آشنایی با خصوصیات و فضایل امام هادی علیه السلام

امام هادی علیه ‏السلام سحرگاه روز پانزده ذیحجه قدم به عرصه گیتی نهاد تا وجود تابناکش روشنایی بخش تاریکی‏های جهل و بی‏ایمانی شود. نوزادی که در آینده ‏ای نه چندان دور مایه سربلندی و افتخار اسلام شد. امام دهم ادامه دهنده رسالت خطیر امامان ماقبل خویش بود.
شنبه، 19 بهمن 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
آشنایی با خصوصیات و فضایل امام هادی علیه السلام

امام نقی (علیه السلام) را بهتر بشناسیم.

 
سیمای امام هادی (علیه السلام)
امام هادی (علیه السلام)، قامتی متوسط و چهره‌ ای گندم گون داشت. معروف است که هر آدم غمناک که بر سیمای او می نگریست اندوهش از بین می رفت و دلشاد و خرم می گشت، او محبوب القلوب و صاحب هیبت بود، اگر دشمن در راه به وی می رسید بی اختیار فروتن می گشت.

هنگام راه رفتن گامها را کوچک بر می داشت، خوش چهره و خوش بوی بود.
 
نام و القاب امام علی النقی (علیه السلام)
نام امام دهم شیعه، علی و کنیه اش ابوالحسن می باشد، مشهورترین لقبهای وی نقی و هادی است. گاهی او را نجیب و مرتضی، عالم، ناصح، متقی، امین، طبیب، متوکل می گفتند.

مورخان نوشته اند که امام هادی نخست لقب متوکل را داشت ولی چون این لقب، نام خلیفه عباسی شد نمی خواست هم نام خلیفه جنایتکار شود.

لذا لقب متوکل را ترک، و به یارانش سفارش نمود که وی را بدان لقب یاد نکنند، تا مبادا عباسیان گمان بدی درباره او کنند. مشهورترین لقبهای وی نقی بود که به معنی پاک است.
 
فضایل و ویژگی های اخلاقی امام علی نقی (علیه السلام)
او جمیع صفات نیک و مفاخر معنوی را یک جا در وجود داشت.

روابط اخلاقی او با سایرین گوارا و بسی شیرین جلوه می نمود ، روش او منصفانه و منطبق با اصول عدالت بود، کارهایش شایسته تمجید و تحسین‌انگیز بود زیرا به همراه فضیلت و شرافت بود.

ابن شهر آشوب از رجال حدیث نقل می کند که او نیک سرشت ترین و پاکترین روش را در میان جامعه دارا بود ، راستگو ترین افراد جامعه محسوب می شد ، شخصیتی بود گشاده روی و کاملترین انسانهای جامعه از نظر اخلاقی به شمار می رفت.

به هنگام سکوت، شکوه هیبت و تشعشع وقار ، چهره او را در بر می گرفت و چون لب به سخن می گشود گزیده و نغز می گفت به طوری که شعاع کلامش روح آدمیان را سحر می کرد و درخشش کلامش نور افشانی می نمود.

او از دودمان رسالت و امامت و جایگاه استقرار وصایت و خلافت اسلامی به شمار می رود ، حضرتش شاخه ای از درخت پاک نبوت و میوه درخت رسالت محمدی است.
 
کار و تلاش امام در جهت خدمت به جامعه
در کتاب من لا یحضرالفقیه این روایت نقل شده، که روزی ابوالحسن امام هادی را مشاهده کردم که در زمین خود با بیلچه مشغول تلاش و کوشش است، امام تلاشگر و کوشا، دو پایش در عرق نشسته بود و قصدش آن بود تا با عرق جبین، قرص نان جوینی را به کف آرد.

گزارشگر خبر گوید: پیش رفتم عرضه داشتم فدایت گردم مردان کارورز و کارگر کجایند که شما به زحمت افتاده اید؟ حضرت فرمود: آیا در کار کردن کسی از من و پدرم بهتر وجود دارد؟

عرض کردم: چه کسی از شما والاتر و بهتر است؟ امام فرمود: رسول خدا (صلی الله علیه و اله) و امیرالمومنین (علیه السلام) و تمام آباء و اجدادم کار می کردند و با دسترنج خود زندگی می کردند.
 
از کلام گوهربار امام نقی (علیه السلام)
برخی از فرمایشات بسیار ارزشمند امام نقی (علیه السلام) را در ادامه می‌ خوانیم:

1.حسد، نیکی ها و حسنات را بر باد داده و نابود می کند و تظاهر و خود ستایی موجب خشم و کینه می شود.

2.نافرمانی از پدر و مادر بدنبال خود کمبود و نارسائی دارد و بلاخره منتهی به ذلت و بدبختی خواهد شد.

3.بیداری، خواب را لذت بخش تر می کند و گرسنگی، گوارائی و خوشمزگی غذا را می افزاید.

4.ریشخند و مسخرگی شیوه اراذل و اوباش و جاهلان است.

5.کسی که به عقده خود پسندی گرفتار شود به یقین آمار عیب جویان او فراوان شود.

6.از حسادت دوری کن زیرا حسادت آنچه در وجود تو است آشکار می کند و هیچگونه تاثیری در دشمن تو نخواهد داشت.


منبع: سایت دلدادگان


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط