اول انديشه ، وانگهي گفتار

مقاله‌اي در مجله فرانسوي اينترديپندانسس در رابطه با طرز تاثيرگذاري از طريق سخنراني به چاپ رسيد. نويسنده مقاله، جولين بايو، مطلب خود را با اين مقدمه آغاز کرده بود: «اتفاقات بزرگ گاهي تنها محصول يک تصادف کوچک‌اند. بيان ايده‌ها هميشه نظر ديگران را جلب نمي‌کند. براي همراه کردن مردم با خود بايد شخصيت،‌ايده و کمي‌ شانس داشت. براي انتخاب شدن و تفاوت کردن بايد هماني بود که مردم مي‌خواهند و به همان سوالي صراحتا پاسخ داد که در ذهن مردم مي‌گذرد.»
دوشنبه، 3 خرداد 1389
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
اول انديشه ، وانگهي گفتار
اول انديشه ، وانگهي گفتار
اول انديشه ، وانگهي گفتار

نويسنده:محمدرضا عليزاده




طرز تاثيرگذاري از طريق سخنراني

مقاله‌اي در مجله فرانسوي اينترديپندانسس در رابطه با طرز تاثيرگذاري از طريق سخنراني به چاپ رسيد. نويسنده مقاله، جولين بايو، مطلب خود را با اين مقدمه آغاز کرده بود: «اتفاقات بزرگ گاهي تنها محصول يک تصادف کوچک‌اند. بيان ايده‌ها هميشه نظر ديگران را جلب نمي‌کند. براي همراه کردن مردم با خود بايد شخصيت،‌ايده و کمي‌ شانس داشت. براي انتخاب شدن و تفاوت کردن بايد هماني بود که مردم مي‌خواهند و به همان سوالي صراحتا پاسخ داد که در ذهن مردم مي‌گذرد.»
اگر اين حرف «جولين‌بايو» درست باشد که «براي جلب کردن مردم به خود بايد شخصيت داشت.» اين شخصيت چيست و اصولا شخصيت داشتن برحسب چه معيارهايي معني پيدا مي‌کند؟ هر فردي بايد داراي چه ويژگي‌هايي باشد تا بتواند مورد توجه مردم واقع شده و درديد اکثريت داراي مقبولبت و محبوبيت باشد؟ نويسنده به همين پرسش‌ها پاسخ مي‌دهد.

صورت زيباي ظاهر

بسيارند افرادي که از روي لباسي که مي‌پوشيد، شخصيت شما را مي‌سنجند و پيرو يا مخالف شما مي‌شوند. آراستگي ظاهري و خودآرايي و نظافت و پاکيزگي، نقش به‌سزايي در جاذبه ظاهري داشته و فرد را شخصيتي با ثبات و باوقار معرفي مي‌کند. از سوي ديگر در نظر بيشتر مردم، داشتن ظاهر جذاب مي‌تواند حکايت از دروني آرام، منظم و فاقد هرگونه آشفتگي باشد.

هوش اجتماعي

قابل اعتماد، با ادب، قدر دان، صادق، وفادار به عهد و پيمان، مثبت انديش بودن و در کل داشتن هوش اجتماعي يعني هنري که در سايه آن مي‌توان با ديگران ارتباط برقرار کرد و در غم‌ها و شادي‌هاي آنها شريک شد از جمله خصوصيات افرادي است که قابليت جلب ديگران به خود را دارند. اين‌گونه افراد در روابط خود موفق بوده و مردم براي نزديک شدن به آنها تمايل نشان مي‌دهند. در اين باره بايد به اين نکات توجه کرد:
• اعتماد خريدني نيست بلكه دست يافتني است. برخي افراد از طريق تصميم‌گيري‌هاي موثر و موضع‌گيري‌هاي صحيح، مردم را به سمت خود جلب مي‌كنند.
• افرادي که مايل‌اند توجه مردم را به خود جلب کنند، به شدت مراقب وضعيت ارتباطي خود با ديگران هستند.
• افراد خواهان جلب توجه ديگران با بهره‌گيري از مهارت‌هاي ارتباطي خود به طور دايم به دنبال يافتن نقاط حساس مردم براي دادن پاداش‌هايي (مادي يا معنوي) هستند. آنها ارزش تشكر از ديگران را به خوبي درك مي‌كنند.
• انرژي مثبت يک فرد مي‌تواند مردم را به سوي او جذب کرده و در عين حال همگان را به سوي فعاليت‌هاي سازنده، رشد و ترقي رهنمون کند. افرادي که داراي انرژي بيشتري هستند، جرأت بيشتري براي وارد شدن به مخاطرات دارند، خوش‌بين‌تر هستند، بهتر ديگران را ترغيب مي‌كنند و نسبت به ديگران احساس درك بيشتري دارند.
• دروغگويي به از بين رفتن اعتماد و ايجاد تنفر در فرد مقابل منجر مي‌شود و بالاخره محبوبيت قلبي را از ميان مي‌برد.
موضوع دومي که به آن اشاره مي‌شود «ايده» است. گمان مي‌کنيد چگونه ايده‌هايي نظر مردم را جلب مي‌کند؟

1) ترسيم چشم اندازي جذاب:

افرادي که تلاش مي‌کنند مردم را به خود جلب کنند، با دقت و مهارت، عميق‌ترين لا‌يه‌هاي ذهني مردم را كاوش کرده و نقطه مشترك تفكر آنان را به چشم اندازي شفاف و جذاب تبديل مي‌كنند، چشم‌اندازي كه در حقيقت همان نقطه مشتركي است كه در ذهن هوشيار و نيمه هوشيار همه مردم بوده است.

2) سخن گفتن صريح:

توجه مردم بيشتر به کساني جلب مي‌شود که روشن و صريح اعلام موضع مي‌کنند و از نياز مردم باخبرند و براي حل مشکلات راه حلي دارند. اين گونه افراد مي‌دانند مشغله ذهني مردم دقيقا چيست و تنها در همان مورد ايده‌هايي مطرح مي‌کنند.
موضوع سومي که مطرح شد شانس بود. قضاوت در اين مورد را به خود شما مي‌سپاريم.

زبان بدن

و اما آخرين نکته که مهم‌ترين نکته هم هست؛ بسياري از افراد که خواهان جلب توجه اطرافيان به خودند تلاش مي‌کنند مودبانه، صادقانه و گاهي قاطع صحبت کنند، غافل از اينکه زبان بدن مي‌تواند حقيقت دروني آنها را آشکار کند. زبان بدن شامل حرکات صورت، برقراري ارتباط چشمي، نوع ژست بدن، وضعيت ايستادن و قرار گرفتن اعضاي بدن است. اين زبان همراه با زبان کلامي مي‌تواند وجود داشته باشد و معمولا از ضمير ناخودآگاه فرد بروز پيدا مي‌کند و اراده در ايجاد آن کمترين تاثير را خواهد داشت. اگر کسي درحال صحبت کردن جلوي دهانش را مي‌گيرد به احتمال زياد قصد دارد دروغ بگويد. اگر با دست پيشاني و صورت خود را مالش مي‌دهد، احتمالا مي‌خواهد احساساتي از درون خود مانند اضطراب يا استرس را بپوشاند. شکل بدن در هنگام ايستادن يا نشستن مي‌تواند نشان دهنده سلطه پذيري يا برتري خواهي باشد. شق و رق ايستادن يک شخص با شانه‌هاي رو به عقب نشانه برتري خواهي است، در صورتي که شل و خميده بودن بدن ناشي از احساس عدم امنيت، گناه و شرمساري فرد است.

جلب مخاطب اينترنتي

تحقيقات اخير پژوهشگران دانشگاه استانفورد نشان داده است برخلاف روزنامه‌ها و مجلات، در سايت‌هاي اينترنتي مطالب در مقايسه با عکس‌ها و انيميشن‌ها بيشتر توجه کاربران را به خود جلب مي‌کنند.
در 3 دقيقه ابتدايي که کاربر به يک سايت اينترنتي مراجعه مي‌کند 22 درصد به عکس‌ها و 78 درصد به مطالب نگاه مي‌اندازد. اگر در سايت اينترنتي خود عکس متحرک گذاشته‌ايد لازم است بدانيد تحقيقات نشان داده است، کاربران اينترنتي به هر تبليغ يا تصوير متحرک در صفحه اينترنت خود بي‌علاقه‌اند و بلافاصله از آن رد مي‌شوند. اين حرف البته به اين معني نيست که صفحه وبلاگ يا سايت خود را از عکس تهي کنيد. استفاده هوشمندانه از عکس در کنار مطالب مي‌تواند جذاب باشد.

آهن‌رباي انساني

کاريزماتيک بودن! اين يکي از خصوصيات رهبران موفق است. کاريزما که در زبان يوناني به معني موهبت است از آن خصوصيات رفتاري است که تعريف مشخص ندارد. کاريزما جذابيت، جذبه و خصوصيات رفتاري شامل است.
افراد داراي کاريزما مي‌توانند به جاي استفاده از منطق يا قدرت بيانشان صرفا با حضورشان و با بودنشان باعث جذب مخاطب شوند و در ديگران تاثير بگذارند اما در واقع کاريزما جزو آن خصوصيت‌هاي غيرقابل توضيح است. کسي نمي‌تواند برايتان بگوييد دقيقا چيست اما آن را حس مي‌کند و باعث مي‌شود فرد داراي کاريزما فوق طبيعي به نظر برسد.
اولين بار که اين قضيه شخصيتي توسط ماکس وبر، جامعه‌شناس براي بيان خصوصيات رهبران و افراد داراي قابليت پيشاهنگي و رهبري توصيف شد، اکثر افراد علي‌رغم اينکه متوجه منظور او شده بودند اما نمي‌توانستند آن را براي ديگران توضيح بدهند اما بعدها الهام‌بخشي، جذابيت، ترغيب‌کنندگي و توانايي رهبري را براي توصيف آن به کار بردند. عده‌اي هم آن را همان انرژي مثبت مي‌دانند و بعضي آن را به الکتريسيته تشبيه مي‌کنند. کاريزما از نظر وبر و بسياري از روان‌شناسان يک نوع موهبت و خصيصه ذاتي است اما بعضي از روان‌پزشکان و روان‌شناسان مي‌گويند کاريزما را مي‏توان با مجموعه‌اي از رفتارها و برخوردهاي منطقي به دست آورد.
منبع:www.salamat.com




نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط