به چه دلیل کمای دیابتی اتفاق می افتد؟ همه چیز درباره کمای دیابتی

کمای دیابتی هنگامی اتفاق می افتد که فرد دیابتی از هوش برود. این می تواند در افراد مبتلا به دیابت نوع 1 یا نوع 2 رخ دهد. کمای دیابتی هنگامی اتفاق می افتد که سطح قند خون خیلی کم یا خیلی زیاد شود. سلول های...
جمعه، 2 آبان 1399
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
به چه دلیل کمای دیابتی اتفاق می افتد؟  همه چیز درباره کمای دیابتی
کمای دیابتی هنگامی اتفاق می افتد که فرد دیابتی از هوش برود. این می تواند در افراد مبتلا به دیابت نوع 1 یا نوع 2 رخ دهد. کمای دیابتی هنگامی اتفاق می افتد که سطح قند خون خیلی کم یا خیلی زیاد شود. سلول های بدن شما برای عملکرد به گلوکز نیاز دارند. افزایش قند خون یا افزایش قند خون باعث احساس سبکی سر و از دست دادن هوشیاری می شود. پایین بودن قند خون یا افت قند خون می تواند باعث کم آبی بدن شود تا جایی که ممکن است از هوش بروید.

معمولا می توانید از پیشرفت هیپوگلیسمی یا افت قند خون به کمای دیابتی جلوگیری کنید. اگر کمای دیابتی اتفاق بیفتد، اگر بتوانند به موقع به شرایط شما پاسخ دهند، احتمالا پزشک می تواند سطح گلوکز خون شما را متعادل کند و به سرعت آگاهی و سلامتی شما را بازیابی کند.

در صورت ابتلا به کتواسیدوز دیابتی می توانید به کمای دیابتی بروید. کتواسیدوز دیابتی یا DKA تجمع مواد شیمیایی به نام کتون در خون شما است.

علائم کمای دیابتی
اگر به دنبال این هستید تا بدانید که علائم هیپوگلیسمی، چه مواردی است، باید به دنبال علائمی مانند گیجی، سردرد، خستگی، سرگیجه، تپش قلب، لرزش و افزایش قند خون باشید.

اگر به هیپرگلیسمی مبتلا هستید، ممکن است به طور محسوسی تشنگی را افزایش داده و به دفعات بیشتر ادرار کنید. یک آزمایش خون همچنین می تواند سطح بالاتری از گلوکز در جریان خون شما را نشان دهد. آزمایش ادرار همچنین می تواند نشان دهد که سطح گلوکز شما بیش از حد بالا است.

DKA باعث سطح بالایی از گلوکز خون می شود. علائم همچنین شامل افزایش تشنگی و نیاز مکرر به ادرار است. علائم دیگر افزایش سطح کتون عبارتند از:
 
  • احساس خستگی
  • ناراحتی معده
  • داشتن پوست برافروخته یا خشک
اگر علائم کمای دیابتی شدیدتری دارید، با اورژانس تماس بگیرید. علائم یک کمای دیابتی شدید، مانند استفراغ، گیجی، ضعف بردن شخص، سرگیجه و تنفس سخت است و از این جهت، اگر علائم ذکر شده را مشاهده کردید، همانطور که ذکر شد، بهتر است تا با اورژانس تماس بگیرید.

کمای دیابتی یک فوریت پزشکی است. در صورت عدم درمان می تواند منجر به آسیب مغزی یا مرگ شود.

به چه دلیل کمای دیابتی اتفاق می افتد؟  همه چیز درباره کمای دیابتی

رفتار کمای دیابتی به چه صورت است؟
برای درمان افزایش قند خون، مایعات داخل وریدی لازم است تا سطح مایعات در بدن شما بهبود یابد. همچنین ممکن است انسولین دریافت کنید تا به سلول های شما کمک کند گلوکز اضافی در گردش خون را جذب کنند. اگر میزان سدیم، پتاسیم یا فسفات شما کم باشد، ممکن است مکمل هایی دریافت کنید که به آنها کمک می کند تا به سطح سالم برسند. درمان برای DKA مشابه خواهد بود.

