عوارض و موارد مصرف پماد لانولین

پماد لانولین، به عنوان تسکین دهنده، مرطوب کننده و درمان کننده‌ی خشکی هر نوع پوستی شناخته شده است. این کرم برای چندین دهه کاربرد‌های زیادی داشته است، از مرطوب کردن پاشنه پا تا تسکین خشکی پوستن بدن و کاهش خشکی و زخم سینه مادران شیرده. با این حال، قبل از هرگونه استفاده از این پماد برای درمان مشکلات پوستی، مهم است که ازعوارض جانبی احتمالی و کاربرد‌های آن آگاه باشید.
سه‌شنبه، 1 بهمن 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
عوارض و موارد مصرف پماد لانولین

پماد لانولین چیست؟

لانولین تجاری درواقع روغن تصفیه شده‌ای است که توسط گوسفندان بر روی پشم‌هایشان ترشح می‌شود. این روغن طبیعی پشم را پوشش می‌دهد و از باران، نور خورشید و آب و هوای نامطبوع محافظت می‌کند. این روغن همچنین کمک می‌کند تا پوست گوسفند تمیز بماند. براساس گزارش منتشر شده در کتابخانه ملی پزشکی ایالات متحده، هنگامی که یک گوسفند کشته می‌شود، پشم خام آن پردازش و لانونی از آن استخراج می‌گردد. در ادامه این عصاره تصفیه و با موادی ترکیب می‌شود تا کرم، پماد، پماد خشکی لب  و... بدست آیند. زیرا خواص بیشمار این ماده برای سلامت پوست انسان اثبات شده است.

عوارض و موارد مصرف پماد لانولین


خواص پماد لانولین

پماد، کرم‌ها و سایر محصولات حاوی لانولین، مزایای شگفت انگیزی برای پوست، لب و نوک سینه دارند.

۱. تسکین خشکی سینه
طبق گزارشات منتشر شده توسط کریستین مورلند شولتز و همکاران وی، پماد مخصوص خشکی نوک سینه لانولین، معمولا توسط مادران شیرده مصرف می‌شود. این پماد می‌تواند تورم، ترک و درد ناشی از شیردهی را کاهش دهد.

۲. تسکین خشکی پوست
این پماد امروزه به یک محصول مراقبت از پوست محبوب در میان بسیاری از افراد تبدیل شده است، البته این محصول از سال‌ها پیش با هدف مراقبت از پوست تولید و مصرف می‌شود. این پماد علاوه بر آنکه کار آبرسانی پوست را انجام می‌دهد، به پیشگیری از خشکی و ترک خوردن پوست نیز کمک می‌کند.

۳. درمان ترک پوست
لانولین، به درمان ترک پوستی به خصوص در دست، آرنج، زانو و پا کمک می‌کند. این پماد به داخل ترک‌های عمیق نفوذ می‌کند و با مرطوب کردن آن‌ها در سطوح عمیق، باعث بهبودی می‌شود.

۴. درمان مشکلات پوستی
برای درمان برخی پوستی از قبیل اگزما، بثورات، پسوریازیس و سایر بیماری‌هایی که باعث تحریک پوست می‌شوند، لانولین می‌تواند علائمی نظیر خارش، قرمزی و درد را تسکین دهد.

۵. پیشگیری یا درمان خشکی لب
بسیاری از محصولات مخصوص لب، حاوی لانولین هستند، زیرا این ماده همچون سدی در برابر سرما و خشکی هوا که منجر به ترک خوردن لب‌ها می‌شوند، عمل می‌کند و مانع از آسیب دیدن پوست لب می‌شود. لانولین همچنین می‌تواند به درمان خشکی و ترک خوردگی لب‌ها نیز کمک کند.


عوارض جانبی

استفاده از این پماد، ممکن است با بعضی عوارض جانبی نیز همراه باشد. این عوارض در ادامه شرح داده خواهند شد.

۱. حساسیت
یکی از نگرانی‌ها در مورد استفاده از این پماد، حساسیت است. در برخی موارد، واکنش‌های آلرژیک نسبت به لانولین گزارش شده است، اما داده‌های کمی برای اثبات اینکه آیا لونونین حساسیت زا هست یا خیر، وجود دارد. یک احتمال دیگر وجود دارد که بر اساس مطالعات ماریون سولتزبرگر شکل گرفته است، برپایه این احتمال لانولین احتمالا یک تحریک کننده پوستی برای برخی افراد است. حساسیت زا بودن پشم برای برخی از قبل اثبات شده است، اما مصرف لانولین، برای کسانی که به پشم گوسفند حساسیت دارند، ایجاد واکنش نکرده است چرا که هرگونه باقی‌مانده پشم از این روغن در زمان پالایش زدوده می‌شود.

۲. افت کش‌ها
غلظت آفت کش‌ها نیز در محصولات لانولین یکی دیگر از نگرانی‌های برخی افراد، در طول سال‌ها بوده است. از آنجا که گوسفندانی که به صورت صنعتی پرورش داده می‌شوند، علف و یونجه‌ای را مصرف می‌کنند که به سم یا آفت کش آغشته شده‌اند، احتمال دارد که این مواد در لانولین نیز وجود داشته باشند.

سازمان غذا و دارو، حداکثر مقدار مجاز استفاده از این آفت کش‌ها که برای بزرگسالان خطری ندارد را تعیین کرده است. همچنین این نگرانی وجود دارد که نوزادان شیرخوار، ممکن است در معرض مصرف این مواد، که در پماد لانولین مخصوص خشکی سینه مادر وجود دارد، قرار بگیرند. با این حال، هیچ تحقیق علمی برای اثبات یا رد این موضوع وجود ندارد، اما همچون تمام محصولاتی از این دست، بهتر است از مصرف دارو بدون مشورت پزشک اجتناب کنید تا از اثرات نامطلوب و بالقوه بر فرزندتان جلوگیری شود.


منبع: سایت ستاره


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط