همه آنچه که از خواص ریحان باید بدانید

گیاه ریحان، گیاهی بوته ای یک ساله است که معمولاً طول آن بین 20 تا 45 سانتیمتر است و عطر و بویی مطلوب دارد. این گیاه علاوه بر استفاده در امور پخت و پز، دارای خواص درمانی بسیاری نیز می باشد. کاهش بیماری های قلبی عروقی، پیشگیری از بروز سرطان، حفظ سلامتی پوست، مو و استخوان برخی از خواص ریحان است. در ادامه با مهمترین خواص ریحان و فواید آن برای سلامتی آشنا شوید.
چهارشنبه، 25 دی 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
همه آنچه که از خواص ریحان باید بدانید

 خواص و ویژگی‌های سبزی ریحان

 بیش از 40 گونه ریحان تا کنون شناسایی شده است که از نظر رنگ، بو و تا حدی شکل با هم کمی تفاوت دارند ولی تقریبا همگی خصوصیات طبی تقریبا مشابهی دارند.

سبزی ریحان گیاهی است علفی، یکساله و معطر که ارتفاع آن تا 60 سانتی متر هم می رسد. برگهای آن به صورت متقابل بیضی شل و نوک تیز با کناره‌های دندانه دار می باشد. از گیاه ریحان اسانسی تهیه می شود به نام اسانس بازیلیک یا روغن ریحان که مصارف درمانی مختلفی دارد. همچنین از این سبزی برای معطر کردن بسیاری از غذاها استفاده می شود.

بخشهای مورد استفاده این گیاه، برگ ریحان، ساقه و تخم آن است که در طب سنتی برای درمان برخی بیماری‌ها استفاده میشود.


مواد موثر و ارزش غذایی ریحان

سبزی ریحان منبع بسیار خوب برای ویتامین کا و منبع خوبی برای آهن، کلسیم، ویتامین آ، فیبر غذایی، منگنز، پتاسیم و ویتامین ث است. فلاونوئیدها، روغن‌های فرار و اسید چرب امگا 3 از دیگر مواد موثر موجود در ریحان است.

ریحان، دارای مزایا و خواص بیشماری است و می تواند از سلامت قلب شما محافظت کند. برخی از مهم ترین خواص ریحان و فوائد مصرف آن شامل خاصیت ضد باکتری، ضد عفونی کننده، ضد التهاب و درد، ضد اسپاسم، خاصیت ضد اسیدی، ضد نفخ، ضد قند، هضم کننده، اشتها آور، شیر افزا و مقوی است.

جدول ارزش غذایی و خواص ریحان

همه آنچه که از خواص ریحان باید بدانید


خواص ریحان (طبیعت و خواص درمانی)

سبزی ریحان دارای طبعی کمی گرم و خشک است. برای استفاده از خواص دارویی و درمانی این سبزی، می توان آن را به صورت دمنوش یا جوشانده استفاده نمود. برخی از خواص ریحان و فواید درمانی آن به طور خلاصه عبارتند از:

جوشانده این سبزی دارای خاصیت ضد تشنج است، همچنین خوردن ریحان باعث تسکین سردرد های میگرنی است و کسانی که از تنگی نفس و یا سرفه رنج می برند می توانند به کمک ریحان درد خود را تا حد زیادی کاهش دهند.

از خواص ریحان برای دستگاه گوارش کمک به درمان سوء هاضمه، درمان نفخ معده، عفونت و زخمهای گوارشی است. در طب سنتی برای درمان دل پیچه از دم‎کرده ریحان بخورید. به طورکلی ریحان برای بیماری التهاب روده، معده، سو‌هاضمه و یبوست بسیار مفید است.

مواد موثر موجود در ریحان برای حفظ سلامت قلب بسیار مفید است و به پیشگیری از تصب شرایین و بیماری های قلبی عروقی کمک می کند. در حقیقت سبزی ریحان سرشار از موادی مانند بتاکارون و کاروتنویید که با افزایش کلسترول خون مبارزه می‌کنند و منبع بسیار خوبی از منیزیم است، بنابراین جریان خون را به قلب و سایر نقاط بدن بهبود می‌بخشد و در نتیجه سلامت قلب و عروق را تضمین می‌کند.

از خواص دمنوش ریحان استفاده از آن برای درمان سرماخوردگی و پیشگیری از ابتلا به آن است، همچنین جوشانده برگ های ریحان دارای ویژگی تب بر می باشد.

از بین بردن لکه های پوستی، کمک به درمان جوش و آکنه و کاهش چین و چروک پوست، از دیگر خواص ریحان است . به این منظور برگ ریحان را جوشانده و دریک فنجان آب بمدت ۱۰ دقیقه قرا دهید بعد از خنک شدن با یک پنبه بصورت مایع به لکه های پوستی بزنید، و بعد از ده دقیقه بشوئید.

جویدن سبزی ریحان برای رفع بوی بد دهان مفید است. همچنین از دیگر خواص ریحان استفاده از آن به عنوان دهان‌شویه برای رفع التهابات و زخم‌های دهانی است.

مصرف ریحان باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده، مقاومت بدن را در برابر بیماری‌ها افزایش می دهد.

استعمال موضعی ریحان برای درمان محل گزیدگی و نیش حشرات، کاهش التهاب، خارش و تخفیف درد آن مفید است.

از خواص ریحان در طب سنتی استفاده از آن برای درمان آسم، تنگی نفس، سرفه و دردسینه است.


توصیه‌های پزشکی در مورد مصرف ریحان

از مصرف اسانس یا روغن ریحان در دوران بارداری و شیردهی و برای کودکان زیر دو سال خودداری شود.

مصرف مقادیر درمانی ریحان برای بهبود برخی از بیماری‌ها با تعدادی از داروهای اعصاب و روان از جمله هالوپریدول و همچنین داروهای پایین آوردنده قند خون تداخل اثر دارد.

به طور کلی لازم است بدانید مصرف مقادیر درمانی ریحان، اسانس یا روغن آن برای مدت طولانی و به مدت چند ماه بایستی خودداری شود.


منبع: سایت ستاره


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط