خواص درمانی تمر هندی را بشناسید

این گیاه از خانواده‌ نخودهاست و میوه‌هایی شبیه باقلا دارد که در ماداگاسکار به عنوان درختی مقدس و پادشاه درختان تلقی می‌شود. میوه‌های این گیاه مورد علاقه بسیاری از مردم است و به عنوان چاشنی و طعم‌دهنده غذا، دسر، شربت و آبمیوه مورد استفاده قرار می‌گیرد. تمر هندی دارای خواص فراوانی است که در ادامه می خوانید.
چهارشنبه، 25 دی 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
خواص درمانی تمر هندی را بشناسید
تمر هندی یا خرمای هندی درختی است پایدار مخصوص نواحی گرمسیر و دارای میوه‌ای باقلا شکل با هسته‌ای سفت است. درخت تمر هندی قابلیت رویش در بیشتر مناطق دنیا را دارد. بیشترخواص تمر هندی به دلیل ترکیبات موجود در آن مانند اسید سیتریک، اسید مالیک، پکتین و پتاسیم است. همچنین این میوه سرشار از ویتامین های گروه B و C ، پلی فنولها، روغن های فرار، اسانس و اسید تارتاریک است.

بخش‌های مورد استفاده این گیاه، میوه آن است که به صورت خام و در تهیه غذاهای مختلف کاربرد دارد. هسته، برگ و پوست درخت تمر هندی نیز در طب سنتی استفاده می‌شود.


خواص تمر هندی (طبیعت و خواص درمانی)

طبع تمر هندی سرد است. یکی از مشهورترین خواص تمر هندی رفع عطش و تشنگی و خاصیت تب بر و خنک کننده آن می باشد. برخی از مهم ترین خواص درمانی آن عبارتند از:

درمان عفونت های روده‌ای
مصرف این گیاه برای از بین بردن عفونت‌های روده و انگل های روده‌ای مفید است.حضرت رسول (ص)فرمودند : مکیدن تمرهندی کشنده کرم های روده است.

کاهش چربی خون
یکی از خواص تمر هندی کاهش چربی خون است. از این رو خوردن آن برای بیماران قلبی و عروقی مفید می‌باشد.

تقویت نیروی جنسی
به افرادی که دچار ناتوانی جنسی و میل جنسی کم هستند، توصیه می شود تخم این میوه را همراه با عسل استفاده کنند. مصرف تخم تمر هندی مخلوط با عسل باعث افزایش نیروی جنسی از دست رفته افراد می شود. به این منظوراین افراد روزانه مقدار یک قاشق غذا خوری تخم تمرهندی و یک قاشق عسل را مخلوط کرده و میل کنند.

پیشگیری از بیماری‌های خود ایمنی
به طورکلی ترکیبات موجود در این میوه در تقویت سیستم دفاعی بدن کاربرد زیادی دارند و از بروز بیماری های خود ایمنی جلوگیری می کنند. همچنین در جلوگیری و گسترش عفونت‌ها و باکتری‌های بیماری‌زا موثر هستند. تمرهندی حاوی آنتی اکسیدان است و در درمان بیماری های ویروسی نیز کاربرد دارد.

پیشگیری از آرتروز
با استفاده از خواص تمر هندی میتوان به مقدار زیادی از دردهای مفصلی و بیماری آرتروز پیشگیری نمود. به این منظور می توان روزانه در یک لیوان آب، نصف قاشق چای خوری پودر تمر هندی اضافه کرده و مصرف نمود.

کمک به کاهش وزن و درمان یبوست
این میوه به‌عنوان مسهل طبیعی مورد استفاده قرار می‌گیرد و برای درمان یبوست از آن استفاده می شود. همچنین مصرف آن برای افرادی که مایل به کاهش زون و لاغری هستند مناسب است.

از بین بردن جرم دندان
از جالبترین خواص تمر هندی می‌توان به از بین بردن پلاک‌های دندان اشاره کرد. استفاده از این میوه باعث سفیدی دندان و رفع جرم دندان نیز می شود. به این منظور می توان با استفاده از ترکیب تمر هندی و کندر یک سفید کننده طبیعی و موثر برای دندان ها تهیه کرد.

خواص تمر هندی برای سلامت پوست
از تمر هندی می توان یک ماسک طبیعی و فوق العاده برای ترمیم و شفافیت پوست تهیه کرد. برای تهیه این ماسک ابتدا چند قاشق پودر تمر هندی را در مقدار کمی آب نارنج حل کنید. این مخلوط باید حالت خمیری داشته باشد و اجازه دهید روی پوست به مدت یک ربع بماند.

مفید برای سرماخوردگی
به دلیل بالا بودن مقدار ویتامین ث موجود در این میوه، مصرف آن برای بهبود سرماخوردگی مفید است.


مضرات تمر هندی (توصیه های پزشکی و موارد احتیاطی)

زیاده روی در مصرف تمر هندی ممکن است در افراد مستعد (به ویژه افراد چاق) موجب بروز سنگ کیسه صفرا شود.

زیاده روی در مصرف این میوه ممکن است، باعث خراش روده و ایجاد سرفه ‌شود.

تمر هندی نارس و تازه رسیده بسیار نفاخ و دیر هضم است، لذا خوردن آن توصیه نمی‌شود.

تمر هندی به دلیل میزان اسیدیته بالایی که دارد می تواند موجب افزایش غلظت برخی از داروها (به ویژه آسپرین و ایبوبروفن) شود. بنابراین توصیه می‌گردد بین مصرف این میوه و این داروها حداقل نیم ساعت فاصله رعایت گردد.
 
در پایان لازم به ذکر است که گفته شود، مصرف زیاد تمرهندی به صورت ناشتا باعث آسیب به دستگاه گوارش می شود، همچنین زنان باردار باید در مصرف آن احتیاط کنند.


منبع: سایت ستاره


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.