وزوز گوش چیست و علل، علائم و موثرترین راه های درمان آن کدام است

لغت وزوز یا Tinnitus از کلمه لاتین Tinnier به معنی زنگ زدن گرفته شده است. وزوز صدای ناخواسته ای است که بدون محرک خارجی توسط بیمار در سر یا گوشها شنیده می شود. نوع صدای شنیده شده در وزوز ممکن است به صورت...
پنجشنبه، 4 دی 1399
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: کیمیا صادقی گرمارودی
موارد بیشتر برای شما
وزوز گوش چیست و علل، علائم و موثرترین راه های درمان آن کدام است
وزوز گوش اگرچه ناخوشایند است،اما معمولا نشانه ای از چیزی جدی نیست. اگر چه ممکن است با شرایط سنی بدتر شود، اما برای بسیاری از افراد، وزوز گوش با درمان بهبود می یابد. درمان وزوز گوش اگر زمینه علت ان مشخص شده باشد گاهی اوقات به روند بهبود کمک می کند. سایر روش های درمان هم می توانند سر و صدا را کاهش دهند و باعث کاهش وزوز گوش شوند.
 

علائم وزوز گوش:

صدایی مثل، صدای زنگ هشدار که احساس آزار دهنده ای را هم در بر دارد، وقتی که واقعا صدای خارجی وجود ندارد. علائم وزوز گوش عبارتند از صداهای فانتوم(صدا هایی که واقعا وجود ندارند) در گوش شما:

* زنگ زدن
* سرخ کردن
* کلیک کردن

وزوز گوش چیست و علل، علائم و موثرترین راه های درمان آن کدام است

صدای فانتوم ممکن است از صدای کم به صدای بلند متغیر باشد و ممکن است ان را در یک گوش یا در هر دو گوش بشنوید. در برخی از موارد صدا انقدر بلند است که می تواند ایجاد تداخل کند زمانی که صدای واقعی در بیرون شنیده می شود. وزوز گوش می تواند همیشه در معرض حضور باشد یعنی شما ان را حس کنید و می تواند هم نباشد.
 

انواع وزوز گوش شایع

وزوز گوش ذهنی
تنها صدایی است که شما می توانید بشنوید. این شایع ترین نوع وزوز گوش است. این نوع وزوز گوش می تواند به علت مشکلاتی در گوش بیرونی یا داخلی باشد. این مشکل همچنین می تواند ناشی از مشکلات شنوایی یا بخشی از مغز شما باشد که سیگنال های عصبی را به عنوان صدا (مسیرهای شنوایی) تفسیر می کند.

وزوز گوش عینی
وقتی پزشک گوش شما را معاینه می کند می تواند صدای مذکور را بشنود. این نوع از وزوز گوش نادر است و به علت مشکلاتی جون وضعیت استخوانی گوش،‌ رگ های خونی و غیره ایجاد می شود.

در صورتی که وزوز گوش بهبود نیابد و از بین نرود باید به پزشک مراجعه کنید. در برخی از شرایط باید خیلی زود تر از این به پزشک مراجعه کنید اگر تا قبل از مبتلا شدن به وزوز گوش،به عفونت های تنفسی  حاصل از برخی بیماری ها مثل سرماخوردگی مبتلا بوده اید و ان را پشت سر گذاشته اید و وزوز گوش به وجود امده و در عرض یک هفته بهبود نیافته است.
 

دلایل وزوز گوش

دلایل متعدد زیادی می تواند باشد اما در بسیاری از موارد این علت ناشناخته است و تا به الان به طور دقیق تشخیص داده نشده است. یک علت شایع وزوز ، اسیب گوش داخلی است. موهای کوچک و مرطوب در گوش داخلی در ارتباط با فشار امواج صوتی حرکت می کنند.

دلایل متعدد زیادی می تواند باشد اما در بسیاری از موارد این علت ناشناخته است و تا به الان به طور دقیق تشخیص داده نشده است. یک علت شایع وزوز ، اسیب گوش داخلی است. موهای کوچک و مرطوب در گوش داخلی در ارتباط با فشار امواج صوتی حرکت می کنند.دلایل رایج وزوز گوش در بسیاری از افراد می تواند یکی از شرایط زیر باشد:
 
افت شنوایی مرتبط با سن:
برای بسیاری از افراد، شنوایی با افزایش سن دچار اختلال  می شود، و این اتفاق  معمولا در سن 60 سالگی شروع می شود. از دست دادن شنوایی می تواند موجب وزوز گوش شود. واژه پزشکی برای این نوع از افت شنوایی،پرسبیکوز یا همان پیر گوشی است.

قرار گرفتن در معرض صداهای بلند:
کسانی  که با تجهیزات سنگین، اره های زنجیره ای و سلاح های گرم در ارتباط هستند، بیشتر در خطر افت شنوایی و به دنبال ان وزوز گوش هستند. همچنین استفاده از دستگاه ها و وسایل  جانبی قابل حمل  مانند پخش کننده های MP3 یا آی پاد(پخش کننده موسیقی دیجیتال)، وسایل جانبی گوشی های هوشمندمثل هنندزفری می توانند موجب از دست دادن شنوایی در طول دوره های بلند مدت شوند.

وزوز گوش می تواند ناشی از مواجه شدن کوتاه مدت در مکان های پر سر و صدا، مانند حضور در یک کنسرت با صدای بلند باشد، که معمولا از بین می رود؛ اما قرار گرفتن در معرض صدای بلند در طولانی مدت باعث آسیب دائمی گوش می شود.

وزوز گوش چیست و علل، علائم و موثرترین راه های درمان آن کدام است

موم گوش

موم گوش (ماده ی چسبنده داخل) گوش که از کانال های گوش محافظت می کند و مانع از رشد باکتری ها می شود یا رشد ان ها را به حداقل می رساند. وقتی این موم های گوش تجمع یابند و گوش تمیز و پاکسازی نشود باعث کاهش شنوایی یا سوزش پرده صماخ می شود و در نهایت وزوز گوش ایجاد می شود.
 

استخوانچه های گوش میانی:

گوش میانی شامل سه استخوانچه است  که گاهی به دلیل رشد واستحکام غیر طبیعی موجب وزوز گوش می شوند.
 

دیگر علل وزوز گوش:‌

برخی از دلایل وزوز گوش شایع هستند از جمله:
بیماری منیر: وزوز گوش می تواند یک شاخص اولیه از بیماری منیر باشد، که شامل اختلال در گوش داخلی است و ممکن است ناشی از فشار مایع در گوش داخلی باشد.

آسیب های وارده بر سر یا گردن:‌ تروما سر و گردن می تواند با عملکرد گوش داخلی، اعصاب گوش یا عملکرد مغز مرتبط باشد و بر  شنوایی تأثیر بگذارد. چنین اسیب هایی به طور کلی فقط در یک گوش آسیب وارد می کنند.

نوروم آکوستیک: این تومور (خوش خیم) بر روی عصب جمجمه است که از سمت مغز شما به گوش داخلی  وارد می شود. و مانع از تعادل و انجام شنوایی می شود. همچنین استیبولار شانوم هم نامیده می شود، این حالت عموما باعث ایجاد وزوز گوش ان هم فقط در یک گوش می شود.

اختلالات مفصل گیجگاهی‌فکی
مفصل گیجگاهی‌فکی به مفصلی گفته می‌شود که در طرفین سر و در مقابل گوش‌ها، یعنی قسمتی که استخوان فک پایینی با جمجمه برخورد می‌کند، واقع است. اختلالات مربوط به این ناحیه می‌تواند موجب وزوز در گوش شود.

تغییرات استخوانی گوش
«اُتواِسکلروز» (رشد غیرطبیعی استخوان‌های واقع در گوش میانی) می‌تواند موجب کم‌شنوایی و وزوز گوش شود. گفتنی است که این بیماری معمولا ریشه‌ی وراثتی دارد.

انسداد جرم گوش
جرم گوش با به‌دام‌انداختن آلودگی‌ها و کاهش سرعت رشد عوامل بیماری‌زا موجب محافظت از مجرای گوش می‌شود. اما انباشتگی بیش‌ازحد جرم می‌تواند موجب کاهش شنوایی یا آسیب پرده‌ی گوش شود و به شنیدن صداهای مزاحم بینجامد.

وزوز گوش چیست و علل، علائم و موثرترین راه های درمان آن کدام است

اختلالات عروق خون

موارد نادر، وزوز گوش ناشی از اختلال رگ های خونی است. این نوع وزوز گوش تنگی قلبی نامیده می شود. دلایل ان عبارتند از :

آترواسکلروز:
با افزایش سن و افزایش کلسترول و سایر رسوبات در رگ های خونی اصلی نزدیک گوش میانی  و داخلی  برخی از انعطاف پذیری های گوش از دست می رود. این مسئله موجب می شود که جریان خون بیشتر و شدید تر شود و گوش شما برای تشخیص ضربات کارش را به سختی انجام دهد که شما معمولا می توانید این نوع عملکرد را به صورت وزوز گوش در هر دو گوش بشنوید.

تومورهای سر و گردن:
تومور که بر روی رگ های خونی در سر یا گردن (نئوپلاسم عروقی) فشار می آورند، می تواند موجب بروز وزوز گوش و سایر علائم شوند. ضعیف شدن مویرگ ها که باعث ایجاد ارتباطات غیر طبیعی بین شریانها و رگها می شود و می توانند منجر به وزوز گوش شوند. این نوع وزوز گوش معمولا در یک گوش اتفاق می افتد.
 

داروهایی بروز دهنده وزوز گوش

تعدادی از داروها ممکن است موجب آسیب  به گوش شوند. به طور کلی، دوز بالای این داروها، وزوز گوش را بدتر می کنند. اغلب سر و صدای ناخواسته، هنگامی که شما مصرف این داروها را متوقف می کنید از بین می رود. داروهای شناخته شده برای ایجاد یا تشدید وزوز گوش عبارتند از:

آنتی بیوتیکها:

* از جمله پلی مکسین، اریترومایسین، ونکومایسین و نومیدین 
* داروهای مربوط به درمان سرطان شامل: مکلرتامین و وین کریستین 
* قرص ها(دیورتیک ها) مانند پوماتانید، اسید اتاکریکنیک یا فوروزید آمید 
* داروهای کوین برای مالاریا یا برای سایر شرایط بهداشتی استفاده می شود 
* بعضی از داروهای ضد افسردگی ممکن است موجب آسیب مغزی شوند 
* مصرف آسپرین در دوزهای غیر معمولی موجب اختلال در شنوایی می شوند.

وزوز گوش چیست و علل، علائم و موثرترین راه های درمان آن کدام است

عوارض وزوز گوش

شنیدن وزوز در گوش ممکن است بر کیفیت زندگی فرد مبتلا تأثیر بگذارد. عوارض ناشی از این عارضه در همه‌ی مبتلایان یکسان نیست، اما شایع‌ترین این عوارض عبارتند از:

* خستگی؛
* استرس؛
* مشکلات خواب؛
* عدم تمرکز؛
* مشکلات حافظه؛
* افسردگی؛
* اضطراب و تحریک‌پذیری.

درمان هریک از این عوارض ممکن است روی خود وزوز گوش تأثیر مستقیم نداشته باشد، اما موجب می‌شود فرد احساس کند که اندکی بهبود یافته است.
 

جلوگیری از وزوز گوش

در بسیاری از موارد، وزوز گوش ناشی از چیزی است که نمی توان مانع آن شد. با این حال، برخی از اقدامات احتیاطی می تواند به جلوگیری از نوع خاصی از وزوز گوش کمک کند.

حفاظت از سیستم شنوایی در طول زمان، قرار نگرفتن در معرض سر و صدای بلند می تواند اعصاب گوش را از آسیب حفظ کند و  باعث کاهش آسیب شنوایی و وزوز گوش شود.

اگر یک موسیقیدان هستید، در صنعت موسیقی کار می کنید و با ماشین آلات با صدای بلند در ارتباط هستید یا اگر نظامی هستید و  از سلاح های گرم استفاده می کنید(به خصوص تپانچه یا تفنگ ساچمه ای)، همیشه از شنوایی خود محافظت کنید.

صدا را کم کنید و سپس گوش دهید. در معرض موسیقی طولانی مدت بدون حفاظت از گوش و گوش دادن به موسیقی با حجم بسیار بالا از طریق هدفون می تواند باعث کاهش شنوایی و وزوز گوش شود.

مراقبت از سلامت قلب و عروق خود، ورزش منظم، تغذیه درست و گام های دیگری در جهت  حفظ رگ های خونی شما می تواند به جلوگیری از وزوز گوش کمک کند.

وزوز گوش چیست و علل، علائم و موثرترین راه های درمان آن کدام است

درمان قطعی وزوز گوش را چگونه انجام دهیم؟

امروز می خواهیم درباره درمان قطعی وزوز گوش و انواع آن صحبت کنیم. لغت وزوز یا Tinnitus از کلمه لاتین Tinnier به معنی زنگ زدن گرفته شده است. وزوز صدای ناخواسته ای است که بدون محرک خارجی توسط بیمار در سر یا گوشها  شنیده می شود. نوع صدای شنیده شده در وزوز ممکن است به صورت ممتد یا مواج و متناوب شنیده شود. دانشمندان وزوز را نشانه ای از بیماریهای گوش ذکر می کند که ممکن است در اثر عوامل مختلف ایجاد شود. در ادامه مهمترین درمان های قطعی وزوز گوش بیان می شود.
 

انواع درمان قطعی وزوز گوش

* سمعک
* پوششگر
* تجهیزات تلفیقی
* کاشت حلزون
* دیگر استراتژی ها
* دارو درمانی
* تاثیر ویتامین ها
* ورزش کردن
* تجریک الکتریکی
* بیوفیدبک

سمعک | راهی برای درمان قطعی وزوزگوش

سمعک ها اغلب برای بیماران وزوزی که کم شنوایی مشخص دارند مفید هستند. سمعک های قابل برنامه ریزی فرصت تنظیم الگوی تقویت را برای روند صوتی مطلوب و درمان قطعی وزوز گوش برای ادیولوژیست فراهم می­ کنند. به این دلیل، برای بیمارانی که می­توانند هزینه آن را بپردازند،  سمعک های قابل برنامه ریزی و هوشمند با ویژگی برنامه کنترل وزوز گزینه مناسبی است. دانشمندان این زمینه معتقدند که سمعک برای کنترل وزوز باید بکار برده شود. به دلیل اینکه سمعک با تقویت  اصوات زمینه سبب پوشش وزوز می شود. گزارش اکثر کلینیک­های وزوز حاکی از آن است که سمعکدر بیشتر بیماران مفید می­باشد. گزارش شده است که استفاده  از سمعک سبب آرامش بیماران دارای وزوز می­ گردد.

برای آشنایی با انواع سمعک نامرئی هوشمند از جمله سمعک اتیکن و سمعک ویدکس … می توانید مقالات سایت تهران صفیر را مطالعه کنید.

وزوز گوش چیست و علل، علائم و موثرترین راه های درمان آن کدام است

مزایای استفاده از سمعک

مزایای استفاده از سمعک برای درمان قطعی وزوز گوش شامل موارد زیر است: مزیت سایکوژیکی یا روانی برای فرد استفاده کننده خواهد داشت زیرا توجه بیمار به مشکل شنوایی، از توجه او نسبت به وزوز کاسته می شود و این سبب کاهش استرس و کاهش درک وزوز او می­ گردد. با بهبود شنوایی فرد باعث می شود که فرد درکی درستی از منشا وزوز داشته باشد که مشکل از کم شنوایی است و با رفع کم شنوایی تا حد زیادی وزوز هم قطع خواهد شد. برای کسب اطلاعات در زمینه سمعک و قیمت سمعک می توانید به  مقالات سایت تهران صفیر رجوع کنید.
 

پوشش گر

پوشش گر­ها وسایلی هستند که با تولید صدای خاص متناسب با فرکانس وزوز فرد، وزوز را می پوشانند. در تجربیات سایکو اکوستیک، این بدان  معنی است که دریافت یک محرک  صوتی یا تولید محرک دیگر (پوشاننده) به صورت فیزیکی باعث درمان قطعی وزوز گوش و نشنیدن وزوز هنگام استفاده از این وسایل می شود.
 

تجهیزات تلفیقی

وسیله ای که شامل ترکیبی از سمعک گوش و پوششگر می باشد. دارای دو ولوم کنترل مجزا می باشد، که هر کدام دارای یک عملکرد می باشند اکثر بیماران دارار وزوز دارای کم شنوایی نیز می باشند  با استفاده از این وسیله در واقع اصوات تقویت می شوند و پوشش نیز در حداقل سطح مناسب ارائه میشود. هنگام استفاده از تجهیزات تلفیقی، متخصص باید در درجه اول شنوایی را تنظیم کند و سپس پوشش را در حدی که وزوز را بپوشاند تنظیم نماید.
 

کاشت حلزون راهی برای درمان قطعی وزوزگوش

بیمارانی با کم شنوایی شدید تا عمیق دوطرفه اغلب نمی­توانند برای صوت درمانی (یعنی استفاده از اصوات خارجی برای آسودگی از وزوز) پیروی کنند. خوشبختانه، نتایج چندین مطالعه نشان داده که کاشت حلزون گوش برای تعداد زیادی از بیمارانی که تجربه وزوز را قبل از کاشت داشته اند باعث کاهش یا درمان قطعی وزوز گوش شده است. بنابراین کاشت حلزون یک گزینه ماندنی برای بعضی از بیمارانی است که وزوز و کم شنوایی دوطرفه را  تجربه کرده اند.
 

دیگر استراتژی های مدیریت وزوز

شدت وزوز اغلب با مشکلاتی مثل بیخوابی، نگرانی و افسردگی در ارتباط است. این قبیل موضوعات می­توانند یک چرخه نادرست را شکل دهند که هرکدام یکدیگر را بدتر می­کند. همیشه وزوز نقطه شروع این سیکل نیست. بیشتر بیماران افسردگی، بی خوابی یا استرس را قبل از وزوز تجربه می­کنند.
 

دارو درمانی و درمان قطعی وزوز گوش

تعداد اندکی از داروها، به شکل مؤثری برای کاهش شدت یا درک وزوزهای مزمن مؤثر هستند.  توصیه می­شود تجویز داروها برای درمان بی خوابی، اضطراب، افسردگی، ترسها، تمایلات عقده ایی- اجباری یا سایر مشکلات روانی با مشورت متخصصین این زمینه صورت پذیرد. داروهای ضد اضطراب مثل باربتوراتها، بنزودیازپین، پروپرانول و آنتی هیستامین ها نیز درکنترل وزوز مورد استفاده قرار می­گیرند. باربیتوراتها دردرجه اول، به عنوان مسکن می باشند برای بیخوابی موثر می­باشند. داروی انتخابی آنها دیازپام، فلورازپام است، این داروها سیگنالهای آوران سیستم شنوایی را در سطح ساقه مغز یا بخشهای بالاتر در سیستم اعصاب مرکز ی مهار می کنند.

وزوز گوش چیست و علل، علائم و موثرترین راه های درمان آن کدام است

اثر ویتامین ها بر درمان قطعی وزوز گوش

ویتامین ها و از جمله اسیدنیکوتینیک به دلیل اثر گشاد کنندگی عروق و بر اساس این فرضیه که سبب افزایش جریان خون می شوند برای کنترل وزوز توصیه شده اند. گزارشات زیادی وجود دارد مبنی بر اینکه استفاده از ویتامین A سبب بهبود شنوایی و کاهش وزوز می­گردد. روی نیز برای کنترل وزوز توصیه شده است. این مکمل ها به تنهایی، احتمالا بلندی یا شدت وزوز بیمار را کاهش نخواهند داد. اما مکمل ها می­توانند به حفظ یا بهبود سلامت کلی بیماران که شامل سلامت و عملکرد سیستم شنوایی دوگوشی هم می­شود کمک کنند.دریافت مکمل های غذایی مناسب همچنین می­تواند احساس تندرست بودن را در بیماران بهبود بخشد. بیمارانی که نقش فعالی در حفظ سلامتی­شان دارند احساس می­کنند که کنترل بیشتری بر شرایطشان دارند. این دید مثبت می­تواند در افزایش خوش بینی و نهایتا کاهش شدت وزوز نقش داشته باشد.
 

تشویق به ورزش کردن در درمان قطعی وزوز گوش

بعضی بیماران به خاطر اینکه ورزش بلندی وزوزشان را افزایش می­دهد، سطح فعالیت فیزیکی­شان را کم می­کنند. این افزایش در وزوز تقریبیا همیشه موقتی است و با افزایش فشار خون در هنگام ورزش در ارتباط است. به خاطر اینکه مزایای ورزش منظم (شامل کاهش استرس، بهبود سلامت قلبی عروقی، تون عضلات، حوصله و الگوهای خواب) بسیار مهمتر از افزایش موقت وزوز است، توصیه می­کنیم که بیماران هنگامی که امکان دارد فعالیت های فیزیکی متنوع را به کار بگیرند.
 

تحریک الکتریکی

یکی از روشهای کنترل و یا درمان وزوز استفاده از تحریک الکتریکی  می باشد که اولین بار توسط  Feldman در سال ۱۳۸۲  مطرح گردید  محل الکترود، نوع الکترود، و نوع جریان الکتریکی مورد استفاده، در میزان موثر بودن وسیله برای کنترل وزوز نقش دارند. اثر بخشی آن کاملا معلوم نیست ممکن است در یک فرد شدت و میزان وزوز را کم کند و در فرد دیگر کاهش ندهد.
 

بیوفیدبک

تکنیکهای بیوفیدبک برای یاد دادن روشهای کنترل استرس به بیمار طراحی شده اند. تکنیک بیوفیدک مشاهده اثرات شل شدن عضلات با استفاده از الکترومیوگرافی (ENG) می­باشد.  الکترومیوگرافی برای ثبت سرعت تخلیه خودبه خودی عصبی عضلانی بکار برده می شود. با استفاده از این روش علایم الکتریکی عضلات به صورت علایم بینایی ظاهر می­شوند و فرد می تواند با استفاده از این علایم به میزان شل بودن عضلات پی ببرد و از آن به عنوان راهنما جهت ایجاد شرایط مطلوب استفاده نماید. هدف نهاییاز تکنیک­هایی بیوفیدبک آن است که بیمار یاد بگیرد چگونه با شل کردن عضلات استرس خود را کم کند.

مشخصات انواع برندهای سمعک نامریی را ما در سایت تهران صفیر قرار داده ایم؛ درادامه می خواهیم درباره سمعک فوناک ببیشتر بدانیم. برای درمان قطعی وزوز گوش ، با کلینیک سمعک تهران صفیر تحت مدیریت دکتر ولدبیگی تماس بگیرید.


منبع: سایت دکتردکتر
سایت کلینیک تهران صفیر
سایت چطور


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط
موارد بیشتر برای شما
از محبت تا معرفت: سفری در دنیای معنویت
از محبت تا معرفت: سفری در دنیای معنویت
گل اول شباب الاهلی به النصر توسط سردار آزمون
play_arrow
گل اول شباب الاهلی به النصر توسط سردار آزمون
واکنش جدید نتانیاهو پس از بیانیه یحیی سریع: اقدامات یمن تهدیدی برای نظم جهانی است
play_arrow
واکنش جدید نتانیاهو پس از بیانیه یحیی سریع: اقدامات یمن تهدیدی برای نظم جهانی است
اتفاقاتی در ۱۴۰۰ سال قبل افتاده و گروهی آمدند تا انتقام ۱۴۰۰ سال قبل را از ما مردم شام بگیرند!
play_arrow
اتفاقاتی در ۱۴۰۰ سال قبل افتاده و گروهی آمدند تا انتقام ۱۴۰۰ سال قبل را از ما مردم شام بگیرند!
به رگبار بستن مناره یک مسجد در حال اذان توسط نظامیان اسرائیل
play_arrow
به رگبار بستن مناره یک مسجد در حال اذان توسط نظامیان اسرائیل
تماشای این ۲ گل زیبا در فوتبال زنان را از دست ندهید
play_arrow
تماشای این ۲ گل زیبا در فوتبال زنان را از دست ندهید
اظهارات ضدایرانی مشاور امنیت ملی ترامپ
play_arrow
اظهارات ضدایرانی مشاور امنیت ملی ترامپ
مداحی؛ رسانه تمام‌عیار تبیین
play_arrow
مداحی؛ رسانه تمام‌عیار تبیین
به آتش کشیدن درخت کریسمس در سوریه توسط تحریرالشام
play_arrow
به آتش کشیدن درخت کریسمس در سوریه توسط تحریرالشام
نمای شرکت تسلیحاتی حامی "اسرائیل" قرمز شد
play_arrow
نمای شرکت تسلیحاتی حامی "اسرائیل" قرمز شد
سخنگوی دولت: شاهد کاهش خاموشی‌ها خواهیم بود
play_arrow
سخنگوی دولت: شاهد کاهش خاموشی‌ها خواهیم بود
آمادگی ایران برای بازگشای سفارت در سوریه
play_arrow
آمادگی ایران برای بازگشای سفارت در سوریه
نگاهی به بهترین هتل شیراز از دید کاربران
نگاهی به بهترین هتل شیراز از دید کاربران
تعاریف حدادیان از شناخت رهبر انقلاب از مداحی و هنر
play_arrow
تعاریف حدادیان از شناخت رهبر انقلاب از مداحی و هنر
مهاجرانی: ساعت‌کاری ادارات از ساعت ۸ تا ۱۴ به صورت شناور شد
play_arrow
مهاجرانی: ساعت‌کاری ادارات از ساعت ۸ تا ۱۴ به صورت شناور شد