اضطراب
جلوگیری از بیماری پوکی استخوان
درمان اسهال
درمان بی‌خوابی
هضم راحت‌تر شیر و جذب بهتر مواد مغذی موجود در آن
درمان خستگی و ایجاد شادابی
کاهش سر درد و کمک به درمان میگرن
کمک به درمان بیماری‌های مفصلی و کاهش درد بیماری‌های روماتیسمی
داشتن خاصیت ضداسپاسمی
مقوی برای زنان باردار، شیرده و زنان در سنین بالا

کفیر محصولی است که در راستای سالم‌سازی، باعث طول عمر، بهبود سیستم گوارشی و مانع تکثیر باکتری‌های ترشح کننده سموم (که پوست و مو را خراب می‌کنند) می‌شود. از خواص قارچ کفیر استفاده‌های دارویی و درمانی زیادی می‌کنند و تاکنون اطلاعاتی مبنی بر تاثیرات منفی کفیر بر سلامتی گزارش نشده است.


منبع: سایت ستاره


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.