در حالی که، لیزر موهای زائد در گذشته تنها در مطبهای متخصصین پوست انجام میشد، امروزه میتوانید به راحتی دستگاههای کوچک و خانگی لیزر موهای زائد را تهیه و خودتان در خانه، این فرایند را انجام دهید.
اما قبل از اینکه به جای استفاده از تیغ و یا روشهایی مثل اپیلاسیون، برای رفع موهای زائد از روش لیزر خانگی استفاده کنید، ببینیم که نظر متخصصان پوست در مورد ایمنی و اثربخشی این دستگاهها چیست؟
رفع دائمی مشکل موهای زائد؛ روش لیزر حرفهای در مقابل روشهای خانگی
اساس روش دستگاههای لیزر موهای زائد بر حذف فولیکلهایی است که در مرحله رشد فعال قرار دارند، اما با توجه به دورهای بودن رشد مو به چند جلسه برای رشد مجدد آن و حذف این فولیکولها نیاز خواهد بود. بنابراین، روند درمان به شکل دورهای با فواصل یک ماهه بوده تا بهترین نتیجه را برای توقف کامل رشد موها به همراه داشته باشند.این روش برای همه افراد نتیجه یکسانی ندارد و بعضی نفرات شاید به تکرار سالیانه لیزر موهای زائد نیاز پیدا تا از رویش مجدد موها جلوگیری کنند.
روش لیزر موهای زائد، فرایند ارزانی نیست و هزینه آن میتواند با توجه به جنس موی افراد، دستگاه لیزر مورد استفاده، رنگ موها، اندازه ناحیه مدنظر و... متفاوت باشد. در عین حال میتوانید به سادگی نسبت به تهیه دستگاههای لیزر خانگی موهای زائد اقدام کنید که هزینه خرید آن، از کل هزینه دورههای درمان زیر نظر پزشکان ارزانتر باشد.
البته این را هم باید گفت که اثربخشی این دستگاهها، به هیچ عنوان، با نتیجه حاصله از دستگاه لیزر حرفهای الکساندرایت که توسط متخصصان پوست برای انجام فرایند درمانی رفع موهای زائد استفاده میشود، قابل مقایسه نیست.
در جدول مقایسهای زیر، نتایج حاصله از روشهای خانگی در مقایسه با روشهای حرفهای رفع موهای زائد، نشان داده شده است. این اطلاعات، با توجه به تحقیقی که در سال 2019، بر روی بیش از 90 زن در طول مدت زمان 2 سال انجام شده، جمع آوری شده و در فرایند خانگی، از دستگاه مدل Philips Lumea، با شدت 6.5 j/Cm2 استفاده شده است.
عنوان
|
روش حرفه ای | روش خانگی |
برنامه زمانبندی
|
6 تا 8 جلسه در هر 6 هفته
|
4 تا 12 جلسه هفتگی، یا 4 تا 5 جلسه هر دو هفته و سپس 8 تا 11 جلسه تکمیلی ماهانه |
مجموع دفعات
|
6 تا 8 جلسه
|
15 تا 20 جلسه
|
زمان ظهور نتیجه
|
2 یا 3 جلسه 1 تا 2 ماه |
3 تا 6 جلسه 1 تا 2 ماه |
طول دوره
|
8 تا 9 ماه
|
12 ماه
|
درصد کاهش موها بعد یک سال
|
تا 90 درصد
|
50 تا 80 درصد |
این نتایج به این معناست که:
هر دو روش، نتایج مطلوبی به همراه داشته و برای حصول نتیجه مدنظر، در هر دو روش تقریبا به 1 تا 2 ماه زمان نیاز است. با این حال، برای حصول نتیجه، در روش خانگی به تعداد دفعات بیشتری نیاز خواهید داشت.در روش حرفهای، تکمیل درمان تا 9 ماه زمان برده و پس از آن، رویش مجدد موهای زائد تا 90 درصد کاهش مییابد.
برای حصول نتیجه مطلوب در روش خانگی استفاده از دستگاه لیزر موهای زائد، به انجام جلسات تکمیلی نیاز است.
روش حرفهای با بیشترین کاهش و بیشترین ماندگاری عدم رویش مجدد موها همراه میشود.
توجه به این موضوع ضروری است که، نتایج انجام لیزر، در روشهای حرفهای و خانگی، بر روی افراد مختلف، متفاوت است.
مزایا و معایب روش خانگی لیزر موهای زائد
دو نوع دستگاههای خانگی لیزر موهای زائد با تکنولوژی مختلف در بازار وجود دارند. ساز و کار یک مدل از این دستگاهها، از روش لیزر استفاده کرده و مدل دیگر به وسیله انعکاس پالسهای شدید نور کار میکند. هر دو مدل این دستگاهها، موجب از بین بردن موهای زائد شده و همچنین هر دو مدل، نسبت به مدلهای حرفهای موجود در مطبهای متخصصین پوست، از قدرت کمتری برخوردارند.
در هر دو مدل این دستگاهها، ویژگیهای مثبت و منفی مختلفی وجود دارد. از طرفی، قدرت کمتر این دستگاهها موجب میشود تا در صورت استفاده نادرست، ضرر کمتری به پوست وارد شود.
استفاده از این دستگاههای خانگی، تقریبا بیخطر بوده و لازم نیست نگران مضرات احتمالی استفاده از آنها باشید. (با این حال، دستورالعملهای دستگاه خریداری شده را به دقت مطالعه کنید، چون به هرحال ممکن است استفاده از این دستگاهها عوارض جانبی داشته باشد.) قدرت کمتر این دستگاهها، باعث میشود تا اثربخشی و کارایی کمتری نسبت به مدلهای حرفهای داشته باشند.
از جمله معایب دیگر این دستگاههای خانگی، عدم توانایی پوشش مناطق بیشتری از بدن است. با استفاده از دستگاههای خانگی لیزر موهای زائد، پوشش مناطق کاملی همچون پا بسیار دشوار بوده و ممکن است توانایی لازم برای از بین بردن هماهنگ تمامی موهای زائد را نداشته باشند. پس از چند جلسه استفاده از دستگاههای خانگی لیزر موهای زائد، احتمالا شاهد کاهش رویش موها در برخی مناطق پوست خواهید بود اما احتمالا در پایان دوره، نتایج مطلوبی از رفع سرتاسری موهای زائد بدست نمیآید.
چه کسانی میتوانند از دستگاههای خانگی لیزر موهای زائد استفاده کنند؟
یکی از بزرگترین معایب دستگاههای خانگی لیزر موهای زائد این است که بر روی طیف محدودی از انواع رنگهای پوست و مو اثر بخش است. اساس عملکرد این دستگاهها، تأثیر بر روی رنگدانههای فولیکولبوده و در مدلهای خانگی، تنها وقتی میتوان نتایج مطلوبی را مشاهده کرد که تضاد زیادی بین رنگ پوست و مو وجود داشته باشد. این بدان معنی است، که استفاده از این دستگاهها، برای افراد با پوست روشن و موهای تیره قابل استفاده است.
استفاده از دستگاههای خانگی لیزر موهای زائد، برای افراد دارای پوست تیرهتر، خطر سوختگی بهمراه دارد، هرچند برای جلوگیری از این مسأله، حسگرهایی در این دستگاهها تعبیه شده تا در صورت مشاهده پوست تیره، فعالیت دستگاه متوقف شود.
اگر دارای پوست بسیار روشن و موهای تیره نیستید، تنها راه، استفاده از دستگاههای حرفهای لیزر است. این دستگاهها که معمولا در مطب متخصصین پوست مورد استفاده قرار میگیرند، با استفاده از فناوریهای پیچیده، برای تمامی افراد با رنگهای مختلف پوستی قابل استفاده هستند.
نکات ایمنی در هنگام استفاده از دستگاههای خانگی لیزر موهای زائد
اگر دارای رنگ پوست و موی مناسب باشید، استفاده از دستگاههای خانگی لیزر موهای زائد بی خطر بوده اما همچنان رعایت نکات ایمنی، در استفاده از این دستگاهها مهم است.در این موارد از این دستگاههای خانگی استفاده نکنید:
مناطق نزدیک چشمهاروی مناطقی از پوست که دارای تتو و یا خال است.
در ناحیه تناسلی (استفاده از این دستگاهها برای مناطق خط بیکینی بیخطر است.)
هنگام تصمیم به تهیه دستگاههای خانگی لیزر موهای زائد، در نظر داشته باشید، که این دستگاهها قدرت باتری محدودی داشته و بعضا نیاز به تعویض و جایگزینی کارتریج دارند. همچنین معمولا مهم نیست که چند جلسه از این دستگاهها استفاده کنید زیرا معمولا هرگز نتیجه مطلوب برای رفع کامل و دائمی موهای زائد به همراه ندارند.
حصول نتیجه مطلوب بسته به نوع پوست بیمار داشته، اما معمولا استفاده از دستگاههای حرفهای رفع موهای زائد، صرفهجویی در زمان و هزینه را به همراه دارد. برای رفع دائمی و کامل موهای زائد بوسیله دستگاههای حرفهای، مطمئن شوید که به متخصصین مجرب پوست مراجعه میکنید.