در صورت کاهش قند خون، تزریق گلوکاگون به افزایش سطح قند خون کمک می کند.

بهبود کمای دیابتی به چه صورت است؟
هنگامی که سطح گلوکز خون در یک محدوده سالم قرار گرفت، باید تقریبا بلافاصله احساس بهبودی کنید. اگر بیهوش شده اید، باید بلافاصله پس از شروع درمان بیایید.

اگر بلافاصله پس از ظهور علائم، تحت درمان قرار گرفتید، هیچ اثر ماندگاری نخواهد داشت. اگر علائم مدتی قبل از درمان رخ داده باشد یا اگر چندین ساعت یا بیشتر در کمای دیابتی هستید، می توانید برخی از آسیب های مغزی را تجربه کنید. کمای دیابتی درمان نشده نیز ممکن است منجر به مرگ شود.

افرادی که تحت درمان اضطراری کمای دیابتی قرار می گیرند معمولا به طور کامل بهبود می یابند. پزشک ممکن است به شما توصیه کند که از یک دستبند شناسایی پزشکی استفاده کنید که ماهیت دیابت و سایر نگرانی های مربوط به سلامتی را توضیح دهد. این ممکن است به شما کمک کند تا به سرعت درمان مناسب مشکلات آینده را انجام دهید.

اگر بدون اطلاع از ابتلا به دیابت، کمای دیابتی را تجربه کنید، پزشک برای تهیه یک طرح درمانی دیابت با شما همکاری خواهد کرد. این شامل داروها و همچنین توصیه هایی برای رژیم و ورزش است.

چشم اندازی به کمای دیابتی
اگر می بینید شخصی به هر دلیل از هوش رفته است با اورژانس تماس بگیرید. ممکن است به دلیل افت ناگهانی فشار خون یا حمله اضطراب، یک طلسم غش ضعیف باشد. اگر می دانید فرد دیابت دارد، به اپراتور اورژانس اطلاع دهید. این ممکن است بر نحوه برخورد پیراپزشکان با شخص در صحنه تاثیر بگذارد.

اگر فرد از دنیا نرفته است و شرایط اضطراری نیست، یک آزمایش قند خون در خانه می تواند نشان دهد که آیا مقدار گلوکز در سیستم وی بسیار زیاد است یا کم. اگر سطح گلوکز بیش از 240 میلی گرم در دسی لیتر باشد، آزمایش ادرار خانگی برای کتون ها مناسب است.

اگر سطح کتون آنها زیاد است، آنها را نزد پزشک بیاورید. اگر سطح کتون آنها پایدار باشد، ورزش، تنظیم رژیم غذایی یا دارو برای کاهش سطح گلوکز خون کافی است.

به چه دلیل کمای دیابتی اتفاق می افتد؟  همه چیز درباره کمای دیابتی

جلوگیری از رخ دادن کمای دیابتی
اگر دیابت دارید، مهم است که هر روز به سطح گلوکز خون و رژیم خود توجه کنید. نکته اصلی در جلوگیری از کمای دیابتی، مدیریت مناسب قند خون است. این به این معنی است که انسولین خود را مصرف کرده و گلوکز و کتون خون را همانطور که پزشک توصیه می کند آزمایش کنید.

همچنین باید به مصرف کربوهیدرات توجه زیادی داشته باشید. این برای افرادی که دیابت نوع 1 یا 2 دارند، صادق است. همکاری با یک متخصص تغذیه که یک مربی گواهی شده دیابت است را در نظر بگیرید. آنها می توانند در ایجاد برنامه غذایی دیابت به شما کمک کنند.

شما باید بدانید که اگر دوز انسولین یا داروهای دیابت دیگر را فراموش کنید، چه باید بکنید. از پزشک خود در این باره بپرسید، همچنین در صورت شروع علائم افزایش قند خون یا افت قند خون چه کاری باید انجام دهید.

دیابت می تواند سایر قسمت های سلامتی شما را تحت تاثیر قرار دهد. دیابت کنترل نشده می تواند به طور خاص به سلامت قلب و عروق شما آسیب برساند. با افزایش سن، شیمی بدن شما تغییر می کند. برای تغییر دوزهای دارو یا تنظیم رژیم غذایی خود در طول مسیر آماده باشید.

کمای دیابتی یک اتفاق غیر معمول است، اما به اندازه کافی رایج است که باید از وجود خطر آگاه باشید. برای مدیریت صحیح دیابت گام بردارید و هر سوالی در مورد چگونگی پیشگیری از کمای دیابتی دارید از پزشک خود بپرسید.

کمای دیابتی یک وضعیت اضطراری تهدید کننده زندگی است که در صورت ابتلا به دیابت می تواند شما را تحت تاثیر قرار دهد. در کمای دیابتی بیهوش هستید و قادر به پاسخگویی به محیط خود نیستید. یا از قند خون بالا / هایپرگلیسمی رنج می برید و یا از قند خون پایین / هیپوگلیسمی رنج می برید. در صورت کمای دیابتی، شما به فوریت پزشکی نیاز دارید.

انسولین چیست؟
انسولین هورمونی است که توسط پانکراس شما ایجاد می شود و در هر لحظه میزان گلوکز را در جریان خون کنترل می کند. همچنین به ذخیره گلوکز در کبد، چربی و عضلات کمک می کند. سرانجام، متابولیسم کربوهیدرات ها، چربی ها و پروتئین های بدن را تنظیم می کند.

ممکن است از خود سوال بپرسید که چرا انسولین مهم است و باید در جواب به این سوال گفت بدون عملکرد مناسب انسولین، بدن شما نمی تواند گلوکز را در عضلات یا کبد ذخیره کند، اما همچنین نمی تواند چربی ایجاد کند. در عوض، چربی تجزیه می شود و از جمله سایر مواد، اسیدهای کتو تولید می کند. اگر سطح این اسیدها بیش از حد بالا برود، عدم تعادل می تواند باعث کتواسیدوز دیابتی، یک بیماری بالقوه کشنده شود.

به چه دلیل کمای دیابتی اتفاق می افتد؟  همه چیز درباره کمای دیابتی

هنگام غذا خوردن، سطح گلوکز خون شما افزایش می یابد و این منجر به آزاد شدن انسولین در لوزالمعده یک فرد معمولی می شود، بنابراین قند می تواند به عنوان انرژی برای استفاده بعدی ذخیره شود. بدون این توانایی لوزالمعده، به عنوان یک فرد مبتلا به دیابت نوع 1 یا دیابت نوع 2 پیشرفته، سطح قند خون شما ممکن است به طور خطرناکی بالا برود یا خیلی پایین بیاید.

چه عواملی باعث می شود انسولین تجویز شود؟
اگر بدن شما انسولین تولید نمی کند یا به اندازه کافی تولید نمی کند، در نهایت با دیابت نوع 1 تشخیص داده می شوید. قبلا به آن دیابت نوجوانان گفته می شد، اما برآوردهای جدید نشان می دهد که نیمی از افراد مبتلا به دیابت نوع 1 تا بزرگسالی تشخیص داده نمی شوند. از طرف دیگر، اگر بدن شما از انسولین به درستی استفاده نمی کند، شما دیابت نوع 2 دارید.

انواع مختلف انسولین کدامند؟
انجمن دیابت آمریکا از نظر سرعت، کار انسولین را مشخص می کند. اما بدن همه متفاوت است. اگر به دیابت مبتلا هستید، باید انتظار انحراف در مدت زمان مصرف هر دارو برای رسیدن به جریان خون را داشته باشید.
 
  • شروع به عنوان مدتی قبل از ورود انسولین به جریان خون و شروع به کاهش قند خون تعریف می شود.
  • اوج زمانی است که انسولین در کاهش میزان قند خون در حداکثر اثربخشی خود دارد.
  • مدت زمان، مدتی است که انسولین برای کاهش سطح گلوکز خون شما ادامه می دهد.
  • انسولین سریع اثر تقریبا 15 دقیقه پس از تزریق شروع به تاثیر در گلوکز خون می کند. در حدود یک ساعت به اوج خود می رسد و سپس برای چند ساعت دیگر به کار خود ادامه می دهد.
  • انسولین کوتاه اثر ظرف مدت 30 دقیقه از تزریق به جریان خون شما می رسد. در محدوده 2-3 ساعته به اوج خود می رسد و 3-6 ساعت موثر باقی می ماند.
  • انسولین با اثر متوسط ​​شامل انسولین NPH است که به کنترل گلوکز برای 10-12 ساعت کمک می کند. پروتامین نوعی پروتئین است که عملکرد این انسولین را کند می کند.
دلایل کمای دیابتی چیست؟
کمای دیابتی عمدتا به دلیل سطح بسیار زیاد یا پایین قند خون ایجاد می شود. شرایط شامل:
 
  • سندرم هیپراسمولار دیابتی
  • قند خون می تواند تا 600 میلی گرم در دسی لیتر باشد
  • هیچ کتونی (برای تجزیه اسیدهای چرب) در ادرار وجود ندارد
  • نوع خون، طبیعی نیست و ضخیم تر است.
  • معمولا کسانی که به دیابت نوع 2، مبتلا هستند، دچار کمای دیابتی می شوند.
  • کتواسیدوز دیابتی
  • ممکن است با قند خون در حدود 250 میلی گرم در دسی لیتر یا حتی در برخی موارد کمتر باشد
  • بدن به جای گلوکز برای سوخت از اسیدهای چرب استفاده می کند
  • کتون در ادرار و جریان خون ایجاد می شود
  • بیشتر در افراد دیابتی نوع 1 دیده می شود

به چه دلیل کمای دیابتی اتفاق می افتد؟  همه چیز درباره کمای دیابتی

علائم کمای دیابتی چیست؟
علائم ذکر شده هشدار دهنده بدن شما هستند که نشان می دهد قند خون یا همان گلوکز شما بسیار بالا یا خیلی پایین است.

هر زمان که این علائم را دارید، قند خون خود را بررسی کنید. اگر خیلی زیاد یا کم است، طبق دستورالعمل ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی، آن را درمان کنید تا از کمای دیابتی جلوگیری کند. اگر مدت طولانی است که دیابت دارید، ممکن است بدون نشان دادن علائم به کما بروید.

عوامل خطر کمای دیابتی چیست؟
در حالی که هر کسی که دیابت دارد در معرض خطر کمای دیابتی قرار دارد، علت آن به نوع دیابت بستگی دارد:

افراد مبتلا به دیابت نوع 1 در نتیجه کتواسیدوز دیابتی یا افت قند خون شانس بیشتری برای رفتن به کمای دیابتی دارند. به این دلیل است که افراد مبتلا به دیابت نوع 1 همیشه از انسولین استفاده می کنند و میزان قند خون آنها در طیف وسیع تری نسبت به افراد دیابتی نوع 2 است.

افراد مبتلا به دیابت نوع 2 بیشتر از کتواسیدوز دیابتی یا هیپوگلیسمی بیشتر در معرض کمای دیابتی قرار می گیرند.

خطرات دیگری که می تواند منجر به کمای دیابتی در هر فرد دیابتی شود عبارتند از:
  • عمل جراحی
  • مشکلات تحویل انسولین
  • مدیریت ضعیف دیابت
  • نوشیدن الکل
  • پرش از دوز انسولین
  • استفاده از مواد مخدر


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط