‏ سؤال روز چهاردهم تولد

با نوزاد خود چگونه ارتباط برقرار سازم؟

بعضی از مادران نحوه نگهداری و برقراری ارتباط با نوزاد خود را نمی دانند و در این راه دچار سردرگمی می شوند. در این مقاله به ‏چند نکته مفید در این زمینه اشاره می کنیم.‏
جمعه، 3 مرداد 1399
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: رزیتا ملکی زاده
موارد بیشتر برای شما
با نوزاد خود چگونه ارتباط برقرار سازم؟
به محض در آغوش گرفتن نوزاد خود بعد از تولد، با تبادل اولین نگاه، صدا و لمس، برقراری ارتباط شما با یکدیگر شروع خواهد شد. نوزادان از طریق حواس خود به سرعت از دنیای اطراف شناخت پیدا می کنند.

روزهای بعد از تولد، به دیدن شما خو گرفته و شروع به تمرکز بر روی چهره تان می کند. در این امر حواس لامسه و شنوایی از اهمیت ویژه ای برخوردارند.

کودک شما نسبت به صداها کنجکاو خواهد بود، اما هیچ صدایی بیش از اصوات کلامی توجه او را به خود جلب نمی کند. در هر فرصتی با نوزاد خود صحبت کنید. حتی با وجود آن که او متوجه آنچه می گویید نمی شود باز هم با او صحبت کنید، چرا که صدای آرام و گوشنواز شما به او احساس امنیت می بخشد. نوزاد تازه متولد شده شما تقریباً با هر لمس، زندگی را درک می کند، بنابراین او را مملو از بوسه های ملایم و دلپذیر خود سازید و این گونه است که کودک دلبندتان دنیا را مکانی آرام بخش خواهد یافت.

برقراری ارتباط با نوزادان، تأمین نیازهای آنان است. همیشه به گریه های نوزاد خود به درستی پاسخ دهید. نوزادان با نشان دادن توجه بیش از حد لوس نمی شوند. در واقع پاسخ های سریع شما به گریه های نوزادتان به او اجازه می دهد به این درک دست یابد که برای دیگران اهمیت داشته و ارزش مورد توجه قرار گرفتن را دارد.

احتمالاً مواقعی وجود خواهد داشت که تمام نیازهای او را برآورده ساخته اما باز هم نوزادتان به گریه خود ادامه می دهد. ناامید نشوید، کودک دلبندتان ممکن است بیش از حد تحریک شده باشد، انرژی زیادی داشته و یا بدون هیچ دلیل خاصی تنها نیاز داشته باشد یک گریه درست و حسابی کند.

برای نوزادان معمول است که دوره ای بی قراری تقریباً در یک زمان مشخص در روز داشته باشند، که به طور معمول این زمان بین اوایل شب و نیمه شب را شامل می شود. اگرچه تمام نوزادان گریه می کنند و از خود بی قراری نشان می دهند، اما زمانی که نوزاد سالم به مدت بیش از 3 ساعت در روز، بیش از سه روز در هفته و به مدت حداقل سه هفته گریه کند، این وضعیت حاکی از بروز عارضه ای تحت عنوان کولیک یا دل درد در او است. این وضعیت می تواند ناراحت کننده باشد، اما خبر خوب آنکه کوتاه مدت بوده و تقریباً در سن 3 تا 4 ماهگی به طور کامل از بین می رود.

سعی کنید کودک خود را آرام کنید. بعضی از نوزادان با تکان دادن آرام می شوند به این صورت که بایستی آنها را در آغوش گرفته به سمت جلو و عقب اتاق راه برده یا به آرامی تکانشان بدهید، در حالی که بعضی دیگر به صداهایی مانند موسیقی آرام یا صدای جاروبرقی پاسخ می دهند. ممکن است مدتی طول بکشد تا بهترین راه آرام ساختن کودک خود را از میان این دوره های استرس زا پیدا کنید.


منبع: اپلیکیشن ردیاب کودک (‏Baby Tracker‏)‏


مقالات مرتبط
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط