راهنمای خرید میز تحریر

میز تحریر چیست؟ میز تحریر نوعی از میز برای منزل، شرکت، مدرسه و.. است که برای انجام امور اداری، تحریری، نگارش، مطالعه، کار با رایانه و… مورد استفاده قرار می‌گیرد. اگر قصد خرید یک میز تحریر استاندارد را دارید، در این مطلب راهنمای خرید میز تحریر را بخوانید.
چهارشنبه، 12 آبان 1400
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: ایوب شهبازی
موارد بیشتر برای شما
راهنمای خرید میز تحریر

راهنمای خرید میز تحریر استاندارد

برای خرید یک میز مناسب باید به نکاتی از جمله فضای موجود در اتاق شما، بودجه برای خرید و نکاتی دیگر توجه کنید.

در ادامه شما را با این نکات آشنا خواهیم کرد.
 
۱. فضای اتاق شما چقدر است؟
به فضای اتاق خود نگاه کنید؛ فضای مورد نظر میز کار خود را اندازه گیری کنید. آیا فضای کمی دارید یا فضای آزاد اتاق شما کم است؟

آیا اتاق شما مشترک است یا به تنهایی در این اتاق کار خواهید کرد؟ آیا فضای در بسته ای دارید؟

این عوامل در هنگام انتخاب نوع میز تحریر، می تواند مهم باشد؛ زیرا میز تحریر شما باید به راحتی در فضای اتاق جای گرفته و جای زیادی را اشغال نکند.
 
۲. بودجه شما چقدر است؟
هنگامی که اندازه میز مورد نظرتان را تعیین کردید، وقت آن است که به بودجه خود نگاه کنید. لیستی از میزهای تحریری که می توانید بخرید، تهیه کنید.

دقت کنید که تا چه اندازه به میزهای بزرگ و با کیفیت احتیاج دارد؛ آیا واقعا نیاز به خرج کردن این میزان پول دارید؟
 
۳. سبک دکوراسیون اتاق شما چیست؟
پس از اندازه گیری دقیق فضایی که برای میز تحریر دارید و تعیین میزان هزینه ای که می خواهید صرف کنید، سبک و استایل دکوراسیون اتاق را نگاه کنید.

آیا شما سبک های کلاسیک قدیمی را ترجیح می دهید یا مدرن؟ بر اساس سلیقه و دکور خانه یا محل کارتان، سبک میز تحریر را انتخاب کنید.

همچنین می توانید میزهای تحریر را با توجه به رنگ و روکش چوب آنها خریداری کنید؛ مانند چوب گیلاس یا بلوط ، سیاه یا سفید، قهوه ای یا خاکستری.

میز کار شما قرار است ساعت ها جلوی چشمتان باشد، پس چیزی را انتخاب کنید که باعث خوشحالی شما شده و برای نشستن و کار هر روزه، به شما انگیزه دهد. 1
 

معرفی ۳ مدل میز تحریر متداول

 
۱. میز تحریرهای ایستاده
میز ایستاده برای کسانی مفید است که ساعت های مداوم را پشت میز کار خود می گذرانند.

داشتن یک میز ایستاده به شما این امکان را می دهد که در بین روز، هم به حالت نشسته کار کنید و هم ایستاده.
 
۲. میز تحریرهای H (هاچ)
آیا به فضای ذخیره سازی زیادی نیاز دارید، اما در فضای کمی دارید؟ این میز تحریرها ممکن است برای شما بهترین باشند.

میزهای هاچ یا کتابخانه دار، در بالای خود فضایی برای وسایل اضافه شما ایجاد می کنند و روی زمین نیز فضای زیادی را اشغال نمی کنند.

همچنین با داشتن این میزها مجبور نیستید بلند شوید تا به یک قفسه کتاب برسید؛ همه چیز در اطراف شماست!
 
۳. میزهای مخصوص نوشتن
از هر میزی می توان برای نوشتن استفاده کرد، اما میز تحریر نوشتاری، دارای یک سطح کار مخصوص و بزرگ است که در آن فضای زیادی برای لپ تاپ یا کامپیوتر و همچنین نوت بوک، کاغذ و سایر ابزارهای نوشتن تعبیه شده است.

برخی از میزهای تحریر، کشو و طبقات اضافه تر ندارند، در حالیکه ممکن است در زیر برخی از میزها، یک کشو یا چندین کشوی کوچک در کنار آن قرار داشته باشد.

این میزهای تحریر، دارای طراحی بسیار ساده ای هستند.  

این نوع میزها، دارای میزهای تحریر تاشو نیز هستند که برای فضاهای کم طراحی شده اند.

راهنمای خرید میز تحریر


ابعاد میز تحریر استاندارد

ابعاد میز تحریر کتابخانه دار: عمق این میزهای تحریر، 60 سانتیمتر، عرض از 90 تا 110 سانتیمتر و ارتفاع آنها نزدیک به 190 سانتیمتر است.

ابعاد میز تحریر زمینی و ساده: ارتفاع میز تحریر نشسته 78 سانتیمتر، عمق 60 و عرض آن از 85 تا 106 سانتیمتر است.

نکته: فرقی ندارد که از میزهای تحریر ساده استفاده می‌کنید یا میز کارهایی که مخصوص برش‌کاری یا انجام کارهای هنری خاص طراحی شده‌اند؛ ارتفاع میز و نشیمن‌گاه صندلی باید به گونه‌ای باشد که در هنگام مطالعه و یا انجام کار، وضعیت زاویه گردن بیشتر از ۲۰ درجه خم نشود.
 

جنس های میز تحریرهای موجود در بازار

میزهای تحریر نیز دارای جنس‌های مختلفی هستند که بنا به بودجه و هدف شما می‌توانند انتخاب شوند. میزهای تحریر چوبی یا روکش چوب، یکی از بهترین انتخاب‌ها برای میزهای کار هستند. در صورتی که انتخاب شما میزهای چوبی است، باید بدانید که مراقبت از این میزها خیلی مهم است.
میز تحریر لمینت یا ام‌دی‌اف نیز یکی از جنس‌های دیگر موجود در بازار هستند. میزهایی که سطح آن پلاستیک بوده و مغز آن چوبی می باشد نیز هزینه‌های شما را پایین آورده و حتی مقاومت آن را نیز در برابر فرسایش بیشتر خواهد کرد.
میزهای ام دی اف در عین مقاومت بالا در برابر فشار، هزینه‌های کمتری نیز دربر خواهند داشت. 2
 

استانداردهای یک میز تحریر مناسب

 
به قوس‌های ستون فقرات بی‌توجه  نباشید
صندلی و میز طوری باید تنظیم شوند که اگر مانیتور روی میز است، به موازات چشم باشد نه پایین‌تر و نه بالاتر.

قوس محدب گودی کمر را می‌پوشاند و قوس مقعر تحدب پشت را در بر می‌گیرد.

صندلی بهتر است ارگونومیک باشد و قوس‌های ستون فقرات را در بر بگیرد اما اگر پشتی صندلی صاف بود، برای پر کردن قوس می‌توان از بالشتک‌های مخصوص پشت صندلی استفاده کرد.
 
ابعاد صندلی چاق و لاغرها متفاوت است
نشیمنگاه صندلی باید 90 درصد طول ران را بگیرد. اگر بیش از 90 درصد باشد به زانو فشار می‌آید و اگر کمتر باشد باعث مشکلات عضلانی می‌شود.

از نظر عرض هم بستگی به این دارد که فرد چقدر چاق یا لاغر است اما معمولا فرد به عرض 47، 48 سانتی متر برای نشیمنگاه احتیاج دارد.

طول40 سانتی متر هم مناسب است اما باز هم این موارد ثابت نیستند؛ مثلا این میز برای کسی که  قدی بلند دارد و استخوان رانش بلند است، ممکن است بیشتر و برای کسی که قدی کوتاه‌تر دارد، کمتر باشد.
 
رویه صندلی باید قابلیت ارتجاعی داشته باشد
ارتفاع صندلی هرقدر باشد، زانو باید در زاویه 90 درجه قرار بگیرد. جنس نشیمنگاه نباید خیلی نرم باشد که داخلش فرو برویم و نه خیلی سفت باشد که ثابت در جای خود باقی بماند.

باید به صورتی باشد که وقتی با انگشت فشار ملایمی به صندلی می‌آوریم یک یا دو سانتی‌متر فرو برود و بعد هم به حالت اولیه‌اش بازگردد.

در واقع جنس رویه صندلی باید قابلیت ارتجاعی داشته باشد.
 
گردن بیش از 20 درجه خم نشود
ارتفاع پشتی صندلی باید کاملا کتف‌ها را بپوشاند و تا مهره هفتم گردن بیاید؛ پشتی صندلی باید دو قوس داشته باشد، یکی قوس مقعر و یکی محدب.

زمانی که فرد مطالعه می‌کند، بهتر است فاصله چشم تا روی کتاب به حدی باشد که گردن بیش از 20 درجه خم نشود. اگر مجبور بودید این کار را بکنید باید سطح میز مطالعه را بالا بیاورید.

همچنین می‌توانید از رحل (نگه دارنده کتاب) یا یک سطح چوبی استفاده کنید تا مجبور نباشید گردن را بیشتر خم کنید.
 
دو میز بهتر از یکی
میز تحریر بهتر است جدا از میز کامپیوتر یا لپ‌تاپ باشد؛ البته عموما این اتفاق نمی‌افتد.

یکی به دلیل اینکه فضای اتاق این اجازه را نمی‌دهد و دیگر اینکه به لحاظ اقتصادی، خانواده‌ها نمی‌توانند دو بار هزینه کنند.

در این صورت وقتی می‌خواهید از یک میز برای مطالعه و کامپیوتر استفاده کنید، سطح رویه میز باید بزرگ‌تر باشد.

راهنمای خرید میز تحریر
 
مد این روزها
این روزها برای دکوراسیون اتاق کودک، رنگ سفید، رنگ روز محسوب می‌شود. میز، تخت و سایر وسایل چوبی به رنگ سفید، پیشنهاد ویژه طراحان است که فضای کوچک‌ترین اتاق‌ها را روشن و باز نشان می‌دهد. توصیه می‌کنیم حتی اگر رنگ سفید را دوست ندارید، برای رنگ اتاق کودک یا نوجوان خود سراغ رنگ‌های روشن بروید چون رنگ‌های تیره  نشاط فضا را از بین می‌برند.
 
صندلی نباید تیز باشد!
صندلی باید استحکام خوبی داشته باشد. جنس آن می‌تواند فلز، چوب یا. . . باشد. صندلی‌ را که گوشه تیز دارد نباید برای میز تحریر فرزندتان انتخاب کنید.

چه بهتر که دسته‌های صندلی و اسکلت اصلی آن منحنی باشد. صندلی فرفورژه و مشابه آن هم اصلا توصیه نمی‌شود.
 
ارتباط بین سلامتی و زاویه‌ها
زمانی که فرد روی صندلی می‌نشیند باید کف پایش کامل روی زمین قرار بگیرد و زاویه ساق پا و زانو 90 درجه و زاویه ران و بدن بین 90 تا 110 درجه به سمت عقب باشد.

در گذشته تاکید داشتند که زاویه باید 90 درجه باشد اما تحقیقات جدید نشان داده که اگر فردی خیلی در زاویه 90 درجه قرار بگیرد، ممکن است اسپاسم عضلانی پشت و کمر پیدا کند.

پس اگر پشتی صندلی قابلیت تنظیم دارد، بهتر است در فواصل زاویه بین 90 تا 110 درجه قرار بگیرد.
 
متناسب با متراژ اتاق
میز تحریر را باید آنقدر در اتاق جابجا کنید تا بهترین زاویه برای راحتی کودک یا نوجوان‌تان را پیدا کنید. این میز باید در جای مناسب قرار بگیرد تا نوری که به میز می‌تابد باعث ناراحتی چشم دانش‌آموز نشود. اگر متراژ اتاق کوچک است، چه بهتر که از گوشه‌ها و بخش‌های غیر قابل استفاده اتاق برای قرار دادن میز استفاده کنید؛ مثل میزهای متصل به کتابخانه که اغلب متحرک هستند و برحسب نیاز باز یا بسته می‌شوند. در اتاق‌های بزرگ که دست‌تان باز است، می‌توانید به نمونه‌های بزرگ‌تری هم فکر کنید.
 
هرقدر حرفه‌ای‌تر، گران‌تر
میز تحریر چیزی نیست که هر روز بخواهید آن را عوض کنید؛ پس چه بهتر که هنگام خرید حواس‌تان به رنگ و مدل آن باشد.

هرقدر ساده‌تر باشد، سال‌های بیشتری ‌مهمان اتاق فرزند شما خواهد بود. این میز را با توجه به ابعاد، کاربری و جنس آن با قیمت‌های متفاوتی در بازار پیدا می‌کنید.

هرقدر سن کودک شما بالاتر برود، نیاز بیشتری برای نگهداری لوازم التحریر، کاغذ، کتاب و. . . پیدا می‌کند به همین خاطر بهتر است مدلی را انتخاب کنید که تعدادی کشو داشته باشد.

مسلما برای چنین میزی هزینه بیشتری هم باید بپردازید. برای خرید یک میز تحریر معمولی باید حدود 250هزار تومان به بالا بپردازید.

هرقدر میزان کاربری آن بیشتر، جنس آن بهتر و برند معروف‌تری باشد، گران‌تر است. جنس میزهای تحریر موجود در بازار عموما ملامینه ضدخش است.

میزهای تحریر حرفه‌ای‌تر با قیمت‌های بیش از یک و نیم میلیون در بازار موجود است. بعضی از خانواده‌ها هم ترجیح می‌دهند بسته به سلیقه خود و فرزندشان به نجار سفارش ساخت میز تحریر را بدهند.
 
صندلی ثابت ایمن‌تر است
در رابطه با چرخدار بودن صندلی باید گفت بهتر است برای کودکان نوع چرخدار انتخاب نکنید. البته اگر کودکی بخواهد به قسمت‌های مختلف میز دسترسی پیدا کند، نوع چرخدار قابلیت بیشتری دارد و این صندلی‌ها سرعت را بالاتر می‌برند. تحقیقات نشان می‌دهد، صندلی ثابت برای کودکان امنیت بهتری ایجاد می‌کند و ممکن است در حرکت‌های مختلف با صندلی چرخ‌دار آسیب ببینند.
 
ارتفاع ایده‌آل
اندازه میز تحریر با توجه به جثه هر فرد تعیین می‌شود؛ بنابراین باید مدلی را تهیه کنید که فرزندتان هنگاهی که پشت آن می‌نشیند؛ به شانه و دست‌هایش فشاری وارد نشود.

میز تحریری برای کودک یا نوجوان‌تان مناسب است که وقتی پشت آن می‌نشیند، بدون اینکه به بدنش فشار اضافی وارد شود، دست‌هایش روی میز قرار بگیرند؛ به صورتی که مچ و آرنج در امتداد هم باشند و آرنج و بازو یک زاویه حدود 110 درجه ایجاد کند.

اگر ارتفاع میز تحریر انتخابی شما از این استاندارد کوتاه‌تر باشد، دست‌ها به سمت پایین آویزان و در نتیجه سر و گردن کودک اذیت می‌شود.

اگر هم از این حالت بلندتر باشد باعث می‌شود که شانه بالاتر قرار بگیرد که باز هم در دراز مدت باعث درد کتف و شانه می‌شود. 3

پی نوشت:
1.www.setare.com
2.www.fazaara.com
3.www.bartarinha.ir


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.